PDA

View Full Version : Πως μετράμε με το πολύμετρο - Αγορά



learner
21-05-2010, 11:18
Γνωριζει κανεις πως :
α) Μετραμε τις μπαταριες απλές ή επαναφορτιζομενες με το πολυμετρο; (Σε τι σκαλα το βαζουμε, που βαζουμε τον καθε πολο κτλ)
β) Μετραμε το ρευμα που τραβανε η φακοι; (σε ποιο σημειο μπαινουν οι ακιδες του πολυμετρου, σε τι σκαλα το βαζουμε, που βαζουμε τον καθε πολο κτλ)

kospap
21-05-2010, 14:07
δες μου λες πως τα πας με τα αγγλικα?

http://www.candlepowerforums.com/vb/showthread.php?t=236906

Η ΒΙΒΛΟΣ

διαφορετικα θα σου πω αλλη φορα γιατι ειμαι σε ταξιδι τωρα....

learner
21-05-2010, 14:19
Αυτο ακριβως εψαχνα. Το ειχα αποθηκευσει παλαιοτερα και μετα δεν θυμομουν ακριβως που το ειχα βαλει. Ευχαριστω και χρονια μας πολλα κιολας.:ernaehrung004:

Μαλιστα τα fluke DMM που εχει ειναι απο τις καλυτερες εταιρειες.

ergotelis
21-05-2010, 17:00
Για ό,τι συγκεκριμένο θέλετε ρωτήστε. Το πολύμετρο είναι must για μόντες...

kospap
22-05-2010, 14:08
για μοιντες θες ΔΥΟ για ευκολια....

για επαναφορτιζομενες λιθιου πρπεει να εχεις επισης οπωσδηποτε.....τα 7-8 ευρω που κοστιζει ενα φθηνο δεν ειναι τιποτα μπροστα στη γνωση της καταστασης των μπαταριων, για να μην μιλησουμε για την ασφαλεια.

απο μνημης

4,2 = 100%
4,1 = 90
4,0 = 80
3,9 = 60
3,8 = 40
3,7 = 20
3,6 = 0
2,5-3 = πεταμα

για Nimh
1.4 = 100%
1,2 = 0
1.3 πληρως φορτισμενη (ζεστη απο τον φορτιστη) = πεταμα

teomav
24-05-2010, 21:45
αμπερ που δειχνει το πολυμετρο στο πισω μερος του φακου οτα βγαζουμε tailcap ( οταν λειτουργει) - ειναι πραγματικα αμπερ που τραβαει το λεδ απο μπαταρια?

kospap
24-05-2010, 22:39
συνηθως OXI..ειναι αυτα που τραβα η πλακετα απο τη μπαταρια....

η εξαιρεση ειναι το direct drive και οι linear regulators.

αλλα το κακο ειναι οτι και η αποδοσαη της πλακετας επηρεαζεται απο το ιδιο το Λεντ....

Χονδρικα.....αμερικανικοι φακοι 10% απωλειες στα ηλεκτρονικα, καλοι κινεζικοι 80%, φθηνοι 50-80%

astanapane_10
24-05-2010, 22:47
συνηθως OXI..ειναι αυτα που τραβα η πλακετα απο τη μπαταρια....

η εξαιρεση ειναι το direct drive και οι linear regulators.

αλλα το κακο ειναι οτι και η αποδοσαη της πλακετας επηρεαζεται απο το ιδιο το Λεντ....

Χονδρικα.....αμερικανικοι φακοι 10% απωλειες στα ηλεκτρονικα, καλοι κινεζικοι 80%, φθηνοι 50-80%

να ρωτησω κατι? η jetbeam ειναι κινεζικη.

γιατι ο rrt-0 ειναι εξερετικος.

teomav
24-05-2010, 23:01
να ρωτησω κατι? η jetbeam ειναι κινεζικη.

