Olight S35 (3xAA) Review

Χιωτης

Moderator
Staff member
19 February 2011
35,421
Βριλήσσια
Ακολουθει λεπτομερες review ενος απο τους πιο αξιολογους και αξιαγαπητους φακους που εχω στη συλλογη μου μεχρι σημερα.
ol1.jpg
 

mariose

New member
11 September 2011
90
paphos
Πολύ κάλος φακός χιωτη. Θα μας βάλεις σε έξοδα πάλι απ ότι φαίνεται..:ernaehrung004:
 

Χιωτης

Moderator
Staff member
19 February 2011
35,421
Βριλήσσια
Πρωτες εντυπωσεις

Οlight S35. Αλλο πραγμα να τον βλεπεις σε φωτο και αλλο να τον βλεπεις απο κοντα.
Απο τους λιγους φακους που ξεπερνουν τις προσδοκιες σου αναφορικα με την ποιοτητα κατασκευης και το ελαχιστο μεγεθος του! Με λιγα λογια ειναι απολαυση να τον εχει ενα τετοιο λειτουργικο κομψοτεχνημα κοντα σου.

Οταν ειμουν στη φαση της επιλογης, μου εκανε εντυπωση οτι στη συσκευασια υπηρχαν ολα τα ελαχιστα απαραιτητα αξεσουαρ που κατα τη γνωμη μου πρεπει να συνοδευουν καθε φακο.
Τουτ'εστιν: καλη θηκη, diffuser, αρχικο σετ μπαταριων και κρικο/κορδονι. Επειτα, το γεγονος οτι επαιρνε μονο 3 ΑΑ μπαταριες ηταν πολυ δελεαστικο διοτι και δυναμη θα ειχε και το μεγεθος θα ηταν περιορισμενο.
Τελευταιο θετικο στοιχειο για μενα ηταν οτι ειχε ενα μονο κουμπι on/off και αλλαγης modes πανω στο σωμα. Με ενα κουμπι κανεις τα παντα. Εξαιρετικα χρησιμο!
Εδω πρεπει να μνημονευσω και την (σοφη) αποψη/παροτρυνση του φιλου ergotelis οταν σκεφτομουν διαφορες εναλλακτικες για φακους με 3 και 4ΑΑ μπαταριες.

Παμε λοιπον να δουμε απο κοντα τι εχει η συσκευασια του Olight S35. Σε επομενα ποστ θα δουμε αναλυτικα τα παντα για τον φακο.

DSC_8921.jpg
Οlight s35. Kαι σκετος να ερχοταν, αξιζει τον κοπο!
Diffuser. Αψογο! Φτιαγμενο απο μαλακο καουτσουκ που φοριεται πανευκολα και μενει σταθερο.
3 ΑΑ αλκαλικες μπαταριες, καθε μια με προστατευτικο περιβλημα για να χαρεις αμεσα το φακο!
Μικρη ποιοτικη θηκη με velctro και γαντζο για να δενει παντου. Εχει το λογοτυπο της Olight ραμενο πανω της.
Καλοφτιαγμενος ατσαλινος κρικος που τον βλεπουμε στην αμεσως επομενη φωτογραφια.

DSC_8925.jpg
Ο φακος προφανως στεκεται ορθιος στη βαση του για να χρησιμοποιηθει σαν κερι (με το diffuser)
Εντυπωση μου εκανε η εξαιρετικη εφαρμογη του ατσαλινου κρικου που 'κλειδωνει' στη βαση χωρις να ενοχλει και να κρεμεται.
Οταν τον χρειαστεις, τον σηκωνεις και κρεμας πανω του ο,τιδηποτε. Πολυ εξυπνη και βολικη διασκευη!

DSC_8946.jpg
Εδω βλεπουμε το ποιοτικο diffuser. Εφαρμοζει γρηγορα ευκολα και σταθερα.
Ξερω οτι υπαρχει και σε αλλα χρωματα αλλα το λευκο ειναι το χρησιμοτερο.
Υπαρχει και ενα 'ματι' το οποιο φανταζομαι οτι χρησιμευει για να το δενεις με κορδονακι με τον κρικο, αν θελει κανεις.

