Panasonic Plasma ST50 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

alelo

Established Member
2 July 2009
214
Αγρινιο
Τα ίδια και με m34r. Κανοντας τα τεστ με τα motion βίντεο του avclub παρατηρώ ότι για δείξει σωστά πρέπεινα βαλω την ανάλυση χειροκίνητα . Στο αυτοματο δεν αναγνωρίζει την ανάλυση η το κάνει upscaling
 

tsiouficto

Senior Member
7 November 2010
631
Athens, Greece
Μια ερώτηση σχετικά με τις ρυθμίσεις... Γιατί λέτε την οξύτητα στο μηδέν; Είναι καθαρά υποκειμενικό το θέμα; Το ρωτάω διότι με αυτή τη ρύθμιση μου φαίνεται πολύ "θολή" η εικόνα. Την οξύτητα των έχω γύρω στο 7-8 (στα 10) στο WD και τέρμα στο τηλεοπτικό.
 

czoun

Supreme Member
29 November 2007
7,734
Αθήνα
Απάντηση: Re: Panasonic Plasma ST50 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Μια ερώτηση σχετικά με τις ρυθμίσεις... Γιατί λέτε την οξύτητα στο μηδέν; Είναι καθαρά υποκειμενικό το θέμα; Το ρωτάω διότι με αυτή τη ρύθμιση μου φαίνεται πολύ "θολή" η εικόνα. Την οξύτητα των έχω γύρω στο 7-8 (στα 10) στο WD και τέρμα στο τηλεοπτικό.

Δεν λέμε την οξύτητα στο 0, λέμε ξεκινάμε από το 0 και ανεβάζουμε μέχρι.... ;)

Αν στο 1 εμφανίζονται τα "παρελκόμενα" τότε το 0 είναι σωστό, αν στο 2 εμφανίζονται τα "παρελκόμενα" τότε το 1 είναι σωστό κ.ο.κ. ;)

Κατά τη γνώμη μου το sharpness σε μια συσκευή απεικόνισης ανεξαρτήτου τεχνολογίας είναι ένα και μοναδικό, για μένα τα υπόλοιπα είναι υποκειμενικά συμπεράσματα και φιλοσοφίες που έχει βγάλει ο καθένας ανάλογα με το πως αρέσει σε αυτόν να βλέπει, αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό μια και αυτός είναι που βλέπει και θα βλέπει τη συσκευή που υπάρχει μπροστά του.

Από κει και πέρα όμως, άλλο το τι αρέσει στο μάτι του καθένα και άλλο το πως ελέγχουμε το sharpness μιας συσκευής απεικόνισης.

Βάζουμε την συσκευή απεικόνισης να δείξει αυτή την εικόνα, που βρίσκεται στο κεφάλαιο 5 των βασικών ρυθμίσεων του AVS HD 709 (http://www.avsforum.com/t/948496/avs-hd-709-blu-ray-mp4-calibration), για να δούμε σε ποια "όρια" παίζει η συσκευή μας με την default ρύθμιση που έχουμε επιλέξει.

sharpness_overscan.png


Ρυθμίζουμε το overscan ώστε να έχουμε 1:1 pixel mapping (πλήρης οθόνη, just scan, fit screen κ.λ.π.) και βάζουμε το ρυθμιστικό του sharpness στο 0.

Αρχίζουμε να ανεβάζουμε σιγά-σιγά το ρυθμιστικό της οξύτητας μέχρι να αρχίσουμε να βλέπουμε στις άκρες των αντικειμένων να εμφανίζεται, μια λευκή "γραμμή" με αυξημένη φωτεινότητα ή μέρος των ευθείων γραμμών που βρίσκονται στον κάθετο και τον οριζόντιο άξονα να μετατρέπονται σε ακανόνιστες θολές καμπύλες, κάνουμε μια "όπισθεν" και είμαστε ΟΚ.