γιατι ο rrt-0 ειναι εξερετικος.
φυσικα ειναι κινεζικη

teomav
24-05-2010, 23:05
συνηθως OXI..ειναι αυτα που τραβα η πλακετα απο τη μπαταρια....

η εξαιρεση ειναι το direct drive και οι linear regulators.

αλλα το κακο ειναι οτι και η αποδοσαη της πλακετας επηρεαζεται απο το ιδιο το Λεντ....

Χονδρικα.....αμερικανικοι φακοι 10% απωλειες στα ηλεκτρονικα, καλοι κινεζικοι 80%, φθηνοι 50-80%
10% και 80%!!! μηπως κανεις λαθος και ειναι 10% και 20%? φθηνοι εχουν λιγοτερη απωλια?

kospap
25-05-2010, 12:21
ναι ρε δικιο εχεις μακακιζομουνα....

Διορθωση

Απωλειες Καλων Αμερικανικων Ηλεκτρονικων = 10% τις καταναλωμενης ισχυος
Απωλειες Καλων Κινεζικων Ηλεκτρονικων = 20% τις καταναλωμενης ισχυος
Απωλειες Φθηνων Κινεζικων Ηλεκτρονικων = 20-50% τις καταναλωμενης ισχυος

teomav
25-05-2010, 17:32
ναι ρε δικιο εχεις μακακιζομουνα....

Διορθωση

Απωλειες Καλων Αμερικανικων Ηλεκτρονικων = 10% τις καταναλωμενης ισχυος
Απωλειες Καλων Κινεζικων Ηλεκτρονικων = 20% τις καταναλωμενης ισχυος
Απωλειες Φθηνων Κινεζικων Ηλεκτρονικων = 20-50% τις καταναλωμενης ισχυος
τωρα μαλιστα

learner
25-05-2010, 23:01
Μετρητες τασης μπαταριων :
http://www.ztsinc.com/products.html

kospap
26-05-2010, 11:51
χμμμμμ καλος αλλα με περιορισμους.....δινει ποσοστο ανα 20-αδες %....

ο καλυτερος τροπος παραμενει η μετρηση υπο φορτιο....και τελικα ειναι κια πιο φθηνος

teomav
28-05-2010, 22:45
να ρωτησω - οσο περισοτερο καταναλωνει η πλακετα αμπερ, τοσο πιο πολλα λουμεν βγαζει το λεδ? ή αυτο ειναι λαθος? ή παιζουν κι'αλλα...?

astanapane_10
28-05-2010, 22:58
η πλακετα ειναι ενας σταθεροποιητης εντασης. To LED τραβαει παντα οσο μπορει. Αυτο που κανει η πλακετα ειναι να του δινει αυτο που θελει το προγραμματισμενο κλυκλωμα.

αν δεν υπηρχε γενικα κυκλωμα το LED θα τραβαγε οσα ηθελε αυτο. αναλογα τα χαρακτηριστικα του LED.

Για παραδειγμα.

LED, working Voltage : 3
current :1000mah

Το παραπανω LED αν το συνδεσεις κατευθειαν σε μια μπαταρια 3V που μπορει να δωσει παραπανω απο 1000 mah τοτε το LED θα αναψει στο μεγιστο.

Αλλα με βαση τα ηλεκτρονικα δεν πρεπει να χρησημοποιουμε αυτο το αμεσο κυκλωμα για πολλους λογους.

Το καλυτερο ειναι να τροφοδοτειτε μεσω ενος transistor. Μετα αν χρησημοποιησουμε προγραμματισμενο ολοκληρωμενο τοτε αναλογα τον προγραμματισμο πρεπει να εφαρμοσουμε και τα καταλληλα ηλεκτρονικα.

teomav
28-05-2010, 23:33
αυτο σημαινει αν το κυκλωμα αντι π.χ. 400μΑ τραβαει 800μΑ ( στο ιδιο φακο) τοτε εχουμε αυξηση παραγωγης (λουμεν) σε ενα φακο?

kospap
28-05-2010, 23:43
να ρωτησω - οσο περισοτερο καταναλωνει η πλακετα αμπερ, τοσο πιο πολλα λουμεν βγαζει το λεδ? ή αυτο ειναι λαθος? ή παιζουν κι'αλλα...?

