PDA

View Full Version : ΠΟΙΟ IPOD....?



ΔΗΜΗΤΡΗΣ.Π
21-12-2009, 00:35
classic,touch,nano?

-κατ`αρχην ζητουμενο η ποιοτητα του ηχου.
-αντοχη μπαταριας
-εφαρμογες/προγραματα

σημαντικο μειον θεωρω την ελειψη ραδιοφωνου στις 2(classic,touch) εκδοσεις.
διαβασα ομως, οτι με αναβαθμιση firmware στο touch,ισως στο μελλον να προστεθει και ραδιοφωνο αφου ηδη υπαρχει δεκτης στο player.οντως?

εαν δεν "πειραχτει" το touch,περνανε παιχνιδια&εφαρμογες(freeeware) ή θελει χερακι οπωσδηποτε?

Μιχάλης Κορ.
23-12-2009, 12:36
Για εφαρμογές/παιχνίδια πας μόνο για το touch.

Ράδιο ακούγεται ότι θα το ξεκλειδώσουν σύντομα κ στα λοιπά, όπως δλδ το touch και το iPhone.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ.Π
23-12-2009, 12:40
Για εφαρμογές/παιχνίδια πας μόνο για το touch.

Ράδιο ακούγεται ότι θα το ξεκλειδώσουν σύντομα κ στα λοιπά, όπως δλδ το touch και το iPhone.

ηχητικα πως παει?

ΔΗΜΗΤΡΗΣ.Π
24-12-2009, 11:58
το χτυπησα σημερα...
πηρα το 64αρι μαζι με το x-mini(φορητο ηχειακι) που ειχε προσφορα το πλαισιο.
δεν εχω προλαβει να το βγαλω ακομα απο το κουτι του.

-ποση ωρα το φορτιζω?
-επειδη δεν θελω ακομα να το "πειραξω" που βρισκω εφαρμογες και πως πληρωνω?(paypal..?)

Μιχάλης Κορ.
24-12-2009, 12:27
Άστο στην πρίζα 8-10 ωρίτσες, κακό δεν κάνει.
Κ τις πρώτες 1-2 φορές, άστο να σβήσει μόνο του.

Εφαρμογές βρίσκεις μέσω του iTunes.
Κάνεις λογαριασμό μέσα από το iTunes.
Μόλις το συνδέσεις 1η φορά με τον υπολογιστή σου, θα σε οδηγήσει για να κάνεις λογαριασμό.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ.Π
24-12-2009, 12:42
Άστο στην πρίζα 8-10 ωρίτσες, κακό δεν κάνει.
Κ τις πρώτες 1-2 φορές, άστο να σβήσει μόνο του.

Εφαρμογές βρίσκεις μέσω του iTunes.
Κάνεις λογαριασμό μέσα από το iTunes.
Μόλις το συνδέσεις 1η φορά με τον υπολογιστή σου, θα σε οδηγήσει για να κάνεις λογαριασμό.

πριζα εννοεις την usb απο τον υπολογιστη προφανως,γιατι ανταπτορα δεν πηρα.
-κατεβαζω το Itunes,κανω install και μετα κουμπωνω το ipod.
-αφου ανοιξω λογαριασμο μπορω να πληρωνω τις εφαρμογες/προγραμματα
μεσω paypal?

Μιχάλης Κορ.
24-12-2009, 12:46
Συνδέεις πιστωτική με τον λογαριασμό του iTunes.
Για paypal δεν θυμάμαι να σου πω την αλήθεια...

Πρίζα εννοούσα κανονική πρίζα τοίχου, αλλά κ με τον υπολογιστή γίνεται δουλειά...

ΔΗΜΗΤΡΗΣ.Π
24-12-2009, 12:49
Συνδέεις πιστωτική με τον λογαριασμό του iTunes.
Για paypal δεν θυμάμαι να σου πω την αλήθεια...

Πρίζα εννοούσα κανονική πρίζα τοίχου, αλλά κ με τον υπολογιστή γίνεται δουλειά...

ανταπτορα δεν βρηκα αλλα θα ειναι το πρωτο αξεσουαρ που θα παρω.
νεοτερα απο την αλλη εβδομαδα που θα το ψαξω.
Μιχαλη σ`ευχαριστω πολυ για την βοηθεια σου.


καλα Χριστουγγενα και παντα με υγεια....-bye--bye--bye-

Μιχάλης Κορ.
24-12-2009, 12:58
ανταπτορα δεν βρηκα αλλα θα ειναι το πρωτο αξεσουαρ που θα παρω.
νεοτερα απο την αλλη εβδομαδα που θα το ψαξω.
Μιχαλη σ`ευχαριστω πολυ για την βοηθεια σου.


καλα Χριστουγγενα και παντα με υγεια....-bye--bye--bye-

Να είσαι καλά κ φυσικά εύχομαι πάντα υγεία κ χαρά !! -bye--bye-

Κακαλιός Στέργιος
24-12-2009, 15:17
ραδιόφωνο στο αηφόνι???? βερι-βερι ιντρεστινγκ!

ΔΗΜΗΤΡΗΣ.Π
24-12-2009, 16:40
Να είσαι καλά κ φυσικά εύχομαι πάντα υγεία κ χαρά !! -bye--bye-



βρηκα τελικα τον ανταπτορα ρευματος και το κοτσαρα στην πριζα.
η ενδειξη της μπαταριας ειναι σταθερη μ`εναν κεραυνο.λογικο?
δεν θα επρεπε να εχει διακυμανσεις μεχρι να φορτισει?



ραδιόφωνο στο αηφόνι???? βερι-βερι ιντρεστινγκ!

που σε ρε Σαλλονικα...?
μετα την pv60 με τα φιδια,σε χασαμε....
χρονια πολλα...

ΔΗΜΗΤΡΗΣ.Π
25-12-2009, 11:40
καλημερα και χρονια πολλα σε ολους...

εχουμε κανα μινι οδηγο για το περασμα μουσικης απο itunes>ipod touch διοτι εχω μπερδευτει?

-εχθες εκανα την πρωτη φορτιση(7 ωρες).
εαν το βαλω στην usb του pc θ`αρχισει παλι η φορτιση.
πειραζει?

Ntinos P
25-12-2009, 11:55
Καλημερα και Χρονια πολλα.

Θα προσπαθησω να σου περιγραψω τι πρεπει να κανεις.

1. Ανοιγεις itunes

2. Κατω αριστερα το παραθυρο εχει καποια κουμπια

3. Πατας το + (create play list). Αυτο στην περιπτωση που δεν σε καλυπτει καποια απο τις default (πχ. classical music, my top rated, κλπ)

4. Αφου την εχεις δημηουργησει, την επιλεγεις, και στα δεξια της δειχνει τα περιεχομενα της (αδεια προς το παρον)

5. Αφου εχεις τα τραγουδια που θελεις να περασεις, τα επιλεγεις και μετα drag & drop) μεσα στην νεα σου play list.

6. Εμφανιστηκαν τωρα στην playlist. Μπορεις να τα βαλεις στην σειρα που θελεις, απλα συροντας τα.

7. Απο το αριστερο menu, επιλεγεις κατω απο το my devices την συσκευη σου (itouch?)

8. Νεο μενoυ εμφανιζεται με διαφορες κατρελες (summary, info, ringtones, music κλπ). Επιλεγεις music (ειναι η τεταρτη καρτελα)

9. Επιλεγεις (τικαρεις) sync music, και την (ή τις) playlists που θελεις να περασεις.

10. Πατας sync (κατω αριστερα), και αρχιζουν να περνανε

Εννοειται οτι εχεις συνδεδεμενο εξ' αρχης το itouch σου.

Ελπιζω να βοηθησα καπως -bye-

Μιχάλης Κορ.
25-12-2009, 12:34
βρηκα τελικα τον ανταπτορα ρευματος και το κοτσαρα στην πριζα.
η ενδειξη της μπαταριας ειναι σταθερη μ`εναν κεραυνο.λογικο?
δεν θα επρεπε να εχει διακυμανσεις μεχρι να φορτισει?

Έτσι εμφανίζει όταν φορτίζει. -bye-

ΔΗΜΗΤΡΗΣ.Π
25-12-2009, 20:24
Καλημερα και Χρονια πολλα.

Θα προσπαθησω να σου περιγραψω τι πρεπει να κανεις.

1. Ανοιγεις itunes

2. Κατω αριστερα το παραθυρο εχει καποια κουμπια

3. Πατας το + (create play list). Αυτο στην περιπτωση που δεν σε καλυπτει καποια απο τις default (πχ. classical music, my top rated, κλπ)

4. Αφου την εχεις δημηουργησει, την επιλεγεις, και στα δεξια της δειχνει τα περιεχομενα της (αδεια προς το παρον)

5. Αφου εχεις τα τραγουδια που θελεις να περασεις, τα επιλεγεις και μετα drag & drop) μεσα στην νεα σου play list.

6. Εμφανιστηκαν τωρα στην playlist. Μπορεις να τα βαλεις στην σειρα που θελεις, απλα συροντας τα.

7. Απο το αριστερο menu, επιλεγεις κατω απο το my devices την συσκευη σου (itouch?)

8. Νεο μενoυ εμφανιζεται με διαφορες κατρελες (summary, info, ringtones, music κλπ). Επιλεγεις music (ειναι η τεταρτη καρτελα)

9. Επιλεγεις (τικαρεις) sync music, και την (ή τις) playlists που θελεις να περασεις.

10. Πατας sync (κατω αριστερα), και αρχιζουν να περνανε

Εννοειται οτι εχεις συνδεδεμενο εξ' αρχης το itouch σου.

Ελπιζω να βοηθησα καπως -bye-


ευχαριστω...



Έτσι εμφανίζει όταν φορτίζει. -bye-

το καταλαβα στην πορεια που ο "κεραυνος" αντικατασταθηκε απο μια πριζα οποτε και φορτισε πληρως.
βεβαια εγω το αφησα επανω για αρκετη ωρα ακομα.
το κακο ειναι οτι εαν το βαλω τωρα για περασμα των τραγουδιων επανω στο pc,θ`αρχισει να ξαναφορτιζει και μαλλον κακο θα του κανω.
υπαρχει τροπος να δωσουμε εντολη στο ipod να μην φορτιζει καθε φορα που το βαζω στην usb?

GeonX
25-12-2009, 23:13
Για εφαρμογές/παιχνίδια πας μόνο για το touch.

Ράδιο ακούγεται ότι θα το ξεκλειδώσουν σύντομα κ στα λοιπά, όπως δλδ το touch και το iPhone.
στο nano 5th G παιζει το ραδιο απο μαμα... :BDGBGDB55: -bye-

ΔΗΜΗΤΡΗΣ.Π
26-12-2009, 10:47
μετα απο μερικες ωρες-οσο χρονο προσπαθησα να "κλεψω"-εχω τις πρωτες εντυπωσεις:

+μετριος ηχος με τα "μαμα" ακουστικα,σχεδον αριστος εαν αντικατασταθουν
με σοβαροτερα ακουστικα.στην περιπτωση μου,τα akg 317,καταφεραν να
μου δωσουν ενα 30% καλυτερο ηχο.
+πολυ καλη ποιοτητα βιντεο.
+ταχυτατη αποκριση εντολων χωρις καθυστερηση.
+ευκολη και πρακτικη πλοηγηση μεσω του safari browser.
+ελαφρια συσκευη με αριστη ποιοτητα κατασκευης.

-το ξεθωριασμα της οθονης σε μαυρο φοντο,με ψιλο-ξενερωσε με το πρωτο ανοιγμα.ισως εχει συνηθισει το ματι μου στην oled του κινητου μου(samsung jet 8000)θα μπορουσε νομιζω καλυτερα σε μια συσκευη τετοιων προδιαγραφων.
-το touch καποιες φορες δεν "ακουει".ισως το συνηθισω στην πορεια.


αποριες:

*υπαρχει εντολη να μην φορτιζει καθε φορα που το βαζω στην usb?
*προσπαθω να κανω εγγραφη στο store,αλλα δεν δεχεται την προπληρωμενη visa που εχω.θελει οπωσδηποτε πιστωτικη?
*παταω install σε Free εφαρμογη απο το store και δεν κανει τιποτε.γιατι?

GeonX
26-12-2009, 12:02
αποριες:

*προσπαθω να κανω εγγραφη στο store,αλλα δεν δεχεται την προπληρωμενη visa που εχω.θελει οπωσδηποτε πιστωτικη?
*παταω install σε Free εφαρμογη απο το store και δεν κανει τιποτε.γιατι?
Χρειάζεται εγγραφή στο iTunes ακόμα και για το free.. υπαρχή τρόπος και για την εγγραφή χωρίς πιστωτική αλλα δεν θυμάμαι πως… κάνε ένα search sto google..

Μιχάλης Κορ.
26-12-2009, 13:08
στο nano 5th G παιζει το ραδιο απο μαμα... :BDGBGDB55: -bye-

Ναι, είναι το μόνο που παίζει από "μαμά". -bye-


αποριες:

*υπαρχει εντολη να μην φορτιζει καθε φορα που το βαζω στην usb?
*προσπαθω να κανω εγγραφη στο store,αλλα δεν δεχεται την προπληρωμενη visa που εχω.θελει οπωσδηποτε πιστωτικη?
*παταω install σε Free εφαρμογη απο το store και δεν κανει τιποτε.γιατι?

Δεν γίνεται να μην φορτίζει όταν μπαίνει στην usb.
Πρέπει να κάνεις εγγραφή, ανεξάρτητα αν κατεβάζεις δωρεάν εφαρμογή ή όχι.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ.Π
26-12-2009, 15:34
Χρειάζεται εγγραφή στο iTunes ακόμα και για το free.. υπαρχή τρόπος και για την εγγραφή χωρίς πιστωτική αλλα δεν θυμάμαι πως… κάνε ένα search sto google..


Ναι, είναι το μόνο που παίζει από "μαμά". -bye-



Δεν γίνεται να μην φορτίζει όταν μπαίνει στην usb.
Πρέπει να κάνεις εγγραφή, ανεξάρτητα αν κατεβάζεις δωρεάν εφαρμογή ή όχι.

ευχαριστω παιδια...-bye-

AFam
26-12-2009, 15:40
Όταν το συνδέσεις στον υπολογιστή δεν βγάζει οθόνη για το πως θέλεις να κάνει την σύνδεση ????