Κοιτάμε αν υπάρχει ενεργοποιημένο κάποιο ρυθμιστικό βελτίωσης άκρων ( edge enhancement κ.λπ.), αν υπάρχει το απενεργοποιούμε για να δούμε τυχόν αρνητικές συνέπειες που μπορεί να επιφέρει και ξαναπαίζουμε με το ρυθμιστικό.

Ιδανικά το ρυθμιστικό της οξύτητας θα πρέπει να παραμείνει σε τέτοιο σημείο ώστε να μην εμφανίζεται καθόλου μουαρέ.

Συγχαρητήρια, μόλις ρυθμίσαμε την οθόνη μας να δείχνει με σωστή οξύτητα, αν δεν μας αρέσει το αποτέλεσμα δεν ανήκουμε στη κατηγορία αυτών που ψάχνουν το σωστό, αλλά ανήκουμε στη κατηγορία αυτών που ψάχνουν τι τους αρέσει, οπότε..

...βάλτε το ρυθμιστικό της οξύτητας όπου αγαπάτε.

http://www.avsforum.com/t/948496/avs-hd-709-blu-ray-mp4-calibration
http://www.missingremote.com/guide/display-calibration-part-i

Από αοριστολογίες, κάποιοι, κάπου, κάτι λένε ....

.....όποιος επιθυμεί ας διαβάσει ένα ενδιαφέρον άρθρο σχετικά με το Sharpness...

.....με link σχετικά με το ποιοι, το που και το τι λένε.

http://hifi-writer.com/wpblog/?page_id=3517 ( © Stephen Dawson 2012 )

Ευκρίνεια; Όχι…….. Παραμόρφωση; Ναι.


Σε ένα review που έγραψα πριν λίγο για μια όμορφη τηλεόραση Samsung 55 ιντσών, αφιέρωσα λίγο χρόνο για να διαμαρτυρηθώ σχετικά με τη default ρύθμιση "Sharpness". Out of the box, οι περισσότερες από τις ρυθμίσεις παράγουν μια πολύ ωραία ποιοτική εικόνα, εκτός από το ότι όλα αναιρούνται με την default ρύθμιση του " Sharpness ".

Τι κάνει λοιπόν το ρυθμιστικό του Sharpness; Και γιατί αυτό κατέστρεψε την εικόνα της τηλεόρασης;

Αυτό το ρυθμιστικό κάνει λίγο πολύ ό,τι υποδηλώνει το όνομά του: κάνει την εικόνα πιο έντονη από ό, τι είναι. «Σκληραίνει» τις άκρες των αντικειμένων στην οθόνη για να ξεχωρίζουν περισσότερο και η εικόνα φαίνεται σαν η κάμερα να ήταν περισσότερο εστιασμένη ή σαν να ήταν υψηλότερη η ανάλυση της εικόνας από ό,τι είναι. Αλλά όλα αυτά είναι απλώς μια εντύπωση με σημαντικό κόστος στην ποιότητα της εικόνας. Τα ρυθμιστικά του " Sharpness" αυξάνουν την αίσθηση της ευκρίνειας αυξάνοντας την αντίθεση σε αυτές τις σκληρές άκρες. Αυτό φαίνεται καλύτερα με εικόνες.

Εδώ έχουμε ένα test pattern από το Blu-ray Digital Video Essentials βίντεο:

fullsharpness501.jpg

Όπως μπορείτε να δείτε, το pattern αυτό αποτελείται από έντονα λευκά και μαύρα στοιχεία σε γκρίζο φόντο (λόγω scale down η εικόνα δεν είναι πολύ καθαρή, γι’ αυτό η λεπτομέρεια δεν είναι τόσο σαφής όσο θα μπορούσε να είναι). Φωτογράφησα αυτό το pattern στην τηλεόραση Samsung με τις default ρυθμίσεις της εικόνας.