κοιτα ρε οτι ετοιμαζομουνα να ξεκινησω ενα τοπικ με τεχνικα ζητηματα σαν κι αυτο.....

Η εξηγηση τιου αστα... ειναι τεχνικη, εγω θα δωσω μια πιο εμπειρικη....

Το νετ τραβα οτι ρευμα θελει.....αυτο εξαρταται και απο τον τυπο κια απο το χαρμανι της παρτιδας.....Η εταιρια τα χωριζει ως προς το χρωμα και ως προς το βολτ λειτουργιας (Vf)....

Οσο χαμηλοτερο Τυχει να ειναι αυτο τοσο το λεντ ειναι πιο αποδοτικο κια κανει τα πραγματα ευκολοτερα για την πηγη του ρευματος ειε ειναι σκετη μπαταρια ειτε ηλεκτρονικα.....

Τα τελευταια δινουν ακριβως το ρευμα (ενταση, Αμπερ) του θελουν αυτα, αλλα το βολταζ εξαρταται απο το Λεντ (τα ηλεκτροινικα εχουν δυνατοτητα για πολυ μεγαλυτερο)

αρα μολις προσδιορισαμε την ισχυ τροφοδοσιας του λεντ

(Νομος του Ohm: Ισχυς (watt) = Ταση (Volt) x Ενταση ρευματος (Αμπερ)
πρακτικα στο XRE 3.4Vx1000A=3.4 Watt

τωρα παμε στην αποδοτικοτητα της πλακετας.....και αυτη μεταβαλεταιθ αναλογα με την ταση των μπαταριων.....Ας πουμε οτι ειναι 80%. Το υπολοιπο γινεται Θερμοτητα

Αρα τα ηλεκτρονικα θα τραβηξουν 3.4 Watt + 20% = 4,25Watt

Τωρα οι μπαταριες εχουν 2 βολταζ..το ονομαστικο και το βολταζ υπο φορτιο.....και αναλογα με την χημεια τους αυτο διαφερει λιγο ή πολυ.....

(το αφηνουμε για αλλη φορα που θα δωσω μετρησεις)

αρα αν μετρησουμε και βολταζ και αμπερ εν λειτουργια θα πρπει τι γινομενο να μας δωσει 4,25Watt, ή ΛΙΟΓο παραπανω λογω αντιστασης επαφων, διακοπτη κτλ.....

Τωρα για να απαντησω απλα στην ερωτηση σου, συνηθως ΝΑΙ....παντα υπο την επιδραση του VF και δυπο αλλων παραγοντων.....της μεταβολης της αποδοτικοτητας της πλακετας αναλογως των μπαταριων, και του γεγονοτος οτι η αυξηση του φωτος του Λεντ δεν ειναι γραμμικη σε σχεση με τα αμπερ....στις υψηλεες εντασεις η φωτεινοτηατ μειωνεται και απο καποιο σημειο και μετα πρακτικα δεν αυξανει.....μονο θεμοτηατ παραγεις....

astanapane_10
28-05-2010, 23:44
παρτο και ετσι ναι. αλλα αν το LED τραβαει γυρω στα 800 και η πλακετα και τα ηλεκτρονικα της δεν αντεχουν τοτε θα καψεις το πηνιακι που εχει.

teomav
29-05-2010, 00:12
ευχαριστω, πρεπει να ξεκινησουμε ενα τοπικ επι του θεματος