DSC_8948.jpg
Εδω βλεπουμε το velctro ανοιχτο και ετοιμο να δεθει σε καποια ζωνη η σακκιδιο. Πισω διακρινεται ο κρικος. Χρησιμος.

DSC_8983.jpg
Ο Οlight S35 μεσα στη θηκη με το diffuser φορεμενο. Η εσωτερικη διαμετρος ειναι 40μμ το οποιο σημαινει οτι μπορει
να φορεθει και στον ..Fenix LD40, με τον οποιο και θα συγκριθει ο Olight s35 στο τελος της παρουσιασης :)


DSC_8950.jpg
Olights35 μεσα στη ζεστη φωλιτσα του και ξεκουραζεται.
 

mixalio

AVClub Enthusiast
21 January 2012
718
Χανιά
Πολύ κάλος φακός χιωτη. Θα μας βάλεις σε έξοδα πάλι απ ότι φαίνεται..:ernaehrung004:
σε εξοδα δεν λες τιποτα, και εγω ετοιμος ειμαι!!

μπραβο χιωτη! δωσε δωσε...
απο φωτεινοτητα τι λεει;
 

Χιωτης

Moderator
Staff member
19 February 2011
35,421
Βριλήσσια
Olight S35, αναλυτικη περιγραφη

Ας δουμε τωρα τι πραγματικα ειναι ο Olight S35 baton (3χΑΑ).

Πρωτα απ'ολα πρεπει να σημειωσω οτι περα απο την κατασκευη του (αλουμινιο), το φινιρισμα του ειναι πολυ εντυπωσιακο, με εξαιρετικα λεπτες γραμμωσεις, που πρεπει να ειναι ομως επιρρεπες στην κακομεταχειριση και στη σκονη.
Γι'αυτο και προτεινεται απο τον κατασκευαστη σαν 'household light' (φακος σπιτιου) και οχι σαν outdoor light, οπως προτεινεται ο Fenix LD40 απο την Fenix. Και πραγματικα, ο φακος ειναι απο τις καλυτερες και χρησιμοτερες επιλογες
για φακος σπιτιου γενικης χρησης. Η μεσαια του σκαλα στα 120 lumens με διαρκεια 3,5 ωρες ειναι οτι πρεπει. Ειναι απολαυση να τον χρησιμοποιεις, να τον βλεπεις και να τον κρατας. Το δε diffuser ειναι πολυ αποτελεσματικο καθως αυξανει την λειτουργικοτητα του σε περιπτωση αναγκης στο σπιτι.

Θα μεινω λιγο στο ιδιαιτερα ομοιομορφο κυλινδρικο του σχημα και μεγεθος το οποιο κανει το κρατημα ευκολο και ευχαριστο, αλλα προσοχη γιατι ο φακος δεν στεκεται σε επικλινεις επιφανειες. Γλυστραει. Πιθανως αυτο να μην ειναι προβλημα στο σπιτι αλλα στο αυτοκινητο η στη βαρκα ειναι προβλημα καθως δεν μπορεις να τον αφησεις κατω για να φεξεις και να κανεις δουλεια, αν χρειαστει. Η μονη λυση ειναι να τον χρησιμοποιεις με το diffuser το οποιο του προσθετει την απαραιτητη ευσταθεια. Ειτε μπορεις να τον εχεις μεσα στη θηκη αλλα και παλι ειναι ημιμετρο. Ο φακος, οπως τον χαρακτηριζει και η Olight, ειναι 'high end household flashlight'. Και ειναι ιδανικος για αυτο το σκοπο.

DSC_8935.jpg

Εδω παραθετω τα μεγεθη που δινει η Olight για τον φακο τα οποια και πιστοποιησα με το δικο μου caliper και ζυγαρια ακριβειας, ετσι για τη χαρα :)

Μηκος: 12.8 εκατοστα! Ελαχιστο!! Οι περισσοτεροι 2χΑΑ ειναι γυρω στα 15εκ και οι περισσοτεροι 1χΑΑ γυρω στα 10μμ.
Διαμετρος: 4 εκατοστα η κεφαλη και 3.5 εκατοστα το σωμα. Ιδανικο μεγεθος για κρατημα. Για χρηση ομως θα δουμε παρακατω.
Βαρος: Χωρις μπαταριες 163 γραμμαρια (173 λεει το manual) και 240 γραμμαρια με μπαταριες Eneloop 2000mah.