Εδώ είναι ο κύκλος στο κέντρο της εικόνας, ο οποίος φωτογραφήθηκε με τη default ρύθμιση "Sharpness" στο 50, με την κλίμακα να είναι από το 0 έως το 100.​


detailsharpness50.jpg


Παρατηρείτε πως το μαύρο κείμενο και οι γραμμές έχουν όλα αυτό το ανοιχτό γκρι, σχεδόν άσπρο, φωτοστέφανο γύρω τους;

Τώρα, ας χαμηλώσουμε τη ρύθμιση στο 0 .

detailsharpness00.jpg

Όπως μπορείτε να δείτε, όλες οι γραμμές και τα κείμενα είναι τώρα ομαλά και πλήρη, και χωρίς τα φωτοστέφανα.
Η εικόνα από το Blu-ray είναι πλήρης 1.920 Χ 1.080 pixels. Δεν χρειάζεται καμία όξυνση. Όλα αυτά που κάνει η υποτιθέμενη επεξεργασία όξυνσης είναι να νοθεύεται το αρχικό υλικό. Σε πραγματικό υλικό βίντεο, τα φωτοστέφανα δίνουν στην εικόνα και σκληρή χροιά και συχνά επισκιάζουν την πραγματική λεπτομέρεια.
Επιλέγω την Samsung, μόνο επειδή ήταν μια τηλεόραση στο πάγκο δοκιμής μου όταν έγραφα.. Και πολλές άλλες μάρκες έχουν εκ κατασκευής το Sharpness “ανεβασμένο» στις default ρυθμίσεις, και το κάνουν όλες εξίσου κακά.

Μερικά πράγματα που πρέπει να σημειώσετε.

Κατ 'αρχάς, αν βρίσκετε την εικόνα οδυνηρά μαλακή και ασαφή σε σημείο όπου ταλαιπωρήστε, τότε φυσικά να μη διστάσετε να χρησιμοποιήσετε το ρυθμιστικό του Sharpness για να δείτε αν μπορεί να προσθέσει λίγο «σκληρά άκρα».

Για παράδειγμα, μια ενδιάμεση ρύθμιση από τη default (δηλ.: 25) σε αυτή την τηλεόραση απεικονίζεται έτσι:

detailsharpness25.jpg

Με αυτή τη ρύθμιση υπάρχει μια εμφανής ώθηση στο Sharpness και αν κοιτάξετε προσεκτικά, μόλις που μπορείτε να διακρίνετε τα φωτοστέφανα γύρω από τα στοιχεία. Είναι παραμορφωμένη, αλλά με κάποια περιεχόμενα η λίγη παραμόρφωση μπορεί να είναι προτιμότερη, ώστε να δώσει μια υποκειμενικά καλύτερη αίσθηση σε συγκεκριμένο υλικό. Είμαι ακριβολόγος σε μεγάλο βαθμό με την παρατήρηση μου, επειδή αυτό είναι δουλειά μου. Αλλά σε τελική ανάλυση, το σύστημά του σπιτιού σας είναι για ψυχαγωγία και όχι για συμμόρφωση με ορισμένα ιδανικά πρότυπα.

Δεύτερον, στις περισσότερες τηλεοράσεις η ρύθμιση της κλίμακας του “Sharpness” στο «μηδέν» επιτρέπει στην αρχική εικόνα να απεικονιστεί χωρίς καμία επεξεργασία, κάθε αύξηση στην ρύθμιση ενεργοποιεί την επεξεργασία ευκρίνειας. Αλλά, πραγματικά, ορισμένες μάρκες έχουν την πραγματική εικόνα κάπου στη μέση της κλίμακάς τους, και αν μειωθεί η ρύθμιση κάτω από τη μέση η εικόνα μαλακώνει ή φαίνεται σαν να μην έχει υπάρχει σωστή εστίαση. Απλά να είστε λίγο προσεκτικοί ώστε να μην το παρακάνετε.