π.χ. στο δικό μου iriver βγάζει το εξής : 1. player only 2. Power and Data 3. Data only....

dpapav
26-12-2009, 15:54
Εδω δες οδηγιες πως μπορεις να δημιουργησεις λογαριασμο στο app store χωρις να βαλεις πιστωτικη, για να κατεβαζεις free εφαρμογες:
http://macingreek.wordpress.com/2009/06/01/%CF%80%CF%89%CF%82-%CE%BD%CE%B1-%CE%BA%CE%AC%CE%BD%CE%B5%CF%84%CE%B5-%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B1%CF%81%CE%B9%CE%B1%CF%83%C E%BC%CF%8C-%CF%83%CF%84%CE%BF-itunes-store-%CF%87%CF%89%CF%81%CE%AF%CF%82-%CF%84/

ΔΗΜΗΤΡΗΣ.Π
26-12-2009, 22:54
Όταν το συνδέσεις στον υπολογιστή δεν βγάζει οθόνη για το πως θέλεις να κάνει την σύνδεση ????

π.χ. στο δικό μου iriver βγάζει το εξής : 1. player only 2. Power and Data 3. Data only....


δυστηχως φορτιζει θες δε θες..



Εδω δες οδηγιες πως μπορεις να δημιουργησεις λογαριασμο στο app store χωρις να βαλεις πιστωτικη, για να κατεβαζεις free εφαρμογες:
http://macingreek.wordpress.com/2009/06/01/%CF%80%CF%89%CF%82-%CE%BD%CE%B1-%CE%BA%CE%AC%CE%BD%CE%B5%CF%84%CE%B5-%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B1%CF%81%CE%B9%CE%B1%CF%83%C E%BC%CF%8C-%CF%83%CF%84%CE%BF-itunes-store-%CF%87%CF%89%CF%81%CE%AF%CF%82-%CF%84/

ευχαριστω-το καταφερα αλλα καθε φορα που κανω login και κατεβαζω μια εφαρμογη,χανει το login και θελει παλι εισαγωγη password.
γιατι?

ΔΗΜΗΤΡΗΣ.Π
26-12-2009, 22:57
μετα απο μερικες ωρες-οσο χρονο προσπαθησα να "κλεψω"-εχω τις πρωτες εντυπωσεις:

+μετριος ηχος με τα "μαμα" ακουστικα,σχεδον αριστος εαν αντικατασταθουν
με σοβαροτερα ακουστικα.στην περιπτωση μου,τα akg 317,καταφεραν να
μου δωσουν ενα 30% καλυτερο ηχο.
+πολυ καλη ποιοτητα βιντεο.
+ταχυτατη αποκριση εντολων χωρις καθυστερηση.
+ευκολη και πρακτικη πλοηγηση μεσω του safari browser.
+ελαφρια συσκευη με αριστη ποιοτητα κατασκευης.

-το ξεθωριασμα της οθονης σε μαυρο φοντο,με ψιλο-ξενερωσε με το πρωτο ανοιγμα.ισως εχει συνηθισει το ματι μου στην oled του κινητου μου(samsung jet 8000)θα μπορουσε νομιζω καλυτερα σε μια συσκευη τετοιων προδιαγραφων.
-το touch καποιες φορες δεν "ακουει".ισως το συνηθισω στην πορεια.




για να εχω μια συγκριση σχετικα με οτι συμπερανα εγω,σε ποια απο τα παραπανω διαφωνειτε και σε ποια συμφωνειτε?

Μιχάλης Κορ.
27-12-2009, 13:11
Τα μαμά ακουστικά είναι μέτρια, +100 από εμένα !

Αυτό που λες για τον κωδικό, στον ζητά κάθε φορά που βγαίνει κ ξαναμπαίνεις στο iTunes ή στο Appstore από το touch ; Αν ναι, τότε έτσι κάνει, είναι οκ, για να επιβεβαιώσει τον χρήστη σου το κάνει.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ.Π
27-12-2009, 16:35
Αυτό που λες για τον κωδικό, στον ζητά κάθε φορά που βγαίνει κ ξαναμπαίνεις στο iTunes ή στο Appstore από το touch ; Αν ναι, τότε έτσι κάνει, είναι οκ, για να επιβεβαιώσει τον χρήστη σου το κάνει.

στο applstore απο το touch....

GeonX
27-12-2009, 17:31
για να εχω μια συγκριση σχετικα με οτι συμπερανα εγω,σε ποια απο τα παραπανω διαφωνειτε και σε ποια συμφωνειτε? είναι default για το login η διαδικασία (και για το touch/iPhone) για να μην χρησιμοποίηση κάποιος άλλος το account σου και σε χρέωση...

