--- Εκτός Θέματος ---

  • Αγαπητοί φίλοι και φίλες.

    Με ιδιαίτερη χαρά σας προσκαλούμε στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του AVClub στη Θεσσαλονίκη για το 2024 την Κυριακή 07 Απριλίου και ώρα 14.00

    Δηλώστε τη συμμετοχή σας εδώ, θα χαρούμε πολύ να σας γνωρίσουμε από κοντά.

ConnecTEDDD

New member
21 April 2010
74
thx.jpg


Τα οργανα που διαθετω ειναι τα Minimum που χρησιμοποιουν οι THX Calibrators. H THX σα πιστοποιηση ειναι η ανωτερη που υπαρχει για θεματα εικονας. Ανωτερη απο ISF Level 1+2. Ειμαι καλυμενος δηλαδη για την αξιοπιστια τους.



ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΗ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΝ ΠΕΡΝΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΜΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ ΟΤΑΝ ΒΓΑΛΕΙ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΗΣ THX ΓΙΑΤΙ ΕΚΕΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ Ο ΚΑΘΕ ΜΑΘΗΤΗΣ ΕΧΕΙ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΑ.

ΑΝ ΕΧΟΥΜΕ ΦΤΑΣΕΙ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΝΑ ΜΗ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΣΤΑ ΟΡΓΑΝΑ, ΣΤΙΣ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ, ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΑ ΣΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ!

ΤΟΤΕ ΚΑΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΔΕΙ ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ!
 

ConnecTEDDD

New member
21 April 2010
74
Τωρα καποιος μπορει να μου πει γιατι δε πηρα και Signal Generator γιατι πρεπει να το εχει ενας ΤΗΧ Calibrator (γιατι εδω εχω ακουσει και τα πιο παραξενα)

Με το Signal Generator Ρυθμιζεις πρωτα την οθονη και μετα καθε πηγη ξεχωριστα, δηλαδη χρειαζεται για να γλυτωσεις χρονο οταν εχεις πολλα διαφορετικα inputs να καλιμπραρεις.

Κανεις πρωτα την οθονη (τα χοντρα)
Και μετα τα inputs για τις μικροαλλαγες

Εζω διαθετω ενα input μονο.

Επισης μπορει να ρωτηθει το αν 100cd/m2 ειναι πολυ λιγα κτλ κτλ Αν ειναι μερα δε βλεπεις κτλ.

Σε οτι λεω αναφερομαι μονο για θεαση ταινιων Blu-Ray, δηλαδη σκοταδια, αντε το πολυ ενας πολυ μικρος ambient φωτεισμος.

Οχι τηλεοπτικο σημα η κατι αλλο, μιλαμε καθαρα για ποιοτητα εικονας.

Οπως δε θα συγκρινουμε 2-3 ακριβους Projectors την ημερα, η να τους συγκρινουμε με τηλεπτικο σημα 2 Runco ή Barco το πως δειχνουν το Χατζηνικολαου κτλ κτλ.

Το να βλεπεις κατι πανω απο τις προκαθορισμενες τιμες που εχει δινει το MASTERING, το μονο extra που μπορεις να εχεις ειναι πονοκεφαλος μετα απο 2 ωρες και κουραση στα ματια.

Ειναι σα να ακους ενα concerto σε σταθμες ηχου για Night Club και να πιστευεις οτι ετσι ακους σωστα και μπορεις να ξεχωρισεις οργανα κτλ.
 
17 June 2006
3,031
Απάντηση: Re: --- Εκτός Θέματος ---

Επειδη εχω ποιο σημαντικα πραγματα στη ζωη μου απο το να ασχολουμε με το τι πιστευεις και πως και που και αριθμους και reviews και αναφορες.

Δεν εχω χρονο να αναλυσω το καθε τη και σε καθεναν ξεχωριστα.

Και να ειχα χρονο δε θα τελειωναμε ποτε εδικα με τη δικια σου περιπτωση.

Το μονο που εχω να σου προτεινω ειναι να βγεις καμια βολτα εξω απο το σπιτι σου να δεις πως ειναι η πραγματικη ζωη για να δεις πως ειναι και η
φυσικη κινηση και τα χρωματα.

Το κεφαλαιο εχει κλεισει για εμενα στο δικο μου Setup. Θα κανω τον ελενχο μου καθε 10 μερες για να βλεπω τις αποκλεισεις μου, Θα κανω τις οποιες μικρες διορθωσεις, οποτε γουσταρω, και θα στελνω και καθε εξαμηνο τα οργανα εξωτερικο για ελενχο.

Οταν βαρεθω την εικονα της KURO, Θα παρω μια Philips ή Samsung και θα με τον ιδιο τροπο θα την calibraro παλι αυτη την ιδια χρονοβορα διαδικαδια λογο των ιδιαιτερων υψηλων απαιτησεων που εχω.

Ουτε με ενδιαφερει να μου τη ρυθμισει κανενας guru του χορου γιατι ουτε εγω μπορω να ξερω αν τα δικα του οργανα σε τι κατασταση ειναι (ουτε τα δικα μου-ουτε τα δικα του), και δε μπορω να του επιβαλλω το αν δε παμε 0.1de δε φευγει η να τον καλο καθε μερα γιατι ειδα ονειρο οτι με gamma 2.30 ειναι καλυτερα.

(Αυτο δε ειναι σποντα για το Μανωλη που ειναι φιλος και του εχω μεγαλη εκτιμηση, σεβομαι τις αποψεις του και αναγνωριζω τις τεραστιες γνωσεις του στην εικονα και στον ηχο)

Αν βγαλουμε εκτος το χρηματικη δαπανη που εκανα το εχουμε ξεκαθαρισει οτι ειναι υπερβολικη για τη διαφορα στην πραγματικοτητα, το ποσοστο της καλητερευσης της εικονας συγκριτικα με το κοστος.

Μπορει να πληρωσα 500euro στη ΔΕΗ για να τη ρυθμισω, να εκαψα 2.000 το πανελ, να εχασα απιστευτα πολλες ωρες απο τον ελευθερο μου χρονο αλλα
το αποτελεσμα με καλυπτει και ειμαι ευχαριστημενος και με την εικονα και μετα νουμερα.

