Επίγεια Ψηφιακή TV: Νέα & Εξελίξεις

ThanassisK

New member
20 April 2011
83
Μέχρι σήμερα όλοι οι πολιτικοί που προσπάθησαν να βάλουν μια τάξη σε αυτή την εντελώς παράλογη κατάσταση ασυδοσίας των καναλαρχών που μόνο στην Ελλάδα είχαμε δει, είτε τα παράταγαν όταν έβλεπαν τα δύσκολα, είτε τους έριχναν από την εξουσία πριν προλάβουν να ολοκληρώσουν τη διαδικασία αδειοδότησης.
Ήμουν σχεδόν σίγουρος πως και πάλι οι πανίσχυροι καναλάρχες θα πέρναγαν το δικό τους – ήμουν σχεδόν σίγουρος πως και οι σημερινοί πολιτικοί θα υποχωρούσαν στον περίεργο πόλεμο που είδαμε όλο αυτό το διάστημα, θα ακύρωναν το διαγωνισμό και ο Παπάς θα υπέγραφε άλλη μια παράταση λειτουργίας των ιδιωτικών καναλιών, χωρίς να αλλάξει τίποτα και χωρίς να πληρώσει κανένας καναλάρχης ούτε ένα Ευρώ, έτσι ακριβώς όπως γινόταν κάθε χρόνο τα τελευταία 27 χρόνια και παρά την απόφαση του Συμβούλιου της Επικράτειας το οποίο χρόνια τώρα φώναζε πως όλη αυτή η ιστορία είναι και παράνομη και παράλογη.

Ακόμα και όλοι οι Ευρωπαίοι πολιτικοί σιχάθηκαν το όργιο της ελληνικής διαπλοκής και μας κούναγαν το δάχτυλο για την κατάντια μας. Όσο και αν τους στήριζαν οι καναλάρχες, έβλεπαν πως είχαν μηδενική αξιοπιστία, όπως άλλωστε είχε επαληθευτεί και το περασμένο καλοκαίρι στο δημοψήφισμα και δεν μπορούσαν πλέον να περάσουν τις επιθυμίες τους στους τηλεθεατές.
Σήμερα η μεγάλη πλειοψηφία των ελλήνων, έχει στο φτύσιμο τα ιδιωτικά κανάλια. Και για το άθλιο περιεχόμενο που μας σερβίρουν και για την μονόπλευρη/κατευθυνόμενη/βρώμικη ενημέρωση που «προσφέρουν».

Φοβόμουν πως όλη η διαδικασία που ακούγαμε τον τελευταίο καιρό για την αδειοδότηση ήταν μόνο λεονταρισμοί υπουργών για να μας ρίξουν στάχτη στα μάτια και πως στο τέλος θα έβαζαν την ουρά στα σκέλια, θα έσκυβαν και οι σημερινοί το κεφάλι τους στους απόλυτους άρχοντας καναλάρχες/εργολάβους/τραπεζίτες που τόσα χρόνια ανεβοκατέβαζαν τις κυβερνήσεις σύμφωνα με τα γούστα τους. Άλλωστε και πέρυσι προδομένοι νοιώσαμε όταν το ΟΧΙ που ψηφίσαμε οι περισσότεροι στο δημοψήφισμα, έγινε νέα συμφωνία και νέα δάνεια …

Ακόμα δεν μπορώ να το πιστέψω πως έφεραν σε πέρας τη διαδικασία, έτσι όπως μας υποσχέθηκαν και δεν τους πιστεύαμε.
Και μάλιστα μάζεψαν 246.000.000 !!!
Μάλιστα.
Δηλαδή για πρώτη φορά τους έβαλαν και τα έσκασαν κανονικά. Ποιους? Αυτούς που ήταν κράτος μέσα στο κράτος. Αυτούς που οι προηγούμενοι τους χάρισαν τις συχνότητες για μόνο 18.000.000 σε 15 χρόνια, την ώρα που όλοι καταλαβαίνουμε πως πραγματικά μεγάλη αξία έχει το δημόσιο αγαθό των συχνοτήτων, πολύ μεγαλύτερη από την αξία των αδειών …
Έφεραν σε πέρας τη διαδικασία, έτσι όπως μας είχαν υποσχεθεί, χωρίς να κάνουν βήμα πίσω.

Λες τελικά να υπάρχει ελπίδα για αυτή τη χώρα?


Επειδή έχω διαβάσει και κάποιες τεχνολογικές τερατολογίες σε αυτό το νήμα που παρακολουθώ αδιάλειπτα όλο αυτό τον καιρό, να δώσω τρεις προβλέψεις.
Αφού αυτός ο διαγωνισμός ολοκληρώθηκε και έδωσε καρπούς, σημειώστε τις και θα με θυμηθείτε:

1. Ο διαγωνισμός για τα θεματικά κανάλια θα γίνει σύντομα και τα θεματικά κανάλια θα είναι αρκετά. Οι εργαζόμενοι των καναλιών που κλείνουν, θα βρουν ξανά δουλειά στα νέα και στα θεματικά κανάλια, ενώ η δουλειά τους θα είναι πλήρης, με κανονικές συμβάσεις και θα πληρώνονται – όχι σαν σήμερα.

2. Για αρκετό καιρό όλα τα κανάλια θα εκπέμπουν και σε HD και σε SD. Τα κανάλια SD θα κλείσουν πολύ αργότερα και όχι με την αλλαγή των καναλιών σε 3 μήνες - μάλλον όταν εφαρμοστεί το DVB-T2 και ο νέος χάρτης συχνοτήτων, αλλαγές που αργούν ακόμα.

3. Γίνονται κοσμογονικές αλλαγές στους παρόχους περιεχομένου - κοντοζυγώνουν αλλαγές και στους παρόχους δικτύου …
 

STELIOS

AVClub Addicted Member
27 August 2006
2,072
μια διαδικασια που 3 απο τους 4 ηθελε να βαλει στα νεα κοζα ο Συριζα.:firstprize:

Εκπληξη? ο Σκαι ολα τα αλλα απλα για την νεοτερη Ιστορια της Ελλαδα μας.:SFGSFGSF::fahne90:

Α και κατι ακομα η κα Γεροβασιλη μας ανεφερε οτι σε 90 ΜΑΥΡΟ για αυτους που δεν πηραν αδεια αλλα για τους δυο απο τους 4 που δεν εχουν καν μηχανημα τι προβλεπεται για το ποτε θα πρεπει να μεταδωσουν προγραμμα?

Η μηπως θα δουμε πωλητηρια οπως ειναι επιπλωμενο για τους χαμενους και τα αρπαξουν οι κανουργιοι?:ernaehrung004:

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Συμφωνα με το protothema ο Alpha και η Κυπριακη εταιρεια χτυπησαν προσφορες πανω απο >60 εκατομυρια και δεν πηραν αδεια? και πηρε ο Καλογριτσας με 52? ρε πλακα μας κανουν ?

πηγη: http://www.protothema.gr/greece/article/607124/anakoinothikan-oi-tesseris-tileoptikes-adeies/
 

a66fm

New member
12 June 2010
21
Re: Επίγεια Ψηφιακή TV: Νέα & Εξελίξεις

Ξαναδές την διαδικασία... Ο Σαββιδης και Alpha έδωσαν μέχρι 61 εκατομμύρια αλλά οχι όμως για την ίδια άδεια αν ο ALPHA πχ χτύπαγε τον ΣΚΑΙ στην 1η άδεια, θα την έπαιρνε, αλλα δεν το εκανε γιατι θα τον δέσμευαν αυτα τα λεφτα και για τις υπόλοιπες άδειες.
Οπότε έχουμε τον αλασκουζω να έχει πάρει άδεια προσφέροντας λιγότερα χρήματα απ άλλους που τελικά δεν πήραν
 
Last edited:

midas

AVClub Enthusiast
11 September 2013
1,199
Εγω πάλι όσον αφορά το υψηλότατο τίμημα που χτυπηθηκαν, αν δεν μπουν στα ταμεία δικαιούμαι να μην τα πιστευω σαν υπαρκτά και ζεστά λεφτά. Υπήρξε όντως ένα σώου επικοινωνιακό, και τελικά μια εικόνα ότι κάποιοι "ρούμπωσαν" κάποιους, τα αποτελέσματα όμως δεν έχουν καταλήξει ακόμα, υπάρχει δικαστήριο-α μπροστά και μέλλον στη διαδικασία. Είναι προφανές ότι αν δοθεί έστω και μία άδεια παραπάνω πανελλαδική όλοι αυτοί που πήραν άδεια θα ζητήσουν δικαστικά τη μείωση του τιμήματος τους.

Οι άδειες σίγουρα δεν αξίζουν τόσα χρήματα, όμως το ότι χτυπηθηκαν τελικά εκεί ψηλά, αποδεικνύει αυτο που λέγαμε πολλοί ότι το Ινστιτούτο της Φλωρεντίας με τις 4 άδειες ήταν πολύ μακριά νυχτωμένο ή του διαμήνυσαν να είναι νυχτωμένο.

Αποδείχθηκε ότι αντέχει το τηλεοπτικό σύστημα και 8 και 12 πανελλαδικές άδειες και στην πραγματικότητα αυτό είναι το πιο θετικό της διαδικασίας και ίσως περισσοτερο από τα 246εκατ. που αν στο τέλος της διαδρομής πάνε σε κάποιο δημόσιο ταμείο τελικά θα τα στερηθεί το περιεχόμενο των προγραμμάτων.

Δεν μένουμε όμως εδω. Τα κανάλια που κοπηκαν και άλλα πρέπει να διεκδικήσουν και για λόγους πολυφωνίας της ραδιοτηλεόρασης και για τη δική τους ύπαρξη και τη δουλειά των εργαζομένων τους, τις επόμενες άδειες, είτε γενικές είτε θεματικές. Δεν είναι δυνατόν να μεινει το δίκτυο με 4 πανελλαδικά κανάλια επειδη έδωσαν λεφτά και "εξαγόρασαν" το ολιγοπώλιο του χώρου. Το φάσμα των συχνοτήτων είναι δημόσιο αγαθό και πρέπει να εκπέμπουν όσα θέλουν και βέβαια όσα αντέχει το σύστημα.

Οταν καταλήξει η διαδικασία πρέπει να βγει και ένα ποσό στάνταρ για τις άδειες και μέσω αυτου και του ποιοτικού ελέγχου των εταιρειων να προστίθενται σταθμοί στις πολυπλεξίες.

ΥΓ. Μετά τις 4 άδειες , 5ος στην κατάταξη και άρα πρωτος επιλαχών είναι ο Σαββίδης με 61,5εκατ. και 6ος ο Αlpha με 61 εκατ. κι αυτό γιατί ήταν τα υψηλότερα ποσά που πρόσφεραν σε κάποιο σημείο της διαδικασίας.
 
Last edited:
20 June 2006
9,533
Θεσσαλονίκη
Ουτε και ο πιο αισιόδοξος θα περιμενε το τελικο ποσο που θα συγκεντρωνόταν .
Όπως αποδείχθηκε ο περιορισμός των 4 αδειων κατάφερε τον σκοπό του δηλαδή να ανεβάσει τις προσφορές στα ουράνια πραγμα που δεν υπηρχε πιθανότητα να συμβει αν παίζανε στο τραπεζι πχ 8 η 10 αδειες.
Με αυτό τον τροπο εκτος του ότι μαζεύτηκαν τοσα χρηματα δόθηκε πλεον και μια βαση για την αξια μιας άδειας και για του επόμενους υποψηφίους αφου πιστευω πως στο μέλλον θα δοθούν τουλάχιστον αλλες δυο πανελλαδικής εμβελειας
 

makfil

Supreme Member
12 September 2010
4,098
Φιλοθέη/Γλυφάδα
Τα χρήματα των προσφορών θα κατατεθούν σε 3 δόσεις και αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία του πόθεν έσχες, για τους 4 "προσωρινούς υπερθεματιστές'.

Κατά την ταπεινή μου άποψη, είναι πολύ νωρίς ακόμη για να βγάζουμε συμπεράσματα πάνω στα αποτελέσματα αυτής της απίθανης και πρωτόγνωρης διαδικασίας, αλλά, βέβαια, το forum είναι ανοικτό για να καταθέτει κάθε μέλος τη γνώμη και την άποψή του.
 

paksat

AVClub Enthusiast
20 September 2011
1,223
Σάμος
Συγχαρητήρια στους νικητές και υπομονή στους χαμένους. Αν δεν καταπέσει η δημοπρασία στα δικαστήρια, οι δεύτεροι (Mega, Alpha, Star, E, ΑΡΤ) ας κάνουν υπομονή μέχρι να πάρουν αργότερα άδειες με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, εφόσον φυσικά συνεχίσουν να ενδιαφέρονται για κάτι τέτοιο οι ιδιοκτήτες τους. Μετά το «μαύρο» στη Digea που τους υποσχέθηκε η κ. Γεροβασίλη, εμείς θα τους βλέπουμε για όσο καιρό χρειαστεί μέσω Nova,€“ OTE TV & live streaming.

Τέλος, ας ευχηθούμε να αποκατασταθεί η συνταγματική νομιμότητα με την επαναλειτουργία ενός ισχυρού ΕΣΡ, το οποίο θα χορηγεί τηλεοπτικές άδειες με βάση τη χωρητικότητα του φάσματος και συγκεκριμένα κριτήρια, με λογικό τίμημα απόκτησης της άδειας και χωρίς εξευτελισμό των ενδιαφερόμενων επιχειρηματιών…
 
Last edited:

pan24

Established Member
24 January 2012
126
Τελικα λεφτα υπαρχουν
Οπως φανηκε πολυ καλη στρατηγικη απο τον αλαφουζο,οι αλλοι ισως παρασυρμενοι απο τις εκτιμησεις οτι η πρωτη αδεια θα ειναι αυτη που θα χτυπηθει πιο ψηλα σταματησαν να πονταρουν περιμενοντας τις επομενες ελπιζοντας οτι θα δοθουν πιο χαμηλα
Ο κυριακου και ο μαρινακης εδειξαν ποσο το ηθελαν και με τις προσφορες τους καθαρισαν το παιχνιδι στο τελος.Ειναι ασφαλες να υποθεσω οτι στην 3η αδεια δευτερος πισω απο τον κυριακου ηταν ο μαρινακης
Και αν για τον κυριακου ειναι ψιλοαναμενομενο(εχει λεφτα και το καναλι του πλεον εχει τις περισσοτερες παραγωγες στην ελλαδα) για τον μαρινακη ειναι θολο το γιατι ηθελε τοσο πολυ να αποκτησει ενα καναλι.Θα φανει στη πορεια
Ο βαρδινογιαννης με τα ποσα που εδωσε(18 και 13 εκ) εδειξε να μην καιγεται πολυ για αδεια επιβεβαιωνοντας ισως τις πληροφοριες οτι το σταρ θα γινει θεματικο καναλι
Ο καλογριτσας μου εκανε εντυπωση το απο που ξεφυτρωσε.Οι κατασκευαστικες επιχειρησεις του αντιμετωπιζουν προβληματα(χρεη κτλ) και με κανει να αναρωτιεμαι αν βρισκεται καποιος αλλος πισω του
Ισως βεβαια το καναλι ειναι επενδυση για τις κατασκευαστικες επιχειρησεις του...
Ο σαββιδης προσπαθησε αλλα σε λαθος ταιμινγκ,οταν μπηκαν αυτοι που ηταν αποφασισμενοι να παρουν αδεια με οποιοδηποτε κοστος.Το ιδιο και ο κοντομηνας

Παντως η διαδικασια δεν εχει τελειωσει.Αν οπως κατηγορει η αντιπολιτευση η κυβερνηση θελει να πεταξει καποιους εκτος μπορει να το κανει μεσω των ελεγχων ποθεν εσχες
Ναι για αλαφουζο χτυπαει η καμπανα που προσφατα του δεσμευσαν λογαρισμους γιατι δεν μπορουσε να δικαιολογησει καποια ποσα
Επισης δεν εχουν εκδικαστει ολες οι προσφυγες αν και ως προς αυτο δεν θεωρω οτι υπαρχουν πολλες πιθανοτητες να αλλαξει κατι

Τωρα για το πως θα εκπεμψουν οι 4 σε 90 ημερες
Προφανως ant1 και σκαι ειναι ετοιμοι αφου εκπεμπουν ηδη.Και για τον μαρινακη δεν θα υπαρξει προβλημα γιατι ειναι σχεδον βεβαιο οτι στην αρχη τουλαχιστον θα παρει οπως ειναι το Ε,θα του αλλαξει το σημα και θα εκπεμπει
Αν και το star και ο alpha αποφασισουν να συνεχισουν να εκπεμπουν ειτε ως θεματικα,ειτε δορυφορικα/iptv κτλ(δηλαδη κρατησουν μηχανηματα και εγκαταστασεις) δεν ξερω πως ο καλογριτσας θα καταφερει να εκπεμψει σε 90 ημερες
Πρακτικα ειναι αδυνατο σε 3 μηνες να βρεις εγκαταστασεις,να αγορασεις μηχανηματα,να προσλαβεις προσωπικο και να φτιαξεις προγραμμα
Εδω σε 3 μηνες δεν καταφερε να εκμπεμψει η ερτ(οταν την ξανανοιξε η τωρινη κυβερνηση) που ειχε ηδη εγκαταστασεις,μηχανηματα,ταινιοθηκη και χρειαζοταν μονο να προσληφθει προσωπικο

Να καταρριψουμε τον μυθο των χαμενων θεσεων εργασιας.Θεωρητικα 4 καναλια κλεινουν,2 ανοιγουν και 2 μενουν ιδια οποτε οι εργαζομενοι μειωνονται
Πρακτικα μενουν ιδιοι ισως και να υπαρξει αυξηση.Τουλαχιστον ενας απο τους τεσσερις που κλεινουν θα συνεχισει να λειτουργει εστω και με μειωμενο προσωπικο
Οι 2 καινουργιοι θα προσλαβουν αυτους που δουλευαν στα καναλια που κλεινουν ενω ειναι βεβαιο οτι θα υπαρξουν και καινουργια θεματικα(πχ σαββιδης)

Μην ξεχναμε οτι στις απαιτησεις της αδειας συμπεριλαμβανεται ελαχιστο προσωπικο 400 ατομα,δηλαδη οι 4 που πηραν αδεια θα απασχολουν συνολικα 1.600 ατομα τουλαχιστον
Δεν ξερω ποσοι δουλευουν στον κλαδο σημερα,αλλα δεν νομιζω να ειναι πολυ περισσοτεροι ωστε να μην υπερκαλυπτεται απο αυτα που εγραψα παραπανω

Παντως η κυβερνηση λεει λεει για βιωσιμοτητα των καναλιων αλλα ας εξηγησει καποιος πως ενα καναλι ειναι βιωσιμο και ποτε θα κανει αποσβεση οταν πληρωνει 40,50,60,70 εκατομμυρια
"Μαγικα" δεσμευσαν και την επομενη κυβερνηση
Οποια κυβερνηση παει να βγαλει επιπλεον αδειες θα αντιμετωπισει ασφαλιστικα μετρα απο οσους πηραν τωρα καναλι και αγωγες για να τους επιστραφουν πισω τα χρηματα τους αφου ολη η δημοπρασια και τα τοσο υψηλα ποσα δοθηκαν επειδη οι αδειες θα ειναι μονο 4
 
Last edited:

tolias

Supreme Member
5 March 2011
3,745
Καλό είναι που τιμολογήθηκαν οι άδειες, και θα μπουν λεφτά στα ταμεία. Και που τα κανάλια θα έχουν νόμιμες και μόνιμες άδειες. Αλλά θα θυμίσω δύο γεγονότα. Την προσπάθεια που είχε γίνει πριν μερικά χρόνια να ταχτοποιηθούν τα ραδιόφωνα, γιατί έπιαναν όλο το φάσμα, και επηρέαζαν τις επικοινωνίες των αεροπλάνων μέσω ασυρμάτων, όπως μας είχαν πει. Τι αντιδράσεις υπήρχαν τότε, πόσο είχε κατηγορηθεί η τότε κυβέρνηση για αντιδημοκρατική συμπεριφορά και φίμωση, και ότι μερικά χρόνια μετά όλοι οι σταθμοί που είχαν κλείσει έχουν πάλι ανοίξει. Και το δεύτερο γεγονός που ήθελα να θυμίσω είναι το γνωστό κλείσιμο της ΕΡΤ, και τι αντιδράσεις έφερε.
Κάθε κλείσιμο ενός σταθμού, και το μαύρο που φέρνει στον δέκτη μας, πάντα συνειρμικά φέρνει στον νου φίμωση, λογοκρισία, και αυταρχικότητα.
Η κυβέρνηση λοιπόν που τόσο πολύ χρησιμοποίησε την υπόθεση της ΕΡΤ, καλό είναι να βρεί έναν τρόπο να μην κλείσει τα υπάρχοντα κανάλια που δεν πήραν άδεια,, όσο και αν είχε βασιστεί στην ρητορική της για τα κανάλια. Δεν θα προλάβει να καταλάβει το πόσο γρήγορα θα στραφεί η κοινή γνώμη εναντίον της για το συγκεκριμένο θέμα.
Υπάρχουν τρόποι, θεματικές ή τοπικές άδειες, επιπλέον γενικές άδειες κτλ.
Και να θυμίσω ότι δεν μιλάω αντιπολιτευτικά. Έχω γράψει ότι την περίοδο του δημοψηφίσματος έβλεπα μόνο ΕΡΤ2 που δεν είχε καθόλου πολιτική στο πρόγραμμα της. Γιατί δεν άντεχα την προπαγάνδα και τον πανικό που έστελναν τα κανάλια. Αλλά αν θες να διορθώσεις το ένα στραβό με ένα άλλο στραβό, μόνο αυτογκόλ καταφέρνεις να πετύχεις, και να χάσεις και το δίκιο σου.
 

midas

AVClub Enthusiast
11 September 2013
1,199
Σχετικά με τους παικτες και τους νικητές, τελικά επικράτησε ο "κανόνας του δειλινού" κι όχι "η θεωρία της αυγής".
Η πληροφόρηση που υπήρχε και από σοβαρά σάιτ ότι ο Μαρινάκης θα χτυπαγε την πρώτη άδεια για να τελείωνε τελικά ουτε καν που λενε, ο δε Αλαφούζος φάνηκε τυχερός ή πιο έξυπνος αφού προυπολόγισε σωστα το παιχνίδι και πήρε άδεια με 30εκατ. λιγοτερα από τους τελευταίους 2 νικητές.
Αν ο καθένας είχε το ταβάνι του, ο ΣΚΑΙ ενδεχομένως αν έμενε στο τέλος να μην κέρδιζε την άδεια.
Ο Σαββιδης και ο Κοντομηνάς είχαν βάλει ταβάνι στα 60εκατ. γι αυτο και δεν χτυπησαν στα 73-74 εκατ. την 4η άδεια.
Ο Μαρινάκης προφανώς ήταν ο δευτερος στην 3η άδεια που πήρε ο Κυριακού, οπότε ξεκινησε από ψηλα στην 4η και κανείς άλλος δεν είχε διάθεση να πάει πιο ψηλα.
 

ΔΗΜΗΤΡΗΣ.Π

AVClub Fanatic
25 October 2006
20,732
ΑΘΗΝΑ
εγω απ`οσο καταλαβα,η διαδικασια εγινε ουσιαστικα για το ποιοι θα μπουν στους αναμεταδοτες της digea.
οι υπολοιποι που μενουν εκτος,θα μπορουν να μεταδιδουν κανονικα το προγραμμα τους μεσω δορυφορικης συχνοτητας,ή webtv.
σωστα καταλαβα..?
 

makfil

Supreme Member
12 September 2010
4,098
Φιλοθέη/Γλυφάδα
Απάντηση: Re: Επίγεια Ψηφιακή TV: Νέα & Εξελίξεις

Ο Μαρινάκης προφανώς ήταν ο δευτερος στην 3η άδεια που πήρε ο Κυριακού, οπότε ξεκινησε από ψηλα στην 4η και κανείς άλλος δεν είχε διάθεση να πάει πιο ψηλα.

Ο Κυριακού πήρε την 4η και ο Μαρινάκης την 3η
 
20 June 2006
9,533
Θεσσαλονίκη
Απάντηση: Re: Επίγεια Ψηφιακή TV: Νέα & Εξελίξεις

εγω απ`οσο καταλαβα,η διαδικασια εγινε ουσιαστικα για το ποιοι θα μπουν στους αναμεταδοτες της digea.
οι υπολοιποι που μενουν εκτος,θα μπορουν να μεταδιδουν κανονικα το προγραμμα τους μεσω δορυφορικης συχνοτητας,ή webtv.
σωστα καταλαβα..?

Ε ναι στην ουσία αυτό έγινε και πιθανόν κάποιοι από αυτούς που δεν μπήκαν τωρα για να εχουν πανελλαδική εκπομπή θα μπουν η με θεματική η με περιφερειακή άδεια



Στάλθηκε από το H60-L04 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
 

supacoopa

AVClub Addicted Member
19 June 2006
2,411
Athens
Διαφοροι "κυβερνωντες" εχουν πει πολλακις πως οποιος δεν παρει αδεια επιγειας ψηφιακης εκπομπης, μπορει να εκπεμψει δορυφορικα ή μεσω internet και μαλιστα το παρουσιαζαν ως λυση για να μην κλεισουν τα καναλια που δεν θα αδειοδοτηθουν.

Το θεμα ομως ειναι αν μπορει ενα "κανονικο" καναλι οπως πχ το Star ή ο Alpha να λειτουργησει με τα (αισθητα λιγοτερα εως και μηδαμινα) εσοδα που θα εχει πλεον, εκπεμποντας απο μια πλατφορμα που σε σχεση με την ελευθερη TV περιοριζει πολυ το κοινο στο οποιο απευθυνεται.

Θα δωσει αραγε διαφημιση η Ελληνικη αγορα σε ενα καναλι παλαιου τυπου, που ομως θα εκπεμπει μονο μεσω IPTV;
Θα χρηματοδοτησουν OTE και Nova επιχειρηματικα συμφεροντα τριτου, απλα για να εμπλουτισουν το μπουκετο τους με ενα "ποικιλης υλης" καναλι;
 

ΔΗΜΗΤΡΗΣ.Π

AVClub Fanatic
25 October 2006
20,732
ΑΘΗΝΑ
Re: Απάντηση: Re: Επίγεια Ψηφιακή TV: Νέα & Εξελίξεις

Ε ναι στην ουσία αυτό έγινε και πιθανόν κάποιοι από αυτούς που δεν μπήκαν τωρα για να εχουν πανελλαδική εκπομπή θα μπουν η με θεματική η με περιφερειακή άδεια


σε δουλεια να βρισκομαστε..δηλαδη ο διαγωνισμος ουσιαστικα εγινε για οικονομικα οφελη και οχι για ξεκαθαρισμα και αναθεση σε καθαρα χερια..γιατι οι κανουργιοι..καναλαρχες που βλεπω,ειναι ενα κι`ενας..φτου μην τους ματιασω..!!
αρε-πρωταθλητρια στις π@π@ριες αυτην η χωρα..:firstprize:
 

drspiros

AVClub Addicted Member
Θα κάνω πολιτικό (όχι κομματικό) σχόλιο και συγγνώμη εκ των προτέρων για το off-topic:
Τόσα χρόνια μνημόνια και νομοσχέδια που επηρέασαν τις ζωές εκατομμυρίων Ελλήνων και μιας ολόκληρης χώρας, δε θυμάμαι να κλείστηκε κανείς σε γραφείο για 3 ολόκληρες μέρες - κάποιοι δε ψήφιζαν χωρίς να έχουν διαβάσει γιατί "απλούστατα δεν είχαν χρόνο"!!
 

terryman

Established Member
12 June 2010
226
Αθήνα
Re: Απάντηση: Re: Επίγεια Ψηφιακή TV: Νέα & Εξελίξεις

Ο Κυριακού πήρε την 4η και ο Μαρινάκης την 3η

Οι άδειες δόθηκαν ως εξής:

-πρώτη άδεια: ολοκληρώθηκε την Τρίτη, 30 Αυγούστου, στις 8.50 το βράδυ και αφού χρειάσθηκαν 56 γύροι. Την πρώτη άδεια κέρδισε ο ΣΚΑΪ με 43.600.000 ευρώ.

-δεύτερη άδεια: ολοκληρώθηκε την Τετάρτη, 31 Αυγούστου, στις 3.25 το μεσημέρι (δηλαδή μετά από σχεδόν 20 ώρες) και αφού χρειάσθηκαν 78 γύροι. Την δεύτερη άδεια κέρδισε ο Ιωάννης Βλαδίμηρος Καλογρίτσας με 52.600.000 ευρώ.

-τρίτη άδεια: ολοκληρώθηκε την Πέμπτη, 1η Σεπτεμβρίου, στις 11.20 το πρωί (δηλαδή χρειάσθηκαν άλλες 20 ώρες) και αφού χρειάσθηκαν 99 γύροι που ήταν οι περισσότεροι σε όλες τις άδειες. Την τρίτη άδεια κέρδισε ο ΑΝΤ1 δίνοντας το υψηλότερο τίμημα όλων με 75.900.000 ευρώ.

-τέταρτη άδεια: ολοκληρώθηκε την Παρασκευή, 2 Σεπτεμβρίου, στις 2.35 τα ξημερώματα (δηλαδή χρειάσθηκαν «μόλις» 15 ώρες) και αφού χρειάσθηκαν 117 γύροι, που ήταν οι περισσότεροι σε όλες τις άδειες. Την τέταρτη άδεια κέρδισε η ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ του Βαγγέλη Μαρινάκη με 73.900.000 ευρώ.

πηγή: Huffington post
 

paksat

AVClub Enthusiast
20 September 2011
1,223
Σάμος
Σπίρτζης: Αν η Digea δεν συμμορφωθεί και δεν κόψει το σήμα, θα παρέμβει η πολιτεία

Ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, μιλώντας στην ΕΡΤ και απαντώντας σε ερώτηση τι θα γίνει με τους σταθμούς που δεν πήραν άδεια, με την δημοσιογράφο να του υπενθυμίζει τα λεγόμενα της κυρίας Γεροβασίλη ότι για όσους σταθμούς δεν πάρουν άδεια η Digea θα κόψει το σήμα εντός 90 ημερών, είπε: «Η Digea, όλοι, είτε είναι εταιρείες, είτε πρόσωπα, είτε υπουργοί, θα πρέπει να εφαρμόζουν το νόμο που υπάρχει αλλιώς τα συντεταγμένα όργανα θα αναλάβουν εκείνα τις δικές τους ενέργειες».

http://www.iefimerida.gr/news/28623...i-kai-den-kopsei-sima-tha-paremvei-i-politeia

https://youtu.be/ei5D0C9aME4