Επίσης μια άλλη λύση για φόρτωμα τραγουδιών εκτός iTunes είναι και το CopyTrans (http://www.copytrans.net/ ) κατεβάζεις τη σουίτα και εγκαθιστάς μόνο το free CopyTrans Manager. Χρειάζεται βεβαία κάποιους drivers από το iTunes που υποθέτω ότι υπάρχουν στο σύστημα εφόσον το έχεις εγκαταστήσει… Δοκίμασε το ίσως σου φανεί ποιο εύχρηστο και γρήγορο από το iTunes…-bye-

ΔΗΜΗΤΡΗΣ.Π
27-12-2009, 18:35
είναι default για το login η διαδικασία (και για το touch/iPhone) για να μην χρησιμοποίηση κάποιος άλλος το account σου και σε χρέωση...

Επίσης μια άλλη λύση για φόρτωμα τραγουδιών εκτός iTunes είναι και το CopyTrans (http://www.copytrans.net/ ) κατεβάζεις τη σουίτα και εγκαθιστάς μόνο το free CopyTrans Manager. Χρειάζεται βεβαία κάποιους drivers από το iTunes που υποθέτω ότι υπάρχουν στο σύστημα εφόσον το έχεις εγκαταστήσει… Δοκίμασε το ίσως σου φανεί ποιο εύχρηστο και γρήγορο από το iTunes…-bye-

αρχιζω και το συνηθιζω....

Μιχάλης Κορ.
28-12-2009, 00:18
είναι default για το login η διαδικασία (και για το touch/iPhone) για να μην χρησιμοποίηση κάποιος άλλος το account σου και σε χρέωση...

Επίσης μια άλλη λύση για φόρτωμα τραγουδιών εκτός iTunes είναι και το CopyTrans (http://www.copytrans.net/ ) κατεβάζεις τη σουίτα και εγκαθιστάς μόνο το free CopyTrans Manager. Χρειάζεται βεβαία κάποιους drivers από το iTunes που υποθέτω ότι υπάρχουν στο σύστημα εφόσον το έχεις εγκαταστήσει… Δοκίμασε το ίσως σου φανεί ποιο εύχρηστο και γρήγορο από το iTunes…-bye-

Θα ήθελα να τονίσω ότι το πρόγραμμα αυτό τρέχει μόνο σε pc. :operator:

ΔΗΜΗΤΡΗΣ.Π
19-07-2010, 20:04
αποφασισα να κρατησα τελικα το ipod και αρχισα να το ψαχνω.
πως λειτουργει αυτο το genius ρε παιδια?
το εχω εργ/σει απο το itunes,αλλα συνεχεια μου βγαζει μηνυμα "δεν υπαρχει κομματι που να ταιριαζει".
τι κανω λαθος?

lazgr
21-07-2010, 11:43
Αν το αρχείο mp3 δεν περιέχει πληροφορίες για το τραγούδι, το genius δεν μπορεί να κάνει προτάσεις.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ.Π
21-07-2010, 12:21
Αν το αρχείο mp3 δεν περιέχει πληροφορίες για το τραγούδι, το genius δεν μπορεί να κάνει προτάσεις.

υπαρχει ο τιτλος.
εννοεις πληρη στοιχεια με ειδος,beat κτλ..?

Μιχάλης Κορ.
21-07-2010, 13:40
Θα πρέπει τα αρχεία σου να είναι όσο πιο πλήρης σε πληροφορίες μπορείς.

http://www.independent.co.uk/life-style/gadgets-and-tech/features/how-clever-is-apples-genius-938292.html

ΔΗΜΗΤΡΗΣ.Π
21-07-2010, 13:47
Θα πρέπει τα αρχεία σου να είναι όσο πιο πλήρης σε πληροφορίες μπορείς.

http://www.independent.co.uk/life-style/gadgets-and-tech/features/how-clever-is-apples-genius-938292.html

δηλαδη θα πρεπει να κατσω να περασω manual τα στοιχεια καθε τραγουδιου?
υπαρχει καποιος τροπος να γινει πιο ευκολα?

ΔΗΜΗΤΡΗΣ.Π
12-08-2010, 22:43
βλεπω οτι το ξεκλειδωμα των προιοντων της apple,εφερε εξελιξεις..αμεσες...
διαβαζω για ενα jailbrake(καταρχην)και αφου γινει αυτο-και μαλιστα online-μπορεις τοτε να ξεκλειδωσεις το ipod,phone&pad.

συσκευη:ipod touch 3generation version 4

-γιατι κανουμε πρωτα jailbrake(τι ειναι..?)
-τι περναμε μετα απο αυτο?
-τι χανουμε?(προβληματα)
-πως κανουμε backup στην περιπτωση που θελουμε να γυρισουμε στην εργοστασιακη κατασταση?

soom
16-08-2010, 00:18
βλεπω οτι το ξεκλειδωμα των προιοντων της apple,εφερε εξελιξεις..αμεσες...
διαβαζω για ενα jailbrake(καταρχην)και αφου γινει αυτο-και μαλιστα online-μπορεις τοτε να ξεκλειδωσεις το ipod,phone&pad.

συσκευη:ipod touch 3generation version 4

-γιατι κανουμε πρωτα jailbrake(τι ειναι..?)
-τι περναμε μετα απο αυτο?
-τι χανουμε?(προβληματα)
-πως κανουμε backup στην περιπτωση που θελουμε να γυρισουμε στην εργοστασιακη κατασταση?

Με το να κάνεις jailbreak αποκτάς την δυνατότητα να εγκαταστήσεις εφαρμογές μη εγκεκριμένες από την Apple. Χωρίς jailbreak, μπορείς να εγκαταστήσεις μόνο ότι βρίσκεται στο AppStore. Με το jailbreak μπορείς να εγκαταστήσεις ότι θα βρεις στο AppStore με το θετικό ότι αποκτάς πρόσβαση σε ένα ανεπίσημο «μαγαζάκι» με εφαρμογές, το Cydia. Η πλειοψηφία το κάνει για το δωρεάν των εφαρμογών.

Μετά από αυτό περνάς ότι θέλεις ή χρειάζεσαι.

Κατά την γνώμη μου, χάνεις σε ταχύτητα και σε αξιοπιστία. Προσωπικά, όταν είχα jailbreak, είχα σαφώς χειρότερες επιδόσεις από ότι ένα εργοστασιακό τηλέφωνο, και με περισσότερα κρασαρίσματα. Έχω χάσει επαφή 6 μήνες τώρα, αλλά δεν νομίζω να έχουν αλλάξει πολύ τα πράγματα. Επίσης, χάνεις την εγγύηση. Δηλαδή, ένα jailbroken iPhone ή iPod Touch δεν καλύπτεται από εγγύηση. Η διαδικασία, όμως, επιστροφής εντός εγγύησης είναι απλή, οπότε είναι το λιγότερο αυτό! Τέλος, με το να «ξεκλειδώνεις» το τηλέφωνο, ανοίγεις και τρύπες στην ασφάλειά του. Υπάρχει τρόπος να προστατευθείς αλλάζοντας κάποιος default κωδικούς που είχε ακουστεί παλαιότερα ότι εκμεταλλεύονταν οι επιτήδειοι, αλλά πάραυτα ποτέ δεν μπορείς να είσαι βέβαιος.

Αν θέλεις να γυρίσεις σε εργοστασιακή κατάσταση, δεν κρατάς ένα backup απλά, κια όταν θελήσεις το επαναφέρεις, γιατί θα μείνουν μέσα «σκουπίδια». Σκουπίδια τα οποία θα σου δημιουργούν προβλήματα και θα σε βγάζουν εκτός εγγύησης. Για να επιστρέψεις, λοιπόν, θέλει το γνωστό format, στην γλώσσα του iPhone/iPodTouch restore και set up as new. Ως γνωστόν, χάνονται όλα, οπότε θέλει προσοχή, σύνεση και πάντα backup των επαφών, ημερολογίου και στο σύννεφο και όχι μόνο τοπικά!

Ένα πολύ ωραίο website που έχει ένας φίλος, είναι το http://carpenoctum.gr/, που γράφει πολλά που μπορεί να σε ενδιαφέρουν!

ΔΗΜΗΤΡΗΣ.Π
16-08-2010, 09:13
Με το να κάνεις jailbreak αποκτάς την δυνατότητα να εγκαταστήσεις εφαρμογές μη εγκεκριμένες από την Apple. Χωρίς jailbreak, μπορείς να εγκαταστήσεις μόνο ότι βρίσκεται στο AppStore. Με το jailbreak μπορείς να εγκαταστήσεις ότι θα βρεις στο AppStore με το θετικό ότι αποκτάς πρόσβαση σε ένα ανεπίσημο «μαγαζάκι» με εφαρμογές, το Cydia. Η πλειοψηφία το κάνει για το δωρεάν των εφαρμογών.

Μετά από αυτό περνάς ότι θέλεις ή χρειάζεσαι.

Κατά την γνώμη μου, χάνεις σε ταχύτητα και σε αξιοπιστία. Προσωπικά, όταν είχα jailbreak, είχα σαφώς χειρότερες επιδόσεις από ότι ένα εργοστασιακό τηλέφωνο, και με περισσότερα κρασαρίσματα. Έχω χάσει επαφή 6 μήνες τώρα, αλλά δεν νομίζω να έχουν αλλάξει πολύ τα πράγματα. Επίσης, χάνεις την εγγύηση. Δηλαδή, ένα jailbroken iPhone ή iPod Touch δεν καλύπτεται από εγγύηση. Η διαδικασία, όμως, επιστροφής εντός εγγύησης είναι απλή, οπότε είναι το λιγότερο αυτό! Τέλος, με το να «ξεκλειδώνεις» το τηλέφωνο, ανοίγεις και τρύπες στην ασφάλειά του. Υπάρχει τρόπος να προστατευθείς αλλάζοντας κάποιος default κωδικούς που είχε ακουστεί παλαιότερα ότι εκμεταλλεύονταν οι επιτήδειοι, αλλά πάραυτα ποτέ δεν μπορείς να είσαι βέβαιος.