Και ενα παλτο δερματινο να επερνα δερματινο για βραδικη εξοδο με 1.500ευρω θα επρεπε να κατσουμε να αναλυσουμε γιατι το πηρα και γιατι θα μπορουσα να βγαινω εξω τα βραδια ή αν να βγαλουμε μεσο ορο ποσα βραδια θα κανει κρυο για να το φορεσω ή ποσο μεσω ορο βραδια θα εβγαινα εξω κτλ.

Αν θα μου περισευανε το Klein θα επερνα! Εστω και για μια Τηλεοραση! Αλλοι περνουν ενα ρολοι με 5.000ευρω, τι θα τους πουμε, οτι δε συμφερει? Αφου εχει ωρα το κινητο τους!


Ηθελα να μαθω κατι νεο (calibration) γι'αυτο τα πηρα τα οργανα τωρα που τα ρυθμισα, θα κανω αλλα πραγματα στον ελευθερο μου χρονο.

Μπορει να εμαθα μονο στη δικια μου να calibraro θα μου πεις τωρα αλλα τι με νοιαζει για τις αλλες αφου εγω αυτη τη μια εχω. Ουτε με ενδιαφερει κανενος αλλου πως ρυθμιζεται. Δουλευω σε καταστημα που ηταν Platinum Dealer τις Pioneer, και εχω στη διαθεση μου ολλα τα μοντελα, που αλλαζουν καθημερινα και μπορω να κανω οποια ρυθμιση γουσταρω οποιαδηποτε ωρα!

Καθε μερα βλεπω κατι καινουριο σε μοντελο και μπορω να εχω γνωμη για ολλες, γιατι περνανε απο τα χερια μου LIVE και τις δοκιμαζω.

Δε με ενδιαφερει ομως φιλε μου να κατσω να ασχολειθω με τον καθενα, τι ειδε, πως το ειδε, γιατι ειπε ετσι! Δε με ενδιαφερει γιατι αλλα Standards εχει ενας που ασχολειτε και αλλα ενας που απλα ειδε και η διαβασε κατι.

Εδω εσυ Petasis, εχεις χαλασει 2.000ευρω (Απο το τροφοδοτικο του PC σου)στη ΔΕΗ για να μπαινεις στα forum, να κανεις 20 ποστ την ημερα, να διαβαζει ολα τα review και να ενημερωνεσε για τα παντα αλλα στην εικονα εχεις μεινει στα ιδια.

Το χρονο του ποιος εχει χασει δηλαδη, εχω ή εσυ?

Και να πω κατι για το φιλαλε:

Το θεμα calibration δεν εχει να κανει μονο με τα νουμερα.

Ολες οι τηλεορασεις εχουν διαφορα προβληματα που δε φενονται στα νουμερα.

το θεμα ειναι να μειωσεις οσα πιο πολλα μπορεις και αν δε τα καταφερεις σε ολλα να μειωσεις αυτα που ειναι ποιο ορατα και ενοχλουν εσενα περισσοτερο.

Και την καλυτερη ρυθμιση να κανεις με μηδεν προβληματα δεν εχει καποιο ιδιαιτερο νοημα γιατι οι ταινιες που θα βλεπεις εχουν ολλες ΑΠΙΣΤΕYΤΑ προβληματα και τη τελειοτερα ρυθμισμενη τηλεοραση γινονται ακομα περισσοτερο ορατα να ξερεις.

Οι ηθοποιοι θα αλλαζουν τονους ακομα και στην ιδια σκηνη περισοτερο, θα βλεπεις τις ατελιες στο mastering, το γαμμα να μεταβαλλετε μεσα στη ταινια, η κινηση να μην ειναι ομαλη σε ενα πλανο ενω στο ιδιο πλανο μια αλλη κινηση να ειναι απιστευτα ομαλη. Δε βγαζεις ακρη.

Αυτα μπορεις να τα παρατηρησεις μονο αν εχεις εκπαιδευμενο ματι.

Οπως και στον ηχο, το ιδιο CD μουσικης μπορει να το ακους εσυ σε ενα ηχοσυστημα 1.000 ευρω και να νομιζεις οτι παιζει οσο καλυτερα εχεις ακουσει ποτε και εχεις μια εικονα στο μιαλο σου.

Αν το ακουσεις σε 50.000ευρω ηχοσυστημα θα ακουγες (αν μπορουσες να καταλαβεις οχι εσυ αλλα επειδη ειναι και θεμα αυτιου ποσο εκπαιδευμενο ειναι για να καταλαβαινει διαφορες) πραγματα που δε πηγαινε ποτε το μυαλο σου που ακουγες τοσα χρονια αυτο το συγκεκριμενο CD.

Θεση οργανων, πως ειναι στημενα, ποσο κοντα ειναι το μικροφωνο στη τραγουδιστρια, λεπτομεριες που ουτε καν μπορεις να φαντασεις.

Ακομα και να σου διναμε ενα τετοιο ηχοσυστημα, θα επρεπε να ακους χιλιαδες ωρες για να αρχισει το αυτι σου να καταλαβαινει πιο ευκολα.

Οχι μονο το δικο σου αυτι αλλα ολλων!

Πρεπει να γραψει ωρες ακουγοντας το αυτι σου!

Ουτε αν σου χαρισουμε το καλυτερο ηχοσυστημα, νομιζεις θα παιζει καλα στο χωρο σου? Εκει ειναι ακομα ποιο πολυπλοκο το στησιμο απο μιας τηλεορασης και θελει τις 5 x ωρες δοκιμων που θα βαλεις τα ηχεια

Ακομα και διαφορες 1cm στη θεση εχουν διαφορα ακουστικη!

Επειδη εχω μπει και σε αυτη τη διαδικασια, σε μεγαλυτερο βαθμο απο οτι το συστημα τις εικονας, με βελτιωσεις χορου κτλ κτλ. Και για να μη μπω σε λεπτομεριες που θα μπορουσα να γραφω μερες, Οταν στησεις απολυτα σωστα το ηχοσυστημα σου, μπορεις να ακουσεις λεπτομερια που δε μπορεις να φανταστεις και εκει βεβαια εντοπιζονται τα προβληματα των ηχογραφησεων.

Ξερεις τι λεπτομερια ακους. Για να σου δοσω ενα παραδειγμα, στο δικο μου συστημα, οταν ακουω ενα CD (που το αποφευγω γιατι ειναι χαμηλης αναλυσης, 24bit-96KHz ακουω κατα 90%) Ο θεση για παραδειγμα πχ. της Dianna Krall ενω ειναι στο κεντρο ακριβως, αναλογα με το κομματι τις την ακουο στο ενα 5cm αριστερα, στο αλλο κεντρο ακριβος, στο αλλο 5 δεξια γιατι πολυ απλα κατα την ηχογραφιση δε μετρουσαν με το χαρακα τις αποστασεις απο τα μικροφωνα.

Για καποιον σα και εσενα Petasis να απαιτεις η φωνη της Dianna Krall να ειναι στο κεντρο ακριβως και να το θεωρεις λαθος αυτο που ακουο εγω, αλλα ποιο ειναι το φυσικο? Δεν ειναι αυτο του ηχογραφιθηκε αρχικα?

Μετα απο αυτη σου την εμπειρια θα μπορεις να κρινεις καλυτερα αλλα ηχοσυστηματα υποδιεστερα απο το δικο σου και να ακους αλλα πραγματα που δε θα τα καταλαβαινουν καποιοι αλλοι τοσο ευκολα!

Θα μπορεις να καταλαβεις και αν ενα καλωδιο ακουγετε καλα, ή αν αλλαξεις πολυκοτητα στο καλωδιο ρευματος του ενισχυτης σου αν αλλαξει ο ηχος του.

Στο λεω γιατι με διαβασματα και review δε μπορεις να τα καταλαβεις αυτα!

Ειναι σα να σου δωσουμε ενα οπλο και να κανεις σκοποβολη. Θα βρεις το στοχο πιστευεις ή θα ξεπερασεις τον ιδιο αθλητη?

Η αν διαβασεις τα παντα για ποδοσφαιρο και βγαλεις και φωτογραφιες και ολους τους παιχτες (για να συκρινουμε ποιος εχει καλυτερο σωμα απο τις Photos) ......Αν σου δοσω μια μπαλα νομιζεις ξερεις να παιζεις ποδοσφαιρο?


Θοδωρή νομίζω έχεις ξεφύγει από τα όρια του κόσμιου και του ευγενικού.
 
17 June 2006
3,031
Απάντηση: Re: --- Εκτός Θέματος ---

Βασικά, τα πράγματα είναι αρκετά απλά:

1) Υπάρχει ένας αισθητήρας. Αυτόν τον βάζεις πάνω στην οθόνη, τον συνδέεις με έναν υπολογιστή που τρέχει το κατάλληλο πρόγραμμα, και βάζεις και μια πηγή που μπορεί να δώσει σήμα προς μέτρηση. Αν βάλεις ένα πάττερν από την πηγή, π.χ. γκρι 40% IRE, και πάρεις μια μέτρηση με τον αισθητήρα, αυτός θα γυρίσει 3 νούμερα.

2) Τα 3 αυτά νούμερα είναι τα x, y και Y. Τα x & y τα έχετε δει άπειρες φορές, είναι ο οριζόντιος και κατακόρυφος άξονας του CIE διαγράμματος:
attachment.php

(Από εδώ: http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=44926).
Ουσιαστικά τα x, y είναι η χρωματικότητα, δηλαδή τι χρώμα είναι.
Το τρίτο νούμερο Y είναι η φωτεινότητα (luminance) του χρώματος, δηλαδή "πόσο πολύ" από το χρώμα έχω. (Το 50% γκρι, είναι απλά μισή ποσότητα λευκού. 0% γκρι, είναι 0 ποσότητα λευκού, δηλαδή μαύρο).

3) Το λευκό κατά Rec.709 έχει συντεταγμένες: x=0.3127, y=0.329

Άρα, σε ένα ιδεατό (άριστο) πάνελ και με έναν ιδεατό (τέλειο) αισθητήρα, όταν θα μετρήσω την κλίμακα του γκρι, θα πρέπει να παίρνω ακριβώς αυτές τις τιμές x, y, και το μόνο που θα μεταβάλλεται, είναι το "πόσο" λευκό θα έχω, η τιμή Υ.

Αυτό συμβαίνει στο διάγραμμα της κούρο του Θοδωρή:
grayscalei.jpg


Αν δείτε τις τιμές, είναι όλες x=0.313, y=0.329.

Αυτό όμως είναι εξαιρετικά σπάνιο να μετρηθεί (όχι απίθανο, απλά σπάνιο), επειδή ένας αισθητήρας έχει ανοχές στο τι μετράει.

Δηλαδή, ακόμα και αν μετράει το ίδιο χρώμα, και πάρεις πολλές μετρήσεις, οι τιμές που θα γυρίζει ο αισθητήρας θα έχουν μια μικρή διακύμανση, ανάλογα με τις ανοχές του αισθητήρα.

Υποθέτοντας ότι οι μετρήσεις έγιναν με το C5 (Chroma 5 της XRite), ο αισθητήρας αυτός έχει τα ακόλουθα χαρακτηριστικά (αν πιστέψουμε αυτό http://www.chromapure.com/products-chroma5.asp):

Accuracy: ±0.006xy, ±5% Y 0.05-1000 cd/m2
Repeatability: ±0.002xy, ±2% Y 0.05-1000 cd/m2

Τι λένε τα παραπάνω; Ότι ο αισθητήρας μπορεί να κάνει λάθος +/- 0.006 στις τιμές του x, y που γυρίζει, και αν γυρίσει τιμές x, y, η επόμενη μέτρηση μπορεί να διαφέρει μέχρι +/- 0.002 από τις προηγούμενες τιμές του x, y, χωρίς να έχει αλλάξει το χρώμα.

Δηλαδή, με απλά λόγια, διαδοχικές τιμές του ίδιου χρώματος μπορεί να είναι:

x=0.313
x=0.312
x=0.314
x=0.313
x=0.311
x=0.313
x=0.315
...

Χωρίς να σημαίνει ότι έχει αλλάξει το προς μέτρηση χρώμα. Και η διακύμανση αυτή είναι φυσιολογική λειτουργία του οργάνου, αφού μέχρι εκεί φτάνει η ακρίβειά του. Το να πάρεις:

x=0.313
x=0.313
x=0.313
x=0.313
x=0.313
x=0.313
...

Είναι λίγο σπάνιο.

Οπότε, αυτή ήταν η παρατήρησή μου, δεν ήταν κάτι δύσκολο.
Είναι πιο καθαρό τώρα;

Δεν μπορώ παρά να συμφωνήσω με το Γιώργο σε αυτό τα σημείο.
Εχω στην κατοχή μου πάνω από επτά (7) τριχρωματικούς σένσορες. Κανένας δεν μου δίνει επανάληψη στο τρίτο δεκαδικό ψηφίο λιγότερο από μια μονάδα. Και το ξαναλέω ότι έχω την δυνατότητα να διορθώνω το INT ώστε να έχω όσο το δυνατόν μικρότερα σφάλματα κατά την μέτρηση.
Θα ήθελα σε αυτό το σημείο να επισημαίνω ότι τα ανωτέρω δεν αποτελούν κάποιου είδους επίδειξη γνώσεων αλλά εκεί που έχει φτάσει το θέμα θα πρέπει να ειπωθούν ορισμένα πράγματα με το όνομα τους.
Επίσης εάν παρατηρήσετε το σχετικό διάγραμμα θα δείτε ότι ενώ οι τιμές είναι ίδιες χ=0.313 y=0.329 το CCT διαφοροποιείται. Οι συντεταγμένες για το λευκό είναι x=0.3127 και y=0.329 που αυτό σημαίνει θερμοκρασία 6.503,3Κ (CCT=6.503,3Κ).
Όλα τα προγραμματα υπολογίζουν μαθηματικά όλα τα στοιχεία κάτι που σημαίνει ότι δεν κάνουν τους υπολογισμούς τους μόνο μέχρι το τρίτο δεκαδικό ψηφίο. Τι θελω να πω εδώ. Δεν υπάρχει καμιά πιθανότητα να έχω τις ίδιες συντεταγμένες x,y αλλά διαφορετική θερμοκρασία (CCT). Κάτι δεν πάει καλά. Από την άλλη οι τιμές φωτεινότητας δικαιολογούν το μετρήσιμο gamma.
Επίσης το ΔΕ με τιμές διαφορετικές συντεταγμένων x,y να έχει μόνο 0.1 διαφορά (30%, 70%, 80%).
Άρα κάτι δεν πάει καλά …..

Πιστεύω να έγινα κατανοητός
 

petasis

AVClub Fanatic
18 June 2006
17,003
ΦΟΡΟΥΣ ΔΕ ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ ΕΣΥ, ΦΠΑ, ΔΑΣΜΟΥΣ, ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ? ΑΔΕΙΑ ΧΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΟΥ ΔΕ ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ ΕΣΥ?

Μόνο μεταφορικά και ΦΠΑ έχουν τα σπεκτρο-φωτόμετρα. Δεν υπάρχουν δασμοί. Και με ΦΠΑ, δεν θα φτάσει 2000 ευρώ.
 
17 June 2006
3,031
Απάντηση: Re: --- Εκτός Θέματος ---

ΠΟΛΥ ΒΑΣΙΚΟ ΟΤΙ ΕΧΩ ΤΟ DRE ΣΤΟ OFF.
Οι κατοχοι Pioneer θα χερουν οτι μονο με DRE ενεργο διορθονετε το Clipping οχι μονο στο White, Αλλα σε Ολα τα χρωματα:

sm_colorspace_clipping.png


Ενεργο ομως το DRE (Dynamic Range Expander) χαλαει την εικονα, κανει τις λεπτομεριες στις σκιες ακομα λιγοτερες και γενικα προσθετη λεπτομερια παντου.

Λάθος.
Με το DRE ενεργοποιημένο δεν χαλαει την εικόνα.
Από την άλλη τελικά πως είναι δυαντόν να κανει τις λεπτομέρειες στις σκιές ακόμα λιγότερες ενώ ταυτόχρονα προσθέτει λεπτομέρεια παντου?
Φάσκεις και αντιφάσκεις.


Λεπτομερειες χανεις με λαθος επιλογη του Enhancer Mode.
 

petasis

AVClub Fanatic
18 June 2006
17,003
Επειδη εχω ποιο σημαντικα πραγματα στη ζωη μου απο το να ασχολουμε με το τι πιστευεις και πως και που και αριθμους και reviews και αναφορες.

Δεν εχω χρονο να αναλυσω το καθε τη και σε καθεναν ξεχωριστα.

Και να ειχα χρονο δε θα τελειωναμε ποτε εδικα με τη δικια σου περιπτωση.

Το μονο που εχω να σου προτεινω ειναι να βγεις καμια βολτα εξω απο το σπιτι σου να δεις πως ειναι η πραγματικη ζωη για να δεις πως ειναι και η
φυσικη κινηση και τα χρωματα.

Το κεφαλαιο εχει κλεισει για εμενα στο δικο μου Setup. Θα κανω τον ελενχο μου καθε 10 μερες για να βλεπω τις αποκλεισεις μου, Θα κανω τις οποιες μικρες διορθωσεις, οποτε γουσταρω, και θα στελνω και καθε εξαμηνο τα οργανα εξωτερικο για ελενχο.

Οταν βαρεθω την εικονα της KURO, Θα παρω μια Philips ή Samsung και θα με τον ιδιο τροπο θα την calibraro παλι αυτη την ιδια χρονοβορα διαδικαδια λογο των ιδιαιτερων υψηλων απαιτησεων που εχω.

