Non oversampling DAC με tube buffer

Stratos V.

New member
13 December 2007
25
Νεο Ηρακλειο
Έχοντας αρκετό ελεύθερο χρόνο λόγο ατυχήματος πιάσαμε τα κολλητήρια και τα κατσαβίδια.
Ένα από τα αρκετά είναι και ένα Digital to Analog Converter με 8 dac Non oversampling και με επιλεγόμενο λαμπάτο buffer στην έξοδο. Υπάρχουν μια usb, μια coaxial, μια optical και μια ebu είσοδοι.
Η κατασκευή είναι όλη χειροποίητη και τα υλικά που έχουν επιλεγεί είναι όλα ανώτατης ποιότητας. Δυο μετασχηματιστές (toroid+Rcore) για υψηλή (buffer) και χαμηλές (dac) τάσεις, επίχρυσοι ποιοτικοί ακροδέκτες με Teflon, mkp coupling capacitors, ac noise filter, επάργυρα καλώδια , new old stock λάμπα της Philips και πολλά αλλά. Όλη η κατασκευή είναι μονωμένη με χαλκό και αποσβεστικό υλικό κραδασμών , απόλυτα στιβαρή και στέκετε σε 4 κώνους από έβενο. Η πρόσοψη είναι από βαριάς αντοχής αλουμίνιο 4mm και το φινίρισμα είναι το μεταλλικό μαύρο χρώμα της Ferrari.
Το ηχητικό αποτέλεσμα είναι πραγματικά εξαιρετικό. Ιδιαίτερα ήσυχο, αναλυτικό και συνάμα κρατάει τη μαγεία και τη γλύκα της λάμπας. Υπάρχουν δυο έξοδοι, μια άμεσα από το dac και μια μετά το buffer με αρκετά διαφορετικό χαρακτήρα μεταξύ τους.
Παραθέτω κάποιες φωτογραφίες και θα χαιρόμουν πολύ να άκουγα τις απόψεις σας όπως και το ίδιο το DAC δίπλα σε κάποιο άλλο.

Παράλληλα με αυτό είναι στην τελική φάση ένα λαμπάτο phono stage (σε Ferrari Red), δυο λαμπάτοι προενισχυτές και ένας τελικός 6l6. Όλα με ανάλογη ποιότητα κατασκευής.
Θα τα παρουσιάσω σύντομα.





 

Stratos V.

New member
13 December 2007
25
Νεο Ηρακλειο
πολυ ωραια κατασκευη

να ρωτησω ειναι kit; και αν ναι απο που ;

Η πλακέτα είναιαπο ενα συμπαθέστατο Κινέζο ,με κάποιες αρκετές αλλαγές στο κύκλωμα και τα υλικά.Η ολη κατασκευή είναι εξολοκλήρου χειροποίητη απο μένα.
 
Last edited:

Stratos V.

New member
13 December 2007
25
Νεο Ηρακλειο
Από την στιγμή της φωτογραφίας βέβαια έχουν αλλαχτεί ακόμα οι πυκνωτές συζεύξεις με pure silver, μεγαλύτεροι εξομάλυνσης και διάφορα άλλα.
Έχει φτάσει σε ένα πάρα πολύ αξιόλογο επίπεδο από πλευράς ήχου και θα προσπαθούσα κιάλλο αλλά το ζήλεψε ένας φίλος και το πήρε. Οπότε πάμε για άλλο…
 

kontr

AVClub Addicted Member
31 August 2008
1,889
Μελισσια
μπράβο Στράτο πολύ ωραία κατασκευή.
γενικά το 1543 είναι ένα dac που μου αρέσει πάρα πολύ.
 

Ulyseas

Senior Member
28 October 2011
525
Άμστερνταμ
Μπράβο Στράτο, πολύ σπέσιαλ δουλειά!
Περαστικά κιόλας......
Το κουτί από που;και τα γράμματα πως;
 

Stratos V.

New member
13 December 2007
25
Νεο Ηρακλειο
Το κουτί ‘’ήταν’’ Ελληνικής κατασκευής. Αλλάχτηκε η πρόσοψη με βαριάς αντοχής αλουμίνιο, κόπηκε, τρυπήθηκε και βάφτηκε με χρώμα αυτοκίνητου, πέρασα γράμματα Letterset ένα ένα με μυτοτσιμπιδο και μετα βερνικώθηκε. Δύσκολη και βαρετή δουλεία
 

Stratos V.

New member
13 December 2007
25
Νεο Ηρακλειο
Σας ευχαριστώ παρα πολύ... Πραγματικα έδειξε και έπαιξε πολύ ομορφα... Δεν το έχω πια :( .

Τώρα παλεύω με κάτι phono με ανάλογη κατασκευή αλλά τα άτιμα είναι πιο ζόρικα. Πολύ ψάξιμο με τις riia και τις γειώσεις...
Αλλά που θα πάει..

ς