Αν θέλεις να γυρίσεις σε εργοστασιακή κατάσταση, δεν κρατάς ένα backup απλά, κια όταν θελήσεις το επαναφέρεις, γιατί θα μείνουν μέσα «σκουπίδια». Σκουπίδια τα οποία θα σου δημιουργούν προβλήματα και θα σε βγάζουν εκτός εγγύησης. Για να επιστρέψεις, λοιπόν, θέλει το γνωστό format, στην γλώσσα του iPhone/iPodTouch restore και set up as new. Ως γνωστόν, χάνονται όλα, οπότε θέλει προσοχή, σύνεση και πάντα backup των επαφών, ημερολογίου και στο σύννεφο και όχι μόνο τοπικά!

Ένα πολύ ωραίο website που έχει ένας φίλος, είναι το http://carpenoctum.gr/, που γράφει πολλά που μπορεί να σε ενδιαφέρουν!

ευχαριστω soom-κατατοπιστικοτατος....:a0210:

soom
18-08-2010, 00:46
ευχαριστω soom-κατατοπιστικοτατος....:a0210:

Να είστε καλά! Χαρά μου να βοηθάω όσο δύναμαι!

ΔΗΜΗΤΡΗΣ.Π
20-08-2010, 16:53
εχω το ipod touch 64gb.
ουσιαστικα το πλειερ,δεν εχει παιξει και εχει φορτιστει 5-6 φορες.
απο φουλ μπαταρια εχθες το βραδυ που το φορτισα,το πηρα στα χερια μου σημερα το μεσημερι και ειχε πεσει ενα τικ της μπαταριας(standby ολο το βραδυ).
αφου ακουσα κανα μισαωρο μουσικη-αρκετα δυνατα-η μπαταρια εχει πεσει κατω απο την μεση.
wi-fi κλειστο και φωτεινοτητα ενα κλικ πανω απο την μεση,με αυτοματη προσαρμογη ενεργ/νη.
ειναι λογικο να κραταει τοσο λιγο?

soom
21-08-2010, 02:47
εχω το ipod touch 64gb.
ουσιαστικα το πλειερ,δεν εχει παιξει και εχει φορτιστει 5-6 φορες.
απο φουλ μπαταρια εχθες το βραδυ που το φορτισα,το πηρα στα χερια μου σημερα το μεσημερι και ειχε πεσει ενα τικ της μπαταριας(standby ολο το βραδυ).
αφου ακουσα κανα μισαωρο μουσικη-αρκετα δυνατα-η μπαταρια εχει πεσει κατω απο την μεση.
wi-fi κλειστο και φωτεινοτητα ενα κλικ πανω απο την μεση,με αυτοματη προσαρμογη ενεργ/νη.
ειναι λογικο να κραταει τοσο λιγο?

Απόλυτα λογικό δεν είναι, αλλά σκέψου και την οθόνη που πρέπει να φωτίσει!

Μήπως είχε μείνει τίποτα ανοιχτό και έτρεχε ψάχνοντας internet όλη την ώρα; Γιατί ναι μεν το WiFi τρώει μπαταρία, αλλά μου έχει τύχει με κλειστό WiFi και σε περιοχή με κακό σήμα (συνεπώς χαμηλές ταχύτητες 3G) σε ένα βράδυ να χάσω υπερδιπλάσια μπαταρία από ότι με WiFi ανοιχτό. Γιατί κάνει πιο πολύ ώρα να κάνει την ίδια δουλειά (έλεγχος mail, κατέβασμα, push σε αρκετές εφαρμογές, κλπ). Οπότε, ίσως να φταίει και κάτι τέτοιο!

Και στην αναπαραγωγή μουσικής, η οθόνη ήταν ανοιχτή και έπαιζες με τίποτα άλλο; Γιατί σε τέτοια περίπτωση, ίσως μπορεί να αποδοθεί η κατανάλωση, αν και μου φαίνεται κάπως μεγάλη... :ADFAD2:

ΔΗΜΗΤΡΗΣ.Π
21-08-2010, 09:18
Απόλυτα λογικό δεν είναι, αλλά σκέψου και την οθόνη που πρέπει να φωτίσει!

Μήπως είχε μείνει τίποτα ανοιχτό και έτρεχε ψάχνοντας internet όλη την ώρα; Γιατί ναι μεν το WiFi τρώει μπαταρία, αλλά μου έχει τύχει με κλειστό WiFi και σε περιοχή με κακό σήμα (συνεπώς χαμηλές ταχύτητες 3G) σε ένα βράδυ να χάσω υπερδιπλάσια μπαταρία από ότι με WiFi ανοιχτό. Γιατί κάνει πιο πολύ ώρα να κάνει την ίδια δουλειά (έλεγχος mail, κατέβασμα, push σε αρκετές εφαρμογές, κλπ). Οπότε, ίσως να φταίει και κάτι τέτοιο!

