Σύντομος οδηγός αποκωδικοποιητών της αγοράς

talos_2002

Supreme Member
27 January 2010
5,393
Θεσσαλονίκη
Ευχαριστώ πολύ όλους σας για τα τόσο θετικά σας λόγια! Είναι πραγματική ικανοποίηση και κίνητρο να κάνω και άλλα! ;)

Παρακαλώ θερμά να μείνουμε εντός θέματος. Συζητήσεις γύρω από μοντέλα αποκωδικοποιητών μπορούν να γίνουν στα νήματά τους, ενώ αν δεν υπάρχει μπορεί να δημιουργηθεί φυσικά :smile: Είναι κρίμα να χαθούν χρήσιμες για πολλούς πληροφορίες, επειδή αναφέρονται σε άλλα θέματα.

auauau, έχεις ΠΜ για το firmware.
 

Kostas_Y

AVClub Fanatic
24 December 2009
13,466
North by Northeast
Έχω ήδη αγοράσει τον LifeView LV6TBOXHD_2 και είμαι απόλυτα ευχαριστημένος, πλην του δύσχρηστου τηλεχειριστηρίου του. Δεν έχω καμία σχέση με το αντικείμενο (ούτε ηλεκτρονικός είμαι ούτε ασχολούμαι με την τηλεόραση) αλλά «έχω φάει όμως κόλλημα» με τον TS6010HD Stelth της ιταλικής TELESystem.http://www.telesystem-world.com/web...3/mini-decoder-digitale-terrestre-hd-pvr.html Στην Ελλάδα έρχεται στις 14 Ιουλίου και σκέφτομαι να το αγοράσω. Δεν γνωρίζω πολλά για αυτόν και θα ήθελα την βοήθειά σας. Από την ιταλική ιστοσελίδα διαβάζω ότι είναι HD και έχει ψηφιακή έξοδος ήχου SPDIF ομοαξονικό. (Δεν γνωρίζω τι σημαίνει αυτό, πιστεύω να είναι καλό). Στην ελληνική ιστοσελίδα γράφει για Dolby Digital / Dolby Digital Plus ήχο. http://www.shls.gr/product.asp?catid=3508Επίσης νομίζω ότι έχει ένα από τα καλύτερα σχεδιασμένα τηλεχειριστήρια και μάλιστα είναι τηλεχειριστήριο εκμάθησης! Αξίζει να το αγοράσουμε; Περιμένω τις γνώμες σας.

Follow me...
 
Last edited by a moderator:

spermnator

New member
3 June 2008
82
Προφανως οι 9 στους 10 που μπηκαμε σε αυτο το τοπικ τις τελευταιες μερες,μπηκαμε διοτι συγγενεις κτλ εχουν μια αρχαια crt και θελουμε να συνεχισει να δουλευει.οποτε σε αυτες τις τιβι δεν μας νοιαζουν καν οι hd αποκωδικοποιητες,παρα μονο οι sd.σωστα η λαθος?Επισης οι περισσοτεροι θελουμε να δωσουμε οσο το δυνατον λιγοτερα απλα για να κανουμε την δουλεια μας,χωρις βεβαια να κανουν 2 λεπτα να αλλαζουν τα καναλια η να μη δουλευουν,αλλα λες στο αρθρο σου οτι ολοι οι sd ειναι ιδιοι ουσιαστικα και εχουν ιδιο chip.Προτεινεις εναν απο το πλαισιο στα 35 ευρω... http://www.plaisio.gr/Sound-Vision/...quipment/Receivers/ZD-1100-Mpeg4-Stb-Dvbt.htm

Αν μπω σκρουτζ και κανω μια αναζητηση στους πιο δημοφιλεις και παρω οτι ναναι sd,αλλα με 20-25 ευρω,θα το μετανιωσω? πχ εντελως τυχαια...

http://www.skroutz.gr/s/337044/Crypto-ReDi-40MP.html
http://www.skroutz.gr/s/431263/OEM-Legent-SD.html
http://www.skroutz.gr/s/417501/Digital-World-SDT-120.html

Γνωμες?
 

zoros

New member
8 December 2006
27
Εύγε, άριστη ανάλυση!
Μια ερώτηση: υπάρχει κάποιο μοντέλο που να μπορεί να διαβάσει media files μέσω ethernet (απευθείας δηλαδή από τον media server που έχω) και όχι μόνο από USB? Το μόνο που βρήκα είναι αυτό: http://technozein.pathfinder.gr/emtec-movie-cube/
όπου το άρθρο αναφέρει πως έχει πρόβλημα στο να διαβάσει υπότιτλους όταν παίζει αρχεία μέσω δικτύου...
Έχετε κάποια πρόταση?
 

tolias

Supreme Member
5 March 2011
3,745
Έχω την εντύπωση ότι οι πρώτες σελίδες του thread με τον οδηγό θα πρέπει να ανανεώνονται. Όταν προκύψει μία πληροφορία για έναν δέκτη ή ένας νέος δέκτης, να μπορεί να γράφεται συμπληρωματικά στις πρώτες σελίδες, στις αντίστοιχες κατηγορίες, για να μην χαθεί σε κατοπινό post σε παρακάτω σελίδες. Παράδειγμα της λογικής αυτής είναι αυτό το thread που ο πίνακας συμπληρώνεται και μεταφέρεται σε όλες τις σελίδες:
http://www.avclub.gr/forum/showthread.php/62515-Εντυπώσεις-και-γνώμες-για-την-Digea-στην-Αθήνα
 
Last edited:

talos_2002

Supreme Member
27 January 2010
5,393
Θεσσαλονίκη
Last edited by a moderator:

makfil

Supreme Member
12 September 2010
4,098
Φιλοθέη/Γλυφάδα
Καλό και το "συγκριτικό" του digitaltv, αλλά τις πληροφορίες που έχει συγκεντρώσει ο talos_2002 σ' αυτό το θέμα, για τους επεξεργαστές, τα + και -, καθενός εξ αυτών, δεν μας τα δίνει κανένας κατασκευαστής και εισαγωγέας.
 

tolias

Supreme Member
5 March 2011
3,745
Εξαιρετικά τα βιντεάκια. Ρίχνοντας μία σύντομη ματιά στους HD ALI που με ενδιαφέρουν βλέπω λεπτομέρειες των λογισμικών τους. Έτσι βλέπω ότι το πιο αρχαίο λογισμικό έχουν ο δικός μου Crypto 210AD που έβγαλε λογισμικό πριν λίγο καιρό, αλλά μάλλον για απάτη μου κάνει γιατί είναι ακριβώς το ίδιο με το παλιότερο. Όπως και οι Digitalbox HDT-300 και Digitalworld HDT-330 που φαίνεται να έχουν το ίδιο λογισμικό με τον Crypto, παρά την διαφορετική ημερομηνία που δείχνουν. Οι Strong 8102 και 8105, και o Thomson THT501 έχουν λογισμικά ίδιας ημερομηνίας με τον Crypto αλλά έχουν αρκετά χαρακτηριστικά που παραπέμπουν σε πολύ νεότερο λογισμικό από του Crypto. Αυτό τουλάχιστον δείχνει σεβασμό στους πελάτες τους. Για να μην πω για τους Opticum 80 και 90 που έχουν τις πιο τελευταίες ημερομηνίες στα λογισμικά τους, τα πιο τελευταία χαρακτηριστικά και την πιο μεγάλη παραμετροποίηση. Κατάφερε και με εξαπάτησε η Crypto με τον δέκτη 210AD με αρχαίο λογισμικό που μου πούλησε (παρά το τελευταίο λογισμικό τελευταίας ημερομηνίας που διέθεσε), αλλά είναι η τελευταία φορά που με εξαπάτησαν.
 

aadvarl

New member
14 October 2007
23
γεια και απο εμενα. Ευχαριστούμε για τον κόπο και χρόνο.. εγώ ενδιαφέρομαι αποκλειστικά για την χρήση σαν recorder . σύμφωνα λοιπόν με την ανάλυση η λύση είναι μονόδρομος με τον xoro hrt 8300 . πριν όμως μπλέξω με παραγγελίες απο εξωτερικό θα ήθελα να ρωτήσω για τον emtec movie cube n150h που μου είχε φανεί οτι κατι έκανε σε σχέση πάντα με την εγγραφή τηλεοπτικού προγγράματος . ξέρουμε κατι γι αυτόν ...????
 

Struggler

Senior Member
11 November 2007
534
καλημερα παιδα, να υποθεσω οτι τωρα με τους αποκωδικοποιητες τοdvd recorder panasonic παει αχρηστο ? και αν μπορει να συνδεθει πως γινεται ? ευχαριστω
 

sakis.kom

Supreme Member
3 August 2006
3,643
Athens - Greece
Ο δέκτης θα μπει στο SCART AV2 του DVDR... και το SCART TV1 του DVDR θα πάει στην TV.
Αν ο δέκτης έχει μόνο HDMI. Η απάντηση στο "άχρηστο" που είπες, είναι ΝΑΙ.
 
Last edited:
μπραβο και απο μενα για τον πολυ καλο οδηγο φιλε μου.

δεν ξερω αν ειμαι ατυχος που εχω παλια 32 LG και δεκτη της F&U DTR2205HDPVR (με τα γνωστα θεματα)

βεβαια εχω προτεινει και εχουν παρει γνωστοι μου τον edition hd και τον crystal audio hd (ειναι ευχαριστημενοι) δεν ξερω αν ο νεος hd της crypto ειναι καλος

επισης εχω να αναφερω οτι επειδη μου εκαναν δωρο μια LG 22 MONITOR-TV (LED) εχει ενσωματομενο αποκωδικοιποιητη/δεκτη MPEG 4 και ειναι παρα πολυ καλος για οσους θελουν να παρουν τηλεοραση + monitor για τον υπολογιστη τους την προτεινω ανεπιφυλακτα.
 

makfil

Supreme Member
12 September 2010
4,098
Φιλοθέη/Γλυφάδα
μπραβο και απο μενα για τον πολυ καλο οδηγο φιλε μου.

δεν ξερω αν ειμαι ατυχος που εχω παλια 32 LG και δεκτη της F&U DTR2205HDPVR (με τα γνωστα θεματα)

Γιατί να είσαι άτυχος;
Έχω το ίδιο ακριβώς ζευγάρι και είμαι πολύ ευχαριστημένος από τον ΣΕΠ 2010 που άρχισε η Αίγινα τα ψηφιακά. Ο δέκτης είναι πολύ καλός για τη βασική αποστολή του αλλά και τις δυνατότητες media player. Μη ζητάμε και υπερβολές όταν οι ενσωματωμένοι δέκτες δεν πλησιάζουν τις δυνατότητες των εξωτερικών.
 
Last edited by a moderator: