Boss

Ψηφίστε την Σειρά:


  • Total voters
    0

NtinNton

Supreme Member
8 September 2008
3,281
hs5g6u.jpg



πηγές: official site , imdb

imdb Rating: 8.1 /10



Ο Tom Kane δεν είναι απλώς ο δήμαρχος του Σικάγου είναι κάτι παραπάνω είναι το αφεντικό της πόλης. Συμμετέχει εδώ και δεκαετίες στα κοινά, ξέρει και ελέγχει τους πάντες και τα πάντα, μοιράζει δουλειές και περιουσίες είναι ο βασιλιάς που όλοι φοβούνται αλλά και όλοι υπηρετούν. Αλλοτε σκληρός και άλλοτε τρυφερός, άλλοτε διεφθαρμένος και άλλοτε τίμιος φροντίζει ώστε η πόλη που αγαπά να λειτουργεί σαν καλοκουρδισμένο ρολόι. Το ότι δεν μιλάει με την κόρη του, δεν κοιμάται με την γυναίκα του, δεν εμπιστεύεται κανένα παρά μόνο τον εαυτό του είναι απλώς μέρος του παιχνιδιού τους κανόνες του οποίου μπορεί να φαίνεται ότι σέβεται στην πραγματικότητα όμως ο ίδιος ορίζει και αλλάζει όποτε χρειάζεται.
Ολα αλλάζουν όταν ανακαλύπτει ότι πάσχει από μία σπάνια εκφυλιστική ασθένεια του εγκεφάλου. Το σκηνικό αρχίζει να μεταβάλλεται μια και αδυναμία στη θέση του δεν δικαιολογείται, οι σύμμαχοι μπορεί να γίνουν εχθροί, οι φίλοι προδότες και το χειρότερο από όλα είναι ότι όσο η αρρώστια προχωράει δεν είναι πάντα εύκολο να καταλάβει τι συμβαίνει στην πραγματικότητα και τι είναι απλώς όραμα και φαντασία

Με αφορμή τα σχόλια για τις ερμηνείες στο Breaking Bad είδα ότι δεν υπήρχε τόπικ για τον ηθοποιό που εκθρονισε φέτος τον Bryan Canston στα διάφορα τηλεοπτικά βραβεία. Η σειρά ξεκινάει σαν ένα ακόμα πολιτικό δράμα αλλά γρήγορα με βάση τους χαρακτήρες ξεφεύγει και γίνεται μαλλον το καλύτερο πολιτικό θρίλερ που έχει γραφτεί για την τηλεόραση τα τελευταία χρόνια. Ενταση και ρυθμός συσσωρεύονται και εκτονώνονται σε μικρές ή μεγαλύτερες εκρήξεις στην διάρκεια των επεισοδίων, ίντριγκες και διαπλοκή που παραπέμπουν σε ρωμαική αυτοκρατορία, ανατροπές μυστήριο και αγωνία ώσπου καταλήγει στο λυρικότερο τέλος σεζόν που έχω δει με background μια καταπληκτική ροκ διασκευή της σονατας του Σεληνοφωτος του Μπετοβεν διάρκειας πάνω από 15 λεπτά. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο Kelsey Grammer στο ρόλο του δημάρχου ήταν η ερμηνεία της χρονιάς για την φετινή σεζόν αλλά και οι υπόλοιποι είναι τουλάχιστον εξαιρετικοί. Από την επιβλητική σύζυγο Connie Nilsen, ως την πηδιέμαι όπου σταθώ αλλά έχω και αρχές Kathleen Robertson και από τον πιστό Martin Donovan(ειδικά αυτός) ως τον η φιλοδοξία μου δεν έχει όρια Jeff Hephner και όλους τους υπόλοιπους όλοι δίνουν ρεσιτάλ. Η σειρά ανανεώθηκε και για του χρόνου και ελπίζω μόνο να μην την ξεχειλώσουν και να κρατήσει το επίπεδο αν και μετά το τέλος της φετινής σεζόν θα είναι δύσκολο να ξαναφτάσουν σε κάτι τόσο καλό.






 
Last edited by a moderator:

stelios_syr

Established Member
21 June 2009
153
Αθήνα
Την έχω στο pc πολλές μέρες τώρα, αλλά δεν έχω προλάβει ακόμα να την ξεκινήσω. Φίλος που την ξεκίνησε ανέφερε ότι είναι καλή!
 

Αυγερινός Παπαδάκης

AVClub Addicted Member
29 November 2006
1,621
Νέα Ιωνία, Αθήνα
Συγχαρητήρια για το νήμα. Δεν είχα χρόνο να ασχοληθώ γράφοντας για τη σειρά, αλλά μιας και το ξεκινήσατε να συμφωνήσω απόλυτα με τον φίλο NtinNton. Η σειρά είναι σούπερ δυνατή, η ερμηνεία του Kelsey Grammer είναι συγκλονιστική και γενικά όντως απ' τις καλύτερες της σεζόν.
 

nemesi54

AVClub Addicted Member
18 September 2007
1,694
Μοσχάτο
Την "πήρα" κι εγώ κατα την διάρκεια της νύχτας γιατί έχω διαβάσει πολλά καλά σχόλια με αποκορύφωμα το ότι, η ερμηνεία του Grammer είναι εφάμιλλη του Cranston στο Breaking Bad !!
Να π'ω την αλήθεια ότι αυτός είναι ο λόγος που μου κίνησε την περιέργεια....

Για να δούμε λοιπόν......
 

pontios

Μέλος Σωματείου
17 June 2006
6,731
Clermont-Ferrand, France
Η σειρά είναι πολύ καλή. Για τον Grammer δεν χρειάζεται να την δεις για να ξέρεις. Ο άνθρωπος είναι απλά κορυφαίος. Για τα γούστα μου την βρήκα λίγο σκληρή. Επίσης αυτό το πράγμα με το σεξ, ήμαρτον πια.
Κατά τα άλλα και πράγματα μαθαίνεις για το Αμερικάνικο πολιτικό σύστημα, αλλά και καλογραμμένη και καλογυρισμένη είναι. Προτείνεται ανεπιφύλακτα.
 

kostas_dr

AVClub Enthusiast
22 November 2010
1,112
City of Athens
Ωραία σειρά, εξαιρετική η ερμηνεία του Kelsey Grammer. Συμφωνώ ότι οι σκηνές σεξ είναι αρκετά υπερβολικές.
Ταιριάζουν όμως με τη γενική ατμόσφαιρα της σειράς.
 

NtinNton

Supreme Member
8 September 2008
3,281
Για να επανερχόμαστε σιγά-σιγά. Είδα τα 4 πρώτα της 2η σεζόν και μπορώ να πω ότι η σειρά καλά κρατάει. Σαφώς και δεν έχει φτάσει στην κορύφωση όπως τα τελευταία της προηγούμενης αλλά τα νέα πρόσωπα έχουν αρχίσει να δένουν με την πλοκή, οι συμμαχοι και οι συγγενείς γίνονται αντίπαλοι.
Αν και ο τρόπος με τον οποίο συνεχίζει να κερδίζει τις εντυπώσεις ο Εζρα δεν είναι πρωτότυπος, το έχουν πετύχει απόλυτα αλλά για μένα η αποκάλυψη είναι η Κιττυ. Κουκλα ευαίσθητη αλλά και κόμπρα αν την πειράξεις παίζει πια το παιχνίδι όχι για την εμπειρία και με φιλοδοξίες αλλά για την επιβίωση. Οι νέοι βοηθοί είναι επίσης πολύ καλοί ειδικά ο νεαρός αν και το love story το φοβάμαι. Το παιχνίδι λογικά θα παιχθεί στο garden αλλά δεν νομίζω ότι έχουν ξεκαθαρίσει ακόμα οι συμμαχίες και οι αντίπαλοι
 

NassosT

Supreme Member
17 June 2006
4,693
Πολύ καλός ο πρώτος κύκλος, ειδικά το τελευταίο επεισόδιο, πολύ δυνατό.

Κατά τα άλλα και πράγματα μαθαίνεις για το Αμερικάνικο πολιτικό σύστημα
Πλην των εκτελέσεων, είμαι σίγουρος ότι δεν υπάρχει η παραμικρή διαφορά από το ελληνικό πολιτικό σύστημα και ειδκά το μικρόκοσμο της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Ενα τεχνικό θέμα, για τους φίλους της φωτογραφίας περισσότερο: το έχω προσέξει και σε άλλες πρόσφατες σειρές, αλλά σ' αυτή γίνεται εκτεταμένη χρήση πολύ μικρού, απειροελάχιστου σε κάποιες περιπτώσεις depth of field. Πολύ μικρή εστιασμένη περιοχή σε κάδρα out of focus, ακόμα και εφέ παρόμοια με αυτά των φακών τύπου lensbaby.
Γνωρίζετε αν γυρίζονται πλέον με dslr οι σειρές ή το ίδιο dof δίνουν και παραδοσιακές κινηματογραφικές κάμερες; Πρέπει να απαιτείται μεγάλη μαεστρία πάντως τόσο στο χειρισμό της κάμερας, όσο, φαντάζομαι, και στις κινήσεις των ίδιων των ηθοποιών. Ή δεν αλλάζει κάτι; Ή μήπως είναι αποτέλεσμα post processing;
 

cmoustos

AVClub Addicted Member
25 August 2008
2,078
Θεσσαλονικη
Και εμείς μόλις τελείωσαμε τον πρώτο κύκλο. ΓΟΥΑΟΥ. απλά καταπληκτικός και τα τρία τελευταία επεισόδια συγκλονιστικά. Η αλήθεια είναι ότι μέχρι και το 6ο κυλάει αργά το στόρι αλλά σε αποζημειώνουν οι ερμηνείες, η φωτογραφία, η μουσική.
Εμένα να πω την αλήθεια με κέρδισε η παραλλαγή του τραγουδιού στην εισαγωγή από τον Robert plant και έτσι την ξεκινήσαμε.
Αντε με το καλό και ο 2ος κύκλος τώρα.
 

Yperion

AVClub Fanatic
21 June 2006
43,515
BVR (Beyond Visual Range)
Τελείωσε και η δεύτερη σαιζόν με πολλές ανατροπές και ερωτηματικά.

Κορυφαία σειρά που απορώ γιατί οι πιο πολλοί την αγνοούν.
 

nemesi54

AVClub Addicted Member
18 September 2007
1,694
Μοσχάτο
Τελικά γνωρίζει κανείς αν ανανεώθηκε??

Δεν είδα τα 2 τελευταια ακόμα και δεν ξέρω αν αφήνει έστω τίποτα ανοικτο....
 

cmoustos

AVClub Addicted Member
25 August 2008
2,078
Θεσσαλονικη
Σιγά μη δεν άφηνε. Τον πρώτο κύκλο τον είδαμε σε μία εβδομάδα. Τον δεύτερο θα τον ξεκινήσουμε μάλλον αύριο και θα τον δούμε μονορούφι μάλλον. Αυτό είναι το καλό με τις σειρές που αποτελούνται από 8-12 επεισόδια. Δεν χάνουν την συνοχή τους και κρατάνε κάποιο ρυθμό, άν και η αλήθεια είναι οτι τα πρώτα 5 επεισόδια του α κύκλου ήταν αρύθμιστα 😄
 

NtinNton

Supreme Member
8 September 2008
3,281
Δειτε και το τελευταίο και τα ξαναλέμε. Φοβόμουνα ότι η σειρά δεν ξεπεράσει
τη δολοφονία του Εζρα
Η Κιττυ αυτής της σεζόν είναι η καλύτερη γυναικεία συμπληρωματική ερμηνεία που έχω δει. Απίστευτο τελευταίο επεισόδιο μια συνολικά σχεδόν τέλειας σεζον
 

gregacm

New member
10 December 2009
43
Αρτα
Ok,ο Τομ Κειν ειναι ενας απο τους καλυτερους χαρακτηρες που εχω δει σε σειρα.Το θεωρω δεδομενο οτι θα παμε σε 3η σαιζον.Με το που κλεινει ενα μετωπο,ανοιγει ενα αλλο.Σε δουλεια να βρισκομαστε δηλαδη.
 

NtinNton

Supreme Member
8 September 2008
3,281
Δυστυχώς canceled. Ισως βγει καμμιά τηλεταινία ώστε να τελειώσει λίγο ομαλά
 

Jimmy

AVClub Enthusiast
25 August 2006
779
Δυστυχώς canceled. Ισως βγει καμμιά τηλεταινία ώστε να τελειώσει λίγο ομαλά

Μα καλα τι πινουν εκει περα και ματαιωνουν μια πολυ καλοστημενη σειρα με εκπληκτικες ερμηνείες?