PDA

View Full Version : 18 Ιουνίου 2010 η Digea στην Αθήνα



Pages : 1 2 3 4 5 6 [7]

mcelliot_g
09-09-2010, 22:35
Μπράβο παιδιά, το θέμα του νήματος μ' έχει κάνει να σκέπτομαι ότι τελικά δεν ζω στην Αθήνα. Εδώ στη Βάρη (Βάρκιζα), δεν πιάνουμε τίποτα απ' αυτά που συζητάτε.
Όπως έχω ξαναπεί, στα 46/47 πιάνουμε στα UHF με χιόνια τα m./NET, ποιός ξέρει από πού...
Οπότε δεν υπάρχει περίπτωση ψηφιακής λήψης σ' αυτές τις συχνότηες, λόγω παρεμβολών.
Ας το επιβεβαιώσουν κι άλλοι στη περιοχή...
Ποιος σου είπε ότι ζεις στην Αθήνα? Επαρχία Αττικής είσαι!:violent-smiley-030:
Στα 46 & 47 πιάνεις m. & NET από Νέα Στύρα, το έχω αναφέρει πολλάκις!
Όπως και να 'χει, ντροπή και αίσχος για αυτούς που δεν φρόντισαν να καλύψουν όλη την Αττική συμπεριλαμβανομένης της Βάρης και των περιοχών που καλύπτει η Πάρνηθα, λες και αυτά δεν είναι στην Αττική!
Αλλά τι να περιμένεις από τους αστοιχείωτους ανθρώπους που έφτιαξαν την ΚΥΑ? Μόνο τον εμετικό και εκτός λογικής ραδιοφωνικό χάρτη που θέλουν τώρα να εφαρμόσουν να δει κανείς, καταλαβαίνει ότι αυτοί οι άνθρωποι είναι τελείως άσχετοι τόσο με τη γεωγραφία όσα και με την πραγματικότητα!:AFADF0:

mezzanine
09-09-2010, 23:06
ειναι σιγουρο οτι ειναι απο Υμηττο?

Ακυρο. Πρεπει να ηταν απο Αιγινα..

aposperp
11-09-2010, 12:46
απο Αιγαλεω δεν πιανω τιποτα, απο τα νεα ψηφιακά mad κλπ., με γυρισμενη την κεραια σε Αιγινα.
Κανεις αλλος απο δω κοντα πιανει τιποτα και με τι κεραια?

Innersense
22-09-2010, 23:34
Η εσωτερικούλα τελικά εξακολουθεί να το παλεύει...

Κάνοντας την γύρω γύρω, ψάχνωντας απελπισμένα για τα κανάλια της ΕΡΤ στο 52 (εξακολουθεί να σκαλώνει στο 52 σκανάρωντας το αλλά δεν βρίσκει τίποτα για να αποθηκεύσει) βρήκε τελικά μετά απο τόσες εβδομάδες το νέο 4 pack της Digea στο 63!

Ε ναι λοιπόν, υπάρχει και άλλο κανάλι αντάξιο του ΣΚΑΙ και δεν το είχα δει τόσο καιρό! Είδα στο MTV Greece συναυλία της ...βανδής (έλεος) unpluged καθώς και κλιπάκια από τη συναυλία των U2 που παίζουν και ομολογώ ότι άρχισα να πιστεύω ότι κάτι γίνεται! Άκρως ενδιαφέρουσα εικόνα! Επιτέλους έχω δυο κανάλια να κάνω ζαπινγκ στην 46C650! Παρεμπιπτόντως τα υπόλοιπα 3 είναι για κλάματα, στο 0-6 δεν καταλαβαίνω πως τα κατάφεραν και εκπέμπει αναλογικό θόρυβο;

Άντε ελπίζω το pack της ΕΡΤ να εκπέμπει ακόμα πιλοτικά και να δυναμώσει στις 27 και να το πιάνω!

stingg43
22-09-2010, 23:39
Ε ναι λοιπόν, υπάρχει και άλλο κανάλι αντάξιο του ΣΚΑΙ και δεν το είχα δει τόσο καιρό! Είδα στο MTV Greece συναυλία της ...βανδής (έλεος) unpluged καθώς και κλιπάκια από τη συναυλία των U2 που παίζουν και ομολογώ ότι άρχισα να πιστεύω ότι κάτι γίνεται! Άκρως ενδιαφέρουσα εικόνα! Επιτέλους έχω δυο κανάλια να κάνω ζαπινγκ στην 46C650! Παρεμπιπτόντως τα υπόλοιπα 3 είναι για κλάματα, στο 0-6 δεν καταλαβαίνω πως τα κατάφεραν και εκπέμπει αναλογικό θόρυβο;



Για το mtv είναι εντελώς φυσιολογικό μιας και τα μηχανήματα του studio είναι η τελευταία λέξη της τεχνολογίας και όλα ψηφιακά.
Για το 06 έχει πρόβλημα στο link του και θα το αντικαταστήσουν από όσο γνωρίζω.

axidous
23-09-2010, 11:46
παιδια απο Υμμητο πιανει κανεις το MAD ψηφιακα μεσω digea?? σε ποια συχνοτητα ???

ευχαριστω

supacoopa
23-09-2010, 17:14
παιδια απο Υμμητο πιανει κανεις το MAD ψηφιακα μεσω digea?? σε ποια συχνοτητα ???

ευχαριστω

Απο Ιλιον με κεραια προς Υμηττο, δεν πιανω κανενα απο τα δυο πακετακια της Αιγινας, ουτε καν απο αντανακλασεις

pitsos
23-09-2010, 20:10
Βλέπω ειδήσεις στον αντ1 ρε παιδιά και ο ήχος είναι τρισαθλιος! Είναι σαν ραδιοφωνικός σταθμός που δέχεται παρεμβολες! Αίσχος.

themosbora
24-09-2010, 22:00
να τολμησω να ξαναρωτησω εαν και ποτε θα ερθει και σε εμας τους ξεχασμενους στην νησιωτικη ελλαδα?π.χ κρητη,,,υπαρχει καμια ανακοινωση κατι?

winlink
25-09-2010, 10:17
να τολμησω να ξαναρωτησω εαν και ποτε θα ερθει και σε εμας τους ξεχασμενους στην νησιωτικη ελλαδα?π.χ κρητη,,,υπαρχει καμια ανακοινωση κατι?

Copy-paste απο το site της Digea.

Χρονοδιάγραμμα
Σεπτέμβριος 2009
Στις 24 Σεπτέμβρη 2009 ξεκίνησε η πρώτη εκπομπή ψηφιακού σήματος στην περιοχή του Κορινθιακού Κόλπου από το κέντρο εκπομπής Ξυλοκάστρου.

Ιανουάριος 2010
Στις 14 Ιανουαρίου 2010 ξεκίνησε η εκπομπή ψηφιακού σήματος στην περιοχή της Θεσσαλονίκης, από τα κέντρα εκπομπής Χορτιάτη και Φιλιππείου.

Ιούνιος 2010
Στις 18 Ιουνίου 2010, ξεκίνησε η εκπομπή ψηφιακού σήματος στην Αττική, από τα κέντρα εκπομπής Υμηττού και Αίγινας.

Επεξεργαζόμαστε από κοινού με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς το χρονοδιάγραμμα της ψηφιακής μετάβασης για τις υπόλοιπες περιοχές της χώρας, σύμφωνα και με όσα ορίζει η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) 21161/2008. Στο πλαίσιο αυτό, τα επόμενα βήματα της ψηφιακής μετάβασης θα ανακοινωθούν μόλις οριστικοποιηθεί το χρονοδιάγραμμα.

netblues
25-09-2010, 10:23
Και καπου εδω τελειωνει η μεταβαση...
Οι υπολοιποι να βαλετε connex-tv η nova..

:D :D

petasis
25-09-2010, 11:46
Και εγώ κάτι τέτοιο φοβάμαι...

themosbora
28-09-2010, 10:48
δυστυχως...το 2000 θα ειναι τωρα το ποτε δεν ξερω...το 20 το 30...

Jean-Paul
30-09-2010, 20:01
ρε παιδια τι πρεπει να κανω / κοιταξω για να δω αν πιανω digea ? αυτη τη στιγμη οταν εκανα αυτοματο συντονισμο επιασε riksat spor + kai cine +

aragorn
30-09-2010, 20:10
Σιγά που θα μετέδιδε ο αντ1 σε 16:9...

sakis.kom
30-09-2010, 21:09
παιδια απο Υμμητο πιανει κανεις το MAD ψηφιακα μεσω digea?? σε ποια συχνοτητα ???

ευχαριστω
Η συχνότητα είναι η 35 και εκπέμπει από Αίγινα.
Και εγώ με την κεραία μου που κοιτάει Υμηττό, δεν τα πιάνω.
Μέσα στο διαμέρισμά μου όμως υπάρχει σήμα. Με εσωτερική βγαίνουν.

sakis.kom
30-09-2010, 21:12
Ο ΑΝΤ.0 έχει την πρώτη λέξη της τεχνολογίας... ξέρετε... είναι πρώτη γιατί δεν την έχει αλλάξει από το '90! :flipout:
Συγνώμη αν είμαι κακός αλλά αυτή είναι η αλήθεια! :grinning-smiley-043

Την τελευταία (πραγματικά) έχουν... ΣΚΑΪ, MTV, ALTER. :operator:

marios1234
30-09-2010, 21:35
Εχω μεινει πισω??Το MAD κτλ στην 63 δεν ειναι απο Αιγινα??Ποια 35?

stingg43
30-09-2010, 21:56
Εχω μεινει πισω??Το MAD κτλ στην 63 δεν ειναι απο Αιγινα??Ποια 35?

Στο 63 απο Αίγινα είναι,κάποιο λάθος έκανε ο φίλος.

sakis.kom
30-09-2010, 22:07
Στο 63 απο Αίγινα είναι,κάποιο λάθος έκανε ο φίλος.Ναι έχετε δίκιο, ζητώ συγνώμη, στο 63 εκπέμπει το MAD (810 MHz) και όχι στην 35!

mikess
02-10-2010, 08:56
Παιδιά MAD, EXTRA, SPORTTV είναι και αυτά στο μπουκέτο της Digea?

dimosx
02-10-2010, 19:56
Ναι ειναι

aplos73
20-10-2010, 13:49
Πότε επιτέλους θα εκπέμψουν απο υμητό;

johnnieg
26-10-2010, 17:35
Γειά σε όλους και απο μένα!

Αφού οι εξελίξεις για την ψηφιακή εκπομπή απο τον Υμηττό αρχικά της CH63, αλλά μετέπειτα και της CH54, έχουν παγώσει για την ώρα απλώς σας αναφέρω ότι παρατηρώ ότι ο ΣΚΑΪ - και μόνο αυτός - έχει καταφέρει να στέλνει στους δέκτες μας το ψηφιακό σήμα 0,5δλ πιο αργά απο το αναλογικό!

Να υποθέσω ότι χρησιμοποιεί τους ταχύτερους h.264/mpeg-4 avc encoders??

Οι υπόλοιποι σταθμοί βρίσκονται στα 4δλ..:firstprize:

GEOMILANEZOS
27-10-2010, 14:45
ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ
ΜΗΠΩΣ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΜΕ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ,ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΓΟΡΑΣΑ ΕΝΑΝ ΔΕΚΤΗ F&U DTR2219PVR MPEG4 (SD) ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΙ ΚΑΝΑΛΙΑ ΤΗΣ ΕΡΤ?ΜΗΠΩΣ ΞΕΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΤΙ?
ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ Κ MPEG2 KAI MPEG 4........

ΔΗΜΗΤΡΗΣ.Π
27-10-2010, 14:57
ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ
ΜΗΠΩΣ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΜΕ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ,ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΓΟΡΑΣΑ ΕΝΑΝ ΔΕΚΤΗ F&U DTR2219PVR MPEG4 (SD) ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΙ
ΚΑΝΑΛΙΑ ΤΗΣ ΕΡΤ?ΜΗΠΩΣ ΞΕΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΤΙ?
ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ Κ MPEG2 KAI MPEG 4........

τα κρατικα εκπεμπουν μονο απο Υμμητο.προφανως βλεπεις Παρνηθα

pap83
28-10-2010, 16:37
καλησπέρα,

είναι τώρα 2 μέρες και για την ακρίβεια μετά από την κακοκαιρία που είχαμε προχτές και το σήμα από την digea έχει ελαττωθεί αρκετά στην περιοχή τις N. Κηφισιάς, το έχετε παρατήρηση η είναι πρόβλημα δικό μου

Innersense
29-10-2010, 15:11
είναι αρκετά ευαίσθητο το σήμα στην υγρασία ή είναι ιδέα μου;

mat99
29-10-2010, 17:51
Προχθες το βραδυ με την εντονη βροχη δεν ειχα καθολου σημα στη 46 για μιση ωρα περιπου.Περιοχη Περαμα και ληψη απο Υμηττο.

anavatis
29-10-2010, 23:22
τα ιδια και γω στο Βυρωνα με ληψη απο Υμηττο

Jotheo
01-11-2010, 17:17
Δε λέτε πάλι καλά που είχατε και ρεύμα,γιατί αλλού ούτε αυτό δεν είχανε...:flipout:

gorillaz_gr
01-11-2010, 18:05
ρε παιδιά! σας έχει τύχει τις τελευταίες μέρες να αλλάζει η ταξινόμηση καναλιών άν έχετε επέμβει στην σειρά των ψηφιακών καναλιών? την τελευταία εβδομάδα ανα 2 μέρες μου επιστρέφει στην αρχική ρύθμιση η τηλεόραση (LG) κ κάνω συνέχεια ταξινόμηση ξανά.

satnick
01-11-2010, 18:08
τελείως άσχετο με τα παραπάνω αλλά έβλεπα εχθές το ΣΚΑΙ και κακά τα ψέματα έχει μακράν την καλύτερη εικόνα από τα υπόλοιπα έβλεπα μια εκπομπή με μια που εκπαίδευε σκύλους..

AnDas
03-11-2010, 01:12
ρε παιδιά! σας έχει τύχει τις τελευταίες μέρες να αλλάζει η ταξινόμηση καναλιών άν έχετε επέμβει στην σειρά των ψηφιακών καναλιών? την τελευταία εβδομάδα ανα 2 μέρες μου επιστρέφει στην αρχική ρύθμιση η τηλεόραση (LG) κ κάνω συνέχεια ταξινόμηση ξανά.

Ναι συμβαίνει σε LG, δες και εδω:
http://avclub.gr/forum/showthread.php?t=68708

aplos73
09-11-2010, 16:42
ναι και εμένα έχει συμβεί 3 φορες.Έχω LG και έχω εξωτερικό δέκτη.Τελικά αυτές οι LG όλλο προβλήματα έχουν.Έχω και μια SHARP και όλλα είναι ρολόι.Δεν θα ξαναπάρω ποτέ LG

AnDas
09-11-2010, 19:17
Δεν φταίνε μόνο οι LG γι αυτό... Και η Digea έχει βάλει το χεράκι της...

Jotheo
15-11-2010, 21:54
Μετά από τόσα που ακούστηκαν για τη ψηφιακή μετάβαση και τα κέντρα εκπομπής,αποφάσισα να στείλω e-mail στη Digea ζητώντας διευκρινήσεις.
Δε μπορώ να πω,μέσα σε 2 μέρες είχαν απαντήσει,οπότε αυτό τους "ανέβασε" στην εκτίμησή μου...


10/11/2010
Αγ.Στέφανος Αττικής

Σχόλια:

Πότε είναι προγραμματισμένη να αρχίσει η εκπομπή σας από την Πάρνηθα? Στην ευρύτερη περιοχή Αγ.Στεφάνου,Δροσιάς,Άνοιξης και Μαραθώνα έχουμε λήψη μόνο από το συγκεκριμμένο κέντρο εκπομπής.

Ευχαριστώ!


Απάντηση:

"13/11/2010 10:34:24 μμ

Αγαπητέ κύριε xxxxx , καλησπέρα σας.
Θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε για το ενδιαφέρον σας.


Σχετικά με το ερώτημα που μας θέσατε σας ενημερώνουμε ότι η Digea ακολουθεί το νομικό πλαίσιο, Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) 21161/2008, σύμφωνα με το οποίο δεν προβλέπεται ψηφιακή εκπομπή από το κέντρο εκπομπής της Πάρνηθας. Ο νόμος ορίζει τα 23 πρώτα σημεία από τα οποία επιτρέπεται η ψηφιακή εκπομπή, μεταξύ των οποίων δεν συγκαταλέγεται το κέντρο εκπομπής της Πάρνηθας και για το λόγο αυτό το συγκεκριμένο κέντρο εκπομπής θα συνεχίσει να εκπέμπει αναλογικά μέχρι να ολοκληρωθεί η πρώτη φάση της μετάβασης (23 σημεία).

Σας γνωρίζουμε ότι στο site μας www.digea.gr, στην κατηγορία «Είμαι Ιδιώτης», υπάρχει ενότητα «Συχνές Ερωτήσεις», η οποία εμπλουτίζεται συνεχώς και μπορείτε να ανατρέξετε για περισσότερες πληροφορίες.