Παντελής
09-06-2010, 18:59
γνωριζετε καποιο συγκεκριμενο πολυμετρο να αγορασω και με συγκεκριμενα χαρακ/ικα η να παρω οποιο να 'ναι

teomav
09-06-2010, 19:03
εγω πηρα τυχαια με 8 ευρω ( δουλευει μια χαρα):p

kospap
09-06-2010, 22:35
προσοχη θελει να αγορασεις νεα χονδρα καλωδια....η να φτιαξεις μονο σου απο χονδρο πολυκλωνο καλωδιο....διαφορετικα η μετρηση των αμπερ θα ειναι εκτος....

ergotelis
09-06-2010, 23:36
Σωστός ο Κωστής! Πάντως πάρτε παιδιά ένα πολύμετρο, σίγουρα θα σας χρειαστεί και θα σας βοηθήσει να κατανοήσετε πολλά πράγματα!

teomav
09-06-2010, 23:45
προσοχη θελει να αγορασεις νεα χονδρα καλωδια....η να φτιαξεις μονο σου απο χονδρο πολυκλωνο καλωδιο....διαφορετικα η μετρηση των αμπερ θα ειναι εκτος....
ποσο χοντρα? τα πουλανε ετοιμα?

kospap
10-06-2010, 12:58
ναι....αλα δεν θυμαμαι να σου πω...αλλα αν τους πεις οτι θλειες να μετρας πολλα αμπερ θα σου δωσουν.....διαφορετικα χρησιμοποιησε δυο κομματια πολυκλωνο καλωδιο 3 χιλιοστα απο ηλεκτρλογιο

teomav
10-06-2010, 17:09
καλως

nick2001
10-06-2010, 17:15
Παιδια αρχιστε ενα νημα με τις βασικες αρχες οπως γραψατε και παραπανω για να μαθαινουμε και εμεις οι νεωτεροι

learner
15-10-2010, 00:43
Για αυτους που δεν εχουν την οικονομικη δυνατοτητα. Πολυμετρο με Δυο ευρω περιπου :
http://cgi.ebay.com/New-LCD-Digital-Multimeter-DT830B-not-include-battery-/220628109061?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item335e75c705

learner
27-10-2010, 21:26
Στο πολυμετρο (ενα απο τα φθηνα - νομιζω απο lidl ηταν) που εχω ειναι καλο να αλλαξω τα καλωδια; Αυτο το ρωταω διοτι οταν παιρνω μετρηση και μετα το ψιλοκοπανησω παιρνω αλλη μετρηση. Κατι μυριζομαι οτι φταιει στα καλωδια.


Επισης σκεφτηκα και την λυση για κινεζικο fluke :
http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.28659

Τι λετε;

ergotelis
27-10-2010, 22:23
ένα mastech πήρα από το dx Πολύ καλό!
http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.10018

learner
27-10-2010, 22:42
ένα mastech πήρα από το dx Πολύ καλό!
http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.10018

Ενταξει υπαρχουν φθηνα αλλα τουλαχιστον να παιρνουμε κανενα που να εχει και καποια σχετικη ακριβεια. Το συγκεκριμενο δεν ξερω τι λεει.

Ενα καλο αλλα χωρις backlight φαινεται να ειναι αυτο:
http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.619

ergotelis
27-10-2010, 23:10
http://www.p-mastech.com/

κοίτα, εγώ σου έγραψα αυτό σαν το καλύτερο από τα φθηνά. Η mastech δεν είναι ούτε τυχαία ούτε παλιά στο χώρο των πολυμέτρων.

learner
27-10-2010, 23:50
http://www.p-mastech.com/

κοίτα, εγώ σου έγραψα αυτό σαν το καλύτερο από τα φθηνά. Η mastech δεν είναι ούτε τυχαία ούτε παλιά στο χώρο των πολυμέτρων.

Περιμενε γιατι μπερδευτηκα λιγο. Εχεις αγορασει mastech απο dealextreme; Και εαν ναι ποιο;

kospap
28-10-2010, 11:56
να προσθεσω κατι?

