Scart to vga adaptor

ultrex

New member
1 January 2011
7
Γεια σας εκλεκτοί φίλοι.Θα ήθελα να ρωτήσω το εξής:έχω ένα απλό dvd player με έξοδο scart και θα ήθελα να τον συνδέσω με έναν προτζέκτορα που έχει είσοδο vga.Υπάρχει κάποιος αντάπτορας σε χαμηλή τιμή που να κάνει αυτήν τη δουλειά και αν ναι ποιον θα μου προτείνατε;Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
 

JIMBOAthens

Established Member
4 February 2008
222
Yπάρχει στον Γερμανό αλλά δεν μου έχει δουλέψει ποτέ...
 

Pleo

AVClub Fanatic
14 March 2008
19,592
Αθήνα
Δουλεύει εφ' όσον το vga του προτζέκτορα δέχεται σήμα scart. Το έχω χρησιμοποιήσει πολλές φορές σε Data projectors. Συνήθως όταν υπάρχουν δύο είσοδοι VGA η μία δέχεται και σήμα από Scart.
 

ultrex

New member
1 January 2011
7
Ευχαριστώ πολύ.Αν δε λειτουργήσει θα χρησιμοποιήσω rca to rca για composite.Χρειάζομαι περίπου 10 μέτρα.Μήπως ξέρετε πού μπορώ να βρώ ένα τέτοιο;Ευχαριστώ.
 

JIMBOAthens

Established Member
4 February 2008
222
Σε όλα τα καταστήματα ηλεκτρονικών ειδών. Τυπικά σου αναφέρω το prolink...
 
Απάντηση: Re: Scart to vga adaptor

Για να πάρεις την καλύτερη δυνατή ανάλυση του προβολέα σου πάρε ένα HDMI TO VGA CONVERTER με 30 ευρώ από το ebay και σύνδεσε το dvd ή το Blue ray με hdmi πάνω του και από εκεί με vga στον προβολέα σου είναι η καλύτερη λύση οτιδήποτε άλλο είναι πεταμένα λεφτά.
 

sakis.kom

Supreme Member
3 August 2006
3,643
Athens - Greece
Τον έχεις δουλέψει τον αντάπτορα, Δημήτρη?

Είχα πάρει και εγώ κάτι αντίστοιχο SCART To HDMI και ενώ έπαιρνε PAL και το έβγαζε PAL,
το PAL που έβγαζε ήταν 30fps με αποτέλεσμα να μην έχει καθόλου καλή κίνηση και η εικόνα να μην είναι τελείως σταθερή.
 
Δεν είναι αντάπτορας είναι μετατροπέας που παίρνει το ψηφιακό σήμα του hdmi και το μετατρέπη σε αναλογικό vga και σου δίνει και την αναλογική έξοδο του ήχου σε rca left & right που είναι κωδικοποιημένη μέσα στο hdmi. Δεν είναι πανάκεια αλλά είναι ο μοναδικός τρόπος για συνδέσεις π.χ. ένα προβολέα που έχει vga είσοδο με ένα dvd εκτός και αν του δώσεις σήμα από ένα λαπτοπ ή pc από vga σε vga. Αν δεν κάνεις αυτό οτιδήποτε άλλο αδικεί τον προβολέα σε βαθμό που δεν φαντάζεσαι.