Απόσταση προβολέα Epson-TW5650 από οθόνη προβολής,τη γνώμη σας

  • Αγαπητοί φίλοι και φίλες.

    Με ιδιαίτερη χαρά σας προσκαλούμε στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του AVClub στη Θεσσαλονίκη για το 2024 την Κυριακή 07 Απριλίου και ώρα 14.00

    Δηλώστε τη συμμετοχή σας εδώ, θα χαρούμε πολύ να σας γνωρίσουμε από κοντά.

panos k.

New member
11 February 2019
28
Καλημέρα και καλή χρονιά σε όλο το forum . Θα ήθελα παρακαλώ τη γνώμη σας , σχετικά με την απόσταση που θα ήταν ιδανικότερα να τοποθετήσω τον tw5650 (ταβάνι) ώστε να έχω την καλύτερη δυνατή εικόνα . Η οθόνη προβολής είναι 120'' αλλά δυστυχώς δεν θυμάμαι το gain της . Επίσης επειδή τώρα γίνεται η εγκατάσταση και θα περαστούν καλώδια στην ψευδοροφή , αναρωτιέμαι αν θα έπρεπε να προνοήσω και να περάσω κάποιο καλώδιο εικόνας συγκεκριμένο ώστε να είμαι καλυμένος και για μελλοντική χρήση . Σας ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας !!
 

teddy743

Supreme Member
16 August 2014
7,175
Θεσσαλονίκη
Καλησπέρα Πάνο και καλώς όρισες στο φόρουμ!

Η απόσταση τοποθέτησης θα είναι περίπου 4.4 μέτρα απόσταση φακού από το πανί. Ρίξε μια ματιά και σε αυτό το λινκ που είναι πολύ χρήσιμο.

Καλό θα ήταν πριν τον εγκαταστήσεις στο ταβάνι να τον τοποθετήσεις πρόχειρα σε ένα τραπέζι στην απόσταση για να δεις πως φαίνεται εφόσον δεν γνωρίζεις το gain. Όσο αφορά το καλώδια το ιδανικό θα ήταν να το περάσεις μέσα από το ταβάνι για να μην φαίνεται. Το καλώδιο κοίταξε να είναι ένα certified high speed τουλάχιστον με θωράκιση. Επίσης αν σκέφτεσαι να αναβαθμίσεις σε 4κ στο μέλλον καλό θα ήταν να πάρεις ένα αρκετά ποιοτικό καλώδιο που να μπορεί να περάσει δεδομένα για 4Κ υλικό.



  • Standard HDMI Cable: The dime-a-dozen cables have a 30 Hz refresh rate and support up to 720p or 1080p/1080i resolution. It’s the most basic and common cable type you can get your hands on. It also supports up to the HDMI 1.3 specification but can’t do 4K. Anything transmission higher than HDMI 1.3 can will result in it defaulting to 1080p or 720p.

  • High-Speed HDMI Cable: A high-speed HDMI cable supports High Dynamic Range (HDR) at up to 60 Hz and can do up to 4K resolution. It’s backward compatible, so it can also support everything a standard HDMI cable can support and more. It supports up to the HDMI 1.4b specification but can’t do 8K or 10K resolution video like HDMI 2.1 could. Premium high-speed is for the HDMI 2.0 specification.

  • Ultra High-Speed HDMI Cable: An ultra-high-speed HDMI cable can support 8K and 10K resolution video at a 120 Hz refresh rate. If it’s dealing with 4K video, it can handle up to 240 Hz refresh rate. It supports everything previous cables supported due to backward compatibility. It supports HDMI 2.1 or the latest specification at the time of this writing in 2020.


https://www.projectorcentral.com/Epson_Europe-EH-TW5650-projection-calculator-pro.htm
 
17 June 2006
23,578
Αθήνα
Εφόσον έχεις την "πολυτέλεια" της γυψοσανίδας, μαζί με τα HDMI, πέρνα κι ένα UTP κυρίως για αναβαθμίσεις software. Δεν είναι κακό. Μηδενικό κόστος. Δεν χρειάζεται για τον 5650, αλλά μελλοντικά όλα θα "μιλάνε" με το internet.

Και πες στον ηλεκτρολόγο σε άλλη σωλήνα το καλώδιο ρεύματος. Οχι μαζί με τα HDMI. Αν και είναι νόμος στους ηλεκτρολόγους "τα ίσχυρά με τα ισχυρά και τα ασθενή με τα ασθενή". αλλά επειδή καμιά φορά βαριούνται μπορεί να κάνουν την κουτσουκέλα τους.
 

panos k.

New member
11 February 2019
28
Καλώς σας βρήκα και είμαι υπόχρεος για την αμεσότητα και το ενδιαφέρον σας . Σκέφτομαι να περάσω τρια καλώδια hdmi . To ενα για τον υπολογιστη το δεύτερο για το playstation και το τριτο σαν αναμονή μήπως βάλω καποια στιγμη nova . Μπορώ να περάσω ένα μόνο hdmi που θα συνδέεται με τον ενισχυτή και θα κάνει αυτός τον διαμοιρασμό της εικόνας απο τις υπόλοιπες συσκευές ?
 
17 June 2006
23,578
Αθήνα
Ακομα και προβολεις των 6000+ ευρώ έχουν 2 θύρες HDMI. Αρα δεν έχει νόημα να περάσεις μια ντουζίνα HDMI στον προβολέα.

το HDMI πάει στον ενισχυτή και στον ενισχυτή πάνε όλες οι πηγές. Ο ενισχυτής αναλαμβάνει όλο τον διαμοιρασμό όπως ακριβώς λες. Εφόσον έχεις την δυνατότητα γυψοσανίδας μην περάσεις μόνο ένα. Πέρνα 2 και για καβάντζα.

Αυτό που είναι σημαντικό δεν είναι πόσα HDMI να περάσεις, αλλά τα ΣΩΣΤΑ HDMI. Με αλλά λόγια αυτά που είναι ικανά να περάσουν 18mbps bandwidth 4Κ στα 60hz . Ναι είναι 4Κ certified.

Στην θέση σου θα πέρναγα ένα High-Speed κι ένα Ultra-High speed από αυτά που σου έγραψε παραπάνω ο teddy743

Προφανώς και είναι ακριβά, δεν είναι σαν τα χύμα hdmi, αλλά θα σε καλύψουν για μελλοντική αναβάθμιση προβολέα. Για πόσα μέτρα θες;
 

panos k.

New member
11 February 2019
28
Έχετε δίκιο σχετικά με την ποιότητα των καλωδίων το αντιλαμβάνομαι . Υπολογίζω 10 μέτρα το κάθε καλώδιο πως θα είναι αρκετά !
 

panos k.

New member
11 February 2019
28
Σας ευχαριστώ πολύ για το χρόνο και τις προτάσεις σας !! Τα κοιτάζω αμέσως . Θα επανέλθω με φωτογραφίες του χώρου μόλις ολοκληρωθεί . Είναι η πρώτη φορά που μπαίνω σε δικό μου σπίτι και το είχα καημό να το φτιάξω όπως το ήθελα . Αλλά σαν αρχάριος σχετικά με τις ιδανικές συνθήκες χρειάζομαι καθοδήγηση και εκτιμω την βοήθεια του forum.
 
17 June 2006
23,578
Αθήνα
Σε καταλαβαίνω απόλυτα. Κι εγώ το 1998 έφτιαξα το σπίτι με βάση το home cinema κι όχι το ανάποδο ;)

Ότι θες εδώ είμαστε. Τώρα πλεον με τα φόρουμ υπάρχει θησαυρός πληροφοριών και εμπειριών.
 

teddy743

Supreme Member
16 August 2014
7,175
Θεσσαλονίκη
Εξαιρετικά όντως τα inakustic και γω αυτα επέλεξα μετά από συμβουλή μέλους του φόρουμ. 4 χρόνια ούτε ένα ξεκλείδωμα δεν παρατήρησα παρόλα τα 10 μέτρα μήκους. Περιμένουμε με χαρά τις φωτογραφίες σου!
 

billpeppas

Supreme Member
23 October 2013
6,770
Athens
Αν δεν θες να ξαναπερνάς καλώδια στο μέλλον, η καλύτερη λύση είναι ένα pure Fiber HDMI καλώδιο ( το οποίο εγγυημένα μπορεί να σου περάσει ακόμα και 12K HDR σήμα αν χρειαστέι ποτέ )
 

MakisM

Μέλος Σωματείου
12 May 2009
5,338
Η inakustik είναι η παλιά Γερμανική monitor και δεν βγάζει μόνο καλώδια HDMI.
Χρησιμοποιώ εδώ και χρόνια τους αγωγούς της -καλώδια ηχείων https://in-akustik.de/en/
 

teddy743

Supreme Member
16 August 2014
7,175
Θεσσαλονίκη
Βασίλη εχεις να προτείνεις κάποια φίρμα pure fiber που να είναι vfm και να την εχεις δοκιμάσει? Ενδιαφέρομαι και εγώ για κάτι τέτοιο. Βλέπω σε όλα τα αμαζον είναι εξαντλημένα και στα πιο εξειδικευμένα μαγαζιά , τα 10 μέτρα στοιχίζουν 350ε + μεταφορικά.
 

billpeppas

Supreme Member
23 October 2013
6,770
Athens
Δυστυχώς δεν υπάρχουν προσιτά.
όχι pure fiber τουλάχιστον.

Μπορείς να πάρεις το RuiPro και να κόψεις τους χάλκινους αγωγούς ( χάνεις την γείωση έτσι... που βεβαίως πιο πολύ καλό κάνει, γλιτώνεις οποιοδήποτε παράσιτο μεταφέρεται από τον player/pc :D αλλά και το ARC ).

Αλλιώς pure optic είναι π.χ. το Celerity αλλά κοντά στις τιμές που είπες :p
 

teddy743

Supreme Member
16 August 2014
7,175
Θεσσαλονίκη
Μα έτσι όπως το πάνε ....ακόμα δεν ολοκλήρωσα όλη την αλυσίδα σε 4Κ.....τώρα 8Κ.....σε 4-5 χρόνια ποιος ξέρει τι άλλο θα δούμε....τρόμαξε το μάτι μου.
 
17 June 2006
23,578
Αθήνα
Όσο και να προσπαθείς να πάρεις το τελευταίο μοντέλο το σίγουρο είναι ότι θα τα ξανασκασεις(ουμε) πάλι σε μερικά χρόνια.

Όχι γιατί χρειαζόμαστε την νέα τεχνολογία (λες και έβλεπαν πίξελς στα 1080 στις 55-65 ιντσες και ξαφνικά μας πλασάρουν απαραίτητο το 4Κ) .

Αλλά γιατί οι εταιρειες χρειάζονται νέο "αίμα" συνέχεια.