καντε απο τωρα πλανο αγορας......
παρτε για αρχη ενα των 7-8 ευρω και αλλαξτε τα καλωδια σε ΧΟΝΔΡΑ. Αυτα κανουν καλα τη δουλεια του αρχαριου

αργοτερα θα κανετε μετρησεις οπου θα χρειαζονται δυο να δουλευουν ταυτοχρονα...ενα για βολτ εναν για αμπερ...τοτε ειναι καιρος να δωσετε τα πολλα λεφτα.....αλλα κοιταξτε να διαβαζει μεχρι 4ο μηδενικο....αλλιως δεν αξιζει να παρετε και το καλυτερο του κοσμου

ergotelis
28-10-2010, 13:11
Περιμενε γιατι μπερδευτηκα λιγο. Εχεις αγορασει mastech απο dealextreme; Και εαν ναι ποιο;
χα έχεις δίκιο, έκανα αναζήτηση στo dx mastech και μου έβγαλε αυτό που είναι ίδιο εξωτερικά με το mastech που πήρα από εκεί!Αλλά αυτό που βρήκα στο dx όντως δε γράφει mastech ενώ το δικό μου το γράφει!
Μάλλον αυτό που πήρα δε το έχουνε πλέον, σόρυ δικό μου λάθος!

learner
29-10-2010, 23:23
Ergoteli με επηρεασες και λεω να χτυπησω ενα της mastech και συγκεκριμενα αυτο :
http://www.p-mastech.com/products/04_dm/ms8268.html
http://www.emimikos.gr/shop/product.php?productid=20042&cat=0&page=1
Ακουω γνωμες. Αντε να παραγγειλω κατι απο Δευτερα. :violent-smiley-030:

learner
31-10-2010, 15:27
Καμια γνωμη βρε παιδια;

learner
08-11-2010, 23:36
Τελικα πηρα το 8268. Αυριο θα πεσουν δοκιμες.

sidirofagos
08-11-2010, 23:55
με την ευκαιρια που αυριο θα ειμαι αθηνα-κεντρο μηπως ξερει κανεις να μου πει καποιο μαγαζι και καποιο μοντελο πολυμετρου να παρω γιατι το προηγουμενο με χαιρετησε?

learner
09-11-2010, 12:18
Τελικα πηρα το 8268. Αυριο θα πεσουν δοκιμες.

Σημερα το πηρα στα χερια. Ωραιο σε αισθηση (με ελαστικο γυρω γυρω, οπισθιο φωτισμο της οθονης) και επιτελους μετραμε κατι με σχετικη ακριβεια. Τιμη με μεταφορικα 39 ευρω απο :
http://www.emimikos.gr/shop/product.php?productid=20042&cat=337&page=1

Και στο ebay εχει τιμη σχεδον 50ευρω

kospap
09-11-2010, 12:34
ωραια τωρα αρχιζει η πραγματικη δουελια για σενα....τσεκαρησε το παχος των καλωδιων

learner
09-11-2010, 12:44
ωραια τωρα αρχιζει η πραγματικη δουλεια για σενα....τσεκαρησε το παχος των καλωδιων

Απο οσο βλεπω ειναι αρκετα ποιοτικοτερα απο το παλιο που ηταν σαν κλωστες σχεδον.

Βασικα βιαστηκα και με λιγα περισσοτερα χρηματα επαιρνα αυτο :
http://www.emimikos.gr/shop/product.php?productid=19850&cat=337&page=1
που εχει επιπλεον και ντεσιμπελόμετρο - Θερμόμετρο - Φωτόμετρο - Υγρασιόμετρο.
Δηλαδη με ενα σμπαρο 5 τρυγονια. Και ολα αυτα με 70ευρω.
Για καποιον δηλαδη που ψαχνει και φωτομετρο για φακους κτλ ειναι οτι πρεπει.Ασε που μπορεις να μετρησεις και θερμοκρασιες φακων και τον θορυβο (ακουστικο) που μπορει να βγαζουν στις χαμηλες σκαλες.

kospap
09-11-2010, 13:23
δεν πειραζει

ειδιακ για το φωτοματρο δεν ειναι και πολυ πρακτικο ετσι....αν θελεις να μετρησεις ολικο φως (λουμενς) σε κουτι δεν θα μπορεσεις να βολευτεις με το ματι ενσωματωμενο

apo1
01-08-2011, 17:31
για μοιντες θες ΔΥΟ για ευκολια....

