PDA

View Full Version : Πρόβλημα με τον BENQ W100??



bosit
09-10-2006, 20:38
Γεία σας παίδες..

Πριν δύο ημέρες, πήγα και αγόρασα τον BENQ W100. Μαζί με αυτόν πήρα ένα DVD Samsung με HDMI, το καλόδιο HDMI (σε DVI), και το αγαπημένο μου πανί... Για να διευκρηνίσω κάτι... Είναι ο πρώτος μου projector, και έχω μια πολύ μικρή επαφη με το άθλημα.

Τα σετάρω όλα, καλά και ωραία, και βάζω την πρώτη μου ταινία στο DVD με HDMI. Αφού βλέπω λίγο ταινία, βλέπω ξαφνικά μία λεπτή πράσινη γραμή στην μέση της εικόνας (για δέκατα του δευτερολέπτου). Μετά από 2 λεπτά, την ξαναβλέπω σε άλλο σημείο! Στην αρχή νόμιζα πως ήταν το καλόδιο. Τελικά δεν ήταν. Αποφάσισα να αλλάξω λίγο την θέση του projector. Εκεί που ήταν, το καλόδιο ήταν λίγο στην τσίτα, και μετά ήταν λιγο καλύτερα. Βλέπω μετά μία άλλη ταινία, ολόκληρη. Συνέχιζε να το κάνει, και όπως πέρναγε η ταινία, το έκανε όλο και περισότερο!! Όπου στο τέλος, το έκανε 5-6 φορές το λεπτο!!

Τι μπορεί να είναι αυτό? Μπορεί να έχει πρόβλημα το μηχάνημα? Το DVD? Η κάτι άλλο? Ευχαριστώ.

Κώστας Παπαγεωργίου
09-10-2006, 21:24
Φίλε bosit καλορίζικος και καλές θεάσεις.

Θα πρέπει να δοκιμάσεις να συνδέσεις τον προβολέα και σε άλλη είσοδο.
Με compnent ή S-Video να δεις αν εξακολουθεί να το κάνει.
Δοκίμασε να συνδέσεις και κάποια άλλη πηγή TV, Video κ.τ.λ.
Όταν αναφέρεις ότι δεν φταίει το καλώδιο πως βγάζεις αυτό το συμπέρασμα?
Διότι θα πρέπει να έχεις κάποιο spare για να είσαι σίγουρος.

Αλήθεια δοκίμασες κάποιο άλλο ψηφιακό καλώδιο?

Πριν από όλα αυτά όμως θα πρότεινα να ξεσυνδέσεις όλα τα καλώδια σύνδεσης και ρεύματος για 2 - 3 λεπτά και να επανασυνδέσεις.

Μετά από αυτές τις δοκιμές πες μας τις εντυπώσεις σου μήπως μπορέσουμε να σε βοηθήσουμε.

Θοδωρής Ρ.
09-10-2006, 22:22
Κλασικό φαινόμενο sparks!
Μην ανησυχείς, ο προβολέας σου μια χαρά είναι, το καλώδιο έχει το πρόβλημα. Η προσέγγιση του Κώστα είναι πολύ πιο προσεκτική από την δικιά μου, αλλά πιστεύω 99% το καλώδιο δημιουργεί το πρόβλημα.

bosit
10-10-2006, 14:22
Θα δοκιμάσω το καλόδιο αυτές τις ημέρες, και θα σας πώ τι έγινε. Το θέμα είναι ότι είναι κανούργιο καλόδιο, και μου φαίνεται δύσκολα να έχει πρόβλημα. Έτσι και αλλιός, θα σας πώ σε λίγες ημέρες.

Ευχαριστώ πολύ για την γρήγορη ανταπόκριση.

ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΤΑΣΟΣ
10-10-2006, 14:28
Κι εγώ τείνω να πω ότι είναι θέμα καλωδίου. Δεν έχει σημασία αν είναι καινόύργιο. Αβυσσος η "ψυχή" των ψηφιακών...

Οπως λέει κι ο Κώστας δοκίμασε ένα άλλο καλώδιο και πες μας.

bosit
18-10-2006, 19:23
Λοιπόν.. έχω νέα..

Έφερα το DVD δοκιμαστικά πιό κοντά, και το καλόδιο έχει άφθονο χώρο. Έχει σταματήσει να το κάνει, αλλά στα δεξιά, έχει μία κάθετη πράσινη γραμμή!! Για να δώ τι φταίει, πήρα καλόδια compenent, και τα έβαλα. Τα καλόδιο ήταν τέλεια, χωρίς κανένα πρόβλημα! Έχω την εντύποση όμως πως είναι αρκετά χειρότερη ποιότητα. Άρα πρέπει να φταίει το καλόδιο έτσι δεν είναι? Δηλαδή εάν πάρω καινούργιο, θα είναι καλά έτσι?

Και κάτι άλλο.. εάν πάρω ένα dvi σε dvi καλόδιο, και το βάλω στην dvi μεριά του hdmi θα χάσω πολύ ποιότητα? Ευχαριστώ πολύ παιδιά!

komninos i
18-10-2006, 21:46
Οχι.Παρε HDMI σε HDMI και βαλε ανταπτορα.Ποσα μετρα καλωδιο ηταν το προηγουμενο? Παιζει ρολο αυτο.

bosit
19-10-2006, 03:38
5 μέτρα, αρά χρειάζομαι 7 περίπου για να είναι χαλαρά. Ευχαριστώ.

komninos i
19-10-2006, 08:55
Τη μαρκα ειναι το καλωδιο?

bosit
28-10-2006, 15:32
Χμμμ... ολα φαίνονται ξαφνικά να παίζουν καλά.. ούτε πράσινη γραμμή, ούτε τίποτα... Αλλά παρατήρησα κάτι. Τα DVD δεν παίζουν πάνω από 576P έτσι δεν είναι? Όταν το βάζω manually στο 720p για να βλέπω λίγο καλύτερα (τους υπότιτλους βασικά), μου βγάζει αυτά τα sparks που είπε ο φίλος πριν. Όταν το έβαλα στο automatic στο dvd, σε μία μόνο ταινία, μου το άλλαξε μόνο του στο 720p και χωρίς τα sparks! Τι στο διαβολό γινεταί? :P

bros400pgm
28-10-2006, 15:43
O προβολεας σου εχει αναλυση 854*480. Σωστα ?

Βαζοντας χειροκινητα την αναλυση του player σε 720ρ (ουσιαστικα κανοντας upscale το player), η αναλυση ανεβαινει απο 800τοσο*576 (του DVD) σε 1280*720. Ο προβολεας ομως κανει downscale αυτην την αναλυση, δημιουργωντας ετσι χειροτερη εικονα αποτι θα περιμενες (αλλαζει η αναλυση συνεχως απο τους scaler του player και μετα του προβολεα).

Δεν σου δινω εξηγηση για το τελευταιο σου ερωτημα, απλα σου λεω πως γινεται η μετατροπη, και ισως εκει εμφανιζονται τα προβληματα

bosit
29-10-2006, 05:55
χμμμ... μπορεί να φταίει αυτό.. έμενα πάντος για έναν περίεργο λόγο, μου φαίνεται καλύτερα στο 720... Το περίεργο είναι, πως εάν το βάλω στο 1080i, δεν μου κάνει πρόβλημα!! Περιεργα πράγματα.. :grinning-smiley-043

και ναι έχει τέτοια ανάλυση