PDA

View Full Version : Epson TW-600 και DVE



Μανωλάς Βλάσης
08-12-2006, 14:01
Εδώ και κάμποσο καιρό έχω στα χέρια μου το DVE, αλλά δυστυχώς διαπίστωσα ότι δεν μπορώ να το χρησιμοποιήσω στη ρύθμιση του προβολέα.
Για παράδειγμα, όταν χρησιμοποιώ το pattern της φωτεινότητας, παρατηρώ το εξής: Ναι μεν ανεβαίνει η φωτεινότητα στο σύνολο της οθόνης, αλλά οι μαύρες μπάρες αριστερά και δεξιά (αυτές που είναι below black) δεν εμφανίζονται καθόλου. Τι σημαίνει αυτό; Μήπως ότι ειναι "κλειδωμένο" το μαύρο; Πάντως, με τις εργοστασιακές ρυθμίσεις - το brightness και το black level στο 0 - το pattern της φωτεινότητας φαίνεται όπως θα έπρεπε να είναι ιδανικά. Το ίδιο και με το pattern της αντίθεσης: Τίποτε δεν αλλάζει, όσο κι αν ανεβοκατεβάζω τις τιμές. Όμοια και με το sharpness κ.λπ. Όλα αυτά, μόλις εμφανιστούν στην οθόνη μου, έχουν τις ιδανικές τιμές και δεν μου επιτρέπουν να επέμβω. Μπορεί κάποιος ειδήμων να φωτίσει τα σκοτάδια μου;
Ευχαριστώ όσους θα μπουν στον κόπο να απαντήσουν!



Υ.Γ. Πρέπει να πω ότι τα patterns που περιέχονται στο CD Home Theater Setup, που είχε κάποτε προσφέρει το HiTECH, λειτουργούν κανονικότατα....

soulkeeper
08-12-2006, 16:00
κ εγω που δοκιμαζα χθες το dve,παιζοντας το ομως απο το pc,δεν μου εμφανιζει την μπαρα btb.Κατι παιζει με pclevels(0-255) k video levels(16-235) k εχει να κανει νομιζω με το αν χρησιμοποιεις overlay ή vmr9.....

Δεν τα εχω πολυκαταλαβει παντως......Αν μπορουσε καποιος να βοηθησει......

jaws
08-12-2006, 16:19
Προχθές πήρα τον tw-600 και πήγα να κάνω οτι και εσείς αλλά δεν αλλάζει τίποτα όπως και σε εσένα βλάση

Δεβελέκος Στράτος
08-12-2006, 16:25
Δεν μπορεί ο προβολέας να απεικονήσει την below black πληροφορία. Αυτο είναι λάθος και μπορεί να συμβαίνει είτε απο λάθος επιλογές στον προβολέα ή απο το player

soulkeeper
08-12-2006, 16:48
Δεν μπορεί ο προβολέας να απεικονήσει την below black πληροφορία. Αυτο είναι λάθος και μπορεί να συμβαίνει είτε απο λάθος επιλογές στον προβολέα ή απο το player

αυτο ισχυει κ για τις τηλ.lcd?

ilias
08-12-2006, 20:05
Δεν μπορεί ο προβολέας να απεικονήσει την below black πληροφορία. Αυτο είναι λάθος και μπορεί να συμβαίνει είτε απο λάθος επιλογές στον προβολέα ή απο το player

Ποιες ειναι οι επιλογες αυτες (ειτε στον προβολεα ειτε στο πλειερ) που εμποδιζουν την below black πληροφορια?

Μανωλάς Βλάσης
09-12-2006, 11:46
κ εγω που δοκιμαζα χθες το dve,παιζοντας το ομως απο το pc,δεν μου εμφανιζει την μπαρα btb.Κατι παιζει με pclevels(0-255) k video levels(16-235) k εχει να κανει νομιζω με το αν χρησιμοποιεις overlay ή vmr9.....

Δεν τα εχω πολυκαταλαβει παντως......Αν μπορουσε καποιος να βοηθησει......

Φίλε Soulkeeper, το overlay ή το vmr9 δεν έχω ιδέα τι είναι. Αυτά πάντως που έγραψες για τα pc levels και τα video levels πρέπει να είναι σωστά. Στο τελευταίο τεύχος του HiTECH (σελ. 115) διάβασα κάτι σχετικό. Εκεί ο συντάκτης του κειμένου ουσιαστικά λέει ότι η λανθασμένη ρύθμιση των επιπέδων του βιντεοσήματος οδηγεί στο κλιπάρισμα των λευκών και των μαύρων (ελπίζω να κατάλαβα καλά την παράγραφο και να μην παρέλειψα κάτι σημαντικό). Το ερώτημα είναι πώς μπορεί το DVE να φανεί χρήσιμο στη σωστή ρύθμιση των video levels.