για επαναφορτιζομενες λιθιου πρπεει να εχεις επισης οπωσδηποτε.....τα 7-8 ευρω που κοστιζει ενα φθηνο δεν ειναι τιποτα μπροστα στη γνωση της καταστασης των μπαταριων, για να μην μιλησουμε για την ασφαλεια.

απο μνημης

4,2 = 100%
4,1 = 90
4,0 = 80
3,9 = 60
3,8 = 40
3,7 = 20
3,6 = 0
2,5-3 = πεταμα

για Nimh
1.4 = 100%
1,2 = 0
1.3 πληρως φορτισμενη (ζεστη απο τον φορτιστη) = πεταμα

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ενος ψιλοασχετου!
Μονο τα volt αν μετρησουμε στις Nimh μη επαναφορτιζομενες του εμποριου ειμαστε ενταξει?
Δεν χρειαζεται τιποτα αλλο ,Αμπερ,χωρητικοτητα?
Γιατι σε επαναφορτιζομενες στο μηχανημα που εχω
οταν φορτιζει δειχνει εκτος απο volt και την χωρητικοτητα σε mah?
Για τις 2Α απο τον παραπανω πινακα θελουμε 1.4
Για τις 3α ποσο?
Ευχαριστω.

asot
01-08-2011, 20:43
ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ενος ψιλοασχετου!
Μονο τα volt αν μετρησουμε στις Nimh μη επαναφορτιζομενες του εμποριου ειμαστε ενταξει?
Δεν χρειαζεται τιποτα αλλο ,Αμπερ,χωρητικοτητα?
Γιατι σε επαναφορτιζομενες στο μηχανημα που εχω
οταν φορτιζει δειχνει εκτος απο volt και την χωρητικοτητα σε mah?
Για τις 2Α απο τον παραπανω πινακα θελουμε 1.4
Για τις 3α ποσο?
Ευχαριστω.


Ολες οι NiMH ειναι επαναφορτιζόμενες
Οι ΑΑΑ, ΑΑ, C και D (ολες σε NiMH ή NiCd) εχουν "ονομαστική" τάση 1.2volt αλλα φρεσκοφορτισμένες είναι 1.4volt.
Αν ο φορτιστής σου εκτός από τάση φόρτισης (volt) δίνει και χωρητικότητα (mAh) τοτε ακόμα καλύτερα (προφανώς δεν είναι από τους "φτηνούς") και το ιδανικό είναι οι μπαταρίες να έχουν ΜΕΤΡΗΜΕΝΗ χωρητικότητα κοντά στην αναγραφόμενη...!

teomav
01-08-2011, 21:00
ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ενος ψιλοασχετου!
Μονο τα volt αν μετρησουμε στις Nimh μη επαναφορτιζομενες του εμποριου ειμαστε ενταξει? - οχι, δεν ειμαστε.
Δεν χρειαζεται τιποτα αλλο ,Αμπερ,χωρητικοτητα? - χρειαζεται να μετρισεις και αμπερ.
Γιατι σε επαναφορτιζομενες στο μηχανημα που εχω
οταν φορτιζει δειχνει εκτος απο volt και την χωρητικοτητα σε mah?
Για τις 2Α απο τον παραπανω πινακα θελουμε 1.4
Για τις 3α ποσο?
Ευχαριστω.
1) οχι, δεν ειμαστε. χρειαζεται να μετρισεις και αμπερ ( σε αλκαλικες ).
2) οταν φορτιζει το μηχανημα δειχνει ποσο αμπερ "χωρεσε". για να μαθεις την αληθινη χωρητικοτητα πρεπει να κανεις πρωτα αποφορτιση.
3) δεν καταλαβα την ερωτηση.

kospap
01-08-2011, 22:08
οπως ειπαν και οι παραπανω γαι τις ΑΑΑ ισχυουν τα ιδια.

