Βοήθησες ήδη αρκετά, thanks!
Will check it out and report back :)
Βοήθησες ήδη αρκετά, thanks!
Will check it out and report back :)
Σήμερα έβαλα προσωρινά ένα Xiaomi Mi Box S στο μικρό Home Cinema... και ετοιμάζοντας το βιαστηκά για την αδερφή μου καθώς ήταν να φύγω άμεσα, έγινε το εξής κουλό.
Εϊχα βάλει μια ταινία με DTS-HD MA 5.1 ήχο σε USB stick... το ανοίγω με VLC να δω αν παίζει σωστά... και έδινε DTS-HD MA 5.1 ήχο στον ενισχυτή! HD όχι απλό DTS.
Μεθυσμένος δεν ήμουν. Το κοίταξα 2 και 3 φορές στο info του ενισχυτή. WTF ?
Διαπίστωσα ότι τo Kodi στο Mi Box S δεν μπορει να χρησιμοποιήσει τον (ανώτερο) scaler της 4Κ τηλεόρασης.
Αναγκαστικά το upscale σε 4Κ (από 1080/720) γίνεται από το Box, που σε καμία περίπτωση δεν φτάνει την ποιότητα του scaler μιας σοβαρής 4K TV.
Δεν έχει σημασία αν ορίσετε 1080@60 στις ρυθμίσεις του Box και στις ρυθμίσεις του Kodi app. Ούτε αν βάλετε στη Whitelist του Kodi όλες τις πιθανές αναλύσεις.
Όταν ξεκινήσει να παίζει το βίντεο ενεργοποιείται ο scaler του Mi Box S, ακυρώνοντας όλες τις παραπάνω ρυθμίσεις...
Σοβαρό bug αυτό από την Xiaomi και ελπίζω να το διορθώσει σε μελλοντικό update.
...
εχει αναφερθει παλι οτι απο usb παιζει hd-audio.
εγω την τελευταια αναβαθμιση δεν την εχω κανει.μηπως αλλαξε κατι?
θα το τεσταρω..
κατεβασα το vlc και το πληκτρολογιο του ειναι στα αραβικα..!
τι κανω?
τα αραβικα δεν μπορω να τα αλλαξω.
καταφερα μεσω δικτυου να δοκιμασω καποια video.
οσα εχουν hd-master παιζουν κανονικα.
οσα εχουν atmos ή true hd δεν παιζουν καθολου...
επισης κλειδωνει κανονικα σε Hdr.
Όχι.
DOlby TrueHD & DOlby TrueHD Atmos = γιοκ.
Atmos μόνο μέσω E-AC-3 ( Dolby Digital + )
Δεν έχω ιδέα, ίδια τεστ και αρχεία στον ίδιο ενισχυτή είχα κάνει προηγουμένως και δεν έστελνε DTS-HD
Στις ρυθμίσεις πληκτρολογίου στο κεντρικό settings menu για κάποιο λόγο αν είχες ελληνικά τώρα έχει επελεγμένα τα αραβικά, διάλεξε εκ νέου αγγλικά ή ελληνικά.
Go Figure.
Κι εμένα σε σύγχρονο ενισχυτή δείχνει DTS HD Hi Res, ενώ σε πιο παλιό δείχνει το ίδιο αρχείο DTS HD MA. Αυτά τα δύο πάντως είναι διαφορετικοί τύποι. Και τα δύο είναι HD, αλλά το δεύτερο έχει περισσότερο bitrate και ως εκ τούτου υποστηρίζει ανώτερες δειγματοληψίες και bit σε περισσότερα κανάλια.
Μάλλον το flag που στέλνει το Xiaomi στους ενισχυτές AV είναι προβληματικό.
Όποιος ελεύθερα συλλογάται, συλλογάται καλά
Ultimate Audio
Αυτή τη στιγμή διαβάζουν την κατηγορία 2 χρήστες. (0 μέλη και 2 επισκέπτες)
Bookmarks