DTS Audio Decoder

axinios

New member
10 January 2012
3
Καλησπέρα,

Στην τηλεορασή μου (LG 42LV5500) αναπαράγω απευθείας αρχεία mkv από το usb, τα αρχεία με ήχο dts
προφανώς ο ήχος δεν αναπαράγεται διότι η Tv δεν το υποστηρίζει, την δεδομένη χρονική στιγμή δεν θα ήθελα να
πάρω κάποιον ενισχυτή η home cinema απλά με λίγο ψάξιμο βρήκα αυτό εδώ http://www.ebay.com/itm/New-5-1-Channel-DTS-AC-3-Home-Theater-Audio-Decoder-RCA-/270748213908?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item3f09d9e294

Θα ήθελα την γνώμη σας καθώς σκέφτομαι να το αγοράσω και να συνδέσω 2 ηχεία για προσωρινή λύση και αν κάποιος είχε δουλέψει κάτι παρόμοιο.
 

cane

Senior Member
13 June 2008
534
Γιατί δε χρησιμοποιείς το XviD4PSP για να μετατρέψεις τον ήχο σε Ac3?
 

kblachos

Μέλος Σωματείου
18 February 2009
17,134
ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ
Kαλησπέρα και καλώς ήρθες!

Σε αυτή την συσκευή, αν δεν πάρεις κάποιον A/V ενισχυτή θα πρέπει να συνδέσεις ενεργά ηχεία, ηχεία δηλαδή με ενσωματωμένο ενισχυτή......
 

Werewolf

Supreme Member
15 January 2010
7,214
1) Tα ηχεια θα ειναι αυτοενισχυομενα. ? Πως θα παιξουν χωρις ενισχυτη. ?
2) 2 ηχεια, σημαινει 2 καναλια ηχου. Δηλαδη απο το 5.1 θα παρεις μονο 2. Σε περιπτωση δε, που δεν υπαρχει κατι να κανει και downmix, θα χανεις και πληροφορια.

Ολα τα παραπανω μονο και μονο για να καταφερεις να ακους το dts. ? τοτε γιατι δεν παιζεις αρχεια με dolby digital ?
Yποτιθεται οτι επιλεγουμε dts γιατι με εναν av ενισχυτη εχουμε καλυτερο ηχο και δυναμικες, στη δικη σου περιπτωση (και οποιου αλλου αναπαραγει dts downmix σε ηχεια τηλεορασης, δεν εχει κανεναν λογο να εχει ταινιες με dts.

H σωστη λυση ειναι ενας av ενισχυτης με 5.1 ηχεια.
Σε περιπτωση που δεν μπορεις ή δεν θες, για να εχεις απλα συμβατοτητα αναπαραγωγης ηχων dts εστω και με downmix, παρε εναν media player που να μπορει να αποκωδικοποιει dts.

Το παραπανω εξαρτημα απο το ebay θα το χρειαζοσουν αν ειχες ηδη καποιον εξωτερικο player που δεν εκανε αποκωδικοποιηση dts και με την προυποθεση οτι θα παιξεις στα ηχεια της tv (αφου το σημα πρεπει να ενισχυθει πριν παει σε ηχεια)
 

axinios

New member
10 January 2012
3
Γιατί δε χρησιμοποιείς το XviD4PSP για να μετατρέψεις τον ήχο σε Ac3?

Καταρχάς ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις.

Το XviD4PSP το χρισιμοποιώ αλλά δεν μπορείς για κάθε ταινία να κάνεις αυτή την μετατροπή, στην περιπτωσή μου θέλω να γλιτώσω αυτή την μετατροπή με το XviD4PSP απο dts σε ac3

warewolf αυτό στο ebay μετατροπή ήχου δεν κάνει? δεν με ενδιαφέρει η ποιότητα καθώς στο μέλλον θα πάρω home cinema γι αυτό ανάφερα για τα 2 ηχεία θέλω να παίζω ήχο dts απλά να ακούγετε για να γλιτώσω την μετατροπή που ανάφερα παραπάνω..με ένα media player πάλι στα ηχεία της tv δεν θα ακούω?
 

Werewolf

Supreme Member
15 January 2010
7,214
με εναν media player ομως (με καποιο αντιστοιχο που μπορει) θα δινεις στην tv ετοιμο αποκωδικοποιημενο dts και downmix σε δικαναλο σημα. Η τηλεοραση θα το ενισχυει με τον ενισχυτη της και θα το αναπαραγει στα ηχεια της.
Το εγραψα οσο πιο απλα μπορουσα.

Τωρα, η tv δεν αποκωδικοποιει το dts, χρειαζεσαι το παραπανω μαρτζαφλαρι απο το ebay, χρειαζεσαι και αυτοενισχυομενα ηχεια, παραπανω κοστος δηλαδη απο εναν media player.

Εκτος κι αν στο μελλον το av συστημα που θα βαλεις ειναι τυπου: z-5500 logitech οπου ειναι ολα σε ενα.
Ηχεια, ενισχυτης, αποκωδικοποιητης, σε αυτη την περιπτωση αγοραζεις ενα τετοιο συστημα και το συνδεεις στην tv και πιθανοτατα αυτη βγαζει σε bitstream το 5.1 dts και το δινει σε αυτο.

Ξεκαθαρισε λοιπον πρωτα τι σκοπευεις να αποκτησεις στο μελλον, ωστε να μην σου προταθει κατι που θα χαραμισεις τα χρηματα σου. Η οτι παρεις πρεπει να ειναι φθηνο, ή να κρατηθει σε μια μελλοντικη αναβαθμιση σαν αλυσιδα στα υπαρχοντα.
 

Werewolf

Supreme Member
15 January 2010
7,214
Ετσι οπως τα βλεπω εγω:

1η περιπτωση:
Ο media player της τηλεορασης παιζει τα παντα.

Σε αυτη την περιπτωση οπου ο player παιζει divx, mkv, εσωτερικους/εξωτερικους υποτιτλους, με λιγα λογια σε καλυπτει πληρως και δεν εχεις αναγκη αλλον, τοτε αγοραζεις ενα συστημα (ηχεια, ενισχυτη) ειτε all in one ειτε ξεχωριστα κομματια και εισαι οκ.

2η περιπτωση
Ο media player tv δεν κανει τα παντα.
Σε αυτη την περιπτωση οπου κατι δεν παιζει η τηλεοραση και αποφασισεις να παρεις εναν media player, παρτον απο τωρα. Θα ακους αμεσα τους ηχους dts, και στο μελλον θα τον χρησιμοποιεις σαν player και θα τον συνδεεις σε εναν ενισχυτη av, ή σε ενα συστημα all in one.

Ο αποκωδικοποιητης απο το ebay δεν χρησιμευει αφου δεν εχεις ενισχυτη και ηχεια αυτη τη στιγμη.
Απο τη στιγμη που θα αγορασεις,(ηχεια-ενισχυτη) σου ειναι αχρηστο γιατι την αποκωδικοποιηση θα την κανει ο ενισχυτης που θα αγοραζες, για να παιξουν τα ηχεια που θα συνδεες τον αποκωδικοποιητη dts απο απο το ebay.

Τελος, σε περιπτωση που αποφασισεις να αγορασεις αυτο απο το ebay και δυο ηχεια ενεργα (με ενσωματωμενο ενισχυτη) αυτα τα ηχεια θα σου ειναι αχρηστα οταν παρεις av ενισχυτη. θα πρεπει να του βαλεις παθητικα ηχεια, οποτε θα σου μεινουν τα ηχεια και ο αποκωδικοποιητης του ebay.
Αν συνεχιζεις να επιμενεις, τοτε αγορασε το, και αγορασε 2 ηχεια αυτοενισχυομενα για pc για να μην ξοδευτεις αρκετα.

Σε μπερδεψα. ? -bye-
 
Last edited:

aion

Senior Member
13 March 2010
333
Η ποιο ´συμπαγες´ εκδοση ενως home cinema και με αξιοπρεπες αποδοση ειναι το σετ της logitech z906.
Ειναι ηχεια ενισχυτης decoder προενισχυτης.Δεν ειναι ηχεια για μουσικη αλλα ειναι καταπλικτικα για ταινιες.
 

axinios

New member
10 January 2012
3
Απάντηση: Re: DTS Audio Decoder

Οχι ευτυχώς δεν μπερδεύτικα!

Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις,

Καταρχάς κατάλαβα οτι αυτό στο ebay δεν κάνει την δουλειά ενος ενισχυτή και ότι αυτό + ηχεία πάει ψηλά το κόστος,

Τώρα επειδή δεν έχω εμπειρία απο media players εαν πάρω πχ αυτόν http://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=27330&cat=127 θα μπορώ να έχω τουλάχιστον ήχο dts στα ηχεία της τηλεόρασης?