PDA

View Full Version : φουλ format



zilmer
02-04-2011, 21:48
ρε παιδια ποση ωρα κανει ενα φουλ φορματ? πρεπει να το κανω για να δω αν εχει προβλημα ο σκληρος (κατα 99% ναι).Το κανω απο γραμμη εντολων και εχουν περασει 8 ωρες περιπου και ειναι στο 4% !!! :bigcry:

tigergreg
02-04-2011, 22:04
ΤΕΛΟΣ. ΠΕΤΑΞΕ ΤΟΝ ΚΑΤΕΥΘΕΙΑΝ.

zilmer
02-04-2011, 22:06
ναι ε?...γμτ.. ουτε 2 μηνες δεν τον εχω..τελος παντων ευχαριστω

tigergreg
02-04-2011, 22:56
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΓΓΥΗΣΗ ΤΟΤΕ.

Portioli
03-04-2011, 01:32
ρε παιδια ποση ωρα κανει ενα φουλ φορματ? πρεπει να το κανω για να δω αν εχει προβλημα ο σκληρος (κατα 99% ναι).Το κανω απο γραμμη εντολων και εχουν περασει 8 ωρες περιπου και ειναι στο 4% !!! :bigcry:

απο περιέργεια εξωτερικός USB είναι?

zilmer
03-04-2011, 12:10
απο περιέργεια εξωτερικός USB είναι?
WD green 2TB sata σε εξωτερικη θηκη icy box

leo06
03-04-2011, 13:06
WD green 2TB sata σε εξωτερικη θηκη icy box

EARS?

giorgos th.
03-04-2011, 13:17
πιθανοτατα αλλος ενας EARS νεκρος ναι....

zilmer
03-04-2011, 13:36
τι ειναι το ears?
Εγω ξερω οτι δεν τον εχω ουτε 3 μηνες , το αγορασα απο eshop και δεν βρισκω πουθενα την αποδειξη...Ασε που εχασα καμμια 10αρια ταινιες και καμμια 20αρια επεισοδια απο τηλεοπτικες , πριν τα σωσω.Παλι καλα βεβαια..
πικρα

leo06
03-04-2011, 13:42
τι ειναι το ears?
Εγω ξερω οτι δεν τον εχω ουτε 3 μηνες , το αγορασα απο eshop και δεν βρισκω πουθενα την αποδειξη...Ασε που εχασα καμμια 10αρια ταινιες και καμμια 20αρια επεισοδια απο τηλεοπτικες , πριν τα σωσω.Παλι καλα βεβαια..
πικρα

WESTERN DIGITAL WD20EARS 2TB CAVIAR GREEN SATA2

zilmer
03-04-2011, 13:45
α ναι Ears ειναι -να τους αποφευγω?

leo06
03-04-2011, 13:59
αφού έχει εγγύηση ακόμη τον πας πίσω

zilmer
03-04-2011, 13:59
βρηκα και εναν 2ΤΒ WDEURS. Να παω εκει? χανω τιποτα? Βασικα θα ειναι σε icy box θηκη και δεν θελω να ακουγεται

zilmer
03-04-2011, 14:00
αφού έχει εγγύηση ακόμη τον πας πίσω
δεν εχω αποδειξη :D

audiov
03-04-2011, 15:00
1. Nα αγοραζεις με ονομαστικη αποδειξη. Ετσι ζητας επανεκτυπωση και... πλεον εχεις αποδειξη.

2. Ενας δισκος μπορει να αργει στο φορματ επειδη:
α) αν ειναι εσωτερικος το καλωδιο/ταινια δεν κανει καλη επαφη.
β) αν ειναι εξωτερικος το καλωδιο δεν ειναι καλο ή εχουμε προεκταση.
γ) αν τον εχουμε βαλει σε κουτι για να μετραπει σε εξωτερικο τοτε δεν ειναι συμβατο.
δ) δεν εχουμε βαλει σωστα τα jumper. Πχ. για SATA2 ή 3 (οταν ειναι εσωτερικος) ή για Advanced Format (WD GREEN) compatibility (εσωτερικος ή εξωτερικος).
ε) δεν ειναι σωστο το bios ή/και ο driver του ελεγκτη δισκου. (οταν ειναι εσωτερικος)
ζ) υπαρχει προβλημα στο MBR. Εδω καλο ειναι να διαγραψουμε το partition ή ολα τα partitions αν εχει πανω απο ενα (θα χαθουν τα δεδομενα σε ολα τα partitions που διαγραφουμε) και να δημιουργησουμε νεο/α.
Αυτοι ειναι μερικοι απο τους λογους.

