Samsung UE F6500 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

  • Αγαπητοί φίλοι και φίλες.

    Με ιδιαίτερη χαρά σας προσκαλούμε στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του AVClub στη Θεσσαλονίκη για το 2024 την Κυριακή 07 Απριλίου και ώρα 14.00

    Δηλώστε τη συμμετοχή σας εδώ, θα χαρούμε πολύ να σας γνωρίσουμε από κοντά.

rscosworth

New member
11 November 2010
13
Πατωντας το youtube εμφανιζεται μαυρη οθονη μετα loading, γκρι οθονη και αμεσως το σημα του youtube με γκρι φοντο.
 

bi171184

New member
6 October 2013
5
Κάτοχος μιας samsung 50f6500, ψάχνω αυτον τον καιρό μια αναβάθμιση στον ήχο. Μιας και ο χώρος μου είναι πολύ μικρός, δεν θέλω να καταφύγω σε λύση 5.1 αλλά σε λύση τύπου ηχομπάρας.

Θα ήθελα να ρωτήσω αν απο άποψη ποιότητας ήχου (ταινίες+μουσική) θα με κάλυπτε μια ηχομπάρα στην κατηγορία της samsung hw-f450 (ή η στην ίδια κατηγορία χρημάτων) ή αν θα έπρεπε να πάω σε ακριβότερη κατηγορία τύπου samsung hw-f550 ή sony ht-ct660. Αξίζει η διαφορά των 100+ ευρώ όσον αφορά στην ποιότητα? Δεν έχω καταφέρει ακόμη να βρώ σε μαγαζί κάποια απο τις παραπάνω για να έχω άποψη και να συγκρίνω..
 

PANOS 789

New member
26 November 2012
27
Re: Απάντηση: Samsung UE F6500 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Καλησπερα στην παρεα, παρελαβα χθες την 40F6500 τελικα και εγω. Οποτε βαλτε και μενα στη λιστα κατοχων!

1η εντυπωση, γενικα αυτα που διαβαζα & περιμενα. Digea - SD θελει ρυθμισεις & ετσι φτανει σε ενα καλο επιπεδο για led.
( εβαλα σχεδον ιδιες με αυτες του yperion, στην page 42 )
Στο HD & FHD παρα πολυ καλη εικονα-χρωματα, εντυπωσιαζει θα ελεγα! (βιντεο απο utube ειδα).

Ηχος καλος για led θα ελεγα, ισως ψαξω και αλλες λυσεις βεβαια.

Πιανει αριστο σημα απο ρουτερ διπλανου δωματιου, & στο ιντερνετ ειναι σαν να ειχα απλα 1 λιγο πιο αδυναμο pc, μια χαρα δηλαδη!
Ισως με ποντικι ή και πληκ/γιο θα χει ακομα καλυτερο browsing!

Εδω να ρωτησω ομως γιατι δεν βρισκει παντα αυτοματα και αμεσως το ασυρμ. δικτυο; Αν παω απο το μενου δικτυο, το βρω & βαλω κωδικο μπαινει.
Σημερα, μολις εκανα restart το μοντεμ το βρηκε & συνδεθηκε χωρις κωδικο αμεσως.
Τι πρεπει να κανω για να ειναι μονιμα η tv στο νετ; Παιζει ρολο οτι κλεινω το βραδυ το ρουτερ, η οταν κλεινει η tv ;
 

Yperion

AVClub Fanatic
21 June 2006
43,515
BVR (Beyond Visual Range)
Θα ήθελα να ρωτήσω αν απο άποψη ποιότητας ήχου (ταινίες+μουσική) θα με κάλυπτε μια ηχομπάρα στην κατηγορία της samsung hw-f450 (ή η στην ίδια κατηγορία χρημάτων)...

Έχω την F355 και είμαι πολύ ικανοποιημένος , δεν έχω δοκιμάσει όμως τις άλλες που αναφέρεις. Μπορείς να πας και σε λύση 2.1 πχ...

https://www.skroutz.gr/s/3140140/Samsung-HT-F4200.html
 

rooky

New member
4 April 2010
14
Γεια σας ειμαι κ´εγω κάτοχος της 46f6500 και στην προσπαθεια να βαλω τις ρυθμίσεις που προτείνεται διαπίστωσα οτι κάποιες ειναι απενεργοπιημενες πχ Ισορ. λευκού 10p και δεν μπορω να μπω σστο menu, πως μπορω να μπω στο menu?
Ευχαριστω προκαταβολικά για τη βοηθεια σας !!!
 

citiz

New member
15 September 2007
28
Και γω νέος κάτοχος της 46αρας, μπορείτε να με προσθέσετε. Την τσίμπησα στα 800 μαζί με επέκταση εγγύησης από τα MM σε άτοκες δόσεις. Σκέφτομουνα για την sony w685 50" αλλά ήθελε full smart tv κάποιος εδώ στο σπίτι και είπα να μην χαλάσω χατίρι, ελπίζω να κανα καλή επιλογή. Πρώτες εντυπώσεις θετικές, το panel ειναι samsung με βάσει τους κωδικούς που έχετε δώσει. Σε γκρι φόντο βλέπω λίγο φωτισμό στο πλάι και κάνει και πολύ ελαφριές κάθετες γραμμες. Σε κανονική θέαση δεν έχω προσέξει κάτι.
Μεσω ote tv, τα HD κανάλια τα δείχνει πολύ καλά, κυρίως τα ote sport hd , στις ταινίες κάνουν ενα μικρό πιξελιάσμα λόγω της συμπίεσης του οτε προφανώς. Το fox το δείχνει πολύ ωραία ας είναι SD, τα ελληνικά κανάλια με πείραγμα στης ρυθμίσεις βλέπονται στην 46αρα τουλάχιστον, εκτός του ANT1 που είναι τραγική η εικόνα. Το motion plus σε ταινίες/σειρές με κανονική ροή το απενεργοποιώ, με εκνευρίζει η ρομποτική κίνηση. Αξίζει κυρίως για γρήγορες σκηνές δράσης και στα αθλητικά εκεί το ενεργοποιώ.
 

virtus

Established Member
19 May 2007
295
Κάνοντας εγγραφή pvr από κανάλι έπαιξε κανονικά, αλλά μετά γυρνώντας σε τηλεοπτικό σήμα έδειχνε κατι σαν είχα διπλά είδωλα, κάτι σαν 3d. Έπρεπε να κλείσω για να επανέλθει. Τι μπορεί να γίνεται?
 

citiz

New member
15 September 2007
28
Κάνοντας εγγραφή pvr από κανάλι έπαιξε κανονικά, αλλά μετά γυρνώντας σε τηλεοπτικό σήμα έδειχνε κατι σαν είχα διπλά είδωλα, κάτι σαν 3d. Έπρεπε να κλείσω για να επανέλθει. Τι μπορεί να γίνεται?

Μήπως είχε πατηθεί το κουμπί 3D κατά λάθος;

Δοκίμασα τον media player χθες με στικάκι, το διάβασε αμέσως, 3GB mkv 1080p, και το τρέξε χωρίς πρόβλημα. Ευτύχως είναι εύκολη η αλλαγή γλώσσας στον ήχο γιατί ήταν με δύο audio (αγγλικά-ελληνικά) το αρχείο και ήθελα να αλλάξω. Τους υπότιτλους τους διάβασε σωστά αφού επέλεξα ελληνικά στις ρυθμίσεις των υποτίτλων. Τους δείχνει ωραία του υπότιτλους αλλά ειναι μικροί ακόμα και στο μεγάλο μέγεθος. Της LG ο media player είναι καλύτερος σε αυτό το κομμάτι. Δεν το ξέρουν να το διορθώσουν με ένα update δεν μπορώ να καταλάβω.
Είδα ένα animation, δεν έχω ασχοληθεί ακόμα με τις ρυθμίσεις της εικόνας ιδιαίτερα, το συγκεκριμένο (Απαισιοότατος) μόλις το γύρισα σε "δυναμικό" έδειξε πολύ πιο ζωντανό με ωραία χρώματα και λεπτομέριες.
 
Last edited by a moderator:

Yperion

AVClub Fanatic
21 June 2006
43,515
BVR (Beyond Visual Range)
Γεια σας ειμαι κ´εγω κάτοχος της 46f6500 και στην προσπαθεια να βαλω τις ρυθμίσεις που προτείνεται διαπίστωσα οτι κάποιες ειναι απενεργοπιημενες πχ Ισορ. λευκού 10p...

Καλύτερα τις ρυθμίσεις αυτές να μην τις πειράξεις γιατί από την μια τηλεόραση στην άλλη δίνουν διαφορετικά αποτελέσματα.

Αν πάντως θέλεις να κάνεις δοκιμές πήγαινε επέλεξε "Ισορροπία λευκού" και το "Απεν." με το κάτω βελάκι κάνε το "Ενεργ.".
 

jimha1

New member
25 January 2008
55
Παιδιά καλησπέρα , από χθές εχω και εγώ την ue46f6500 . Το προβλημα μου ειναι πως δυσκολεύομαι να εναλλάσσω κανάλια αναλογικά με τα δορυφορικά... Ολόκληρη διαδικασία θελει...μηπως κανω καποιο λάθος;Αν θελει καποιος ας μου απαντήσει!
Ευχαριστω παιδιά
 

#@george@#

AVClub Addicted Member
1 April 2010
1,751
Παιδιά καλησπέρα , από χθές εχω και εγώ την ue46f6500 . Το προβλημα μου ειναι πως δυσκολεύομαι να εναλλάσσω κανάλια αναλογικά με τα δορυφορικά... Ολόκληρη διαδικασία θελει...μηπως κανω καποιο λάθος;Αν θελει καποιος ας μου απαντήσει!
Ευχαριστω παιδιά
Καλορίζικη. Με υγεία να την χαρείς. Εξοικειώνεσαι κάποια στιγμή, αλλά όντως δεν είναι και τόσο άμεσο. Γνώμη μου ότι θα έπρεπε να υπήρχε η επιλογή στις εισόδους. Δεν ξέρω με το άλλο remote αν υπάρχει δυνατότητα ευκολότερης πρόσβασης.
Ελάχιστες φορές είδα δορυφορικά, αφού πρέπει να κάνω πολύ μεγάλο ξεσκαρτάρισμα και δεν έχω διάθεση να ψάχνω. Εξ άλλου είναι τόσο καλή η απόδοση στο HD υλικό, που ότι άλλο και να δεις..... δεν "λέει¨. Και ας πρόδωσα την παλιά καλή μου πλάσμα. :)
 

GOLTZHS9

New member
11 April 2012
24
Καλησπέρα σε όλους. Ζητώ συγνώμη αλλά επειδή δεν βρήκα νήμα για την 46F6510 της οποίας είμαι κάτοχος από την Παρασκευή, και επειδή όλοι σε αυτό το νήμα συμφωνούν ότι στην ουσία είναι ίδια με την F6500, ( με ελάχιστες διαφορές), ποστάρω εδώ. Το πάνελ της είναι¨: 46A1AFAV, σύμφωνα με τις οδηγίες για το service menu από αυτό το νήμα ( το οποίο έχω διαβάσει όλο ), ο έλεγχος για clouding έγινε την ώρα της παράδοσης και τουλάχιστον στα μάτια της οικογένειας παρούσης δεν φάνηκε κάτι, ( και να υπάρχει είναι σε τέτοιο βαθμό που δεν μας ενοχλεί ), όμως εκείνο που με χάλασε είναι το εξής που παρατήρησα σήμερα: σε μαύρο φόντο π.χ οτε tv κανάλι on demand (αλλά και σε άλλα ) παρουσιάζει ένα τρεμοπαίξιμο κατά μήκος όλης της οθόνης στην μέση της,ψάχνοντας όλα σχεδόν τα κανάλια, σε κάποια ( π.χ αντ1 )το τρεμοπαίξιμο παρουσιάζεται σε 2 σημεία στο 1/3 και τα 2/3 της οθόνης, και πάλι σε όλο το μήκος της. Σε φωτεινές σκηνές δεν φαίνεται όμως εμένα με πειράζει να το βλέπω. Ήθελα να ρωτήσω πόσο σοβαρό είναι, αν θεωρείτε ότι είναι πρόβλημα του πάνελ ( διευκρινίζω ότι όλα τα κανάλια τα βλέπω μέσω οτεtv, δεν έχω κεραία άλλη, εκτός από το πιάτο),ενώ η σύνδεση με την tv έχει γίνει προς το παρόν με σκαρτ ( σε αναμονή του hdmi 1.4 καλωδίου από e-shop). Aν είναι το τρεμοπαίξιμο κάτι που δεν έπρεπε να υπάρχει να προχωρήσω σε αλλαγή της tv, όσο ακόμη είμαι στο 7ήμερο doa. Σας ευχαριστώ για την υπομονή και θα προσμένω με αγωνία τα φώτα σας. Περαιτέρω δεν έχω προλάβει να ψάξω την tv, εκτός από κάποιες ρυθμίσεις εικόνας ( πάλι βάσει με τις οδηγίες των παιδιών στο νήμα, με λιγες διαφορές στα δικά μας μάτια).
 

Yperion

AVClub Fanatic
21 June 2006
43,515
BVR (Beyond Visual Range)
Καλές θεάσεις , μάλλον έχει πρόβλημα το καλώδιο scart που χρησιμοποιείς , αν όμως παρατηρήσεις το ίδιο με HDMI τότε ζήτα αλλαγή από το κατάστημα που την αγόρασες.

ΥΓ. Η μοναδική διαφορά είναι ότι η 6510 έχει ασημένιο πλαίσιο και λευκή πλάτη έναντι μαύρου της 6500.
 

GOLTZHS9

New member
11 April 2012
24
Yperion σε ευχαριστώ για την άμεση απάντησή σου, ας ελπίσουμε να είναι από το σκαρτ , γιατί όταν το άλλαξα με ένα άλλο, το τρεμοπαίξιμο εμφανιζόταν μόνο στα κανάλια του οτεtv, και όχι στα υπόλοιπα ( δτ, μεγα, αντ1 κλπ), μακάρι να την γλιτώσουμε έτσι.
 

Christos1980

New member
19 March 2012
45
Παιδια καλησπερα. Μηπως μπορει να μου πει καποιος αν υπαρχει πληκτρο go to οταν βλεπουμε ταινιες? Προς το παρον δεν το εχω βρει και αναγκαζομαι να τρεχω την ταινια μπροστα μεσω ασυρματο mouse που χρησιμοποιω. Με τα βελακια η ταινια απλα "τρεχει". Εγω ψαχνω για το πληκτρο go to.
 

jimha1

New member
25 January 2008
55
Re: Απάντηση: Samsung UE F6500 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Παιδια ευχαριστω για τις απαντησεις σας!
Ενα αλλο που ανακαλυψα ειναι οτι ο adobe flash player δεν ειναι αρκετα νεωτερος και ετσι καποιο καναλια που προσπαθω να δω απο τον broswer της τβ οπως extra3,kontra tv......τα δειχνει αλλα χωρις φωνη,
...κριμα μιας και δεν μπορω να τα δω με αλλο τροπο.....μηπως ξερετε πως θα μπορουσα να τα δω αυτα τα καναλια με τον broswer της tv????εΥΧΑΡΙΣΤΩ!
 

citiz

New member
15 September 2007
28
Παιδια καλησπερα. Μηπως μπορει να μου πει καποιος αν υπαρχει πληκτρο go to οταν βλεπουμε ταινιες? Προς το παρον δεν το εχω βρει και αναγκαζομαι να τρεχω την ταινια μπροστα μεσω ασυρματο mouse που χρησιμοποιω. Με τα βελακια η ταινια απλα "τρεχει". Εγω ψαχνω για το πληκτρο go to.

Πλήκτρο δεν ξέρω αν υπάρχει, πατώντας το tools όμως σου εμφανίζει εικονίδιο για αναζήτηση (φακός)

Λοιπόν είδα και το 1ο μου 3D ταινιάκι, το Gravity σε SBS μορφή. Καταρχή προβληματίστικα λίγο με τα αυτοκολητάκια των 3D γυαλίων μεχρι να τα ξεκολλήσω δεν ημουν σίγουρος αν/πως βγαίνουν, τελικά τα κατάφερα χεχε. Οι μπαταρίες μπήκαν έυκολα. Μετά το τέλος της ταινίας (1.30') πρέπει να καταναλωσα το 1/5 της διάρκειας τους βάσει του εικονιδίου που έχει η tv. Άρα φτάνουν για 4 το πολύ 5 ταινίες περίπου. Σίγα μην βρώ τόσες να δω βέβαια, όχι σύντομα τουλάχιστον.
To 3D σε σχέση με το παθητικό της lg που είχα δει σε κατάστημα πρέπει να είναι πιο λεπτομερές και δεν κάνει αυτές τις οριζόντιες γραμμές που εμφανίζει το παθητικό. Από την άλλη είναι σίγουρα πιο κουραστικό, δεν είναι για πολύωρη χρήση.
 
Last edited by a moderator:

music_lover

Senior Member
5 November 2007
412
Ένα πράγμα δεν μου αρέσει σε αυτή την τηλεόραση και για αυτό δεν θα την αγόραζα. Οι θολές εικόνες της όσον αφορά το τηλεοπτικό sd σήμα..όσο και αν προσπαθήσαμε να την φέρουμε σε ανεκτά επίπεδα στην τηλεόραση φίλου μου δεν κατέστη δυνατό να φτάσουμε ούτε καν κοντά στην ποιότητα της Sony EX720 που έχω εγώ.