PDA

View Full Version : Προβλημα με Panasonic plasma 42" PZ70EA



andreas6670
06-05-2008, 09:42
Καλημερα σε ολους,

Η 2 μηνων Panasonic μου παρουσιαζει καποιες τακτες οριζοντιες γραμμες στο τηλεοπτικο σημα και στο σκαρτ, οι οποιες γινονται πιο εντονες και κινουνται οταν συνδεω τον υπολογιστη με HDMI (photo).

Υποψιαζομαι μηπως δεν ειναι προβλημα της τηλεορασης, αλλα καποια παρεμβολη απο καποιο αλλο σημα, μηπως εχει δει κανεις κατι παρομοιο;

Ευχαριστω

gzoun
06-05-2008, 16:30
Καλημερα σε ολους,

Η 2 μηνων Panasonic μου παρουσιαζει καποιες τακτες οριζοντιες γραμμες στο τηλεοπτικο σημα και στο σκαρτ, οι οποιες γινονται πιο εντονες και κινουνται οταν συνδεω τον υπολογιστη με HDMI (photo).

Υποψιαζομαι μηπως δεν ειναι προβλημα της τηλεορασης, αλλα καποια παρεμβολη απο καποιο αλλο σημα, μηπως εχει δει κανεις κατι παρομοιο;

Ευχαριστω
Δεν γνωριζω κατι για το συγκεκριμενο προβλημα,απλα δοκιμασε τα εξης.Κλεισε την τηλεοραση απο τον διακοπτη του ρευματος και μετα αποσυνδεσε ολα τα καλωδια παροχης σηματος στην συνεχεια αναψε την τηλεοραση πηγαινε σε μια εξοδο HDMI και κοιτα εαν σου παρουσιαζει το ιδιο φαινομενο,εαν δεν σου το κανει ξεκινα να συνδεεις ενα-ενα τα καλωδια σηματος μηπως μπορεσεις και βρεις απο εκει καποιο προβληματικο καλωδιο.ΚΑΛΗ ΤΥΧΗ ευχομαι να ειναι κατι απλο.-bye-

andreas6670
06-05-2008, 17:03
το εχω κανει ηδη αυτο, δοκιμασα διαφορους συνδυασμους, και ακομη δοκιμασα και να παρω ρευμα απο καποια αλλη πριζα (στο ιδιο δωματιο).

Το μονο που δεν δοκιμασα ειναι να την βγαλω απο εκει που ειναι (μεσα σε μια κατασκευη γυψοσανιδας) και να την βαλω να παιξει καπου αλλου σε αλλο δωματιο

ΚΩΣΤΑΣ ΝΑΚΟΣ
06-05-2008, 18:40
Για βγάλε το rf να δείς τι θα γίνει.

ΣΩΚΡΑΤΗΣ Τ.
06-05-2008, 22:00
WiFi από router?
Wifi από playstation 3 ?

andreas6670
07-05-2008, 09:38
Εχω καταργησει οτι wifi παιζει μεσα στο σπιτι, ακομα και το ασυρματο τηλεφωνο. Τωρα αν το wifi του γειτονα παρεμβαλλει στην τηλεοραση μου....

Βγαζοντας το RF δεν βλεπω καμμια βελτιωση

Εκανα ομως χτες το βραδυ το εξης: Ξεκρεμασα την τηλεοραση και την πηγα στον πανω οροφο στην κρεβατοκαμαρα οπου εχω και αλλη κεραια. Την συνδεσα με το laptop της γυναικας μου και επαιζε μια χαρα (VGA συνδεση), το σκαρτ επαιζε μια χαρα, και τα προγραμματα της τηλεορασης παιζανε πολυ καλα, εκτος απο 1-2 που εμφανιζαν κατι μικρες παρεμβολες.

Νομιζω ειναι πλεον προφανες οτι δεν φταιει η τηλεοραση, αλλα κατι αλλο. Πως μπορω να βρω τι ειναι, η μηπως ξερει καποιος ποιον μπορω να φερω να μου λυσει το προβλημα;

gzoun
07-05-2008, 14:47
Οταν λες αλλη κεραια τι εννοεις;

sfortis
07-05-2008, 16:08
Δύσκολα έχεις τέτοιες παρεμβολές ,ειδικά σε plasma/lcd, ειδικά από την μία μέσα στην αλλη!

Η τηλεόρασή σου έχει πρόβλημα, την πακετάρεις όπως είσαι και την πας πίσω!

andreas6670
07-05-2008, 16:36
Οταν λες αλλη κεραια τι εννοεις;

Εννοω αλλο καλωδιο (που προερχεται απο την ιδια κεραια)

andreas6670
07-05-2008, 16:37
Δύσκολα έχεις τέτοιες παρεμβολές ,ειδικά σε plasma/lcd, ειδικά από την μία μέσα στην αλλη!

Η τηλεόρασή σου έχει πρόβλημα, την πακετάρεις όπως είσαι και την πας πίσω!

