PDA

View Full Version : Photoshop CS5



jhal
04-05-2010, 13:17
Απο μια ματιά που έριξα στο photoshop CS5 είναι καταπληκτικό. Οι πρώτες βασικές αλλαγές που είδα είναι πιο γρήγορο, στο Adobe Camera Raw (ver.6) πολύ καλό εργαλείο noise reduction και στο photoshop το content aware (!!!!) και νέα εργαλεία...

kotsidisjohn
04-05-2010, 14:18
το περιμενουμε με αγωνια...

giannis k.
05-05-2010, 00:55
$600 κανει το upgrade απο Design Premium CS4! κλέφτες!!!
ελα ομως που παλι θα τα σκασουμε....

dipsa
07-05-2010, 11:59
...και ένα ευχάριστο βιντεάκι με τις δυνατότητες του content aware fill....

http://www.youtube.com/watch?v=3ScWu7pG7r0&feature=related

NassosT
07-05-2010, 14:21
[QUOTE=dipsa;1200412]...και ένα ευχάριστο βιντεάκι με τις δυνατότητες του content aware fill....
"Aggressive learning capability" Χαχαχαχαχαχα!!!!
:grinning-smiley-043:grinning-smiley-043:grinning-smiley-043:grinning-smiley-043:grinning-smiley-043

ΒΛΑΣΙΔΗΣ
07-05-2010, 15:34
Εκείνο που περιμένω να δω (και θα το κάνω την επόμενη Τετάρτη) είναι πώς λειτουργεί το εργαλείο για την εξαφάνιση των παραμορφώσεων των φακών. Διότι αν μπορεί να εξαφανίσει (με προφίλ) όλες τις γεωμετρικές παραμορφώσεις ή ακόμη καλύτερα και τις παραμορφώσεις από το σήκωμα της μηχανής προς τα πάνω, τότε... το πήρα αμέσως.

tmjuju
07-05-2010, 16:23
Έχω και εγώ γνωστούς που το έχουν βάλει προ-παραγγελία.
Θα προσπαθήσω να σας ενημερώσω και για της δυνατότητες αξιοποίησης της κάρτας γραφικών ως ‘συνεπεξεργαστή’ για διάφορες διεργασίες. Ειδή από την cs4 αξιοποιούνταν μέσω openGL αν και με πολλούς περιορισμούς (λ.χ. δεν αξιοποιούσαν όλη την μνήμη της κάρτας γραφικών).

Γιαννης Σπυρου
07-05-2010, 19:51
Eδω ενα βιντεο με διορθωση των φακων...
http://tv.adobe.com/watch/cs5-production-premium-feature-tour/automated-lens-correction

http://www.youtube.com/watch?v=-Tt2i-cUmLM

Magellan
09-05-2010, 09:42
Ολες οι νέες λειτουργίες του Cs5 εδώ (http://tv.adobe.com/product/photoshop/)

antid0t
10-05-2010, 15:44
Η Adobe ειναι απαραδεκτη - ακομη δεν εχουν ισιωσει κανενα bug του Photoshop CS4 (αλλα ουτε και των υπολοιπων προγραμματων της σειρας) και τολμαει να μας πλασαρει το επομενο.

Κανενα σοβαρο γραφειο, δε μπορει να λειτουργει με γεματα bugs προγραμματα και να κανει και αναβαθμιση καθε ανοιξη.

Πραγματικα, περιμενω να δω ποτε θα γινει debugging και update στα Photoshop / Illustrator / Fireworks CS4... (μαλλον ποτε)...

Τα προγραμματα ειναι σχεδον ολα σε μορφη XX.00.00 (ουτε minor updates, δηλαδη).

Magellan
28-05-2010, 16:00
Μόλις παρέλαβα το CS5 Extended version
ολόφρεσκο στο κουτί του!!

Θα το εγκαταστήσω μέσα στο Σ/Κ και βλέπουμε..Εντυπώσεις από βδομάδα!

sfortis
28-05-2010, 17:51
το content aware έχει πολύ πλάκα! retouch στο δευτερόλεπτο!

Ge0rge
29-05-2010, 18:24
το content aware έχει πολύ πλάκα! retouch στο δευτερόλεπτο!

Καιρός ήτανε! Η Microsoft το 2006 είχε βγάλει το retouch με τον ίδιο ακριβώς τρόπο στο Microsoft Digital Image Suite, η Nikon το έχει στο Capture NX δεν ξέρω πόσα χρόνια τώρα και τα δύο στοιχίζουν κάτω από 200€ (της microsoft δεν υπάρχει πλέον). To Photoshop ναι μεν έχει πολλές δυνατότητες, αλλά είναι πάρα πολύ δύσχρηστο (για μένα τουλάχιστον) και οι περισσότερες από τις επιπλέον δυνατότητες που έχει σε σχέση με τα ποιο απλά προγράμματα όπως το Capture NX είναι άχρηστες πιστεύω στο μέσο μη επαγγελματία χρήστη.

GoMaR
31-05-2010, 11:45
το retouch του capturenx δεν μπορεσα ποτε να το δουλεψω.
το CS5 νομιζω ειναι πιο ευκολο....

Ge0rge
31-05-2010, 19:10
Το CS5 δεν το ξέρω. Είχα ένα φεγγάρι το CS3 ή το CS4 δεν θυμάμαι. Με εντυπωσίασαν πάρα πολύ κάποιες δυνατότητες που είχε, όπως το να μπορεί κάποιος να φτιάχνει τρισδιάστατες παρουσιάσεις, αλλά δυστυχώς δεν μπόρεσα να το μάθω ποτέ. Δεν θυμάμαι πόσες μέρες μου είχε πάρει για να μάθω να χρησιμοποιώ μόνο τα βασικά. Αυτό που μου την έδινε, ήταν ότι δεν είχε retouch όπως το πρόγραμμα της microsoft που με είχε κατά-βολέψει, ότι ήταν αργό και ότι για να κάνεις μια αλλαγή σε μια φωτογραφία έπρεπε να ανοίξουν 400 υποπρογράμματα και 200 παραθυράκια. Διδακτορικό θέλει ρε παιδιά τι να πω. Χαρά στο κουράγιο και την υπομονή σας. Εγώ δεν είμαι για τέτοια. Μια χαρά είναι το προγραμματάκι της Nikon. Σε χρόνο ντε τε το έμαθα και τα περισσότερα χωρίς να διαβάσω το manual, στο ψαχτό.

Magellan
01-06-2010, 12:37
Το CS5 δεν το ξέρω. Είχα ένα φεγγάρι το CS3 ή το CS4 δεν θυμάμαι. Με εντυπωσίασαν πάρα πολύ κάποιες δυνατότητες που είχε, όπως το να μπορεί κάποιος να φτιάχνει τρισδιάστατες παρουσιάσεις, αλλά δυστυχώς δεν μπόρεσα να το μάθω ποτέ. Δεν θυμάμαι πόσες μέρες μου είχε πάρει για να μάθω να χρησιμοποιώ μόνο τα βασικά. Αυτό που μου την έδινε, ήταν ότι δεν είχε retouch όπως το πρόγραμμα της microsoft που με είχε κατά-βολέψει, ότι ήταν αργό και ότι για να κάνεις μια αλλαγή σε μια φωτογραφία έπρεπε να ανοίξουν 400 υποπρογράμματα και 200 παραθυράκια. Διδακτορικό θέλει ρε παιδιά τι να πω. Χαρά στο κουράγιο και την υπομονή σας. Εγώ δεν είμαι για τέτοια. Μια χαρά είναι το προγραμματάκι της Nikon. Σε χρόνο ντε τε το έμαθα και τα περισσότερα χωρίς να διαβάσω το manual, στο ψαχτό.

Θέμα συνήθειας είναι Ge0rge..
Το Photoshop το δουλεύω από την δεύτερη
βερσιόν του κάπου στις αρχές της δεκαετίας του '90 αν δεν κάνω λάθος.

Δυστυχώς ή ευτυχώς αποτελεί για μένα επαγγελματικό εργαλείο για να
βγάζω σε καθημερινή βάση τον επιούσιο οπότε αναγκαστικά και το μαθαίνεις
και προσαρμόζεσαι στα καινούργια δεδομένα κάθε νέας έκδοσης..

Γιωργος Δανοχρηστος
18-06-2010, 23:07
[QUOTE=Γιαννης Σπυρου;1200964]Eδω ενα βιντεο με διορθωση των φακων...
QUOTE]

Τουλαχιστον τρια Lens Correction θα βρεις, ενα αυτοματοποιημενο μεσω του File menu, κι αλλα δυο μεσω του Filter-menu. Μπορεις να παρεις τη φωτογραφια οπως την τραβηξες και να τη δεις οπως θα ηταν τραβηγμενη μ'εναν αλλον φακο της ιδιας ή αλλης εταιρειας και με ιδια ή αλλη μηχανη !

Συναπτω snapshot με επιλογες απο φακους Canon. Εχει ολη τη γκαμα EF 70-200. Εχεις τον 70-200/4; Βλεπεις πως θα ηταν με τον νεο 70-200/2.8 κι αμα θες συγκρινεις και με τον παλιο 2.8 και μετα τον κανεις ...Fisheye. Αναρωτιεμαι τι νοημα εχει να τα χωνεις σε φακους πλεον.

Υπαρχει πια αναχωρηση απ'την κλασσικη φωτογραφια. Κανεις studio work.

55707

NNOW
24-06-2010, 14:39
Όσο και αν έχεις δυνατότητες διόρθωσης η έλλειψη ανάλυσης δεν μπορεί να έρθει από κανένα πρόγραμμα. Όπως και τα bokeh θέλουν αρκετό παίδεμα αν δεν έρθει από τον φακό σε έναν βαθμό.
Σίγουρα μετά η μισή δουλειά βέβαια είναι στην οθόνη μπροστά.

Γιωργος Δανοχρηστος
24-06-2010, 18:49
Δεν ειναι φιλοσοφικο ερωτημα, παιζονται λεφτα και μαλιστα αρκετα. Μπορεις με τις ρυθμισεις του σημερινου Φωτοσοπ να ανεβασεις το επιπεδο αποδοσης ενος καλου φακου σε κορυφαιου; Αν ναι ποιος ο λογος να αγορασεις τον κορυφαιο.

Π.χ. παιρνω μια ληψη με τον EF 70-200/2,8L IS, και την ιδια ακριβως (ιδιο βαθος πεδιου, διαφραγμα/ταχυτητα) με τον πολυ ακριβοτερο νεο EF 70-200/2,8L IS II. Μπορω μεσω του Lens Correction κλπ. ρυθμισεων να φερω τη ληψη του πρωτου στα επιπεδα του δευτερου;

Π.χ. παιρνω με ζουμ ας πουμε στα 24mm, μπορω να τον φερω στα επιπεδα ποιοτητας του κατα πολυ ακριβοτερου 24mm prime;

Π.χ. παιρνω με τον εξαιρετικο EF200/2.8L II μπορω να κροπαρω στα 300mm αποτελεσμα εφαμιλλο του πανακριβου 300/2,8L;

Το ιδιο ισχυει για δυο μηχανες ιδιας αναλυσης αλλα διαφορετικης τιμης (π.χ. 5D Mk.II με 1Ds Mk.III μονταρισμενες με τον ιδιο φακο).

Δε με αφορουν αλλα κριτηρια αγορας, π.χ. διαρκεια μπαταριας, ταχυτητα motor drive, WiFi συνδεσιμοτητα, κλπ. Μιλαω μονο για τελικο αποτελεσμα.

Γιατι τελικα μου φαινεται οτι αρκει ενα "καλο" συστημα για να βγαλεις παπαδες και τα αλλα ειναι πεταμενα λεφτα. Εκτος αν το κοστος δεν ειναι θεμα οποτε ολοι αγοραζουμε μια Ρολλς Ρόυς και καθαρισαμε με τις μετακινησεις μας. Εχει και δωρεαν σερβις.

-

darkie
25-06-2010, 00:15
Τρελα retouch capabilities to cs5 diladi?

Ηλίας Σ.
25-06-2010, 19:42
Αν ο φακός δεν είναι ικανός να δεί την πληροφορία, δεν είναι δυνατόν να την φανταστεί και να την αναδημιουργήσει το cs5. Ο οξύτητα του καλύτερου φακού δίνει περισσότερη πληροφορία που δεν είναι απλά θέμα sharpening της φωτογραφία του πιο θολού φακού. Αν υπάρχει θάμβωση από πλάγιο φώς στον ένα και δεν υπάρχει στον άλλο, ούτε κι αυτό διορθώνεται.
Οι γεωμετρικές παραμορφώσεις διορθώνονται μεν σε αρκετά καλό βαθμό, αλλά πάντα υπάρχει κάποιο κόστος σε χάσιμο πληροφορίας. Τα pixels δεν αραιώνουν και πυκνώνουν έτσι απλά χωρίς συνέπειες στην πληροφορία δίπλα τους και ανάμεσά τους...

Φυσικά και μπορεί το cs5 να βοηθήσει πολύ το υλικό που θα του δωθεί, αλλά όσο καλύτερο το αρχικό υλικό τόσο καλύτερο και το αποτέλεσμα. Και συνήθως καταλήγουμε στο να μεταθέτοντας το πρόβλημα στο πόση ώρα είμαστε διατεθειμένοι να ξοδέψουμε για την επεξεργασία της κάθε φωτογραφία μας, πόσα λάθη θα πρέπει να διορθώσουμε, πώς τα αξιολογούμε, σε ποια σειρά τα ιεραρχούμε κλπ...

sTeLiTo
30-06-2010, 11:14
Επιτελους με το cs5 τα ανεμιστηρακια του macbook δεν κανουν σα τρελα. Το λειτουργω και επικρατει η απολυτη ησυχια!

Ηλίας Σ.
30-06-2010, 14:18
Επιτελους με το cs5 τα ανεμιστηρακια του macbook δεν κανουν σα τρελα. Το λειτουργω και επικρατει η απολυτη ησυχια!

Σε 'μένα παίρνει μπροστά συχνότερα το ανεμιστηράκι της κάρτας γραφικών, που την χρησιμοποιεί σαν συνεπεξεργαστή.

send
30-06-2010, 14:28
Πολλά πράγματα μπορούν να διορθωθούν στην επεξεργασία, χρώμα και κόντραστ πρώτα και καλύτερα. Εκεί μπορούν να εξομαλυνθούν οι διαφορές μεταξύ παραπλήσιων οπτικών. Εάν η διαφορά των οπτικών είναι μεγάλη, θα παραμείνει και μετά την επεξεργασία (εξάλλου, τη φωτογραφία με τον καλό φακό σε τι θα την πάρουμε για σύγκριση, σε jpeg κατευθείαν από τη μηχανή; Δεν το νομίζω...). Επίσης οι χρωματικές εκτροπές σε κάποιο βαθμό διορθώνονται. Σε ανάλυση, φόντο, θάμβωση λίγα πράγματα γίνονται. Στις παραμορφώσεις, κάθε επέμβαση έχει κόστος στην ανάλυση όσο και στην κάλυψη (αφού γίνεται resampling και αποκοπή περιθωρίων).

Το εάν αξίζει κανείς να επενδύεει στα απολύτως κορυφαία οπτικά ή μπορεί να αρκεστεί και σε οπτικά κάποιου δεδομένα καλού επιπέδου, είναι ερώτημα που προϋπήρχε του CS5. Νομίζω το βασικό ερώτημα είναι το εάν έχει νόημα να επιμένει κανείς στη χρήση εξοπλισμού κορυφαίας απόδοσης (έναντι απλώς πολύ καλής) με αντίτιμο την παραμέληση της ουσίας της φωτογραφίας.

kotsidisjohn
30-06-2010, 20:56
Κατα την ταπεινη μου γνωμη και πολυ απλα, κανενα photoshop και κανενα λογισμικο δε μπορει να αντικαταστησει μια σωστη , μια τελεια φωτογραφια, με κορυφαια οπτικα..Το "σωστο" γραψιμο , τα χρωματα και οι καμπυλες γενικα που παιρνουμε απο ενα μεγαλο κ ακριβο συστημα ειναι αναντικαταστατο.Απλα.Τα υπολοιπα ειναι προσπαθειες...

Δε το συζηταω μετα για τα βαθη πεδιου, τις μικρολεπτομερειες, τα ξεφονταρισματα, τα bokeh.

ετσι , με απλα και λιγα λογια.

darkie
01-07-2010, 00:45
Τεσπα το photoshop δεν εξυπηρετει μονο τους φωτογραφους αλλα και τους γραφιστες.

supacoopa
01-07-2010, 11:12
Κατα την ταπεινη μου γνωμη και πολυ απλα, κανενα photoshop και κανενα λογισμικο δε μπορει να αντικαταστησει μια σωστη , μια τελεια φωτογραφια, με κορυφαια οπτικα..Το "σωστο" γραψιμο , τα χρωματα και οι καμπυλες γενικα που παιρνουμε απο ενα μεγαλο κ ακριβο συστημα ειναι αναντικαταστατο.Απλα.Τα υπολοιπα ειναι προσπαθειες...

Δε το συζηταω μετα για τα βαθη πεδιου, τις μικρολεπτομερειες, τα ξεφονταρισματα, τα bokeh.

ετσι , με απλα και λιγα λογια.

Το Photoshop εννοειται πως δεν λειτουργει ανταγωνιστικά ως προς την φωτογραφικη μηχανη αλλα συμπληρωματικά.

Magellan
01-07-2010, 14:23
Τεσπα το photoshop δεν εξυπηρετει μονο τους φωτογραφους αλλα και τους γραφιστες.

Στο λέω εκ πείρας...Δεν εξυπηρετεί απλά εμάς τους γραφίστες, είναι το κύριο
πρόγραμμα που βγάζουμε το ψωμάκι μας!




υγ:Πάντως πολλά bugs το CS5!!

kotsidisjohn
01-07-2010, 15:28
Kαλα βρε γραφιστες, χαθηκε το illustrator? το ΙnDesign ? To Quark? To Corel?
Tα υπολοιπα προγραμματα DTP ?

Με το photoshop φτιαχνετε μακετες???

supacoopa
01-07-2010, 16:45
Kαλα βρε γραφιστες, χαθηκε το illustrator? το ΙnDesign ? To Quark? To Corel?
Tα υπολοιπα προγραμματα DTP ?

Με το photoshop φτιαχνετε μακετες???

Το καθε προγραμμα εχει την χρηση του.

Απο αυτα που αναφερεις τα μισα (corel, illustrator) ειναι προγραμματα vector based σχεδιασμου και τα υπολοιπα ειναι προγραμματα desktop publishing.

Το Photoshop ειναι ο αδιαφιλονικητος βασιλιας των προγραμματων bitmap editing

Δεν μπορεις να ανοιξεις κονσερβα με γαλλικο κλειδι, ουτε να σφιξεις μπουλονι με ανοιχτηρι...

Γιωργος Δανοχρηστος
03-07-2010, 10:42
Κατα την ταπεινη μου γνωμη και πολυ απλα, κανενα photoshop και κανενα λογισμικο δε μπορει να αντικαταστησει μια σωστη , μια τελεια φωτογραφια, με κορυφαια οπτικα

Το ιδιο το λογισμικο ηρθε με λογο υπαρξης οτι η ψηφιακη φωτογραφια ηταν ατελης. Αν παμε μολις 5 χρονια πισω και δουμε τι ποιοτητα ειχαμε στα χερια μας δεν υπαρχει συγκριση. Για 10 δεν το συζηταμε, δεν υπηρχε λογος να παρεις ψηφιακη μηχανη. Το λογισμικο ειναι απολιθωμα εκεινης της εποχης που επρεπε να πειραξεις το αποτελεσμα για να το αναβαθμισεις. Με την "εξελικτικη" διαφορα οτι σημερα με το λογισμικο βγαζεις τη φωτογραφια που δεν τραβηξες.

Ενταξει, καποια στοιχεια σαφως προσομοιαζουν τη διαδικασια εκτυπωσης, η παρεμβαση στην εκθεση π.χ., περαν αυτου ομως το 99% της καλης φωτογραφιας πρεπει να ειναι στη ληψη.

Και τελικα, κανενας επαγγελματιας field work δε χρειαστηκε ποτε "Φωτοσοπ". Ιμαλάια ή Βιετναμ ειχε μια μηχανη τανκ και τραβαγε. Σημερα η μηχανη σου λεει "temperature operating limits: απο μηδεν εως 38 βαθμους Κελσιου". Γιναμε του καναπε δηλαδη... :popcorn:

Γιωργος Δανοχρηστος
03-07-2010, 14:12
Για τις δυνατοτητες του λογισμικου υπαρχουν πολλα δειγματα στο διαδικτυο π.χ. εδω (http://homepage.mac.com/gapodaca/digital/sweater/sweater1.html). Εισαι χοντρος; Bγαινεις λεπτος. Εισαι Λευκος; Βγαινεις Μαυρος. Εχει φεγγαρι; Το κανεις ηλιο. Απο μια αποψη δε λεω, πλακα εχει το ψηφιακο Ρετουσαρισμα. Παλια υπηρχαν οι αερογραφοι.

ilias
11-08-2010, 21:31
Αν εχει κανεις προχειρα, καποια σαιτ για το φωτοσοπ 5, που να αναφερονται κυριως στις διαφορες με το 4 (και για το Bridge), τι ειναι καινουργιο κτλ ας τις αναφερει να μη ψαχνω...

Αυτο το content φιλτρο κανει καλη δουλεια παντως...

Magellan
12-08-2010, 18:41
Αν εχει κανεις προχειρα, καποια σαιτ για το φωτοσοπ 5, που να αναφερονται κυριως στις διαφορες με το 4 (και για το Bridge), τι ειναι καινουργιο κτλ ας τις αναφερει να μη ψαχνω...

Αυτο το content φιλτρο κανει καλη δουλεια παντως...

Για κοίτα εδώ (http://www.adobe.com/products/photoshop/photoshopextended/upgrade/?view=compare)

ilias
14-08-2010, 21:25
Για κοίτα εδώ (http://www.adobe.com/products/photoshop/photoshopextended/upgrade/?view=compare)

Καλο, αν υπαρχει και κατι πιο επεξηγηματικο για καθε νεα προσθηκη...

Πολυ δυνατο και το φιλτρο για το θορυβο στο ACR 6.

Επισης, το περιβοητο content aware flilter σε πιο σταδιο τη επεξεργασιας το χρησιμοποιουμε? Αρχη, τελος, πριν το resize, μετα...??? Παιζει κανενα ρολο?

Magellan
15-08-2010, 10:12
Επισης, το περιβοητο content aware flilter σε πιο σταδιο τη επεξεργασιας το χρησιμοποιουμε? Αρχη, τελος, πριν το resize, μετα...??? Παιζει κανενα ρολο?

Δεν έχει σημασία...Ισως μόνο για λόγους πιό γρήγορης επεξεργασίας
να το χρησιμοποιήσουμε στην αρχή της εργασίας..

ilias
20-08-2010, 19:55
Πως ενσωματωνουμε το Νik software στο CS5? Δεν το βρισκω στα φιλτρα οπως στο 4.

Αν ανοιξω το 4, φορτωνει και αυτο, στο 5 ομως δεν....

NassosT
22-08-2010, 15:40
Το Nik παίζει κανονικά και εγκαθίσταται όπως και πριν, αλλά υποστηρίζει μόνο την 32bit έκδοση (όπως, άλλωστε, και στο cs4).

aragorn
22-08-2010, 19:06
Επίσης στο cs5 για Mac δεν υπάρχει τρόπος να εγκατασταθεί το φίλτρο extract. Η δυνατότητα παρέχεται μόνο στην έκδοση για windows...

ilias
22-08-2010, 20:09
Τελικα, πρεπει να κανεις δευτερη φορα εγκατασταση το ΝΙΚ, στο φακελο του 5, γιατι δεν το βρισκει απο μονο του.

NNOW
23-08-2010, 11:05
Τελικα, πρεπει να κανεις δευτερη φορα εγκατασταση το ΝΙΚ, στο φακελο του 5, γιατι δεν το βρισκει απο μονο του.

Σε 64μπιτ έκδοση παίζει κανονικά ??

εγώ τόσο καιρό έχω το cs4 και δεν βάζω 64bit 7 win για αυτά τα φίλτρα που με βολεύουν.

kotsidisjohn
23-08-2010, 11:52
Αν πας κ του δηλωσεις που ειναι τα plug ins (στο folder της παλαιοτερης εκδοσης μεσα στο φακελο του photoshop ) δε θα το δει λογικα??

NNOW
23-08-2010, 11:56
Λογικά ναί , αλλά νόμιζα (από αυτά που είχα διαβάσει ανα καιρούς) ότι το πρόγραμμα δεν λειτουργεί στα 64bit win. Και έτσι δεν ρίσκαρα ολόκληρη διαδικασία με άπειρες εγκαταστάσεις για να δοκιμάσω απλώς μήπως λειτουργήσει.
Αλλά αν υπάρχει κάποιος που το λειτουργεί σε 64 τότε θα το κάνω το βήμα.

ilias
23-08-2010, 12:31
Το δικο μου ειναι σε 32 παντως...

NNOW
23-08-2010, 14:16
How do I run my Nik Software products in 32-bit? (Please note that Viveza 2 will run in 64-bit mode on both Windows and Macintosh)

In order to access the Nik Software products in 32-bit, please follow these steps:

For Windows 64-bit Users (XP, Vista, 7):

On the Windows Operating system, both the 32-bit and 64-bit version of Photoshop will be installed. To access the 32-bit version of Photoshop, navigate to the Start Menu, select Programs, and then select the appropriate Adobe Photoshop program icon (be sure not to select the program icon indicating 64-bit). The 32-bit version of Photoshop will launch, and the Nik Software products should be available.

Η δυσάρεστη αλήθεια προς το παρόν.....

NNOW
23-08-2010, 14:18
Έχουμε κάποιο κέρδος αν το photoshop 32bit τρέχει σε win7 64 bit ??

Sotiris
24-08-2010, 19:14
Να ρωτήσω κάτι χαζό γιατί δεν είμαι και γνώστης του θέματος.
Βασικά βρήκα την λύση αλλά πιστεύω πρέπει να υπάρχει πιο εύκολος τρόπος.
Έστω ότι έχω μία φωτό 1600 x 1200 και θέλω να αλλάξω ανάλυση και να την κάνω 1200 x 800.
Αυτό σημαίνει φυσικά ότι θα πρέπει να την κάνω crop και να χάσω κάποιο κομμάτι της.
Πάω λοιπόν στο crop, αλλά δεν βρίσκω πως να επιλέξω την συγκεκριμένη ανάλυση έτσι ώστε να μου δώσει ένα πλαίσιο 1200 x 800 το οποίο να το τοποθετήσω σε οποιο σημειο θέλω της φωτογραφίας και μετά να επιλέξω να κάνει crop.
Αυτό που μου δίνει μόνο να δηλώσω για crop είναι σε εκατοστά τις διαστάσεις.

Αυτό που έκανα ήταν να επιλέξω το slice tool, να δηλώσω εκεί την ανάλυση και μετά να πάω στο crop επιλέξω το πλαίσιο που μου είχε υποδείξει το slice tool.

Θα πρέπει όμως να υπάρχει πιο απλός τρόπος.

NNOW
24-08-2010, 22:27
Πάνω στον χάρακα που μετράει εκατοστά αν κάνεις δεξί κλικ σου εμφανίζει επιλογές στις οποίες είναι και pixels ώστε να βλέπεις στα πόσα είσαι και πόσα θέλεις.

Sotiris
24-08-2010, 23:25
Σωστός !!!

ilias
25-08-2010, 00:48
Έστω ότι έχω μία φωτό 1600 x 1200 και θέλω να αλλάξω ανάλυση και να την κάνω 1200 x 800.
Αυτό σημαίνει φυσικά ότι θα πρέπει να την κάνω crop και να χάσω κάποιο κομμάτι της..

Αλλο το κροπ, αλλο το resize...

Sotiris
25-08-2010, 20:16
Έχεις δικιο.
Αν την κάνω resize χωρις να αλοιωθει η εικονα, θα μου δώσει πχ μια αναλυση.
1200 x 900.
Οπότε εγώ τότε πρεπει να την κάνω crop για να έρθει στο 800.
Εκεί ήταν η απορια μου.

ilias
25-08-2010, 21:49
Το κροπ στο φωτοσοπ ειναι λιγο μπερδεμενο... συν του οτι δεν καταλαβα τι ακριβως ζητας να κανεις...

Παντως... αν επιλεξεις το εργαλειο του κροπ, πριν κανεις οτιδηποτε πανω στη φωτο, μπορεις στα δυο πινακακια επανω, να δηλωσεις οτι νουμερα/διαστασεις θελεις... για να αλλαξεις τα cm κανεις δεξι κλικ μεσα στα κουτακια και βαζεις οτι επιλογη θελεις...

Αν πχ βαλεις 1200 χ 800 και επιλεξεις pixels, μετα, οταν θα κανεις το κροπ, θα σου κανει και resize το κροπαρισμενο κομματι στα 1200χ800.

Αν το αφησεις σε cm και δωσεις νουμερα απλα, τοτε κανει κροπ στο συγκεκριμενο aspect ratio που δινεις. πχ. εγω δινω 3χ2 για να κραταω το φορμα της μηχανης...

Πατωντας το clear μηδενιζει τα κουτακια και κανεις κροπ ελευθερα σε οτι φορμα θελεις...


Παντως αν καταλαβα καλα τι θελεις...

πατας το εργαλειο του κροπ
βαζεις στα 2 λευκα κουτακια επανω τις τιμες που θελεις σε πιξελς
κανεις δεξι κλικ στα κουτακια και αλλαζεις τα cm σε πιξελς
σχεδιαζεις το κροπ σου βαζοντας μεσα οτι θελεις
κροπαρεις και εχεις το κοματι που επελεξες στις διαστασεις που επιθυμεις

Sotiris
26-08-2010, 20:47
Παντως αν καταλαβα καλα τι θελεις...

πατας το εργαλειο του κροπ
βαζεις στα 2 λευκα κουτακια επανω τις τιμες που θελεις σε πιξελς
κανεις δεξι κλικ στα κουτακια και αλλαζεις τα cm σε πιξελς
σχεδιαζεις το κροπ σου βαζοντας μεσα οτι θελεις
κροπαρεις και εχεις το κοματι που επελεξες στις διαστασεις που επιθυμεις

Αυτό ακριβώς ήθελα να κάνω. Να ορίσω στις διαστάσεις Pixels.
Ήταν default σε cm.
Δεν ήξερα ότι με δεξί κλικ μπορείς να το αλλάξεις και να το δηλώσεις σε Pixel.
Σ ευχαριστώ πολύ :grinning-smiley-043

Sotiris
29-08-2010, 13:37
Sorry σας έχω κουράσει, αλλά δεν μπορω με τίποτα να αφαιρέσω το μικρό πράσινο στρογγυλό εικονίδιο στα δεξια της εικόνας.
Μπορείτε να με βοηθείσετε;
Ευχαριστώ

Sotiris
29-08-2010, 14:05
Να πω ότι η φωτο είναι σε png και το μαυρο είναι transparent.
Όταν την τοποθετησω δηλαδή πανω σε αλλη φωτό θα φαίνεται η φωτό από πίσω εκεί που είναι το μαυρο.
Έτσι δεν μπορω να χρησιμοποιησω το content aware.

NassosT
06-10-2010, 18:26
How do I run my Nik Software products in 32-bit? (Please note that Viveza 2 will run in 64-bit mode on both Windows and Macintosh)

In order to access the Nik Software products in 32-bit, please follow these steps:

For Windows 64-bit Users (XP, Vista, 7):

On the Windows Operating system, both the 32-bit and 64-bit version of Photoshop will be installed. To access the 32-bit version of Photoshop, navigate to the Start Menu, select Programs, and then select the appropriate Adobe Photoshop program icon (be sure not to select the program icon indicating 64-bit). The 32-bit version of Photoshop will launch, and the Nik Software products should be available.

Η δυσάρεστη αλήθεια προς το παρόν.....

Κυκλοφόρησε και η 64bit έκδοση του Silver Efex!

ilias
06-10-2010, 18:44
Κυκλοφόρησε και η 64bit έκδοση του Silver Efex!

Και τι κερδιζουμε με τα 64 μπιτ? (χονδρικα)...


Παντως και το viveza σου γλιτωνει χρονο απο το να φτιαχνεις μασκες και εχει καλα αποτελεσματα.

Για το dfine στην αποθορυβοποιηση, εχει κανεις γνωμη αν ειναι καλο?

NassosT
06-10-2010, 21:54
Και τι κερδιζουμε με τα 64 μπιτ? (χονδρικα)...

Δεν έχω ιδέα!!! :BDBDG54:

George C
14-10-2010, 17:00
Και τι κερδιζουμε με τα 64 μπιτ? (χονδρικα)...


Παντως και το viveza σου γλιτωνει χρονο απο το να φτιαχνεις μασκες και εχει καλα αποτελεσματα.

Για το dfine στην αποθορυβοποιηση, εχει κανεις γνωμη αν ειναι καλο?

Ταχύτητα.