ΝΕΟΣ SONY VPL-HW40ES

svellinis

AVClub Addicted Member
1 January 2008
1,850
Νομος Αττικης
Απάντηση: Re: ΝΕΟΣ SONY VPL-HW40ES

Ο προβολέας είχε χρησιμοποιηθεί για περίπου 8 μήνες σε περιβάλλον χωρίς καπνό. Έτσι κι αλλιώς, δεν υποτίθεται ότι είναι σφραγισμένη η οπτική μηχανή στους SXRD?
Ο προβολέας άρχισε να χάνει contrast, μέχρι που σε κάποιο σημείο, έγινε πλέον πολύ εμφανές. Ακόμη και με τελείως κλειστή την ίριδα και την λάμπα στο low, η εικόνα ήταν ξεπλημένη στα σκοτεινά πλάνα.
Αντίστοιχο φαινόμενο είχε παρατηρήσει και ο Μπάμπης ο Κολέζας όταν είχε τον Ruby. Πέρα από την πτώση του contrast δίνει την εντύπωση ότι αλλάζει και το gamma και έχει σαν αποτέλεσμα μία ξεπλημένη εικόνα.
Πρόσφατα είδα ένα demo του 55. Η πρώτη εντύπωση ήταν εξαιρετική, αλλά πλέον έχει φοβηθεί το μάτι μου.Η Sony εξακολουθεί να μην σχολιάζει το θέμα παρ' όλο που υπάρχουν αρκετά κρούσματα με το ίδιο πρόβλημα.
Πως θα αισθανόταν ο οποιοσδήποτε έδινε 22.000 για τον 1100 και μετα από λίγο καιρό δεν είχε πλέον την εκπληκτική εικόνα που είδε όταν τον αγόρασε και πείστηκε να πληρώσει ένα πολύ σεβαστό ποσό?

Δεν μετρηθηκε το gamma η το contrast ?
οταν τον πουλησες αυτος που τον πηρε δεν διεκρινε την ξεπλυμενη εικονα ? την πτωση του μαυρου ?
 
Last edited:
3 July 2006
206
Αθήνα
Δεν έχω φωτόμετρο για να κάνω μετρήσεις. Το μόνο που ξέρω είναι ότι όσο περνούσε ο καιρός το μαύρο και η απόδοση στα σκοτεινά πλάνα χειροτέρευαν. Όσο για τον άνθρωπο που τον πήρε, εφόσον τον ικανοποίησε η εικόνα την ημέρα που τον είδε να παίζει, τον αγόρασε. Δεν μπορώ να γνωρίζω τι απαιτήσεις είχε και τι μέτρο αναφοράς ως προς την απόδοση του μάυρου και του κοντράστ.
 

Portioli

Supreme Member
3 June 2007
3,889
Dystopia
Κάτι που αξίζει να αναφερθεί...

Sony VPL-HW30ES Q3 2011 ~ 3400
Sony VPL-HW50ES Q4 2012 ~ 3200
Sony VPL-HW55ES Q4 2013 ~ 3800
Sony VPL-HW40ES Q2 2014 ~ 2300

Νομίζω μέχρι τα 4,5Κ (JVC DLA-X500R) τους *σκοτώνει* όλους;
 

svellinis

AVClub Addicted Member
1 January 2008
1,850
Νομος Αττικης
Δεν έχω φωτόμετρο για να κάνω μετρήσεις. Το μόνο που ξέρω είναι ότι όσο περνούσε ο καιρός το μαύρο και η απόδοση στα σκοτεινά πλάνα χειροτέρευαν. Όσο για τον άνθρωπο που τον πήρε, εφόσον τον ικανοποίησε η εικόνα την ημέρα που τον είδε να παίζει, τον αγόρασε. Δεν μπορώ να γνωρίζω τι απαιτήσεις είχε και τι μέτρο αναφοράς ως προς την απόδοση του μάυρου και του κοντράστ.

Απο αυτα που γραφεις αντιλαμβανομαι οτι δεν υπαρχει τιποτα που να οδηγει μετα βεβαιοτητας στο συμπερασμα οτι η πτωση της αποδοσης του μαυρου στον προβολεα σου ωφειλεται σε βλαβη στα πολωτικα φιλτρα.
1) ο προβολεας σου δεν μετρηθηκε σε on /off και ansi contrast
2) δεν μετρηθηκε η καμπυλη gamma
3) δεν λυθηκε ο προβολεας απο τεχνικο για να διαπιστωθει η βλαβη του
Κατα την αποψη μου κακως αναφερεις οτι η επερχεται βλαβη στα πολωτικα φιλτρα στους προβολεις της sony και μαλιστα πολυ γρηγορα τους πρωτες μηνες χρησης .
Μετα γραφομενα σου βγαζεις ελλατωματικους ολους τους Sony προβολεις επειδη ειχες μια αρνητικη εμπειρια με ενα μοντελο που κυκλοφορησε πριν απο πολλα χρονια εαν δεν κανω λαθος το 2009.
Τελος εαν εχεις δικιο και οντως υπαρχει το ελλατωμα στα πολωτικα φιλτρα και οταν εβαλες την αγγελια γνωριζες οτι ειχε μια τοσο σοβαρη βλαβη ο προβολεας σου θα επρεπε να το αναφερεις στην αγγελια σου .
Δεν ξερω πως θα αισθανεται ο φιλος που τον αγορασε εαν διαβαζει τα γραφομενα εδω...
 
3 July 2006
206
Αθήνα
Αγαπητέ svelini,

Πρώτον, όπως βλέπεις γράφω επώνυμα στο φόρουμ.
Δεύτερον, κατέληξα στο συμπέρασμα ότι υπάρχει θέμα με τα πολωτικά φίλτρα στους προβολείς της Sony, META την πώληση του προβολέα και αφού συζήτησα με άλλα μέλη του φόρουμ όπως ο Μπάμπης ο Κολέζας και ο Μανώλης ο Καστρουνής.
Ο Μπάμπης είχε παρόμοια εμπειρία με τον Ruby που είχε και ο Μανώλης έχει παρατηρήσει και μετρήσει την σταδιακή αλλοίωση της καμπύλης του Gamma σε διάφορους προβολείς της Sony.
Τρίτον, δεν έχω κάτι εναντίον της Sony. Αντιθέτως, είχα παλιότερα LCD προβολέα Sony, και έχω ακόμη ραδιoενυσχητή, DVD player και PS3.
Τέταρτον, δεν μου αρέσει να απολογούμαι για το ότι μεταφέρω τις εμπειρίες μου καθώς και τις εμπειρίες άλλων μελών του φόρουμ, ιδίως σε κάποιον που γράφει με ψευδώνυμο.
 

svellinis

AVClub Addicted Member
1 January 2008
1,850
Νομος Αττικης
Απάντηση: Re: ΝΕΟΣ SONY VPL-HW40ES

Νικολα κατ αρχας σε ευχαριστω για την απαντηση σου καθως θεωρω οτι δεν εισαι υποχρεωμενος να απολογηθεις σε κανεναν ειτε γραφει επωνυμα ειτε ανωνυμα (και εγω στην ουσια επωνυμα γραφω το user name μου βγαινει απο το Στεργιος Βελλινης)
Οπως αντιλαμαβανεσαι το συμπερασμα μου για την αγγελια σου βγηκε απο τα γραφομενα σου γι αυτο αλλωστε εγραψα και το ΕΑΝ γνωριζες γιατι δεν ηθελα να σε αδικησω και χαιρομαι που ξεκαθαρισες οτι δεν γνωριζες το προβλημα οταν πουλησες τον προβολεα.
Το θεμα με τα πολωτικα φιλτρα στους προβολεις Sony το εχω συζητησει και εγω με τον Μανωλη καθως στο παρελθον εχουν περασει απο τα χερια μου δυο vpl-wh 15 οι οποιοι αγοραστηκαν καινουργιοι και με εχει απασχολησει η ρυθμιση του χαμηλου gamma που ειχαν εξ αρχης. Τον εναν μαλιστα τον ρυθμισε ο Μανωλης
Το Gamma στα μεταγενεστερα μοντελα ρυθμιζεται σε ικανοποιητικο βαθμο απο καλιμπρατορα που γνωριζει τι κανει οπως ο Μανωλης .
Αυτο που μπορω εγω να τονισω ειναι οτι οι Sony εχουν τριετη εγγυηση και προσφατα μου αντικατεστησαν τον vpl-wh15 με εναν vpl-wh55es χωρις οικονομικη επιβαρυνση .
Δεν εχω αποφασισει ακομα εαν θα τον κρατησω ή θα τον πουλησω για οικονομικους λογους αλλα θεωρω οτι το service της Sony ειναι απαιχτο καθως μου αντικατεστησαν τον παλιο μου προβολεα με εναν πολυ μεγαλυτερης αξιας.
Αν υποθεσουμε λοιπον οτι ενας Sony παρουσιασει ενα προβλημα οπως αυτο που αναφερεις μεσα στην τριετια τοτε ο προβολεας θα αντιικατασταθει και τρια χρονια δεν ειναι και λιγα εαν υπαρχει ελλατωμα θα εμφανιστει
Ειναι ευρεως γνωστο οτι ολοι οι προβολεις τεχνολογιας lcd καποια στιγμη θα παρουσιασουν προβλημα με την επιστρωση των πολωτικων φιλτρων η οποια θα επιφερει πτωση του κοντραστ και του gamma αυτο πρεπει να ειναι αναμενομενο για Sony , Epson , JVC . Εαν καποια μοντελα εμφανιζουν αυτην την συμπεριφορα μετα απο 500 ωρες τοτε προκειται για ελλατωμα στον σχεδιασμο και στην υλοποιηση και καλυπτεται στα πλαισια της εγγυησης .
Οι dlp παρουσιαζουν προβληματα με τις πλακετες τους και τα καθρεπτακια του DMD.
Τι σημαινουν αυτα οτι δεν θα αγοραζουμε καθολου προβολικα ?
Η ολη κουβεντα γινεται γιατι στην ουσια με τον τροπο σου αφοριζεις μονο τους Sony και δεν μπορω να καταλαβω γιατι παραβλεπεις οτι το προβλημα αυτο εμφανιζεται γενικοτερα στην τεχνολογια lcd και επισης το γεγονος οτι εαν παρουσιαστει βλαβη στις πρωτες εκατονταδες ωρες λειτουργιας και πριν ληξη η εγγυηση ο προβολεας θα αντικατασταθει .
 
Last edited:
3 July 2006
206
Αθήνα
Στέργιε, σίγουρα το πρόβλημα της φθοράς των πολωτικών φίλτρων είναι χαρακτηρηστικών όλων των προβολέων τεχνολογίας LCD και των προερχόμενων από αυτή (SXRD, DILA).
Αυτό που έχει στενοχωρήσει εμένα και άλλους χρήστες είναι ότι στους SXRD φαίνεται να εμφανίζεται πιο σύντομα και να εξελίσσεται πιο γρήγορα από τις άλλες τεχνολογίες.
Δεν δέχομαι σαν καταναλωτής να αγοράσω ένα προϊόν που κοστίζει 2.000-3000 ευρώ ή και πολύ περισσότερο, και να έχει διάρκεια ζωής λιγότερο από 500 ώρες. Δεν είναι ένα προϊόν που θεωρείται αναλώσιμο, αλλά διαρκείας.
Αν υπάρχει το ενδεχόμενο να χρειάζεται να το αντικαθιστώ μέσω της εγγύησης κάθε λίγους μήνες, είναι κάτι που θα ήθελα να το ξέρω πριν αποφασίσω να το αγοράσω.
Είναι κρίμα, γιατί πραγματικά μου αρέσει πολύ η εικόνα των SXRD.
 

svellinis

AVClub Addicted Member
1 January 2008
1,850
Νομος Αττικης
Το συγκεκριμενο αρθρο στο projectorjunkies το εχω διαβασει με αφορμη την συζητηση που εγινε στο avsite απο τον ιδιοκτητη του προβολεα.
Πριν αγορασω τον 15αρι μου τον Μαρτιο του 2013 ειχα ρωτησει την γνωμη του tegonik για την συγκεκριμενη αγορα και μου ειπε τα καλυτερα για τους Sony πραγμα που σημαινει οτι μεχρι τοτε δεν ειχε εντοπισει το συγκεκριμενο ελλατωμα . Ο προβολεας που λυθηκε ειχε αγοραστει μεταχειρισμενος και κανεις δεν μπορει να γνωριζει την χρηση του και την προιστορια του.
Ισως να ηταν ενα μεμονωμενο περιστατικο ισως οχι καθως ο tegonik αναφερθηκε και σε εναν 90 αρι .Δεν ξερω ποσα κομματια Sony εχει ανοιξει ο Νικος στο παρελθον υποθετω πολλα εαν λοιπον μεχρι τον Μαρτιο του 2013 ειχε μονο καλα να πει για την συγκεκριμενη τεχνολογια και οντως εχει ανοιξει αρκετους Sony τοτε μαλλον προκειτε για μεμονωμενα περιστατικα .
Ισως το προβλημα να αφορουσε τα μοντελα του 2008 και 2009 και να λυθηκε αργοτερα . Υπαρχουν αναφορες για προβληματα σε νεοτερα μοντελα?
Ο Νικος εγραψε τοτε οτι θα θεσει το θεμα στην Sony δεν ειδα καποια συνεχεια.
 

Babis K.

Super Moderator
Staff member
17 June 2006
28,607
Αθήνα
Έχει συζητηθεί πολλές φορές το θέμα και είχε πέσει και μια ιδέα παλιότερα για κάποιο συγκριτικό.
Να βρίσκαμε πχ έναν SXRD έναν αντίστοιχο D-ILA κι έναν αντίστοιχο LCD 5-6 ετών και να βλέπαμε διαφορές. Δεν έγινε ποτέ, κι απ´ότι προβλέπω ούτε πρόκειται να γίνει.
 
19 June 2006
35,671
Το πρόβλημα όπως βλέπεις αναφέρεται και σε εγκυρότατα sites του εξωτερικού, επομένως, μάλλον απομακρύνεται η πιθανότητα μεμονωμένου περιστατικού. Από 'κει και πέρα, δεν γνωρίζω τι και πότε σου είπε ο Νίκος. Εξάλλου, το πρόβλημα παρουσιάζεται με τις ώρες χρήσης. Επομένως, δεν υπάρχει λόγος κάποιος όταν τον βλέπει από το κουτί του, να φανταστεί ή να μυριστεί τι θα γίνει σε χ ώρες. Ως εκ τούτου, όταν από μαμά βγάζει μια α' εικόνα, ο ψ ενδιαφερόμενος μένει σε αυτό. Το τι έκανε ο Νίκος με την Sony είναι δικό του θέμα και οπωσδήποτε δεν ενδιαφέρει το φόρουμ. Αν υπάρχει κάτι νεότερο, φαντάζομαι, θα ενημερώσει μέσω του μπλογκ του...

Προς το παρόν, προσωπικά, συντάσσομαι με τις διαπιστώσεις του Νικόλα και του Μπάμπη.
 

svellinis

AVClub Addicted Member
1 January 2008
1,850
Νομος Αττικης
Μα και στα sites του εξωτερικου διαφωνουν σε αυτο το θεμα καποιοι υποστηριζουν οτι οντως υπαρχει θεμα και καποιοι υποστηριζουν οτι εχουν πουληθει πανω απο 100000 κομματια και ειναο ειναιει οι αναφορες στο προβλημα ειναι λιγες . αν
 

svellinis

AVClub Addicted Member
1 January 2008
1,850
Νομος Αττικης
Ωραία, εσύ μείνε σ' αυτά που λένε ότι οι αναφορές για βλάβη στα πολωτικά είναι λίγες.
Εγω πιστευω οτι εξαρταται απο την χρηση και η αληθεια βρισκεται καπου στην μεση.
Για παραδειγμα εαν εχω αναμενο τον προβολεα για πεντε ωρες συνεχομενα για δω σερι δυο ταινιες ισως η θερμοτητα να επιταχυνει την βλαβη στην επιστρωση . Τεχνικος της Sony με τον οποιο ανταλλασα εμαιλ για την βλαβη του προβολεα μου οταν τον ρωτησα εαν αντιμετωπιζουν τα νεοτερα μοντελα προβλημα με τα πολωτικα φιλτρα μου απαντησε οτι το προβλημα εχει δημιουργηθει σε μοντεθλα που παραμενουν για μεγαλα χρονικα διαστηματα στα ραφια των καταστηματων χωρις να γινεται χρηση λογο γηρανσης των υλικων.
Δεν μπορω να αξιολογησω την απαντηση καθως δεν εχω τεχνικες γνωσεις απλα την παραθετω
 
Last edited:

elgriego

Senior Member
1 September 2010
426
[cine4home.de]...Sony VPL-HW40/ 55 test Black Contrast Tuning...http://www.cine4home.de/tests/proje...ny_hw40_tuning_test/sony_vpl-hw40_es_test.htm

μετάφραση google de to en

Ενδιαφερον τεστ με το φιλτρο. Βγαζει δλδ πραγματικη βελτιωση της αντιθεσης απο 7500: 1 σε 10100: 1 με σωστα καλιμπραρισμενο χρωμα. Αυτο που δεν καταλαβα απο την μεταφραση ειναι εαν το φιλτρο αυτο ερχεται μαζι με τον προβολεα, η ειναι φιλτρο που φτιαχθηκε απο αυτους που κανουν το τεστ.
 
19 June 2006
35,671
Απάντηση: Re: ΝΕΟΣ SONY VPL-HW40ES

Ενδιαφερον τεστ με το φιλτρο. Βγαζει δλδ πραγματικη βελτιωση της αντιθεσης απο 7500: 1 σε 10100: 1 με σωστα καλιμπραρισμενο χρωμα. Αυτο που δεν καταλαβα απο την μεταφραση ειναι εαν το φιλτρο αυτο ερχεται μαζι με τον προβολεα, η ειναι φιλτρο που φτιαχθηκε απο αυτους που κανουν το τεστ.

Νίκο, αν δεν κάνω λάθος το γράφει στο τέλος τέλος (κόστος 198 ευρώ...αν και αυτό μπερδεμένο είναι από την μετάφραση, περισσότερο το αφήνει να εννοηθεί).