Τμήμα εξυπηρέτησης τηλεθεατών"


Άρα,όσοι μένετε στις γύρω περιοχές -καμιά 200.000 κάτοικοι δηλ.- αναμείνατε στο ακουστικό σας...ή μάλλον στο τηλεχειριστήριό σας! :(

Tsop
18-11-2010, 16:49
Χρειαζομαι μια εσωτερικη κεραια για να πιανω τα ψηφιακα καναλια (φυσικα θα συνδεσω δεκτη MPEG4 πανω της). Πρεπει να προσεξω κατι ιδιαιτερο? Απο αυτες http://www.e-shop.gr/search_per.phtml?category=%CA%C5%D1%C1%C9%C5%D3+%D 4%C7%CB%C5%CF%D1%C1%D3%C5%D9%CD ποια προτεινετε? Αυτες που εχουν 7 ευρω θα κανουν δουλεια?

Ευχαριστω για την βοηθεια:a0210:

captain meletis
23-12-2010, 23:54
Έχει κάποιος άλλος πρόβλημα λήψης από Αίγινα την τελευταία ώρα?

captain meletis
18-01-2011, 20:34
Λαμβάνω αυτή τη στιγμή το κοντρα τσανελ στην 65 προφανώς από Αίγινα

the_player
18-01-2011, 22:03
Ναι όντως, το τηλεαστυ όμως δεν βλέπω είχαν πει οτι θα μπει κι αυτο, αναμένουμε...

Jean-Paul
18-01-2011, 22:11
Έχει κάποιος άλλος πρόβλημα λήψης από Αίγινα την τελευταία ώρα?


ναι εγω. ειναι ολα στο ελαχιστο πολυ σπασιματα

themosbora
23-01-2011, 20:47
για αλλη μια φορα...στη κρητη ποτε???οεο...καποια ενημερωση?

Jotheo
24-01-2011, 04:31
Μέχρι τον Ιούνιο κάτι θα έχει γίνει , από ότι τουλάχιστον είπε ο γενικός δ/ντής της Digea...

dimosx
14-03-2011, 10:18
εχει και καποιος αλλος προβλημα στην 684000 απο αιγινα απο το σαββατο?

johnnieg
20-03-2011, 16:57
Καλησπέρα σε όλους!

Για όσους δεν το έχουν παρατηρήσει η.. ψηφιακή ΝΕΤ (απο Υμηττό) εκπέμπει πλέον με πολυκάναλο ήχο AC3! :award:

YannisA
20-03-2011, 17:32
Καλησπέρα σε όλους!

Για όσους δεν το έχουν παρατηρήσει η.. ψηφιακή ΝΕΤ (απο Υμηττό) εκπέμπει πλέον με πολυκάναλο ήχο AC3! :award:

Συμβαίνει όντως?
Άν ναι, " 'Α ρε Δημόσιο! ", καμιά ανακοίνωση? Οι ιδιωτικοί θα μας είχαν φάει τ' αυτιά με τις φανφάρες τους!
Έχουμε και το ΟΣΦΠ-ΑΕΚ απόψε στις 7.00μμ
Η Αίγινα?

petasis
20-03-2011, 17:43
Τώρα που τσέκαρα πάντως, είχε στερεοφωνικό mpeg η ΝΕΤ.

johnnieg
20-03-2011, 18:33
Συμβαίνει όντως?
Άν ναι, " 'Α ρε Δημόσιο! ", καμιά ανακοίνωση? Οι ιδιωτικοί θα μας είχαν φάει τ' αυτιά με τις φανφάρες τους!
Έχουμε και το ΟΣΦΠ-ΑΕΚ απόψε στις 7.00μμ
Η Αίγινα?


Στη ΝΕΤ στο Tuner του υπολογιστή μου έχει αναμένη την ένδειξη ac3 - όπως εδώ και καιρό συμβαίνει με το πρισμα+.

Με αφήνει να επιλέξω και τις δυο επιλογές (stereo και ac3) όμως όταν επιλέγω ac3 δεν μπορώ να ακούσω καθόλου ήχο.

Λογικά θα συμβαίνει γιατί μέσα απο το μενού της κάρτας ήχου έχω επιλέξει μόνιμα τον δικάναλο ήχο επειδή διαθέτω 2 speakers.Δεν δοκιμάζω αλλαγή ρυθμίσεων σε πολυκάναλο ήχο γιατί τότε αντιμετωπίζω ακατανόητα προβλήματα (αυτόματη απεγκατάσταση drivers κάρτας ήχου κλπ) επηρεάζοντας και το PVR...:bigcry:

Όποιος έχει τη δυνατότητα να το ελέγξει ας μας πεί!!!

YannisA
20-03-2011, 18:37
Πάντως Dolby digital, δεν σημαινει απαραίτητα 5.1.
Υπάρχει Dolby Digital 2.0 και ακόμη Dolby Digital 1.0 (mono).

Andreas Dermitzakis
20-03-2011, 18:44
Και σε εμένα εμφανίζει 2 streams το ένα όντως ac3...5.1 δηλαδή!Στην συγκεκριμένη εκπομπή δεν είναι διαθέσιμο.

petasis
20-03-2011, 18:54
Εμένα το 2ο stream το αναφέρει σαν mpeg 1/0 (μονοφωνικό δηλαδή), και δεν ακούγεται κάτι... :nounder:

tsiouficto
20-03-2011, 19:05
Η τηλεόραση στην ΝΕΤ και στο Prisma+ βγάζει 2 διαφορετικές επιλογές για ήχο (η δεύτερη δεν παίζει και αν δεν κάνω λάθος είναι προαιρετική λειτουργία για άτομα με προβλήματα όρασης, κάτι σαν τους υπότιτλους που ενώ στα κρατικά βγαίνει το σηματάκι συνέχεια, στην ουσία υπάρχουν μόνο σε επιλεγμένα προγράμματα). Και οι δύο όμως είναι mpeg, ενώ το home cinema και στις 2 λειτουργίες δεν βλέπει να υπάρχει Dolby ήχος. Σε σένα το AC3 το βγάζει συνέχεια ή το πέτυχες σε καμιά ταινία? Για παράδειγμα, τώρα σου λέει ότι είναι AC3? Γιατί σε μένα είναι ακόμα mpeg.

johnnieg
21-03-2011, 18:22
Σε όλες τις εκπομπές είχα αυτή την ένδειξη.

Απο χθές το βράδυ δεν μπορώ να δω την.. επίμαχη συχνότητα 52.
Συχνά μου κάνει "σπασίματα" αλλά απο χθές το βράδυ εξαφανίστηκε.

Όταν την ξαναπιάσω θα σας στείλω snapshot της εφαρμογής του tuner αλλά και ό,τι μου αναφέρει το TsReader για τα stream του ήχου! Δεν σκέφτηκα να το κοιτάξω χθες το μεσημέρι που τα λάμβανα επαρκώς... :idea:

johnnieg
22-03-2011, 01:09
Το Tuner μου επιμένει για ac3..

http://img692.imageshack.us/i/pic1hn.jpg/

http://img17.imageshack.us/i/pic2rb.jpg/

Το Tsreader όμως αναφέρει για τα 2 stream τα ακόλουθα:
Για το 1ο stream.........
Elementary Stream PID 650 (0x028a) MPEG-2 Audio
MPEG1 Audio: Bitrate 160 Kbps Sample Rate 48 KHz
MPEG1 Audio: Layer II Mode Stereo
Descriptor: Audio Stream Descriptor
Free format flag: False
Layer: 2
Variable rate audio indicator: False
Descriptor: ISO639 Language Descriptor
Language: gre
Audio type: undefined
Descriptor: Stream Identifier Descriptor
8a .
Descriptor: Maximum Bitrate Descriptor
Maximum bitrate: 22500 bytes per second

και στο 2ο stream.........
Elementary Stream PID 651 (0x028b) MPEG-2 Audio
MPEG1 Audio: Bitrate 64 Kbps Sample Rate 48 KHz
MPEG1 Audio: Layer II Mode Single Channel
Descriptor: Audio Stream Descriptor
Free format flag: False
Layer: 2
Variable rate audio indicator: False
Descriptor: ISO639 Language Descriptor
Language: gre
Audio type: visual impaired commentary
Descriptor: Stream Identifier Descriptor
8b .
Descriptor: Maximum Bitrate Descriptor
Maximum bitrate: 9000 bytes per second

Single Channel mpeg2??? :damnyou:

konandrio
22-03-2011, 13:15
Το ιδιο ισχυει και για το πρισμα.
G:\~$PVRTmp0$\~$PVRTmp0$\03_22_2011_12_02_14.mpg
General #2
ID : 2
Complete name : G:\~$PVRTmp0$\~$PVRTmp0$\03_22_2011_12_02_14.mpg
Format : MPEG-TS
File size : 2.61 MiB
Duration : 3s 824ms
Overall bit rate : 5 727 Kbps
Video #138
ID : 138 (0x8A)
Menu ID : 10 (0xA)
Format : MPEG Video
Format version : Version 2
Format profile : Main@Main
Format settings, Matrix : Default
Duration : 3s 360ms
Bit rate mode : Variable
Bit rate : 10 000 Kbps
Maximum bit rate : 7 908 Kbps
Width : 720 pixels
Height : 576 pixels
Display aspect ratio : 4:3
Frame rate : 25.000 fps
Standard : PAL
Colorimetry : 4:2:0
Scan type : Interlaced
Scan order : Top Field First
Bits/(Pixel*Frame) : 0.965
Stream size : 4.01 MiB
Audio #650
ID : 650 (0x28A)
Menu ID : 10 (0xA)
Format : MPEG Audio
Format version : Version 1
Format profile : Layer 2
Duration : 3s 360ms
Bit rate mode : Constant
Bit rate : 160 Kbps
Maximum bit rate : 180 Kbps
Channel(s) : 2 channels
Sampling rate : 48.0 KHz
Resolution : 16 bits
Video delay : 76ms
Stream size : 65.6 KiB (2%)
Language : Greek
Audio #651
ID : 651 (0x28B)
Menu ID : 10 (0xA)
Format : MPEG Audio
Format version : Version 1
Format profile : Layer 2
Duration : 3s 408ms
Bit rate mode : Constant
Bit rate : 64.0 Kbps
Maximum bit rate : 72.0 Kbps
Channel(s) : 1 channel
Sampling rate : 48.0 KHz
Resolution : 16 bits
Video delay : 13ms
Stream size : 26.6 KiB (1%)
Language : Greek
Language, more info : Visual impaired commentary
Text #576
ID : 576 (0x240)
Menu ID : 10 (0xA)
Format : Teletext
Maximum bit rate : 346 Kbps
Language : Greek

johnny1
23-03-2011, 18:42
Το σωστό είναι αυτό που γράφει το TSReader.
Πρόκειται για Visual impaired commentary το οποίο έχει ήχο όταν έτσι είναι φτιαγμένη και η εκπομπή.
Άλλες συσκευές που λένε πως το stream είναι AC3 έχουν βλαμμένο software.

Τα Visual impaired commentary audio streams υπακούν στο standard ETSI TS101154.
Οι συσκευές που αναγνωρίζουν σωστά τέτοια streams (κανένα εξωτερικό κουτί, αλλά οι περισσότερες TV...) όταν επιλέξουμε αυτόν τον ήχο κάνουν το εξής:
Κάνουν mix τον κύριο ήχο μαζί με το commentary. Το commentary περιέχει σχόλια του τύπου "ο πρωταγωνιστής κοιτά σκεπτικός" κλπ.

Αυτό δίνει τη δυνατότητα σε ανθρώπους που δεν βλέπουν, να παρακολουθήσουν την εξέλιξη μίας ταινίας σαν να ήταν ραδιοφωνική παραγωγή.

aposperp
02-04-2011, 17:16
ξερουμε ποτε και αν θα εκπεμψουν τα mad, tc κλπ. απο Υμμητό?

tolias
04-04-2011, 19:32
ξερουμε ποτε και αν θα εκπεμψουν τα mad, tc κλπ. απο Υμμητό?
Η υπάρχουσα ΚΥΑ δεν προβλέπει κάτι τέτοιο. Τους προσεχείς μήνες όμως αυτή θα τροποποιηθεί. Εκεί θα δούμε τί αλλαγές θα υπάρχουν. Και μετά θα πρέπει να περιμένουμε να πρααγματοποιηθούν.

aplos73
05-04-2011, 16:42
Αντε να δούμε.Να αλλάξει γρήγορα,Να κάνουμε ενα βήμα παραπέρα.Να δεί όλλος ο κόσμος επιτέλους ψηφιακή τηλεόραση.

chrisvari
10-06-2011, 23:42
Καλησπερα παιδια.Αν μπορει καποιος να με βοηθησει γιατι εχω τραλαθει.Πηρα σημερα τον επιγειο δεκτη απ΄το πλαισιο turbo x hd 1000.Τον συνδεω κανονικα στη τηλεοραση(δηλ απο την μπριζα της κεραιας, στο ant in του δεκτη και μετα με hdmi συνδεω TV και δεκτη.)Στη τηλεοραση βλεπω κανονικα το interface του δεκτη και ξεκιναει να κανει αυτοματη ανιχνευση καναλιων.Ελα ομως που οταν φτασει στο 100% μου βγαζει μηνυμα ΄΄Δε βρεθηκε κανενα προγραμμα΄΄.Ρε παιδια τι κανω λαθος.Εχει καμια ρυθμιση? Please help!!
Να μην ξεχασω.Μετα που πηγαινω στις ρυθμισεις βλεπω ενταση σηματος γυρω στα 70 με 80 % και απο κατω ποιοτητα σηματος 0%

YannisA
10-06-2011, 23:47
Πού είσαι chrisvari (στη Βάρη? το υποθέτω απ' τ' όνομά σου).

chrisvari
10-06-2011, 23:50
Πού είσαι chrisvari (στη Βάρη? το υποθέτω απ' τ' όνομά σου).
Ναι Βαρη μενω,αλλα νομιζω η digea καλυπτει ολη την Αττικη

YannisA
11-06-2011, 00:01
Και εγώ Βάρη (Βάρκιζα μάλλον). Πιάνω 48 (τα + της ΕΡΤ), 52 (ΕΡΤ, ΝΕΤ, ΕΤ3, ΕΡΤ HD, Ραδιόφωνα) και 54 (Attica, Extra, High, Nickelodeon) - τέλος.
Αυτά από Αίγινα, ενώ η κεραία μας κοιτάει στον όρμο Βάρκιζας (αναμεταδότης Βάρης).
Οπότε, ανάλογα με το πού είσαι στη Βάρη, κάτι ανάλογο πρέπει να πιάνεις.

chrisvari
11-06-2011, 00:05
Ευχαριστω φιλε μου για τη βοηθεια.Αλλα δεν το εχω καθολου.Τι εννοεις 48, 52 και 54?Εγω μενω στο Χερωμα.Πιο ψηλα.Κι ετσι οπως το κοβω κι εμενα προς Αιγινα ειναι στραμενη η κεραια.Δηλαδη mega ant1κλτ δε πιανεις???Με βλεπω να τον πιγαινω πισω

YannisA
11-06-2011, 00:15
Ανέφερα τις συχνότητες που πιάνω αυτά τα ψηφιακά που σου είπα.
Τα άλλα (Mega, Ant1 κλπ), είναι στις 46 κ 47.
Δυστυχώς στις 46 κ 47, λαμβάνουμε αναλογική παρεμβολή (δηλ. αναλογική μετάδοση) των καναλιών m. και ET3, από τα Νέα Στύρα Ευβοίας. Οπότε, πάνε τα ψηφιακά.

YannisA
11-06-2011, 00:18
Ευχαριστω φιλε μου για τη βοηθεια.Αλλα δεν το εχω καθολου.Τι εννοεις 48, 52 και 54?Εγω μενω στο Χερωμα.Πιο ψηλα.Κι ετσι οπως το κοβω κι εμενα προς Αιγινα ειναι στραμενη η κεραια.Δηλαδη mega ant1κλτ δε πιανεις???Με βλεπω να τον πιγαινω πισω

Πάντως άν βλεπεις Αίγινα (εγώ δε βλέπω), κλείσε πρώτα τον ενισχυτή και ξαναδοκίμασε.

chrisvari
11-06-2011, 00:20
Ανέφερα τις συχνότητες που πιάνω αυτά τα ψηφιακά που σου είπα.
Τα άλλα (Mega, Ant1 κλπ), είναι στις 46 κ 47.
Δυστυχώς στις 46 κ 47, λαμβάνουμε αναλογική παρεμβολή (δηλ. αναλογική μετάδοση) των καναλιών m. και ET3, από τα Νέα Στύρα Ευβοίας. Οπότε, πάνε τα ψηφιακά.
Εννοεις π.χ. στο καναλι 48 στα UHF στη συχνοτητα 690000 ΚΗz.Εψαξα χειροκινητα στο καναλι 48, 50 , 52.Τιποτα δε μου βγαζει.Καλα που μενω σε ταφρο?Αρα δεν υπαρχει καμια λυση.Αμα τον κραταγα για μελλοντικη χρηση?Λες να φτιαξουν τιποτα?

YannisA
11-06-2011, 00:30
Δοκίμασε με τη τηλεόραση να ψάξεις (αναλογικά) αυτές τις συχνότητες. Άν πιάνεις κάτι (έστω και με χιόνια) εκεί, δεν θα μπορέις να πιάσεις το ψηφιακό σ' αυτή τη συχνότητα.
Αυτό συμβαίνει γιατί υπάρχουν αναμεταδότες αναλογικής, που εκπέμπουν σε διάφορες συχνότηες. Αν μια συχνότητα απ' αυτες, έχει διατεθεί στη ψηφιακή, τότε η ψηφιακή καλύπτεται απ' την αναλογική (μέχρι να σταματήσει τελείως η αναλογική μετάδοση στην Ελλάδα).
Πάντως, όπως είπα πιό πάνω, δοκίμνασε να απενεργοποιήσεις τον ενισχυτή πρώτα...

chrisvari
11-06-2011, 01:29
μπα!!Και χωρις ενισχυτη το ιδιο.Ευχαριστω παντως.Και να φανταστεις οτι απο αναλογικα εχω τελεια εικονα.Απλα ηθελα τον δεκτη να περασω ψηφιακο ηχο μεσω ενισχυτη.Ευχαριστω παντως!!

dimosx
19-06-2011, 22:32
παντως αν οντως βλεπεις αιγινα και εισαι 100% σιγουρος δεν υπαρχει περιπτωση να μην πιασεις τα ψηφιακα αλλωστε οσοι βλεπουν αιγινα οι αναλογικες συχνοτητες εχουν κλεισει
λες <<στο ant in του δεκτη >> απο το στο ant out του δεκτη εστειλες συνδεση στην τηλεοραση σου?
εγω παραδειγμα ειμαι γλυφαδα και απο αιγινα πιανω μια χαρα τα ψηφιακα
δοκιμασε να κανεις manual αναζητηση στις συχνοτητες των ψηφιακως της digea τις αναφερει και στο σαιτ τους δηλαδη πας στην χειροκινητη αναζητηση του δεκτη σου και βαζεις ενα ενα τα καναλλια πχ 48 scan 52 scan κοκ επισης δεν χρειαζεται να κλεισεις τον ενισχυτη σου απλα να μειωσης την ισχυ του γιατι ισως σου <<μπουκωνει>> το σημα

themosbora
04-09-2011, 21:51
τι γινεται ρε παιδια.τι λεει τελικα το περιβοητο digea?ρωταω οπως εχω ξαναρωτηση παλιοτερα γιατι σε εμας εδω κατω (κρητη) δεν βλεπω φως.μηπω ξερει καποιος αν θα ερθει και εδω και ποτε?

Jotheo
19-12-2011, 05:35
Υπάρχει κάνα νεώτερο για την ψηφιακή εκπομπή από Πάρνηθα ? Είναι απαράδεκτο η μισή και παραπάνω γεωγραφική περιοχή της Αττικής να μην καλύπτεται με το ψηφιακό σήμα της Digea !

Jean-Paul
19-12-2011, 10:52
πααρνηθα ?αν γινει τη παρνηθα θα βγουν και αλλα καναλια, ή θα πιανουμε τα υπάρχοντα καλυτερα ?

tolias
20-12-2011, 04:54
Το αντιγράφω όπως το είχα γράψει πριν ένα μήνα σε άλλο thread. Γιατί δεν έχω ακούσει να έχει αλλάξει κάτι.
"Ο παρών νόμος (δηλαδή η ΚΥΑ) δεν προβλέπει Πάρνηθα. Όπως και τις τρεις συχνότητες που εκπέμπουν μόνο από Αίγινα χωρίς Υμηττό. Περιμένουμε την καινούρια ΚΥΑ που λογικά θα προχωρήσει στην δεύτερη φάση της μετάβασης. Οι μελέτες της Digea λένε οτι για πλήρη κάλυψη της χώρας χρειάζονται πάνω από 80 σημεία. Η παρούσα ΚΥΑ περιλαμβάνει μόνο τα πρώτα 23. Η καινούρια ΚΥΑ αναμενόταν μέσα στο καλοκαίρι που μας πέρασε. Αλλά η τύχη της αγνοείται. Και η Digea έχει εκφράσει την απογοήτευση της για την καθυστέρηση. Σε κάποιο άλλο thread του forum υπάρχει ένα pdf της Digea που λέει αυτό ακριβώς το πράγμα. Αλλά δεν έχουμε ιδέα πότε θα βγει η νέα ΚΥΑ. Άρα κανείς δεν έχει ιδέα πότε θα εκπέμψει η Digea από Πάρνηθα."
Ή Κρήτη που ρωτάει κάποιος άλλος φίλος.

Thanos Pournaras
02-01-2012, 22:20
Χρονια πολλα και καλή χρονια.
Μένω Νέα Μακρη και εχω κανει αρκετες δοκίμες μήπως και καταφερω να δω τα καναλια της Digea.
Δυστυχος δεν εχω καταφερει τπτ. Δεν υπαρχει κανενα περασμα προς Υμητο. :(
Σημερα το πρωί έστρεψα την κεραία προς βόρια Ευβοια και με εκπληξη είδα καποια κανάλια.
Αυτά είναι τα εξής ET1 - NET - ET3 -ERT HD και Βουλή στη συχνότητα 514.00 (ch26)
και ΑΝΤ1 - ALPHA -ΜTV - ALTER στη συχνότητα 522 (ch27)
Ψάχνοτας στο internet ειδά πως στην αττική δεν υπάρχουν οι παραπάνω συχνοτητες για εκπομπή digea και ερτ ψηφιακη.
Συγκεκριμένα η digea στη Ροδο χρησιμοποιεί το κανάλι 27 , και η ερτ ψηφιακή το κανάλι 26 απο χωρτιάτη Θεσαλλονικης.
Υπάρχει κάποιος νέος αναμεταδότης ?

winlink
10-01-2012, 18:38
Μακάρι να υπήρχε, αλλά δεν νομίζω. Έψαξα κι εγώ σε αυτές τισ συχνότητες από Βόρεια Αττική, αλλά δεν βρήκα δυστυχώς τίποτα.
Η ψηφιακή μετάβαση, αφού κατά τις ΕΡΤ & Digea έχει φτάσει στο 75% στην Αττική με τον Υμμητό και την Αίγινα, δεν προβέπεται να μας τιμήσει σύντομα.