Εφοσον εχεις δισκο της σειρας WD GREEN, και μαλιστα απο αυτους που πρεπει να ειναι σε Advanced Format, το μονο που συνιστω ειναι να τον κανεις εσωτερικο και να τον κανεις φορματ μεσω win7, αφου πρωτα καταργησεις τα partition(s).
Αν δεν εχεις win7 τοτε δες:
http://www.wdc.com/global/products/features/?id=7&language=1

Προσφατα που αγορασα εναν WD δισκο του 1TB πηρα τον WD10EALX επειδη ακριβως δεν ηθελα το Advanced Format λογω συμβατοτητας με τα παντα και οχι οπως θελει ενας Green...

leo06
03-04-2011, 15:42
δεν εχω αποδειξη :D

και λοιπόν,θα δουν το s/n του δίσκου και θα δουν οτι τον έχεις αγοράσει από το e-shop, επειδή μου έκανε και εμένα κάτι περίεργα ο ears τον έβγαλα απο το nas (freenas) τον εκανα φορματ στο pc (ubuntu) σε ext3 έτρεξα ενα αυτοδιαγνωστηκο τον έβαλα ξανά στο nas ξανά φορματ σε ufs και από τότε λειτουργεί μια χαρά

zilmer
03-04-2011, 17:54
φιλε θα το δοκιμασω και εγω αυτο-δεν χανω κατι
ευχαριστω παρα πολυ

racer
03-04-2011, 21:57
Μπορείς βέβαια να κάνεις RMA και απευθείας μέσω της WD με το SN, δε χρειάζεται απόδειξη :)

zilmer
04-04-2011, 14:58
συγνωμη που επανερχομαι -μολις πηρα εναν ολοκαινουργιο δισκο και του κανω φουλ φορματ.Ποση ωρα θελει για αυτο το πραγμα?? εχω αρχισει και πιστευω οτι κατι αλλο φταιει

audiov
04-04-2011, 15:59
Σε ενα διωρο πρεπει λογικα να εχει τελειωσει.
Βεβαια αν και αυτος ο δισκος ειναι της σειρας Green τοτε δες σοβαρα το προηγουμενο μυνημα μου.

zilmer
04-04-2011, 16:16
Σε ενα διωρο πρεπει λογικα να εχει τελειωσει.
Βεβαια αν και αυτος ο δισκος ειναι της σειρας Green τοτε δες σοβαρα το προηγουμενο μυνημα μου.

τωρα το ειδα φιλε

zilmer
04-04-2011, 16:41
audiov ειχες δικιο ρε φιλε ! ευχαριστω πολυ

zilmer
05-04-2011, 11:44
μετα απο αργο φορματ στον ολοκαινουργιο δισκο και ελεγχο για σφαλματα (τα εκανα ολα συνδεωντας τον μεσα στο pc) ολα ειναι οκ.Κολληματα ξανα αρχισαν παλι ομως και το συμπερασμα ειναι ενα.Ουτε ο ενας δισκος εφταιγε ουτα τωρα αυτος αλλα η εξωτερικη θεση sata to usb , icy box.
Πρεπει να κανω κατι με Jumper ή απλα περνω μια αλλη θηκη? Το ευτυχημα ειναι οτι δεν φταινε οι δισκοι.Το δυστυχημα ειναι οτι μεχρι να το καταλαβω εχασα καποια πραγματα

zilmer
05-04-2011, 12:04
ακυρο το παραπανω μνμ...τα ιδια κανει και εσωτερικος..μιλαμε θα τρελλαθω..δεν γινονται αυτα!
Εχω πελαγωσει..μηπως καποιος ιος?δεν παει πουθενα το μυαλο μου

zilmer
05-04-2011, 15:59
τα εχασα ολα και ησυχασα

spcav
05-04-2011, 16:54
ωραια, ας κλειδωσει το νημα να ησυχάσουμε κι εμείς :p

zilmer
05-04-2011, 17:11
ωραια, ας κλειδωσει το νημα να ησυχάσουμε κι εμείς :p

δλδ σε ενοχλουσα που ρωτουσα?

audiov
05-04-2011, 17:40
Κοιταξε αν υπαρχει θεμα με το bios της μητρικης.
Αν υπαρχει με τον οδηγο του ελεγκτη δισκου.
Και κανε την διαδικασια για το φορματ σωστα (win7, αλλιως γεφυρωμα το jumper, κτλ).

Παντως ειναι παλιοδισκοι.
Ουτε cloning δεν γινονται σωστα.
Και φυσικα ουτε λογος να παρεις εναν δισκο (με δεδομενα) απο win7 και να τον βαλεις σε ενα μηχανημα με winXP.

Για ολους αυτους τους λογους προτιμησα εναν δισκο της σειρας Blue.
Και εχω το κεφαλι μου ησυχο.
Απλα επειδη πηρα εναν SATA3 του εβαλα το jumper για SATA2 συμβατοτητα.
Το οποιο jumper οι αχρηστοι δεν το παρεχουν, ευτυχως ειχα καποια περισσευμα.

spcav
06-04-2011, 11:18
δλδ σε ενοχλουσα που ρωτουσα?
Πλακα εκανα (προφανως) :)

Κοιτα αυτα που σου ειπαν τα παιδια.

zilmer
06-04-2011, 11:25
δεν τρεχει τιποτα φιλε..ημουν και εγω στην πικρα μου και στα νευρα μου

Αυγερινός Παπαδάκης
09-04-2011, 15:25
δεν τρεχει τιποτα φιλε..ημουν και εγω στην πικρα μου και στα νευρα μου

Dedicated Server για να έχετε το καφάλι σας ήσυχο! Άντε μπρός, δεν κοστίζει και συ:grandpa:μφέρει.

Portioli
09-04-2011, 15:57
Dedicated Server για να έχετε το καφάλι σας ήσυχο! Άντε μπρός, δεν κοστίζει και συ:grandpa:μφέρει.

δηλαδή ένα παλιο pc ,μονο με δισκους ?

leo06
09-04-2011, 16:07
δηλαδή ένα παλιο pc ,μονο με δισκους ?

ναι