Τρίτον, κάποιες τηλεοράσεις και οθόνες έχουν και άλλες ρυθμίσεις με ονόματα όπως «Ενίσχυση λεπτομέρεια» (Detail Enhancement , Edge Enhancement ) που κάνει παρόμοια πράγματα. Εάν η εικόνα σας φαίνεται με έντονα, σκληρά άκρα αντικειμένων, (ακόμη και με το ρυθμιστικό του Sharpness στο μηδέν), ψάξτε το Μενού για προχωρημένους για να δείτε αν υπάρχει κάποιο τέτοιο ρυθμιστικό.

Τέλος, όταν ρυθμίζετε το Sharpness στο μηδέν για πρώτη φορά, η εικόνα μπορεί να φαίνεται μαλακή στα μάτια σας και θα μπείτε στον πειρασμό να ξανανεβάσετε το ρυθμιστικό.

Κάντε στον εαυτό σας μια χάρη και αφήστε αυτή την τεχνητή διαδικασία εκτός, για μία ώρα, αν εξακολουθεί να σας προβληματίζει και μετά, ανεβάστε πάλι το ρυθμιστικό. Αλλά είναι πιθανό ότι πολύ σύντομα θα απολαύσετε το αυξημένο ποσό της πραγματικής λεπτομέρεια που διατίθεται από την εικόνα, σε συνδυασμό με την πιο film-like ποιότητα.

Για να ολοκληρώσω, θα ήθελα να τονίσω ότι κατά την προετοιμασία αυτής της Web εκδοχής του άρθρου ήμουν αρκετά εντυπωσιασμένος από την απώλεια της λεπτομέρειας κατά το scale down της πρώτης φωτογραφίας της, το οποίο μετετραπεί σε μια χρήσιμη εικονογράφηση.

Για λόγους σύγκρισης, πήρα φωτογραφία της πλήρους οθόνης με το ρυθμιστικό του “Sharpness” στο 0 - όπου ανήκει - και έκανα scale down στα ίδια 620 pixels πλάτους του. Εδώ είναι:

fullsharpness00.jpg



Παρατηρήστε πως μπορείτε να δείτε όλες τις λεπτομέρειες που λείπουν από τη πρώτη φωτογραφία με την default «Sharpened» εκδοχή παραπάνω.

fullsharpness501.jpg
fullsharpness00.jpg
 
Last edited:

JL_?

AVClub Fanatic
19 September 2008
15,415
Terra
Μια ερώτηση σχετικά με τις ρυθμίσεις... Γιατί λέτε την οξύτητα στο μηδέν; Είναι καθαρά υποκειμενικό το θέμα; Το ρωτάω διότι με αυτή τη ρύθμιση μου φαίνεται πολύ "θολή" η εικόνα. Την οξύτητα των έχω γύρω στο 7-8 (στα 10) στο WD και τέρμα στο τηλεοπτικό.

Σε γενικές γραμμές περί οξύτητας, διάβασε το post του czoun...

Ειδικά τώρα για τη σειρά 50 της Panasonic και σύνδεση με HD-player που παίζει στην αναφορά (όπως π.χ. το WD Live), η πιο σωστή τιμή στο ρυθμιστικό της οξύτητας, ώστε το πάνελ να αποδίδει όλη τη λεπτομέρεια που περιέχεται στο υλικό, χωρίς επιπλέον τονίσματα* ή θολώματα, είναι η 0.

Από εκεί και πέρα, αν κάποιος κάθεται σε απόσταση από την οθόνη μεγαλύτερη από τις προτεινόμενες ή/και μιλάμε για θέαση υλικού SD, ίσως να είναι θεμιτό το τσίμπημα της οξύτητας κατά 1-2 μονάδες, ώστε να καταστούν πιο ευκρινή τα περιγράμματα.