Αν την παω πισω, 99% δεν θα παρουσιαζει κανενα προβλημα στο εργαστηριο τους και θα μου την φερουν οπως τους την εδωσα

sfortis
07-05-2008, 16:55
Αντρεα, μήπως έχεις πολύ ψηλά το gain στον ενισχυτή της κεραίας και σπινθηρίζει? όταν βγάλεις την κεραία ,οι παρεμβολές σταματάνε?

andreas6670
07-05-2008, 17:09
Αντρεα, μήπως έχεις πολύ ψηλά το gain στον ενισχυτή της κεραίας και σπινθηρίζει? όταν βγάλεις την κεραία ,οι παρεμβολές σταματάνε?

Οχι, δεν σταματανε, δεν πρεπει να ειναι το σημα της κεραιας.

gzoun
07-05-2008, 17:19
Το δικτυο της κεραιας ειναι εντοιχισμενο;

andreas6670
07-05-2008, 17:24
Το δικτυο της κεραιας ειναι εντοιχισμενο;

ναι

sfortis
07-05-2008, 17:30
Οχι, δεν σταματανε, δεν πρεπει να ειναι το σημα της κεραιας.

Τοτε επιμένω οτι η τηλεόραση έχει πρόβλημα...Δεν είναι και ραδιοφωνάκι AM να έχει τέτοιες παρεμβολες!!!

gzoun
07-05-2008, 17:32
Δοκιμασε με μια εξωτερικη οποιαδηποτε φτηνη ακριβη δεν παιζη ρολο απλα για να δεις αν παρουσιαζη ξανα τισ γραμμες.

andreas6670
07-05-2008, 17:34
Εδω σου λεω οτι την εβαλα σε αλλο δωματιο και επαιζε κανονικα....

andreas6670
07-05-2008, 17:36
Τοτε επιμένω οτι η τηλεόραση έχει πρόβλημα...Δεν είναι και ραδιοφωνάκι AM να έχει τέτοιες παρεμβολες!!!

Δεν λεω οτι δεν εχει, αλλα ειμαι σιγουρος οτι αν την παρει η Panasonic και την παει στο εργαστηριο, δεν θα διαγνωσει τιποτα και θα μου την φερει πισω (ισως σε χειροτερη κατασταση απ'οτι την πηρε)

andreas6670
07-05-2008, 17:46
να προσθεσω κατι το οποιο μπορει να βοηθησει στην διαγνωση:

Η τηλεοραση βρισκεται κρεμασμενη με μεταλλικη βαση σε μια εσοχη μιας κατασκευης απο γυψοσανιδα (με μεταλλικο σκελετο), και ολα τα καλωδια ερχονται απο μια αλλη εσοχη στην οποια βρισκονται ολες οι πηγες ηχου και εικονας.

Υπηρξαν 2-3 περιπτωσεις κατα τις οποιες προσπαθουσα να συνδεσω τα βυσματα πισω απο την τηλεοραση και με χτυπησε το ρευμα (χαμηλη ταση, μπορει να ειναι και επαγωγικο ειπε ο ηλεκτρολογος). Το ρευμα με χτυπουσε ακομα και οταν αγγιζα τις βιδες της γυψοσανιδας.....

gzoun
07-05-2008, 17:57
Πιθανον να βρηκες το προβλημα.Ας βοηθηση καποιος με περισοτερες γνωσεις.:grandpa:SORRYγια καποιες ερωτησεις αλλα γινονται παντα με σκοπο την βοηθεια:a0210:.

Yperion
07-05-2008, 18:17
Παρεμβολες σε οθονη πλασμα δεν εχω ξανακουσει , νομιζω οτι ειναι προβλημα καποιας πλακετας η καποιου ηλεκτρονικου εξαρτηματος.

Με λιγα λογια δεν το γλιτωνεις το σερβις.

andreas6670
07-05-2008, 18:31
Την επαιξα σε αλλο χωρο, με αλλο PC, με αλλο DVD και με αλλη κεραια και δουλευε μια χαρα, δεν νομιζω να εχει προβλημα η τηλεοραση.

Μαλλον το μονο που χρειαζεται ειναι ενας επαγγελματιας με ενα ειδικο οργανο που να μπορει να μετρησει τι πεδια υπαρχουν εκει γυρω και απο που προερχονται.

Ξερει κανεις καποιον;

Yperion
08-05-2008, 12:47
Την επαιξα σε αλλο χωρο, με αλλο PC, με αλλο DVD και με αλλη κεραια και δουλευε μια χαρα, δεν νομιζω να εχει προβλημα η τηλεοραση.

Για κοιταξε για καλο και για κακο και την γειωση στην μπριζα σου.

ΚΩΣΤΑΣ ΝΑΚΟΣ
08-05-2008, 12:55
Εχεις ρελέ διαφυγής;

takis
08-05-2008, 13:20
καλημερα

διαβασα ολες τις απαντησεις ομως καπου λες οτι την πηγες σε αλλο χωρο και επαιξε καλα αλλα σε ενα δυο καναλια ειχε και εκει προβλημα.
σε αυτα τα καναλια το προβλημα ειναι το ιδιο με το προβλημα στον χωρο που παιζει κανονικα η τηλεοραση δηλαδη σο δωματιο που την εχεις κρεμαση σον τοιχο

andreas6670
08-05-2008, 16:45
Για κοιταξε για καλο και για κακο και την γειωση στην μπριζα σου.

Δεν ξερω τι να κοιταξω...

andreas6670
08-05-2008, 16:45
Εχεις ρελέ διαφυγής;

τι ειναι αυτο;

andreas6670
08-05-2008, 16:47
καλημερα

διαβασα ολες τις απαντησεις ομως καπου λες οτι την πηγες σε αλλο χωρο και επαιξε καλα αλλα σε ενα δυο καναλια ειχε και εκει προβλημα.
σε αυτα τα καναλια το προβλημα ειναι το ιδιο με το προβλημα στον χωρο που παιζει κανονικα η τηλεοραση δηλαδη σο δωματιο που την εχεις κρεμαση σον τοιχο

Οχι, ειναι διαφορετικο, και πρεπει να προσεξεις απο πολυ κοντα για να το δεις

takis
09-05-2008, 16:09
ιατι δεν την βγαζεις απο τον τοιχο και να την βαλεις να παιξει απο αλλη πριζα ρευματος με μια μπαλαντεζα αν και δεν νομιζω οτι το προβλημα ειναι απο το ρευμα αλλη πριζα κεραιας εχεις στον σπιτι αν ναι βαλτην να παιξει εκει

andreas6670
09-05-2008, 17:05
ιατι δεν την βγαζεις απο τον τοιχο και να την βαλεις να παιξει απο αλλη πριζα ρευματος με μια μπαλαντεζα αν και δεν νομιζω οτι το προβλημα ειναι απο το ρευμα αλλη πριζα κεραιας εχεις στον σπιτι αν ναι βαλτην να παιξει εκει

το εκανα αυτο, το ανεφερα καμμια 10αρια post πριν

apextos
14-05-2008, 00:14
Εχω την ίδια TV και δεν έχω πρόβλημα.

Ομως αυτό που λές με το ρεύμα δεν είναι καλό. ΔΙΑΡΡΟΗ μυρίζει και θα σου έλεγα αν έχεις πολύμπριζο να το αλλάξεις, ειδικά αν έχει διακόπτη με λαμπάκι.

Επίσης διαρροή μπορεί να έχει και άλλη συσκευή που συνδέεις στην TV.

andreas6670
14-05-2008, 11:29
Εχω την ίδια TV και δεν έχω πρόβλημα.

Ομως αυτό που λές με το ρεύμα δεν είναι καλό. ΔΙΑΡΡΟΗ μυρίζει και θα σου έλεγα αν έχεις πολύμπριζο να το αλλάξεις, ειδικά αν έχει διακόπτη με λαμπάκι.

Επίσης διαρροή μπορεί να έχει και άλλη συσκευή που συνδέεις στην TV.

Thanks φιλε, βρηκα εναν τυπο που εχει πεδιομετρο και θα εργει να το ψαξει

czoun
18-05-2008, 11:31
Ενας τρόπος για να τσεκάρεις τη γείωση είναι ο εξής:

Ανοίγεις τη πρίζα του τοίχου, τα τρία καλώδια που θα δεις είναι:

ΚΙΤΡΙΝΟ-ΠΡΑΣΙΝΟ = ΓΕΙΩΣΗ
ΜΠΛΕ = ΟΥΔΕΤΕΡΟΣ
ΚΑΦΕ ή ΜΑΥΡΟ ή ΚΟΚΚΙΝΟ = ΦΑΣΗ

Συνδέεις ένα ντουί με λάμπα σε ένα καλώδιο π.χ. 2Χ1 τοποθετείς τα άκρα σε ΦΑΣΗ και ΓΕΙΩΣΗ, αν ανάψει η λάμπα η γείωση είναι ΟΚ και πρέπει να ψάξεις τις συσκευές μία-μία.

Αν δεν θες να ανοίξεις την πρίζα του τοίχου, μπορείς να κάνεις και το εξής:

Με ένα δοκιμαστικό κατσαβίδι βρίσκεις σε ποια από τις δύο τρύπες είναι συνδεμένη η ΦΑΣΗ (εκεί που ανάβει το λαμπάκι), μετά κάνεις τα παραπάνω βήματα, τοποθετώντας τα δύο καλώδια από το ντουί στη τρύπα της ΦΑΣΗΣ και σε κάποιο από τα δύο λαμάκια που ΅σφίγγουνΆ πλευρικά (ΓΕΙΩΣΗ), αν ανάψει η λάμπα η γείωση είναι ΟΚ.

Αν τα παραπάνω σου φαίνονται δύσκολα ή ακαταλαβίστικα καλύτερα να φωνάξεις ηλεκτρολόγο να το τσεκάρει γιατί δεν παίζουμε με το ρεύμα.