Alkis
24-01-2012, 23:48
Trendy.... :/ !!! Δηλαδή εγώ από Ν.Ερυθραία, όρια με Εκάλη, δε βλέπω την τύφλα μου από Digea λογικά, σωστά? (Καλά καταλάβατε...είμαι εντελώς "ψαράς" από ψηφιακή και τώρα αρχίζω και την ψάχνω τη δουλειά!)

arva
25-01-2012, 09:37
Χρονια πολλα και καλή χρονια.
Μένω Νέα Μακρη και εχω κανει αρκετες δοκίμες μήπως και καταφερω να δω τα καναλια της Digea.
Δυστυχος δεν εχω καταφερει τπτ. Δεν υπαρχει κανενα περασμα προς Υμητο. :(
Σημερα το πρωί έστρεψα την κεραία προς βόρια Ευβοια και με εκπληξη είδα καποια κανάλια.
Αυτά είναι τα εξής ET1 - NET - ET3 -ERT HD και Βουλή στη συχνότητα 514.00 (ch26)
και ΑΝΤ1 - ALPHA -ΜTV - ALTER στη συχνότητα 522 (ch27)
Ψάχνοτας στο internet ειδά πως στην αττική δεν υπάρχουν οι παραπάνω συχνοτητες για εκπομπή digea και ερτ ψηφιακη.
Συγκεκριμένα η digea στη Ροδο χρησιμοποιεί το κανάλι 27 , και η ερτ ψηφιακή το κανάλι 26 απο χωρτιάτη Θεσαλλονικης.
Υπάρχει κάποιος νέος αναμεταδότης ?

Υπάρχει δημοτικός αναμεταδότης στη Σκίαθο! Μάλλον από κει τα έπιασες!!!

Digea από Υμηττό δεν πρόκειται να πιάσεις γιατί στις ίδιες συχνότητες εκπέμπονται από Στύρα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ και ΝΕΤ στις 46 και 47 αντίστοιχα! Μόνο ΕΡΤ μπορείς να πιάσεις αν πιάσεις. Παλιά από Στύρα είχε βάλει πομπό η ΕΡΤ σε SFN με Υμηττό, Αίγινα και Πάρνηθα στη 48 το 1ο μπουκέτο (ΒΟΥΛΗ, πρίσμα+, σινεσπόρ+, ρικSat).

Σε ποια περιοχή της Νέας Μάκρης είσαι;

AnDas
10-02-2012, 17:03
Off το Alter (στη θέση του δείχνει τις γνωστές μπάρες) στη digea. Προφανώς ισχύει για όλη την Ελλάδα και όχι μόνο για Αθήνα...

aplos73
10-02-2012, 17:50
Κρίμα για το ALTER.Ελπίζω στην συχνότητα του να εκπέμψει κάποιο άλλο υγειές κανάλι

petasis
10-02-2012, 20:41
Off το Alter (στη θέση του δείχνει τις γνωστές μπάρες) στη digea. Προφανώς ισχύει για όλη την Ελλάδα και όχι μόνο για Αθήνα...

Ήταν απόφαση του ΔΣ του καναλιού. Από το πρωί είχαν σταματήσει και οι αναλογικές μεταδόσεις από Υμηττό.
(Κάπου το διάβασα στο τρομακτικό...)

vas_papavas
10-02-2012, 21:43
στο καλό. αντε 5-6 μείνανε ακόμα. που θα πάει θα έρθει και για αυτά ο χάρος. δεν θα αργήσει. ουστ

kounelos
09-04-2012, 19:43
Καλησπέρα - ξέρει κανείς τί παίζει με την ψηφιακή μετάδοση των ΕΤ-1, ΝΕΤ, ΕΤ-3 και ΕΡΤ-HD από Υμηττό; Μένω Μαρούσι, έχω μια LG SL9000 και στην συχνότητα 52 δεν "πιάνω" καθόλου (ποιότητα σήματος κακή). Tα υπόλοιπα μέσω Digea μια χαρά. Μήπως φταίει κάτι στην κεντρική κεραία;

arva
09-04-2012, 21:07
Από Μαρούσι που μένω όλα καλά τα βλέπω!!!

sakis.kom
10-04-2012, 05:48
Δεν υπάρχει πρόβλημα. 100% και στις δύο μπάρες σε LG.
Μάλλον λόγω καιρού είναι.

thundergav
07-09-2012, 22:14
Για Παραλια Μαραθώνα ξέρει κάποιος αν πιάνουμε digea ?

arva
08-09-2012, 09:37
Δεν πιάνει...

AFam
30-01-2013, 00:01
Τι έπαθε ο Αντ1 απόψε και έχει μια ωραία μπλε εικόνα ???

Του έκατσε ο Σουλειμάνης στο λαιμό και πνίγηκε ??? :BDGBGDB55:

tolias
30-01-2013, 00:32
Υπήρχε πρόβλημα, αλλά λύθηκε.
http://www.avclub.gr/forum/showthread.php/104648-%CE%9C%CE%B1%CF%8D%CF%81%CE%B7-%CE%B5%CE%B9%CE%BA%CF%8C%CE%BD%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CF%85-ANT1-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CE%A0%CE%AC%CF%81%CE%BD%CE%B7%CE%B8%CE%B1

AFam
30-01-2013, 00:39
Το ξέρω, πλάκα έκανα...

aggelos1996
05-09-2013, 19:23
Τα χριστούγεννα θα πάω στον θείο μου στην Δάφνη.Δεν ξέρω όμως κατά πόσο θα πιάνει το ψηφιακό σήμα από Υμμητό.Μένει κανένας σας στην Δάφνη,για να μου πει;

terryman
05-09-2013, 19:41
Πιάνει μια χαρά στην Δάφνη

aggelos1996
05-09-2013, 19:56
Ωραία.Ευχαριστώ