Aν πάλι κάποιος δεν ενδιαφέρεται να βλέπει με πιστότητα ως προς την αναφορά, τότε είναι ελεύθερος να ρυθμίσει σύμφωνα με τα γούστα του. Περί ορέξεως άλλωστε... ;)


*
Για να είμαστε απολύτως ακριβείς, ακόμα και στη θέση 0, φαίνεται να επενεργεί μία ελαχιστότατη δόση edge enhance, η δράση της οποίας όμως δεν έχει γίνει δυνατό να παρατηρηθεί σε κανονικό υλικό ή σε οποιοδήποτε pattern ελέγχου αναλυτικότητας, πέραν του Luma Zone Plate...
 

tsiouficto

Senior Member
7 November 2010
631
Athens, Greece
Σε θέαση HD υλικού μέσω WD, η αλήθεια είναι ότι η διαφορά δεν είναι τόσο τεράστια. Ακόμα και στο μηδέν η οξύτητα είναι σε πολύ καλά επίπεδα. Από κει και πέρα, στα επίγεια, με την οξύτητα στο μηδέν δεν βλέπεται ούτε καν ο ΣΚΑΪ. Βλέπω λες και έχω 50 βαθμούς μειωπία. Υπό αυτές τις συνθήκες, το 10άρι επιβάλεται.
 

czoun

Supreme Member
29 November 2007
7,734
Αθήνα
Τα παραπάνω είναι για HD υλικό , για τηλεοπτικό ό,τι αρέσει στον καθένα είναι και σωστό, δεν τίθεται θέμα. ;)
 

alelo

Established Member
2 July 2009
214
Αγρινιο
Σήμερα διάβασα σε ένα forum που συζητάγανε για το 24p 2:2 της panasonic 50st50 πως δημιουργεί κουραστική προβολή λόγω τρεμοπαιγματος της εικόνας . έχει ακούσει κανείς κάτι για αυτό?
 

karatzas

Established Member
26 December 2012
134
Παιδιά να ρωτήσω και εγώ κάτι. Εδώ και λίγο καιρό είμαι κάτοχος μιας 55st50. Είναι εξαιρετική, για την ακρίβεια είναι αυτό που περίμενα, πλην όμως ένα πράγμα μ' έχει παραξενέψει και θέλω αν μπορεί κάποιος να μου δώσει μια ιδέα. Μόνο στο standard mode και σε κανένα άλλο εμφανίζει σε σκοτεινές σκηνές και σε κοντινά σχετικά πλάνα με ήπια κίνηση προσώπων κάτι σαν στιγμιαίο gamma shifting, δηλαδή ένα ανεπαίσθητο αλλά υπαρκτό τρεμόπαιγμα στην φωτεινότητα. Μόνο σε σκοτεινά πλάνα και κυρίως μόνο στο stamdard ούτε στο movie mode ούτε στο game ούτε πουθενά αλλού. Τι είναι τούτο πάλι?
 

teri_vti

New member
4 December 2006
46
Καλησπερα.
Ειμαι απο χτες κατοχος μιας p65st50
Εχοντας μελετησει πριν την αγορα της και τις 72 σελιδες του θεματος , (τις ξαναδιαβασα τωρα) , εχω να αναφερω τα εξης

1) Την αγορασα απο Κωτσοβολο και οφειλω να πω οτι εκανα την παραγελια Τριτη και ενω μου ειπαν εως 20 μερες αναμονη , την παρασκευη (3 μερες μετα) την ειχαν ΗΔΗ στην αποθηκη τους και πηγα να εξοφλησω. Επισης επειδη φοβομουν γενικα για τυχον θεματα στο πανελ κλπ , εκανα την 5ετη τους συμβαση-εγγυηση. Ενα τελευταιο για το συγκεκριμενο καταστημα , ΔΕΝ εχουν ενιαιο τιμοκαταλογο , πηγα σε 3 διαφορετικα καταστηματα και πηρα 3 ΕΝΤΕΛΩΣ διαφορετικες τιμες.....την καλυτερη την πηρα στο καταστημα στη Συγγρου (επειδη απεναντι εχουν μεγαλο ανταγωνιστη το media markt)

2) Την εστησα λοιπον χτες , και ξεκινησα την διαδικασια στρωσιματος. Αμεσως συνδεθηκε και στο δικτυο μου παρεπιπτοντως , αν και δεν ειδα αν συνδεεται στο ιντερνετ κλπ κλπ. Ξεκινησα βαζοντας τις εξης επιλογες , αντιθεση 20 αντι για 30 που ειχε στην πιο απλη της ρυθμιση , χρωμα επισης στο 20 αντι για 30 , οξυτητα 0 , εβγαλα το ECO , θερμοτητα χρωματος αφησα την μεση (ουτε ψυχρο ουτε θερμο) , IFC το πηγα στο ελαχιστο , και μια αλλη ρυθμιση Ζωντανο χρωμα νομιζω , το εβαλα στο ΝΑΙ. Στα advanced δεν πειραξα το Gamma καθολου ουτε κατι αλλο (2.2 ηταν νομιζω) . Εβαλα τηλεοπτικα καναλια σε μεγενθυνση 1 και 2 (αναλογα το καναλι που εβλεπα) ωστε να μην υπαρχει τιποτα στατικο , και απο χτες παιζει τηλεοπτικο σημα. Πρωτη ερωτηση , ειμαι οκ οσον αφορα τις παραπανω ρυθμισεις για το στωσιμο?? Πρεπει να κανω καποια αλλαγη? Πειραζει που παιζει η τηλεοραση 24 ωρες σερι ? Μηπως πρεπει να την "ξεκουραζω" ?

3) Κατεβασα το Break IN απο το φορουμ μας , αλλα και ενα βιντεακι που δειχνει λιγα δευτερολεπτα ποδοσφαιρου για να δω αν εχω το προβλημα με τις καθετες γραμμες. Εδω ειναι και οι αποριες μου οι πολλες για να ξερω τι να κανω.
α) Στο βιντεακι του ποδοσφαιρου οσες φορες και να το ειδα , ΔΕΝ παρατηρησα κατι με καθετες γραμμες στο "γκαζον" , αλλα η εικονα εσπαγε γενικα επειδη επαιζε απο στικακι.....οποτε λεω να το ξαναγραψω σε dvd για να το δω . Δεν ειδα λοιπον κατι εχοντας αντιθεση απο 40 μεχρι και στο 10 που την κατεβασα
β) στο Break In ομως που εχει ολα τα χρωματα ενα ενα , το εβαλα στο PS3 και εκανα pause κυριως στο Γκρι το ανοιχτο αλλα και σε ολες τις πρασινες αποχρωσεις.
Εχοντας το χρωμα μεταξυ 20-40 , ΑΛΛΑ την αντιθεση εως 20 δεν εδειχνε τιποτα απολυτως το κακο. Πηγα πολυ κοντα στην tv , τιποτα, το ιδιο και στα 3 μετρα που καθομουν. Στο 15 παλι σχεδον τιποτα , στο πρασινο και κατι πολυ αχνο στο γκρι. ΜΟΝΟ οταν το εφτασα στο 0 την αντιθεση , ειδα αχνες πολυ γραμμες στο γκρι και στο πρασινο . Πανω απο το 20 επαναλμβανω ΔΕΝ φαινεται τιποτα απολυτως. Η ερωτηση μου ειναι τι ρυθμισεις πρεπει να εχω στο ΧΡΩΜΑ οταν κατω το παραπανω τεστ??? Να υποθεσω οτι πρεπει να το βαλω σε μεγαλη τιμη πχ 50 ωστε να ειναι εντονο , και μετα να κατεβαζω την αντιθεση για να δω τι γινεται? Διοτι το χρωμα το ειχα σε μεση τιμη κανοντας το τεστ.
Τι προτεινετε να κανω? Αλλαγη?? Επαναλαμβανω αν φαινεται κατι , φαινεται μονο οταν οι τιμες αντιθεσεις πλησιαζουν το ΜΗΔΕΝ.....στο 10-15 μονο αν κολλησεις και κοιτας να ανιχνευσεις κατι τετοιο.
γ) Παρατηρησα οτι παιζοντας παντως με τις ρυθμισεις της αντιθεσης στα χρωματα ,σε ορισμενα χρωματα , σε ορισμενες τιμες , εμφανιζεται ξαφνικα ενας μεγαλος κυκλος στη μεση της τηλεορασης σε αλλη αποχρωση (πολυ light , αλλα τον βλεπεις) και εξαφανιζεται αν αλλαξεις την αντιθεση. Πχ μπορει να τον βλεπεις στο πρασινο με αντιθεση 11 και στο 13 να μικραινει , στο 14 να εξαφανιζεται. Τι ειναι αυτο παλι? Το εχει δει καποιος??

δ) Τελευταιο , οταν εχω ψηλη τιμη αντιθεσης και κανω αυτα τα τεστ , γυρω απο τα ΜΕΝΟΥ της αντιθεσης , απο το κουτακι δηλαδη , δημιουργουνται ΟΡΙΖΟΝΤΙΕΣ γραμμες - σκιες . Ειναι φυσιολογικο??

Θα ανεβασω αμεσα φωτογραφιες για να δειχνω ενα ενα τα θεματακια και να μου πειτε τις προτασεις σας
 

grbl

New member
4 July 2012
74
Athens
φίλε μου εγώ θα σου πρότεινα να μην κοιτάς τέτοιες λεπτομέρειες! φτιάξε τις ρυθμίσεις της εικόνας και βάλε να δείς HD υλικό, ευχαριστήσου την ωραία τηλεόραση που πήρες.. Αν δεις κάτι που σε ενοχλεί σε κανονικές συνθήκες, ποδόσφαιρο/ταινίες, τότε πρέπει να δεις τι θα κάνεις. Το αν φαίνεται κύκλος με χαμηλή αντίθεση σε καρτέλα τι νόημα έχει? στο λέω γιατί άμα το ψάχνεις έτσι σίγουρα θα βρείς κάτι "κακό" και μετά θα είσαι λίγο ξενερωμένος.. την πάτησα κι εγώ έτσι και δεν έχει κανένα απολύτως νόημα να ξέρεις κάποια ελλατώματα της όταν αυτά δεν φαίνονται σε κανονικές συνθήκες θέασης! επίσης, όταν το ξέρεις θα πέφτει το μάτι σου πάνω, μόνο το δικό σου όμως που θα το ξέρει, οποιοσδήποτε άλλος δεν θα το διακρίνει..αυτά από μένα, καλορίζικη και καλές θεάσεις!
 

leomark_1937

New member
16 February 2013
2
φίλε μου εγώ θα σου πρότεινα να μην κοιτάς τέτοιες λεπτομέρειες! φτιάξε τις ρυθμίσεις της εικόνας και βάλε να δείς HD υλικό, ευχαριστήσου την ωραία τηλεόραση που πήρες.. Αν δεις κάτι που σε ενοχλεί σε κανονικές συνθήκες, ποδόσφαιρο/ταινίες, τότε πρέπει να δεις τι θα κάνεις. Το αν φαίνεται κύκλος με χαμηλή αντίθεση σε καρτέλα τι νόημα έχει? στο λέω γιατί άμα το ψάχνεις έτσι σίγουρα θα βρείς κάτι "κακό" και μετά θα είσαι λίγο ξενερωμένος.. την πάτησα κι εγώ έτσι και δεν έχει κανένα απολύτως νόημα να ξέρεις κάποια ελλατώματα της όταν αυτά δεν φαίνονται σε κανονικές συνθήκες θέασης! επίσης, όταν το ξέρεις θα πέφτει το μάτι σου πάνω, μόνο το δικό σου όμως που θα το ξέρει, οποιοσδήποτε άλλος δεν θα το διακρίνει..αυτά από μένα, καλορίζικη και καλές θεάσεις!

πηρα την tx-p42st50e πριν μια βδομαδα.μετα απο ολα αυτα που διαβασα εδω μεσα κατεβασα το break in dvd kai to βαλα σημερα να παιζει συνεχεια για 3 μερες συνεχομενα με τις ακολουθες ρυθμισεις"εικονα στο cinema mode,φωτεινιτητα,χρωμα,αντιθεση τισ μειωσα -3 απτο deufalt σινεμα.οξυτητα 0,eco off,ζωντανω χρωμα οχι,intelligent frame off katholou.kai tha to afiso etsi gia 3 me 4 meres synexomena.εν το μεταξυ οταν εβαλα το dvd δεν παρατιρισα καθετες γραμμες στα δεξια της οθονης σε κανενα χρωμα.δεν κσερω.μπορει να ειμαι τυχερος.δεν ακουω κανενα θορυβο.ηθελα να παρω τιν samsung ue40es6710 alla meta apo ola ayta pou diabasa gia ttin poiotita tis plasma apofasisa na riskaro kai na paro plasma mias kai eimai gamer.kal ekana re paidia?????kai pisteyete kala kano me to strosimo tis tv??????meta apto strosimo prepei na fonakso eidiko gia na mou tin calibrari??????giati den ksero pos na to kano ayto.kai an nai pou tha bro ayton ton texniko???????ευχαριστο πολυ προκαταβολικα για τις γνωμες πανω στις ερωτισις μου και γενικα ευχαριστω ολους που γραφουν εδω μεσα για την βοηθεια τους!!!!!!!!ελπιζω η τηλεωραση να βγαλει τα 800 ευρω που εδωσα για να τιν παρω..οπιεσδηποτε συμβουλες για την τηλεοραση ευπροσδεκτες.
 

Yperion

AVClub Fanatic
21 June 2006
43,515
BVR (Beyond Visual Range)
Καλώς ήλθες και καλές θεάσεις.

Θα βοηθήσει να σε διαβάζουμε πιο εύκολα αν δεν γράφεις μισά Ελληνικά μισά greeklish και αν αλλάζεις παράγραφο ή αφήνεις κενό μετά από 2-3 προτάσεις.

Δες και εδώ , gaming σε πλάσμα τι πρέπει να προσέχουμε...

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php/53970-Επιλογή-τηλεόρασης-για-gaming/page2
 
Last edited:

teri_vti

New member
4 December 2006
46
Σε συνθηκες με αντιθεση πανω απο 20 δεν φαινεται τιποτα απολυτως οσο και να προσπαθω να το διακρινω....οποτε πορευομαι ετσι και εαν κατι παει στραβα στο μελλον , 5 ετη εγγυηση εχω παρει απο κωτσοβωλο , θα μου φερουν το καινουριο μοντελο :p
Eπισης να αναφερω οτι τους πηρα ενα τηλ και εκανα παραπονο οτι δεν μου εδωσαν δωρο 2 ζευγαρια γυαλια οπως αναφερει στο site τους (κατι που δεν με πειραζε πολυ γιατι μου ειχαν κανει πολυ μεγαλη εκπτωση αντι για το δωρο) και μου ειπαν να περασω την δευτερα να παρω δωρεαν τα 2 ζευγαρια ! Σε καλο να μου βγει , πρωτη φορα τετοια καλη εξυπηρετηση απο κωτσοβολο

Δεν μου λυσατε την βασικη μου απορια ομως, ενω παιζω to break in dvd , για να δω εαν εχω προβλημα κατεβαζω την αντιθεση απο το 15 εως το 0 , αλλα το χρωμα που πρεπει να ειναι ??? (προσοχη , για το στρωσιμο ξερω οτι πρεπει να ειναι χαμηλα πχ στο 20 , εγω ρωταω που να το βαλω για να εντοπισω το προβλημα με τις καθετες γραμμες!)
 

auteur

Banned
12 March 2009
9,072
εγώ πάντως είχα πάρει 800ε την 50άρα :p + 150ε την 5ετή εγγύηση από Κώτσο :)
ποτε περιπου; Χωρις γυαλια φανταζομαι;
Στους γονεις μου ζητουσαν 200ε για την 5ετη εγγυση..
πολυ καλη η προσφορα που σου εκαναν παντως..