έχεις ένα δίκιο, ανεβάζω μια πιο βελτιωμένη εκδοση
Montparnasse View Paris by Konstantinos Kefalas, on Flickr
Κώστα, oύτε η μιά ούτε η άλλη είναι σωστές και σου έχουν ξεφύγει τελείως τα χρώματα λόγω HDR με αποτέλεσμα να έχεις δυο εκδοχές του ουρανού μη φυσικές, η μια σε πασινο-τυρκουάζ και η άλλη σε μπλέ-τυρκουάζ (καμπινεδί που λέμε). Νομίζω ότι ο λόγος είναι ότι δεν μπορείς να βρείς καν την ισορροπία του λευκού (White Balance). Εαν δεν μπορείς, μια επιλογή είναι να διορθώσεις κυρίως τη ματζέντα απόχρωση ώστε κάπως να αρχίσει να έρχεται στα φυσιολογικά της. Εαν πάλι όχι, τότε διορθώνεις τα χοντρά πχ αποχρωματίζεις τα σύννεφα, διορθώνεις την τονικότητα, δίνεις σωστά χρώματα στο ηλιβασίλεμα και τα κτίρια. Το θέμα & το κάδρο είναι πολύ καλά και αξίζουν να γίνουν οι απαραίτητες διορθώσεις (Προσωπικά αποφεύγω τις HDR γιατι δίνουν τέτοια αποτελέσματα)
Last edited by costas_; 12-01-2018 at 22:24.
το καδρο ειναι εκπληκτικο..αληθεια το εβγαλες χωρις HDR ?
Ευχαριστώ Costa για τις παρατηρήσεις θα το παλεψω πάλι, ειδικά σε hdr ειναι οι πρωτες μου προσπάθειες...
serreos73 η λήψη έχει γινει απ τον απέναντι πύργο τον montparnasse σε 5 διαφορετικες φωτογραφίες με διαφορετική έκθεση (χωρις καποιο app) /// μάλιστα οι λήψεις ειναι πίσω απο τζάμι
ναι την έχω βγάλει και χωρίς HDR
Montparnasse Tower View (no HDR) by Konstantinos Kefalas, on Flickr
Φίλε είναι εξαιρετική! Χωρίς να έχω πολλές γνώσεις και σίγουρα λιγότερες από κάποιους που σχολίασαν, θα λεγα ότι θα ήταν ωραία αν κρατούσες τα κτήρια από τις πρώτες με το hdr και τον ουρανό από την τελευταία! Με λίγο Photoshop νομίζω πως το καταφέρνεις! Όπως κι αν έχει, παραμένει φοβερό κάδρο πάντως
η ταπεινη μου γνωμη ειναι οτι στο συγκεκριμενο καδρο δεν χρειαζεται hdr..αλλα λιγη επεξεργασια να γινουν τα χρωματα λιγο πιο ζεστα στο ματι αλλα και ετσι ειναι πιο φυσικα τα χρωματα απο αυτο που εκανε το hdr
Συμφωνώ κι εγώ.
Στην φωτογραφία έχουν αποτυπωθεί τα πάντα. Το δυναμικό εύρος του αισθητήρα έχει καταγράψει όλες τις φωτεινές και πιο σκοτεινές αντιθέσεις. Αλλά και το τοπίο δεν έχει ακραίες αντιθέσεις.
Λίγο dehaze και μια πιο ζέστη απόχρωση θα ήταν αρκετά για να γίνουν λίγο πιο έντονες οι αντιθέσεις. Εξαιρετική εικόνα, κάδρο, αλλά και στιγμή λήψης.
+1 και επειδή το dehase θα σκοτεινιάσει λίγο τα μαύρα, μπορείς μετά να τα ανοίξεις λίγο κατά το δοκούν...
Στάλθηκε από το Redmi Note 2 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Δημήτρης
----------------------------------------------
Remember that the camera lies between the subject and the photographer and is the least important of the three!
αξιόλογες απόψεις: http://pitsirikos.net/
...
Αυτή τη στιγμή διαβάζουν την κατηγορία 3 χρήστες. (1 μέλη και 2 επισκέπτες)
Bookmarks