O Φακος χρησιμοποιει 3χΑΑ μπαταριες με cree XL-M led και εχει 3 σκαλες φωτεινοτητας. Εχει και strobe (Ελληνιστι?). Οι σκαλες ειναι πολυ σωστα, κατα την αποψη μου κατανεμειμενες.

Υψηλη σκαλα: 380 lumens - διαρκεια 1.5 ωρα
Μεσαια σκαλα: 120 lumens - διαρκεια 3.5 ωρες
Χαμηλη σκαλα: 20 lumens - διαρκεια 240 ωρες (..δεκα μερες:)
Strobe: 380 lumens - διαρκεια 3 ωρες

Μεγιστη αποσταση ακτινας δρασης: 180 μετρα. Αρκετα για τις περισσοτερες χρησεις. Αν και ο φακος δεν ειναι 'thrower', οπως ο Fenix LD40, και η δεσμη του δεν ειναι συγκεντρωτικη, το βεληνεκες του ειναι ακρως ικανοποιητικο.

DSC_8980.jpg

Η λειτουργια του φακου τωρα ειναι εξαιρετικα απλη. Πατας το κουμπι (απο σιλικονη) στο σωμα και αναβει. Κρατας πατημενο το κουμπι και αλλαζει σκαλα μεσα σε ενα περιπου δευτερολεπτο. Ξαναπατας το κουμπι και σβηνει και εχει
μεινει στη μνημη η τελευταια σκαλα που χρησιμοποιησες. Αν θελεις να χρησιμοποιησεις το strobe τοτε, καθως ειναι αναμμενος ο φακος σε οποιαδηποτε σκαλα, πατας γρηγορα το κουμπι δυο φορες. Απερνεργοποιειται οταν ξαναπατας
το κουμπι και σβηνει. Αν θες να συνεχισει να αναβει μετα το strobe τοτε το κρατας πατημενο και ο φακος επανερχεται στη σκαλα που βρισκοταν πριν μπεις στο strobe. Τοσο απλα και ομορφα. Ενα κουμπι κανει ολη τη δουλεια.

Το φακουδακι ομως εχει και καποια πρωτοποριακα καλουδια ενσωματωμενα! Εχει ενδειξη χαμηλης μπαταριας οταν η ταση πεσει στα 3 volt! Αναβοσβηνει διακριτικα ενα λεντακι κατω απο το κουμπι σιλικονης για ενα δευτερολεπτο.
Απο κει και περα δεν σημαινει οτι πρεπει να αλλαξεις μπαταριες καθως ο φακος μπορει να δουλεψει για πολυ ωρα ακομα. Απλα σε ενημερωνει για να εχεις το νου σου.

Και δεν ειναι μονο αυτο!
Ο Olight S35 διαθετει και λειτουργια lock!! Κλειδωνει δηλαδη χωρις να χρειαστει να ξεβιδωσεις την ουρα, το tailcap!! Παγκοσμια πρωτια της Olight!!Πως γινεται?
Οταν ο φακος ειναι αναμμενος, κρατας το κουμπακι πατημενο για περιπου 9 δευτερολεπτα (μεχρι να κανει 3 κυκλους στις σκαλες δηλαδη) και μετα ο φακος σβηνει και ασφαλιζει/κλειδωνει.
Οταν πας να τον αναψεις, ενω ειναι κλειδωμενος, αναβει το λεντακι κατω απο το κουμπι που σου υπενθυμιζει οτι τον εχεις κλειδωσει. Ξεκλειδωνει οταν πατησεις 3 φορες γρηγορα το κουμπι on/off. Καλο ε?

DSC_8941.jpg

Στο επομενο ποστ θα δουμε το φακο Olight S35 εσωτερικα.
 

Χιωτης

Moderator
Staff member
19 February 2011
35,421
Βριλήσσια
σε εξοδα δεν λες τιποτα, και εγω ετοιμος ειμαι!!

μπραβο χιωτη! δωσε δωσε...
απο φωτεινοτητα τι λεει;

Γεια σου ρε Mike, σε ευχαριστω!

Σιγα σιγα ολα θα τα δουμε! Την πιο καλη αναλυση που υπαρχει παγκοσμιως θα κανω εδω για παρτυ σας, να μη χρειαζεται να πηγαινετε σε ξενα φορουμ:ernaehrung004:
 

Χιωτης

Moderator
Staff member
19 February 2011
35,421
Βριλήσσια
Πολύ κάλος φακός χιωτη. Θα μας βάλεις σε έξοδα πάλι απ ότι φαίνεται..:ernaehrung004:

Καλως τον Μαριο! Περιμενε να το διαβασεις ολο να δεις αν ειναι αυτος που χρειαζεσαι.
Ο φακος ειναι πολυ καλος, πρωτοποριακος θα ελεγα σε πολλα πραγματα. Ιδανικος για το σπιτι και τον κηπο.

Αν εισαι συλλεκτης, πρεπει να τον παρεις οπωσδηποτε!!!:ernaehrung004:
 

kospap

Supreme Member
31 July 2009
8,172
κατα τη γνωμη μου απο το ΛΟΚ και μετα γινεται πολυπλοκος....

πολυ καλη δουελια αλλα θα προτεινα να βγαζεις παντα φωτο απο τα σπειρωματα...ειναι πολυ καλος δεικτης της ποιοτητας κατακευης....
 

Χιωτης

Moderator
Staff member
19 February 2011
35,421
Βριλήσσια
Πριν τον ανοιξουμε αυτο το εργο τεχνης, οπως το χαρακτηρισε καποιος και οχι αδικα, να πω οτι ο Olight S35 baton ειναι χαρακτηρισμενος σαν IPX-8, το οποιο ερμηνευεται απο την Olight σαν Highly water resistant.

Συνηθως οι κατασκευαστες δινουν και λεπτομερειες περα απο το καθε standard. Πχ. η Fenix για τον Fenix LD-40 δινει IPX-8 underwater 2 meters, δηλαδη μπαινει στο νερο μεχρι τα δυο μετρα (για τουλαχιστον 30 λεπτα).
Το highly water resistant που δινει η olight για τον φακο με προβληματιζει λιγο για την περιπτωση που θα ηθελα τον φακο στη βαρκα και πεσει στη θαλασσα, αλλα οχι οταν προκειται για βροχη η αλλη παρομοια περιπτωση.
Ισως στειλω email στην Olight για τη διευκρινιση.

DSC_8959.jpg
Οπως βλεπουμε ο φακος χρησιμοποιει 3 ΑΑ μπαταριες σε εναν ανταπτορα που ειναι κολλημενος στη βαση του φακου. Δεν γνωριζω πολλους φακους που να εχουν αυτη τη διαταξη με τον ανταπτορα ενσωματωμενο στην ουρα
του φακου. Βολικο παντως ειναι με λιγοτερα κινουμενα μερη. Ο ανταπτορας με τις μπαταριες ειναι απο τους ποιοτικοτερους που εχω δει. Δεν βλεπω ομως δακτυλιο στεγανοποιησης. Ισως ειναι κρυμμενος στη βαση του
ανταπτορα. Ισως και να μην υπαρχει διοτι στην συσκευασια ΔΕΝ υπηρχε ανταλλακτικο δακτυλιδι (o-ring). Iσως και γι'αυτο η olight τον χαρακτηριζει highly water resistant και οχι πληρως water proof.


DSC_8967.jpg
O φακος παρεχει προστασια αν βαλεις τις μπαταριες αναποδα. Εδω βλεπουμε το εσωτερικο το φακου οπου κανει επαφη ο ανταπτορας.
Πρεπει να πω οτι ο ανταπτορας βιδωνει και ξεβιδωνει πολυ μαλακα και ευκολα. Δειγμα ποιοτικης κατασκευης των theads, του σπειρωματος.
Το παχος του σωματος του φακου παρετηρησα οτι ειναι πολυ λεπτο, 1,5 χιλιοστο ενω αλλων παρομοιων ειναι γυρω τουλαχιστον 2 χιλιοστα.

DSC_8928.jpg
Εδω βλεπουμε το cree XL-M led του φακου και την αναγλυφη υφη του reflector που βοηθα στην καλη διαχυση (spill) του φωτος.
Ο reflector ειναι αρκετα βαθυς γι'αυτο και ο φακος εχει και καλο throw ταυτοχρονα με καλη διαχυση. The best of both worlds!
Παρατηρουμε επισης ενα κοκκινο δακτυλιδι κατω απο το κρυσταλλο του φακου. Ομορφη πινελια χωρις ιδιαιτερη χρησιμοτητα.


DSC_8954.jpg
Εδω μια αλλη φωτο του ανταπτορα που ειναι ενσωματωμενος στην ουρα του Olight S35.

Στο επομενο ποστ, η περιληψη των εντυπωσεων για τον αξιοθαυμαστο Olight S35 baton.
 

Χιωτης

Moderator
Staff member
19 February 2011
35,421
Βριλήσσια
κατα τη γνωμη μου απο το ΛΟΚ και μετα γινεται πολυπλοκος....

πολυ καλη δουελια αλλα θα προτεινα να βγαζεις παντα φωτο απο τα σπειρωματα...ειναι πολυ καλος δεικτης της ποιοτητας κατακευης....

Ευχαριστω!
Δυσκολη η φωτογραφιση του μαυρου σπειρωματος το βραδυ.. Παντως εχω παρατηρησει οτι και απο τον τροπο, απο την αισθηση που βιδωνει καταλαβαινεις επισης την ποιοτητα.
DSC_9030.jpg
 

Χιωτης

Moderator
Staff member
19 February 2011
35,421
Βριλήσσια
Olight S35 (3xAA) Review - Περιληψη

Στα περασμενα ποστ προσπαθησα μια αναλυτικη περιγραφη και προσθεσα τις προσωπικες μου εντυπωσεις για τον πραγματικα αξιοθαυμαστο Olight S35 που δουλευει με 3 ΑΑ μπαταριες.

Θελω να τονισω οτι το review αυτο ειναι απο την πλευρα του απλου καταναλωτη και τελικου χρηστη χωρις να υπεισερχεται σε ιδιαιτερα τεχνικα θεματα τασεων,αντιστασεων,κυκλωματων κλπ τα οποια δεν κατεχω καλα ακομα.
Αυτο ομως που ισως δοκιμασω για να συμπληρωνει καθε review ειναι καποιες φωτογραφιες εξω απο το σπιτι που θα δειχνουν καπως την ενταση του καθε φακου, οπως και φωτογραφιες του beam, της ακτινας του, στον τοιχο.
Αν και δεν ειναι τοσο απαραιτητα πιστευω, θα εχει πλακα!

Κλεινοντας λοιπον το review του Olight S35, θελω να πω οτι προκειται για ενα μεγαλο φακο σε αποδοση αλλα σε εκδοση μινιατουρας! Ειναι πραγματικα εντυπωσικο το ποσο μικρος ειναι!
Η ποιοτητα κατασκευης πραγματικα ξεχειλιζει τοσο που θες να τον εχεις στο ραφι να τον βλεπεις! Ειναι πολυ φινος φακος με κορυφαιο και λεπτομερες φινιρισμα και εντυπωσιακα στρογγυλο σωμα το οποιο μεν προσφερει εξαιρετικο κρατημα αλλα σε εντονη χρηση και κινησεις μπορει να σου πεσει λογω περιορισμενου μηκους! Επισης, λογω του απολυτως κυλινδρικου του σωματος, χωρις προεξοχες η κατι αλλο, μπορει να κυλησει ευκολα αν το αφησεις σε επικλεινες μερος.
Κατα τη γνωμη μου (sorry Γιωργο:) δεν κανει τοσο για αυτοκινητο η βαρκα. Περαν των οσων προειπα, λερωνει ευκολα και πιθανως να καταστραφει το φινο και λεπτεπιλεπτο φινιρισμα σε καπως απροσεκτη/βαρεια χρηση του και ειναι κριμα:).

Αποτελει τον ιδανικο φακο για μεσα στο σπιτι και στον κηπο, household flashlight που λεει και η Olight στο παρεχομενο operator's manual. Εχει ολη την φωτεινοτητα και μεγαλη διαρκεια που μπορει να χρειαστει καποιος απο ενα φακο. Το κουμπι στο σωμα ειναι ολα τα λεφτα! Ολες οι λειτουργιες γινονται αποκλειστικα με αυτο. Το οτι ειναι ΑΑ φακος αποτελει εγγυηση οτι ποτε δεν θα σου λειψει φως. Ο φακος ερχεται με ολα τα αξεσουαρ που χρειαζεται ενας φακος συμπεριλαμβανομενου ενος diffuser και μιας καλης θηκης.

Ο Olight S35 ειναι ηδη ο αγαπημενος μου μεγαλος 'μικρος' φακος!


ol1.jpg

collection.jpg

Σε επομενο ποστ θα γινει μια μικρη συγκριση με τον LD40, τον οποιο θεωρω, για πολυ συγκεκριμενους λογους, τον καλυτερο φακο για αυτοκινητο η/και για βαρκα.
 

Χιωτης

Moderator
Staff member
19 February 2011
35,421
Βριλήσσια
Καλορύζικος και καλοφώτιστος!

Ωραία παρουσίαση αν και θα έχει και συνέχεια!

Thanks man!

Τον εχω καμποσο καιρο, απλα πριν κανω το review ηθελα να παιξω λιγο μαζι του για να εχω ξεκαθαρη και σωστη αποψη, να φυγει ο πρωτος ενθουσιασμος, ξερεις.. αλλα ο ενθουσιασμος παραδοξως παρεμεινε, κατι λεει αυτο :))
 

ergotelis

AVClub Addicted Member
6 January 2010
2,018
Ηράκλειο Κρήτης
Μπράβο εξαιρετική παρουσίαση ευτυχώς που τον έχω ήδη γιατί θα με έκανες να τον αγοράσω!! :D
Μήπως να προσπαθήσουμε να τα συννενόσουμε όλα; Μπορώ πλέον να το κάνω! :p

Στο σκάφος/ψάρεμα δε θα τον χρησιμοποιούσα, εκεί πάνε άλλα εργαλεία! Αλλά για το αμάξι προσωπικά τον βρίσκω μια χαρά, γιατί:
-Έχει ΑΑ που τις βρίσκεις παντού
-Έχει καλά κατανεμημένα επίπεδα με current controlled levels κύκλωμα,πολύ σημαντικό για μένα, ένα επίπεδο ανάλογα τι θα χρειαστώ!
-Ομοιόμορφη και πανέμορφη δέσμη χωρίς σκουπίδια,ομαλή μετάβαση από ακτίνα στο κέντρο,όχι σκοτεινοί κύκλοι-σημεία, φωτίζει σωστά.
-Έχει κουμπί στο πλάι, ε για μένα το έχω αποδεχθεί, φακός που δεν έχει κουμπί(α) στο πλάι για άνοιγμα/κλείσιμο+ τα επίπεδα, δε μου κάνει για συχνή χρήση!
Όσον αφορά για το πόσο αδιάβροχος είναι, επειδή τον έχω ανοίξει πλήρως και έβαλα ένα λεντάκι πιο "ζεστό", νομίζω πως είναι απόλυτα αδιάβροχος. Τώρα δεν έχω τη συσκευασία δίπλα μου, δεν αναγράφει πάνω της για το πόσο αδιάβροχος είναι;

Μπράβο άντε με το καλό και στις επόμενες παρουσιάσεις, σκέφτομαι να κάνω ένα ξεχωριστό υποφάκελο να βάζω μέσα όλες τις καλές παρουσιάσεις, τι λέτε;
 
Last edited:

Χιωτης

Moderator
Staff member
19 February 2011
35,421
Βριλήσσια
Ευχαριστω Γιωργο!
Ναι αμε, ενωσε τα οπως νομιζεις.Θα ηταν ιδανικο να υπαρχει ενας φακελος με ολα τα reviews μαζεμενα. Ανα μαρκα φακου εννοεις η ολα χυμα μαζι?
Mακαρι ομως να μπορουμε και να συμπληρωνουμε.
Θελω να πω οτι δεν εχω τελειωσει ακομα, θελω να βαλω και καποιες φωτο με το φακο να φεγγει σε εξωτερικο χωρο καθως και να τον συγκρινω λιγο με τον LD40..:))

Επομενες παρουσιασεις θα εχουμε μπολικες..εχω φτασει κοντα στα 30 φακουδακια..και ορεξη υπαρχει!
 

Χιωτης

Moderator
Staff member
19 February 2011
35,421
Βριλήσσια
Μια συντομη συγκριση του Οlight S35 (3xAA) και του Fenix LD40 (4xAA). Εχει ηδη βγει και ο σημαντικα βελτιωμενος Fenix LD41 -με μεταλλικο σωμα και διπλασια φωτεινοτητα- καθως και ο E40, μια αρκετα πιο οικονομικη εκδοση του LD40/41.

Η ωραια και το τερας.. Δεν υπαρχει συγκριση στην ομορφια και την φινετσα μεταξυ των δυο φακων..

DSC_9015.jpg

DSC_9008.jpg

Αν ξεπερασουμε ομως το αρχικο σοκ της εμφανισης θα δουμε οτι ο LD40 εχει καποια χαρακτηριστικα τα οποια δεν μπορουν να αγνοηθουν ευκολα και μαλλον θα κανουν τον χρηστη να αγνοησει την ανορθοδοξη εμφανιση.

Ο Fenix LD40 ειναι απο τους πρωτους φακους που πηρα και λογικα ο φακος που εχει "κακοποιηθει" περισσοτερο διοτι οποτε δεν ειναι στο αυτοκινητο ειναι στη βαρκα..
Ο λογος που τον χρησιμοποιω πολυ σε 'βαριες' δουλειες ειναι οτι δεν φοβαμαι μηπως και καταστρεψω το σωμα του. Το πλαστικο που εχει και δεν καταστρεφεται ευκολα..εμαθα οτι ειναι ενα ειδος γερμανικου bullet proof πλαστικου!
Αν παρατηρησετε δεν εχει ουτε μια γρατζουνια αν και εχει ταλαιπωρηθει και βραχει με θαλασσινο νερο αρκετα. Δεν τσουλαει στο καπω και μπορεις να τον στηριξεις στη μηχανη του αυτοκινητου για να κανεις δουλεια. Δεν λερωνεται ευκολα και αν λερωθει, ξεπλενεται αμεσα και ευκολα με νερο και σαπουνι (αν υπαρχουν λαδια/γρασσα). Η αληθεια ειναι οτι δεν με εχει προβληματισει που εχει τα κουμπια στην ουρα.

Η διαρκεια των μπαταριων του ειναι εκπληκτικη και μακροβιοτερη στην μεγαλυτερη σκαλα (248lumens) απο καθε φακο που εχω, αλλα και απο τους αλλους, ανεξαρτητου κατηγοριας, με πανω απο 3 ωρες διαρκεια!
Καθως και 9+ ωρες και 27 ωρες στην δευτερη και τριτη σκαλα των 110 και 27 lumens αντιστοιχα. Αυτες ειναι και οι χρησιμοτερες σκαλες. Για την ιστορια, διαρκει 10 μερες στην μικροτερη σκαλα απο τις 4 σκαλες που διαθετει ο φακος.
Και οταν εχεις ενα φακο μονιμα εκτος σπιτιου, παιζει τεραστιο ρολο το ποσο αντεχουν οι μπαταριες διοτι μπορει να μην εχεις προσβαση σε αλλες. Επισης μπορει να ξεχασεις να τις φορτισεις, οποτε ειναι καλο ο φακος να μπορει να δουλεψει αρκετα με μισογεματες μπαταριες. Το σχημα του ειναι ιδανικο και παρεχει το καλυτερο κρατημα που μπορει να σου δωσει φακος. Αυτο ειναι ιδιαιτερα χρησιμο αν τα χερια σου ειναι βρεγμενα ειτε γλυστρανε.

Να τονισω οτι ο Fenix αναφερεται σαν αδιαβροχος (waterproof) μεχρι τα 2 μετρα στο manual της εταιρειας σε αντιθεση με το manual της Olight που τον αναφερει τον S35 σαν Highly water resistant.

Tελος ο Fenix LD40 ειναι και δεινος thrower με εμβελεια τα 207 μετρα παρ'ολο που ειναι φακος των 248 lumens. Αυτα με κανουν να προτιμω τον Fenix LD40 για το αυτοκινητο η/και τη βαρκα εναντι του κουκλιστικου Olight S35, ιδιαιτερα τωρα που το diffuser του olight S35 κανει και για τον Fenix LD40 :)).

DSC_9013.jpg

Εδω ο Fenix LD40 με το diffuser του Olight S35! Μεγαλη χαρα που εχω diffuser και για τον Fenix! Ηδη το diffuser συνοδευει μονιμα τον Fenix. Ειναι χοντροκοπια αλλωστε και δεν ταιριαζει στο αστερακι της Olight -bye-
Αναλυτικη παρουσιαση του LD40 θα γινει αργοτερα στο thread της Fenix.
 

Χιωτης

Moderator
Staff member
19 February 2011
35,421
Βριλήσσια
Ευχαριστω Σταυρο! Εδω ειναι μια φωτο (απο τα 20μετρα περιπου) με τον olight s35 στη μεσαια σκαλα. Το φως ειναι δυνατο και δεν σε αφηνει να δεις λεπτομερειες του στοχου..
ol.jpg
 

djebel

New member
27 July 2012
33
τον αγόρασα και γω μόλις χθες από Ελλάδα

έχω στην κατοχή μου έναν fenix e01 (πάντα σε κάποια τσέπη) για καθημερινή χρήση λόγω του μικρού μεγέθους και της μεγάλης αυτονομίας
έχω έναν olight t15 στην τσάντα για το κάτι καλύτερο (δυνατότερο κλπ).... που αγόρασα σε (νομίζω) καλή τιμή από Ελλάδα πριν κάνα χρόνο περίπου


έψαχνα λοιπόν για κάτι μεγαλύτερο για να δω επιτέλους τι σημαίνει >200 lumens και για περιστασιακή χρήση απαιτήσεων
... που να καλύπτει όμως την προϋπόθεση : ΑΑ ή ΑΑΑ μπαταρίες (για να μην αναγκαστώ σε περαιτέρω έξοδα άλλου τύπου μπαταριών + φορτιστή και την πολυπλοκότητα στην καθημερινότητα που συνεπάγεται αυτό...

.... και έπεσα πάνω σε αυτό το πόστ


Χιώτη, τι απέγινε τελικά το μαιλ όσο αφορά το water resistance?
γιατί εγώ βλέπω τόσο στο κουτί όσο και στο επίσημο σιτε να αναφέρει 2 μέτρα
http://www.olightworld.com/en/products_show.aspx?ProId=382&CateId=105
πατήστε specifications
 

Χιωτης

Moderator
Staff member
19 February 2011
35,421
Βριλήσσια
Καλοριζικος, νομιζω οτι πρεπει να εισαι πολυ ευχαριστημενος απο το μεγεθος, την ποιοτητα, τα λουμενς και τα παρελκομενα αυτου του καταπληκτικου φακου. Ετσι δεν ειναι?

Το email το ξεχασα εντελως! Δεν θυμαμαι αν μου απαντηθηκε η οχι! Παντως εστειλα νεο σημερα ([email protected]) και θα ενημερωσω μολις παρω απαντηση.

Δεν εχω λογο να αμφιβαλλω για το αδιαβροχο του φακου (και δεν μιλαμε για βροχη και τετοια αλλα για κανονικο βουτηγμα στη θαλασσα) απλα δεν βλεπω καποιο ο-ring στην ουρα και προβληματιζομαι λιγο. Αυτο τους εγραψα και στο emai.

..και καλως ηρθες στο Φορουμ μας!