αλλα ο μεθοδος αυτη ειανι μονο μπουσουλας....ο σωστος τροπος μετρησεις με το πολυμετρο γιεντια με την μπαταρια υπο φορτιο (συνηθως χρησιμοποιειται μια αντισταση για να καταναλωνει ενεργεια)

δες στο ποστ νο2 εδω

gismoduck1978
10-03-2013, 23:14
Ας ξεθαψω ενα ξεχασμενο νημα...
Ειμαι αναμεσα στα παρακατω...Τι προτεινετε;
http://dx.com/p/mastech-ms8229-5-in-1-digital-temperature-humidity-noise-illumination-multimeter-green-148869
http://dx.com/p/mastech-ms8226-3-lcd-handheld-digital-multimeter-green-1-x-9v-6f22-148024
http://dx.com/p/mastech-2-lcd-multimeter-temperature-tester-overload-protector-1-x-6f22-144127

kospap
10-03-2013, 23:39
αν ειναι για αυτη τη μαρκα δεν ριχνεις μια ματια και στην Ελλαδα?

το ζητημα ειναι τι χρειαζεσαι απο ενα πιο συνθετο πολυμετρο...αναγνωση θερμοκρασιας και φωτος (με τα καταλληλα εξαρτηματα).
παντως πιτσειω οτι αν ειναι να πας σε κατι πιο ακριβο καλυτερα να απρεις ενα που εχει συνδεησ με υπολογιστη για να κανεις γραφηματα των μετρησεων

Χιωτης
11-03-2013, 02:08
H γνωμη μου ειναι να ΜΗΝ προτιμησεις τετοιο εργαλειο, 'ολα σε ενα'. Ειδικα για το φωτομετρο, ειναι μεγαλος περιορισμος να ειναι ετσι ενσωματωμενο.
Μπορεις να τα παρεις ολα ξεχωριστα, πιθανον σε μικροτερη τιμη, χωρις να χασεις σε ποιοτητα.

Προσφατα πηρα ενα πολυ βολικο (με min/max μετρηση)φωτομετρο 200k lux με $15 http://www.ebay.com/itm/360528054246?ssPageName=STRK:MEWNX:IT&_trksid=p3984.m1439.l2649
και περιμενω ηχομετρο με $18 http://www.ebay.com/itm/350487325006?ssPageName=STRK:MEWNX:IT&_trksid=p3984.m1439.l2649

gismoduck1978
11-03-2013, 14:16
αν ειναι για αυτη τη μαρκα δεν ριχνεις μια ματια και στην Ελλαδα?

το ζητημα ειναι τι χρειαζεσαι απο ενα πιο συνθετο πολυμετρο...αναγνωση θερμοκρασιας και φωτος (με τα καταλληλα εξαρτηματα).
παντως πιτσειω οτι αν ειναι να πας σε κατι πιο ακριβο καλυτερα να απρεις ενα που εχει συνδεησ με υπολογιστη για να κανεις γραφηματα των μετρησεων
Για Ελλαδα αστο καλυτερα...Το 8229 το βρισκεις πιο ακριβα απο 20Ε και πανω, χωρια τα μεταφορικα.Η συνδεση στον υπολογιστη δεν μπορω να πω οτι με ενδιαφερει και παρα πολυ...Δεν με νοιαζει να βγαζω γραφηματα.Βεβαια αν ειναι να παω στα 62$ απο τα 74$ ξεκιναει και το FLUKE...