Και στην αναπαραγωγή μουσικής, η οθόνη ήταν ανοιχτή και έπαιζες με τίποτα άλλο; Γιατί σε τέτοια περίπτωση, ίσως μπορεί να αποδοθεί η κατανάλωση, αν και μου φαίνεται κάπως μεγάλη... :ADFAD2:

ξερω οτι η 3τη γενια του ipodtouch,καταναλωνει περισσοτερη ενεργεια απο την προηγουμενη γενια.τοση διαφορα ομως...?
θα του κανω μια πληρης φορτιση/αποφορτιση,θα το παρακολουθησω και επανερχομαι.

soom
21-08-2010, 14:06
ξερω οτι η 3τη γενια του ipodtouch,καταναλωνει περισσοτερη ενεργεια απο την προηγουμενη γενια.τοση διαφορα ομως...?
θα του κανω μια πληρης φορτιση/αποφορτιση,θα το παρακολουθησω και επανερχομαι.
Μιας και έχεις το 3rd Gen, μήπως είχε μείνει ανοιχτό κάτι στο παρασκήνιο που να ήθελε internet και να έψαχνε;

Γενικά, είναι αρκετά μπερδεμένα αυτά...

ΔΗΜΗΤΡΗΣ.Π
21-08-2010, 15:24
Μιας και έχεις το 3rd Gen, μήπως είχε μείνει ανοιχτό κάτι στο παρασκήνιο που να ήθελε internet και να έψαχνε;

Γενικά, είναι αρκετά μπερδεμένα αυτά...

ειδα τελικα οτι ειχε κολλησει το ντεσιμπελομετρο.
περιμενω να εξαντληθει εντελως η μπαταρια και αφου του κανω παλι μια πληρης,θα δω πως θα παει.

thx..:2thumb22sup:

ΔΗΜΗΤΡΗΣ.Π
23-08-2010, 16:38
λιγο βοηθεια με την δημιουργια λιστας θα ηθελα.
add playlist>γραφω την ονομασια της λιστας>ok...

εδω τωρα θα ηθελα να μου πειτε,ακριβως την σειρα για να βαλω τα τραγουδια που θελω μεσα στην λιστα.
κανω edit>το συμβολο +>albums
πατωντας ενα κομματι,με βγαζει σε μια οθονη με το επιλεγμενο κομματι και το συμβολο + διπλα του.
πατωντας το + και επειτα το done,μπαινει στη λιστα.
εγω ομως θελω να επιλεξω πρωτα ολα τα κομματια που θα προστεθουν στην λιστα και μετα να τα κανω done ολα.
τι πρεπει να κανω?

ΔΗΜΗΤΡΗΣ.Π
01-09-2010, 22:24
-φωτεινοτητα στην μεση με αυτοματη προσαρμογη στο On.
-πληρης φορτισμεμη μπαταρια.

αποτελεσμα αυτονομιας:

επαιζε σημερα στην δουλεια μουσικη ενα 8ωρο και καμια ωρα η γυναικα μου παιχνιδι.
εβγαλε μηνυμα οτι εχει απομεινει το 20% της μπαταριας.
γενικοτερα εαν το παρει η γυναικα μου μονοτερμα κανα 3ωρο με παιχνιδι,
η μπαταρια κοκκινιζει και το Pod παει για πριζα.
λιγο δεν κραταει ρε παιδια...?

Μιχάλης Κορ.
01-09-2010, 22:27
Εξαρτάται βέβαια κ το είδος του παιχνιδιού, αν έχει δλδ απαιτήσεις από το iPod υψηλές ή όχι.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ.Π
01-09-2010, 22:36
Εξαρτάται βέβαια κ το είδος του παιχνιδιού, αν έχει δλδ απαιτήσεις από το iPod υψηλές ή όχι.

το bubbleexplode παιζει συγκεκριμενα.
αλλα και παλι ρε Μιχαλη,λιγο μου φαινεται...
μπορω να το τεσταρω καπως?

Μιχάλης Κορ.
01-09-2010, 22:39
Το bubbleexplode δεν είναι παιχνίδι που έχει υψηλές απαιτήσεις.

Προφανώς, τόσο αντέχει η μπαταρία του σε συνεχόμενες ώρες παιχνιδιού.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ.Π
01-09-2010, 22:53
Το bubbleexplode δεν είναι παιχνίδι που έχει υψηλές απαιτήσεις.

Προφανώς, τόσο αντέχει η μπαταρία του σε συνεχόμενες ώρες παιχνιδιού.

.....αρα δεν βλεπεις προβλημα..?

Μιχάλης Κορ.
01-09-2010, 23:08
Προσωπικά δεν ξέρω πόσο κρατά η μπαταρία του.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ.Π
01-09-2010, 23:52
Προσωπικά δεν ξέρω πόσο κρατά η μπαταρία του.

ok-thx..:2thumb22sup: