Βιντεοκάμερα και 3rd party μπαταρία

takis22

New member
16 January 2010
28
Παιδιά καλησπέρα.

Εχω αυτή τη β/κάμερα http://www.samsung.com/gr/consumer/camera-camcorder/camcorders/hd-camcorders/VP-HMX10C/XEO και η μπαταρία της δεν φορτίζει,κοινώς "απεβίωσε".

Ψάχνοντας για μπαταρία στο νετ βρήκα αυτή τη προσφορά http://www.overstock.com/Electronics/Samsung-IA-BP85ST-Charger-Set-2-Batteries/4739282/product.html.

Έπεσε το μάτι μου όμως και σε αυτό το post http://reviews.ebay.co.uk/IA-BP85ST-Batteries-for-Samsung-HMX10C-HMX20C-amp-HMX100_W0QQugidZ10000000013372145
που λέει για της samsung β/κάμερες και τις 3rd party μπαταρίες οτι δεν δουλεύουν για τους παραπάνω λόγους.

Γνωρίζει κανείς αν όντως θέλει μόνο original samsung μπαταρία η β/κάμερα?

Ευχαριστώ.
 

makfil

Supreme Member
12 September 2010
4,098
Φιλοθέη/Γλυφάδα
Το πρόβλημα που αντιμετωπίζει κανείς με τις μη γνήσιες μπαταρίες είναι ότι δεν μπορούν να δείξουν το επίπεδο φόρτισης ώστε να γνωρίζει ο χειριστής της κάμερας πόσο υπόλοιπο έχει.

Είχα αγοράσει και εγώ κάποτε μία αντίστοιχη για την Panasonic μου και το κατάλαβα αφού την παρέλαβα.
 
17 June 2006
23,738
Αθήνα
Ποτέ 3rd party μπαταρίες για βιντεοκάμερες. Εκεί που λες ωραία έχω μισή ώρα ακόμα μπαμ κλείνει επί τόπου. Αυτό δεν εξαγοράζεται με τίποτα. Ας κάνει και 5 ευρώ η μπαταρία.

Δυστυχώς είναι ακριβές οι άτιμες οι original κι αν είναι και παλιά η βιντεοκάμερα υπάρχει δίλλημα.....
 

Parasound

New member
15 November 2007
18
Συμφωνω φιλε ασχολουμαι και επαγγελματικα με το θεμα. Ποτε μπαταριες μαιμου. Καταρχιν επειδη δουλευω πολυ καμερα, χανουν την αντοχη τους πιο γρηγορα, μερικες φορες κοβονται οι επαφες τους και το πιο σημαντικο μπορει να σου κανουν ζημια και στην καμερα. Βρες σε καλη τιμη γνησιες απο καπου και παρε γνησιες
 

takis22

New member
16 January 2010
28
Απάντηση: Re: Βιντεοκάμερα και 3rd party μπαταρία

ωστε λοιπόν μονόδρομος οι original μπαταριες ε,?......και πάνω που ψιλοχάρηκα για την καλή τιμη που τις βρήκα.....anyway thx guys για τις απαντήσεις σας. :)
 

Leonidas33

AVClub Addicted Member
30 November 2007
1,735
Re: Απάντηση: Re: Βιντεοκάμερα και 3rd party μπαταρία

ωστε λοιπόν μονόδρομος οι original μπαταριες ε,?......και πάνω που ψιλοχάρηκα για την καλή τιμη που τις βρήκα.....anyway thx guys για τις απαντήσεις σας. :)

Oxι απαραίτητα.Υπάρχουν και μη original μπαταρίες που είναι απόλυτα συμβατές και μάλιστα έχουν και μεγαλύτερη διαρκεια
Ρώτησε σε κεντρικά καταστήματα φωτογραφικών ειδών, και στα 2-3 πολύ ειξιδικευμένα καταστήματα μπαταριών στον κέντρο της Αθήνας.
(δεν θέλω να βάλω link μην θεωρηθεί διαφήμιση)
 

Photis

Supreme Member
4 July 2006
4,796
behind the camera
Κι εγώ που έχω μπαταρίες συμβατές για videocamera και DSLR μια χαρα τη βγάζω. Μάλιστα στην καμερα η μπαταρία έχει σχεδόν διπλάσια αμπερώρια από την original.
 

makfil

Supreme Member
12 September 2010
4,098
Φιλοθέη/Γλυφάδα
Μπορεί να έχει διπλάσια αμπερώρια αλλά έχει συμβατότητα με την ένδειξη της κατάστασης;
Νομίζω πως όχι γιατί όλες οι μη γνήσιες δεν έχουν το chip της γνήσιας που δίνει τα στοιχεία της κατάστασης στην lcd της κάμερας.
 

Photis

Supreme Member
4 July 2006
4,796
behind the camera
Re: Απάντηση: Βιντεοκάμερα και 3rd party μπαταρία

Εχω παρατηρήσει ότι στην οθόνη η ένδειξη για την γεμάτη μπαταρία διαρκεί περισσότερο από ότι με την original. Επίσης έχω μετρήσει μόνος μου το χρόνο κάνοντας Fast forward και rewind διαδοχικα με την οriginal και την "μαϊμού" και όντως η δεύτερη είχε σχεδόν διπλάσια διάρκεια. Εμένα αυτά μου αρκούν και μου περισσεύουν.