Ουτε με ενδιαφερει να μου τη ρυθμισει κανενας guru του χορου γιατι ουτε εγω μπορω να ξερω αν τα δικα του οργανα σε τι κατασταση ειναι (ουτε τα δικα μου-ουτε τα δικα του), και δε μπορω να του επιβαλλω το αν δε παμε 0.1de δε φευγει η να τον καλο καθε μερα γιατι ειδα ονειρο οτι με gamma 2.30 ειναι καλυτερα.

(Αυτο δε ειναι σποντα για το Μανωλη που ειναι φιλος και του εχω μεγαλη εκτιμηση, σεβομαι τις αποψεις του και αναγνωριζω τις τεραστιες γνωσεις του στην εικονα και στον ηχο)

Αν βγαλουμε εκτος το χρηματικη δαπανη που εκανα το εχουμε ξεκαθαρισει οτι ειναι υπερβολικη για τη διαφορα στην πραγματικοτητα, το ποσοστο της καλητερευσης της εικονας συγκριτικα με το κοστος.

Μπορει να πληρωσα 500euro στη ΔΕΗ για να τη ρυθμισω, να εκαψα 2.000 το πανελ, να εχασα απιστευτα πολλες ωρες απο τον ελευθερο μου χρονο αλλα
το αποτελεσμα με καλυπτει και ειμαι ευχαριστημενος και με την εικονα και μετα νουμερα.

Και ενα παλτο δερματινο να επερνα δερματινο για βραδικη εξοδο με 1.500ευρω θα επρεπε να κατσουμε να αναλυσουμε γιατι το πηρα και γιατι θα μπορουσα να βγαινω εξω τα βραδια ή αν να βγαλουμε μεσο ορο ποσα βραδια θα κανει κρυο για να το φορεσω ή ποσο μεσω ορο βραδια θα εβγαινα εξω κτλ.

Αν θα μου περισευανε το Klein θα επερνα! Εστω και για μια Τηλεοραση! Αλλοι περνουν ενα ρολοι με 5.000ευρω, τι θα τους πουμε, οτι δε συμφερει? Αφου εχει ωρα το κινητο τους!


Ηθελα να μαθω κατι νεο (calibration) γι'αυτο τα πηρα τα οργανα τωρα που τα ρυθμισα, θα κανω αλλα πραγματα στον ελευθερο μου χρονο.

Μπορει να εμαθα μονο στη δικια μου να calibraro θα μου πεις τωρα αλλα τι με νοιαζει για τις αλλες αφου εγω αυτη τη μια εχω. Ουτε με ενδιαφερει κανενος αλλου πως ρυθμιζεται. Δουλευω σε καταστημα που ηταν Platinum Dealer τις Pioneer, και εχω στη διαθεση μου ολλα τα μοντελα, που αλλαζουν καθημερινα και μπορω να κανω οποια ρυθμιση γουσταρω οποιαδηποτε ωρα!

Καθε μερα βλεπω κατι καινουριο σε μοντελο και μπορω να εχω γνωμη για ολλες, γιατι περνανε απο τα χερια μου LIVE και τις δοκιμαζω.

Δε με ενδιαφερει ομως φιλε μου να κατσω να ασχολειθω με τον καθενα, τι ειδε, πως το ειδε, γιατι ειπε ετσι! Δε με ενδιαφερει γιατι αλλα Standards εχει ενας που ασχολειτε και αλλα ενας που απλα ειδε και η διαβασε κατι.

Εδω εσυ Petasis, εχεις χαλασει 2.000ευρω (Απο το τροφοδοτικο του PC σου)στη ΔΕΗ για να μπαινεις στα forum, να κανεις 20 ποστ την ημερα, να διαβαζει ολα τα review και να ενημερωνεσε για τα παντα αλλα στην εικονα εχεις μεινει στα ιδια.

Το χρονο του ποιος εχει χασει δηλαδη, εχω ή εσυ?

Και να πω κατι για το φιλαλε:

Το θεμα calibration δεν εχει να κανει μονο με τα νουμερα.

Ολες οι τηλεορασεις εχουν διαφορα προβληματα που δε φενονται στα νουμερα.

το θεμα ειναι να μειωσεις οσα πιο πολλα μπορεις και αν δε τα καταφερεις σε ολλα να μειωσεις αυτα που ειναι ποιο ορατα και ενοχλουν εσενα περισσοτερο.

Και την καλυτερη ρυθμιση να κανεις με μηδεν προβληματα δεν εχει καποιο ιδιαιτερο νοημα γιατι οι ταινιες που θα βλεπεις εχουν ολλες ΑΠΙΣΤΕYΤΑ προβληματα και τη τελειοτερα ρυθμισμενη τηλεοραση γινονται ακομα περισσοτερο ορατα να ξερεις.

Οι ηθοποιοι θα αλλαζουν τονους ακομα και στην ιδια σκηνη περισοτερο, θα βλεπεις τις ατελιες στο mastering, το γαμμα να μεταβαλλετε μεσα στη ταινια, η κινηση να μην ειναι ομαλη σε ενα πλανο ενω στο ιδιο πλανο μια αλλη κινηση να ειναι απιστευτα ομαλη. Δε βγαζεις ακρη.

Αυτα μπορεις να τα παρατηρησεις μονο αν εχεις εκπαιδευμενο ματι.

Οπως και στον ηχο, το ιδιο CD μουσικης μπορει να το ακους εσυ σε ενα ηχοσυστημα 1.000 ευρω και να νομιζεις οτι παιζει οσο καλυτερα εχεις ακουσει ποτε και εχεις μια εικονα στο μιαλο σου.

Αν το ακουσεις σε 50.000ευρω ηχοσυστημα θα ακουγες (αν μπορουσες να καταλαβεις οχι εσυ αλλα επειδη ειναι και θεμα αυτιου ποσο εκπαιδευμενο ειναι για να καταλαβαινει διαφορες) πραγματα που δε πηγαινε ποτε το μυαλο σου που ακουγες τοσα χρονια αυτο το συγκεκριμενο CD.

Θεση οργανων, πως ειναι στημενα, ποσο κοντα ειναι το μικροφωνο στη τραγουδιστρια, λεπτομεριες που ουτε καν μπορεις να φαντασεις.

Ακομα και να σου διναμε ενα τετοιο ηχοσυστημα, θα επρεπε να ακους χιλιαδες ωρες για να αρχισει το αυτι σου να καταλαβαινει πιο ευκολα.

Οχι μονο το δικο σου αυτι αλλα ολλων!

Πρεπει να γραψει ωρες ακουγοντας το αυτι σου!

Ουτε αν σου χαρισουμε το καλυτερο ηχοσυστημα, νομιζεις θα παιζει καλα στο χωρο σου? Εκει ειναι ακομα ποιο πολυπλοκο το στησιμο απο μιας τηλεορασης και θελει τις 5 x ωρες δοκιμων που θα βαλεις τα ηχεια

Ακομα και διαφορες 1cm στη θεση εχουν διαφορα ακουστικη!

Επειδη εχω μπει και σε αυτη τη διαδικασια, σε μεγαλυτερο βαθμο απο οτι το συστημα τις εικονας, με βελτιωσεις χορου κτλ κτλ. Και για να μη μπω σε λεπτομεριες που θα μπορουσα να γραφω μερες, Οταν στησεις απολυτα σωστα το ηχοσυστημα σου, μπορεις να ακουσεις λεπτομερια που δε μπορεις να φανταστεις και εκει βεβαια εντοπιζονται τα προβληματα των ηχογραφησεων.

Ξερεις τι λεπτομερια ακους. Για να σου δοσω ενα παραδειγμα, στο δικο μου συστημα, οταν ακουω ενα CD (που το αποφευγω γιατι ειναι χαμηλης αναλυσης, 24bit-96KHz ακουω κατα 90%) Ο θεση για παραδειγμα πχ. της Dianna Krall ενω ειναι στο κεντρο ακριβως, αναλογα με το κομματι τις την ακουο στο ενα 5cm αριστερα, στο αλλο κεντρο ακριβος, στο αλλο 5 δεξια γιατι πολυ απλα κατα την ηχογραφιση δε μετρουσαν με το χαρακα τις αποστασεις απο τα μικροφωνα.

Για καποιον σα και εσενα Petasis να απαιτεις η φωνη της Dianna Krall να ειναι στο κεντρο ακριβως και να το θεωρεις λαθος αυτο που ακουο εγω, αλλα ποιο ειναι το φυσικο? Δεν ειναι αυτο του ηχογραφιθηκε αρχικα?

Μετα απο αυτη σου την εμπειρια θα μπορεις να κρινεις καλυτερα αλλα ηχοσυστηματα υποδιεστερα απο το δικο σου και να ακους αλλα πραγματα που δε θα τα καταλαβαινουν καποιοι αλλοι τοσο ευκολα!

Θα μπορεις να καταλαβεις και αν ενα καλωδιο ακουγετε καλα, ή αν αλλαξεις πολυκοτητα στο καλωδιο ρευματος του ενισχυτης σου αν αλλαξει ο ηχος του.

Στο λεω γιατι με διαβασματα και review δε μπορεις να τα καταλαβεις αυτα!

Ειναι σα να σου δωσουμε ενα οπλο και να κανεις σκοποβολη. Θα βρεις το στοχο πιστευεις ή θα ξεπερασεις τον ιδιο αθλητη?

Η αν διαβασεις τα παντα για ποδοσφαιρο και βγαλεις και φωτογραφιες και ολους τους παιχτες (για να συκρινουμε ποιος εχει καλυτερο σωμα απο τις Photos) ......Αν σου δοσω μια μπαλα νομιζεις ξερεις να παιζεις ποδοσφαιρο?

Όλη αυτή είναι η απάντηση, στην πρότασή μου να δούμε τον C5 σου στο επόμενο συγκριτικό; Μεγάλη απάντηση σε τόσο μικρή ερώτηση.

Αν έχεις κουραστεί με το θέμα, θυμίζω ότι δεν ξεκίνησα εγώ την κουβέντα.
Εγώ ένα απλό πόστ έκανα, για ανακρίβειες ενός reviewer του avforums.
 

ConnecTEDDD

New member
21 April 2010
74
Re: Απάντηση: Re: --- Εκτός Θέματος ---

Θοδωρή νομίζω έχεις ξεφύγει από τα όρια του κόσμιου και του ευγενικού.


Εδω υπαρχει αμφισβητηση των παντων ρε Μανωλη.

Ουτε μετρησεις μετρανε ουτε, σχεδιαγραμματα, ουτε οπτικη παρατηρηση, ουτε προσωπικη εμπειρια δε μετραει καθολου, ουτε τιποτα!

Τα οργανα ειναι αχρηστα, που και εσυ ομως τα ιδια διαθετεις, με τα ιδιου τυπου οργανα με τα δικα μου που εχεις καλυμπραρει και 10.000 setup σε ολη την ελλαδα ας πουμε, ειναι αχρηστα κατα τα λεγομενα του.

Τοσο καιρο βεβαια δε το ειχαμε ψαξει αν ειναι τοσο αξιοπιστα το Chroma 5 + το i1PRO γιατι δεν ειχε εμφανιστει κανεις με KURO που να υποτιμα καμια Philips.

Τωρα εχουμε θεμα οργανων ξαφνικα.

Ειμαι παραλογος? Ο τροπος δεν ειναι κοσμιος αλλα ετσι ειναι το στυλ μου, κατασκευαστικα τι να κανω , ειδικα αμα ακουο και τετια πραγματα.
 

ConnecTEDDD

New member
21 April 2010
74
Re: Απάντηση: Re: --- Εκτός Θέματος ---

Λάθος.
Με το DRE ενεργοποιημένο δεν χαλαει την εικόνα.
Από την άλλη τελικά πως είναι δυαντόν να κανει τις λεπτομέρειες στις σκιές ακόμα λιγότερες ενώ ταυτόχρονα προσθέτει λεπτομέρεια παντου?
Φάσκεις και αντιφάσκεις.


Λεπτομερειες χανεις με λαθος επιλογη του Enhancer Mode.

Εδω κανεις τεραστιο λαθος για τη λεπτομερια, απορω με την παρατηρητικοτητα σου πως δε το εχεις καταλαβει. Πραγματικα
 
17 June 2006
3,031
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: --- Εκτός Θέματος ---

Εδω κανεις τεραστιο λαθος για τη λεπτομερια, απορω με την παρατηρητικοτητα σου πως δε το εχεις καταλαβει. Πραγματικα

Επιμένω....

Επίσης πέφτεις σε αντίφαση. Διαβασε παλι τι εγραψες και πες μου.
Μειώνει λεπτομέρεια μόνο στις σκιές και αυξάνει την λεπτομέρεια στην υπόλοιπη εικόνα?
Για κοιταξε το ξανα
Δοκίμασε το "5 - Sharpness and Overscan" chapter απο το γνωστό δισκάκι και πες μου.
 
Last edited:

petasis

AVClub Fanatic
18 June 2006
17,003
Re: Απάντηση: Re: --- Εκτός Θέματος ---

Εδω υπαρχει αμφισβητηση των παντων ρε Μανωλη.

Ουτε μετρησεις μετρανε ουτε, σχεδιαγραμματα, ουτε οπτικη παρατηρηση, ουτε προσωπικη εμπειρια δε μετραει καθολου, ουτε τιποτα!

Τα οργανα ειναι αχρηστα, που και εσυ ομως τα ιδια διαθετεις, με τα ιδιου τυπου οργανα με τα δικα μου που εχεις καλυμπραρει και 10.000 setup σε ολη την ελλαδα ας πουμε, ειναι αχρηστα κατα τα λεγομενα του.

Τοσο καιρο βεβαια δε το ειχαμε ψαξει αν ειναι τοσο αξιοπιστα το Chroma 5 + το i1PRO γιατι δεν ειχε εμφανιστει κανεις με KURO που να υποτιμα καμια Philips.

Τωρα εχουμε θεμα οργανων ξαφνικα.

Ειμαι παραλογος? Ο τροπος δεν ειναι κοσμιος αλλα ετσι ειναι το στυλ μου, κατασκευαστικα τι να κανω , ειδικα αμα ακουο και τετια πραγματα.

Εγώ θα θυμίσω ακόμα μία φορά, ότι εσύ θεωρείς τα συγκεκριμένα όργανα αναφοράς. Εγώ διαφώνησα στο ότι είναι αναφοράς. Τα όργανα έχουν ικανοποιητική ακρίβεια για προσωπική χρήση και επαγγελματική χρήση. Είναι ακριβέστερα από το 2.3 ΔΕ του ματιού.

Νομίζω η μόνη αναφορά που υπήρξε για άχρηστα όργανα, ήταν η δικιά σου για τα δικά μου όργανα.

Εγώ απλά τοποθέτησα το θέμα στις πραγματικές διαστάσεις. Τα i1 pro/C5 δεν είναι αναφοράς, δεν έχουν ακρίβεια 3 δεκαδικών ψηφίων, είναι απλά δημοφιλή λόγω καλού value for money.
 
Last edited:
17 June 2006
3,031
Πάντως ειλικρινα με όλα αυτα εχω κουραστεί και είναι και από τους λόγους που τώρα τελευταία επισκέπτομαι το φόρουμ σπάνια.
Το τι αρεσει στον καθενα αποτελεί δικό του δικαίωμα όπως Επίσης τΙς εμμονές που μπορεί να έχει ο καθένας από εμας.
Αλλά ο απλός κόσμος που μας διαβαζει και δεν ξερει όλα αυτα απλα θέλει να μαθει εαν αυτό που αγόρασε ή αυτό που πρόκειται να αγοράσει είναι καλό. (κατι που με βρίσκει αντίθετο. Οποιος θελει μπΑινει σε ενα μαγαζί βλέπει κρίνει και μετά μπαίνει εδω και σχολιάζει.) και όχι να βλεπει διαπληκτισμούς.
 
Last edited:

ConnecTEDDD

New member
21 April 2010
74
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: --- Εκτός Θέματος ---

Επιμένω....

Επίσης πέφτεις σε αντίφαση. Διαβασε παλι τι εγραψες και πες μου.
Μειώνει λεπτομέρεια μόνο στις σκιές και αυξάνει την λεπτομέρεια στην υπόλοιπη εικόνα?
Για κοιταξε το ξανα
Δοκίμασε το "5 - Sharpness and Overscan" chapter απο το γνωστό δισκάκι και πες μου.

Μανωλη οχι μια καρτελα εχω για να στο αποδειξω, αλλα τουλαχιστον 7 διαφορετικα ειδικα δισκακια για calibration, και σε οποιαδηποτε σκηνη ταινιας επισης, αναλογα με τη σκηνη , σε αλλες το κανει περισσοτερο σε αλλες λιγοτερο, extra λεπτομερια προσθετει παντου, shadow details χανεις γιατι τα κανει καταμαυτα στο 95% τον σκηνων.

Απο αναφορες δε θα μπω στη διαδικασια να σου βρω τα καταλληλα links γιατι δεν υπαρχει λογος αφου με την επισκεψη σου θα μπορεσεις να το διαπιστωσεις και ο ιδιος.
 
Last edited:
17 June 2006
3,031
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: --- Εκτός Θέματος ---

Εγώ θα θυμίσω ακόμα μία φορά, ότι εσύ θεωρείς τα συγκεκριμένα όργανα αναφοράς. Εγώ διαφώνησα στο ότι αναφοράς. Τα όργανα έχουν ικανοποιητική ακρίβεια για προσωπική χρήση και επαγγελματική χρήση. Είναι ακριβέστερα από το 2.3 ΔΕ του ματιού.

Νομίζω η μόνη αναφορά που υπήρξε για άχρηστα όργανα, ήταν η δικιά σου για τα δικά μου όργανα.

Εγώ απλά τοποθέτησα το θέμα στις πραγματικές διαστάσεις. Τα i1 pro/C5 δεν είναι αναφοράς, δεν έχουν ακρίβεια 3 δεκαδικών ψηφίων, είναι απλά δημοφιλή λόγω καλού value for money.

Συμφωνώ απόλυτα.
Τα όργανα αναφοράς ξεκινούν από 25.000 και πάνω με ανταλακτικούς φακούς ανάλογα το προβολικό που είναι για ρύθμιση.
Τα όργανα που αναφερεις Γιωργο εαν ειναι καλά καλιμπραρισμένα και σωστα συντηρημένατότε καλύπτουν και με το παραπάνω την δουλειά που πρέπει να κανουν.

Ακόμη και όργανο αναφοράς να έχεις στην κατοχή σου και να πρέπει με την σειρά σου να καλιμπράρεις ενα προβολικό το οποίο δεν έχει όμως την δυνατότητα ρύθμισης τότε τι να το κάνεις;
 
17 June 2006
3,031
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: --- Εκτός Θέματος ---

Μανωλη οχι μια καρτελα εχω για να στο αποδειξω, αλλα τουλαχιστον 7 διαφορετικα ειδικα δισκακια για calibration, και σε οποιαδηποτε σκηνη ταινιας επισης, αναλογα με τη σκηνη , σε αλλες το κανει περισσοτερο σε αλλες λιγοτερο, extra λεπτομερια προσθετει παντου, shadow details χανεις γιατι τα κανει καταμαυτα στο 95% τον σκηνων.

Απο αναφορες δε θα μπω στη διαδικασια να σου βρω τα καταλληλα links γιατι δεν υπαρχει λογος αφου με την επισκεψη σου θα μπορεσεις να το διαπιστωσεις και ο ιδιος.

Το λέω ξανά.

"ΕΠΙΜΕΝΩ"
 

ConnecTEDDD

New member
21 April 2010
74
Re: Απάντηση: Re: --- Εκτός Θέματος ---

Δεν μπορώ παρά να συμφωνήσω με το Γιώργο σε αυτό τα σημείο.
Εχω στην κατοχή μου πάνω από επτά (7) τριχρωματικούς σένσορες. Κανένας δεν μου δίνει επανάληψη στο τρίτο δεκαδικό ψηφίο λιγότερο από μια μονάδα. Και το ξαναλέω ότι έχω την δυνατότητα να διορθώνω το INT ώστε να έχω όσο το δυνατόν μικρότερα σφάλματα κατά την μέτρηση.
Θα ήθελα σε αυτό το σημείο να επισημαίνω ότι τα ανωτέρω δεν αποτελούν κάποιου είδους επίδειξη γνώσεων αλλά εκεί που έχει φτάσει το θέμα θα πρέπει να ειπωθούν ορισμένα πράγματα με το όνομα τους.
Επίσης εάν παρατηρήσετε το σχετικό διάγραμμα θα δείτε ότι ενώ οι τιμές είναι ίδιες χ=0.313 y=0.329 το CCT διαφοροποιείται. Οι συντεταγμένες για το λευκό είναι x=0.3127 και y=0.329 που αυτό σημαίνει θερμοκρασία 6.503,3Κ (CCT=6.503,3Κ).
Όλα τα προγραμματα υπολογίζουν μαθηματικά όλα τα στοιχεία κάτι που σημαίνει ότι δεν κάνουν τους υπολογισμούς τους μόνο μέχρι το τρίτο δεκαδικό ψηφίο. Τι θελω να πω εδώ. Δεν υπάρχει καμιά πιθανότητα να έχω τις ίδιες συντεταγμένες x,y αλλά διαφορετική θερμοκρασία (CCT). Κάτι δεν πάει καλά. Από την άλλη οι τιμές φωτεινότητας δικαιολογούν το μετρήσιμο gamma.
Επίσης το ΔΕ με τιμές διαφορετικές συντεταγμένων x,y να έχει μόνο 0.1 διαφορά (30%, 70%, 80%).
Άρα κάτι δεν πάει καλά …..

Πιστεύω να έγινα κατανοητός

Το προγραμα κανει στρογγιλοποιηση, στα IRE που εχω 0.2dE , εκει ειναι και πιο χαμηλη η θερμοκρασια.

Αν ηταν να εχει καi 2 δεκαδικα το dE μπορει να ηταν 0,14de, και να μου εδωσε το μεσο ορο. αλλα για διαφορες στη θερμοκρασια 5,7 βαθμους στην CIE94 οπως και για την CIELUV δεν εχει διαφορα.

Στις κλιμακες CIE94&76 οι διαφορες 0.0-0.2 στα dE σου δειχνουν τα ιδια ακριβος αποτελεσματα. Απο 0.2 και πανω αλλαζει με πολλαπλασια διαφορα γιατι ειναι πιο αυστηρη κλιμακα η CIELUV στο Grayscale.

Πραγματικα δε βρισκο κανενα λογο που στα αναλυω ακομα και σε εσενα μανωλη, αφου τα ξερεις, θα το ανεβασω τωρα για να το δεις.
 

ConnecTEDDD

New member
21 April 2010
74
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: --- Εκτός Θέματος ---

Το λέω ξανά.

"ΕΠΙΜΕΝΩ"

Αμα δε το κανει, φερε ενα φορτηγο μαζι σου να τα παρεις ολα τα υπαρχοντα μου. Τοσο σιγουρος απο οτι και αν εχω αναφερθει σε οποιοδηποτε ποστ μου.

Απο τα 5 μετρα φενεται αυτο, και εγω καθομαι στα 2.20μ
 
17 June 2006
3,031
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: --- Εκτός Θέματος ---

Αμα δε το κανει, φερε ενα φορτηγο μαζι σου να τα παρεις ολα τα υπαρχοντα μου. Τοσο σιγουρος δεν ειμαι παρα καθε αλλο σε οτι εχω αναφερθει σε οποιοδηποτε ποστ μου.

Απο τα 5 μετρα φενεται αυτο, και εγω καθομαι στα 2.20μ

Θα χάσεις για άλλη μια φορά όπως έχασες και στον ήχο.:2thumb22sup: