MPC Home Cinema : Βασικός Oδηγός Αναπαραγωγής, Ρυθμίσεις, Προβλήματα, κτλ

rider

Supreme Member
5 December 2006
8,069
Re: Απάντηση: MPC Home Cinema : Βασικός Oδηγός Αναπαραγωγής, Ρυθμίσεις, Προβλήματα, κ

Πήγες στο fonts και δεν στους ρύθμισε?

Subtitles---fonts, πατάς πάνω στην γραμματοσειρά και σε βάζει στο υπομενού.

Ναι.Δεν αλλαζει τιποτα .

Δεν ξερω , ισως δοκιμασω καποια επανεγκαστατασταση γιατι παρατηρησα οτι δεν μπορω να αλλαξω και εξωτερικα φιλτρα οπως παλια (αποκλεισμος -προτεραιοτητα), σαν να μην δεχεται καμμια αλλαγη, τι να πω.

Θα ηθελα να σε ρωτησω κατι εδω.Εκτος απο την υπομενου της γραμματοσειρας υπαρχει καποιος αλλος τροπoς να αλλαξουν (οι εσωτερικοι θυμιζω) υποτιτλοι ? Δηλαδη πχ καποια ρυθμιση στο lav splitter η καποιο αλλο εξωτερικο φιλτρο οπως το haali η το xy-vsfilter..Η αυτα ειναι μονο για εξωτερικους (για τους οποιους χρησιμοποιω ηδη τις ρυθμισεις του ffdshow video χωρις κανενα απολυτως προβλημα)?
 

Werewolf

Supreme Member
15 January 2010
7,214
Ωπα, εγω δεν μιλουσα για τις ρυθμισεις υποτιτλων του ffdshow (row) αλλα για τις ρυθμισεις υποτιτλων που βρισκουμε στο βασικο μενου οταν κανουμε δεξι κλικ επανω στο βιντεο την ωρα που παιζει.
Και εκει πρεπει πρωτα να εχεις κανει τικ το κουτακι "enable" και φυσικα αν χρησιμοποιουσες τις ρυθμισεις για υποτιτλους μεσα απο το ffdshow πρεπει να τους ξετικαρεις απο εκει.

Αν ολα αυτα ειναι ασχετα και τα εχεις δοκιμασει ηδη, κατι παιζει με την ρυθμιση για τους υποτιτλους που βρισκονται ηδη μεσα στο κοντεηνερ. Εκει δεν ξερω τι παιζει. Λογικα ομως και εκει θα επρεπε οι οποιες ρυθμισεις να γινονται χωρις προβλημα.
Ισως καποια επανεγκατασταση να ελυνε το προβλημα. ?
 
Last edited:

rider

Supreme Member
5 December 2006
8,069
Re: Απάντηση: MPC Home Cinema : Βασικός Oδηγός Αναπαραγωγής, Ρυθμίσεις, Προβλήματα, κ

Ωπα, εγω δεν μιλουσα για τις ρυθμισεις υποτιτλων του ffdshow (row) αλλα για τις ρυθμισεις υποτιτλων που βρισκουμε στο βασικο μενου οταν κανουμε δεξι κλικ επανω στο βιντεο την ωρα που παιζει.
Και εκει πρεπει πρωτα να εχεις κανει τικ το κουτακι "enable" και φυσικα αν χρησιμοποιουσες τις ρυθμισεις για υποτιτλους μεσα απο το ffdshow πρεπει να τους ξετικαρεις απο εκει.

Δοκιμαστηκαν ολα αυτα .Τιποτα.Μαλλον για επανεγκατασταση το κοβω
 

Werewolf

Supreme Member
15 January 2010
7,214
Ετσι κι αλλιως οι τελευταιες εκδοσεις mpc-hc εχουν ενσωματωμενους τους καλους lav audio-video. Απλα θα κατεβασεις και τον madvr ως καλο renderer και τελος. Δεν θες καποιο ιδιαιτερο σεταρισμα σε εξτρα.
(Εκτος κι αν χρησιμοποιεις και svp για frame interpolation) οπου θα χρειαστει να εγκαταστησεις τον ffdshow row και να τον βαλεις στα external filter ωστε να τρεχει τα script του svp)
 

slalom

AVClub Enthusiast
18 August 2010
1,100
Απάντηση: Re: Απάντηση: MPC Home Cinema : Βασικός Oδηγός Αναπαραγωγής, Ρυθμίσεις, Προ

Δοκιμαστηκαν ολα αυτα .Τιποτα.Μαλλον για επανεγκατασταση το κοβω
Αν μιλας για ενσωματωμενους pgs ή sub/sup τοτε αυτα ειναι εικονες και δε δεχονται καποια επεξεργασια, αλλαγη γραμματοσειρας, υψος κλπ
 

rider

Supreme Member
5 December 2006
8,069
Tελικα ολα λυθηκαν με επανεγκατασταση ολων των τελευταιων εκδοσεων,mpc,lav filters, madvr κλπ.Ηταν και ευκαιρια για ανανεωση :)
 

spcav

AVClub Fanatic
18 August 2006
16,588
Είπα κι εγώ να ασχοληθώ λίγο με το θέμα

Μετά όμως απο ένα γρήγορο setup με μια AMD 470 (το κάναμε με τον Δημητρακούδη λίγο στο πόδι ειναι η αλήθεια), κανει κατι κουλά

Καταρχήν δεν δείχνει κατι γραφήματα που μου πε ο Δημήτρης οτι εμφανίζονται αν εχεις AMD και το βασικότερο τρελαίνεται κατι και τα χρώματα / brightness κλπ πάνε αλλου γι αλλου (ακόμα κι αν κλείσεις το mpc και πας να παίξεις μετά με powerdvd πχ) και στρώνουν μόνο με αλλαγή του format outpout της κάρτας (απο ycbcr σε rgb και πίσω σε ycbcr - σε ycbcr έχω ρυθμίσει το σύστημα (καλώς ή κακώς))

Φαντάζομαι οτι κάπως θα στρώνει η καταςταςη (δεν έχω ασχοληθεί καθόλου) αλλα με αυτά και με αυτά και με δεδομένο οτι οι drivers της amd έχουν αρχίσει να μου τη δίνουν έχοντας κόψει πλέον τα πάντα απο ρυθμίσεις για htpc (απευθυνόμενοι αποκλειστικά σχεδόν σε gamers πλέον), άρχισα να σκέφτομαι να ρίξω καμία 1060 επάνω

Γενικά, ποια ειναι η εμπειρία με AMD vs nvidia για MPC / madVR;

Απο την άλλη έχω και την onboard vga του i5 7600K με την οποία δεν εχω τσεκάρει ακόμα αν αξιζει καν να ασχοληθώ...
 
Last edited:

Gal'en

Supreme Member
2 July 2012
8,713
Αθηνα
Για Amd δε μπορω να μιλησω, αλλα με την 950 της nvidia που εχω δε θυμαμαι να συναντησα οποιοδηποτε σοβαρο θεμα.
 

msan

New member
7 July 2006
85
Καλησπέρα Παιδιά από Σάμο!!
Προσπαθώ να σετάρω τον mpc-hc, ακολουθώντας πιστά τις οδηγίες του παρόντος οδηγού ( με την ευκαιρία της επικοινωνίας αυτής θερμά συγχαρητήρια στον εξαίρετο δημιουργό του ) και έχοντας κατεβάσει ΟΛΕΣ τις τελευταίες εκδόσεις των σχετικών λογισμικών, ήτοι mpc-hc 1.7.13 (x86), LavFilters έκδοση Megamix 0.70.2-66 (x86) και Reclock 1.9.0.0 . Η εγκατάσταση των LavFilters πρόσθεσε σαν External Filters εκτός από αυτά και τα 3DYD Youtube source, File Source (Async.), AssFilterModAutoLoad και AssFilterMod, με τα 2 τελευταία σε κατάσταση ( δεν γνωρίζω αν το λέω καλά ) Block και όλα τα υπόλοιπα και σύμφωνα με τον οδηγό σε Prefer.
Έχω επιχειρήσει μέχρι τώρα 4 φορές να κάνω την εγκατάσταση και μάλιστα την πρώτη φορά μέσα από το SVP, αλλά σε όλες έχω αποτύχει παταγωδώς..
Η αποτυχία ατή συνίσταται στο γεγονός ότι όταν τελειώνω και την εγκατάσταση του Reclock και πάω να αναπαραγάγω ταινίες ΟΙΑΣΔΗΠΟΤΕ ΜΟΡΦΗΣ ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΠΕΡΙΠΟΥ ΑΠΟ 1,5 GB, ο ήχος δεν παίζει, ενώ αυτός σε μικρότερα αρχεία παίζει κανονικά..
Τι μπορεί να συμβαίνει? Βοηθήστε με σας παρακαλώ!!!

Υ.Γ Παράκληση επίσης στον δημιουργό, αλλά και στους λοιπούς επαΐοντες για την συμπλήρωση του οδηγού με τις επιπλέον δυνατότητες που παρέχουν όλες οι νεώτερες εκδόσεις των αναφερομένων στον οδηγό προγραμμάτων, ή οποιοδήποτε άλλου κρίνουν ότι μπορεί να βοηθήσει τους άσχετους σαν και μένα να βελτιώσουμε ακόμα περισσότερο το ωραίο αυτό project.. !!

Με ιδιαίτερη τιμή και φιλία προς όλους σας ..

Μανώλης
ΣΑΜΟΣ
 

Werewolf

Supreme Member
15 January 2010
7,214
Απάντηση: Re: MPC Home Cinema : Βασικός Oδηγός Αναπαραγωγής, Ρυθμίσεις, Προβλήματα, κ

Μηπως ειναι ξετικαρισμενα τα ac3/dts μεσα στις ρυθμισεις του lav audio decoder και τα μεγαλα αρχεια βιντεο που παιζεις εχουν πολυκαναλο ηχο. ?

Καθως αναπαραγεις το μεγαλο αρχειο χωρις ηχο, κανε δεξι κλικ επανω στην εικονα, υστερα επελεξε filters....lav audio decoder και κοιτα αν ειναι τικαρισμενα τα κουτακια ac3, dts κλπ στο bitstreaming.
 

msan

New member
7 July 2006
85
Re: Απάντηση: Re: MPC Home Cinema : Βασικός Oδηγός Αναπαραγωγής, Ρυθμίσεις, Προβλήματ

Φίλε Werewolf σε ευχαριστώ για το άμεσο της απάντησής σου.. ( Έχουμε επικοινωνήσει μέσα από το site και κατά το απώτερο παρελθόν, και η ανταπόκρισή σου ήταν η αντίστοιχη!!!)
Όντως τα αρχεία που επιχειρώ να παίξω και δεν έχω ήχο είναι πολυκάναλα και οι δοκιμές μου αυτή την στιγμή είναι σε έξοδο κάρτας ήχου onboard στερεοφωνική, με την προοπτική αφού τελειώσω να κάνω τις ίδιες επιτυχημένες ρυθμίσεις σε μηχάνημα ΗΤPC κατώτερων δυνατοτήτων που έχω στο σαλόνι και που θα οδηγεί ένα πολυκάναλο ενισχυτή παλιού τύπου Γιαμάχα, μέσω οπτικής. Όλα στο bitstreaming είναι τικαρισμένα και το πρόβλημα παραμένει...
 

Werewolf

Supreme Member
15 January 2010
7,214
Για να καταλαβω, απο που ακους τωρα ηχο. ? Απο τα ηχεια τηλεορασης ή απο καπου αλλου. ?
Οταν λες καρτα onboard στερεοφωνικη, εννοεις οτι παιρνεις απο την αναλογικη εξοδο της καρτας ηχου, απο οπτικη, απο που. ?
Aκους απο 5.1 ηχεια ή θες να κανεις downmixing σε δικαναλο ηχο μεχρι να στησεις τον yamaha που λες. ?

Eπισης, ο mpc-hc ως Player σου, δεν ξερω αν χρειαζεται ολα τα παραπανω που εγκατεστησες απο τον οδηγο.
π.χ. πλεον ο Mpc εχει εσωτερικα φιλτρα ηδη τα lav audio/video οπου δεν χρειαζονται εγκατασταση ξεχωριστα.
Το reclock δεν ξερω αν το χρειαζεσαι. Αν για παραδειγμα θες απλα να παιζεις με SVP για να εχεις frame interpolation μπορεις απλα να κατεβασεις την φουλ βερσιον του svp και εκεινο θα εγκαταστησει ολα οσα χρειαζεται για να δουλεψει.

Τελος, μεχρι να βγαλεις ακρη με το setup, αν θες να πειραματιστεις για να εχεις προσωρινα ηχο μεχρι να διορθωσεις το setup, δοκιμασε να κατεβασεις απο το παρακατω λινκ το ac3 filter οπου μετα την εγκατασταση θα το προσθεσεις στα external filters του mpc και θα το δηλωσεις ως prefer. Μεσα απο αυτο, ο ηχος μπορει να μετατραπει σε pcm stereo αν τον ρυθμισεις, αν υπαρχει προβλημα με το πολυκαναλο bitstreaming (δεν ξερω ακομη ποια συνθεση ηχειων/ενισχυτη χρησιμοποιεις)

https://sourceforge.net/projects/ac3filter/
 

vadergr

Super Moderator
Staff member
17 August 2007
27,442
Μεταμορφωση
Ερώτηση.

Γενικά οταν ανοιγω το HTPC παιζω παντα με τον mphc.
Τα τελευταια UHD 4K rips τρεχουν νεράκι μαζι με atmos και ολα , αλλα εχω θέμα με το HDR. Πιο συγκεκριμένα, δεν ξέρω αν:

1) Υπάρχει τρόπος να γινει HDR-SDR conversion μέσα απο τον mpchc. Αν ναι, πως. Η τηλεοραση μου ειναι 4Κ αλλα δεν υποστηρίζει HDR.
2) Σε τηλεοράσεις που υποστηριζουν HDR, χρειάζεται να ενεργοποιηθεί (το HDR) απο τον mphc η το passthrough γίνεται αυτόματα?

Και τελος, αν δεν γινεται τιποτα απο τα παραπανω με το mpchc, με ποιο αλλο pc software μπορουμε να περάσουμε HDR και να μπορούμε να κανουμε HDR->SDR conversion? Με εξαιρεση το Power DVD. Για κατι free σε πρώτη φάση.
 

baspav

AVClub Addicted Member
21 January 2010
1,800
Πολλές λεπτομέριες δε ξέρω αλλά ο madVR έχει convert HDR to SDR (και passthrough).

Λίγο που το δοκίμασα χθες σε κάποιο HDR μου φαίνεται είχε πιο πιστά χρώματα από το αντίστοιχο του Dune αλλά στο δικό μου NUC σερνόταν φυσικά.
 

Georg_

Established Member
24 February 2012
127
TrueHD σε DD για Optical out στο MPC-HC

Γίνεται αυτό στο MPC-HC;

Έχω παλιό pre-pro χωρίς HDMI. Η σύνδεση με το PC γίνεται με οπτική (Toslink) από το motherboard. Μέχρι τώρα έπαιζα τα DTS-HD & TrueHD με τoν ενσωματωμένο player του Kodi. Προφανώς ο player αυτός έχει τη δυνατότητα να εξάγει τα core των φορμά αυτών (DTS & DD) και να τα στείλει στον προενισχυτή. Όταν άρχισαν οι τίτλοι με Atmos αρχικά έπρεπε να δημιουργώ επιπλέον stream DD κατά τη δημιουργία του mkv. Κάποια στιγμή αυτό έληξε, προφανώς γιατί ενσωματώθηκε στον player του Kodi η δυνατότητα να εξάγει το DD από το TrueHD Atmos.

Τώρα, πλέον, για να παίξω τα HEVC, αναγκάζομαι να χρησιμοποιήσω το MPC-HC, γιατί με τον player του Kodi κάνουν σπασίματα στην κίνηση και δεν μπορεί να γίνει η μετατροπή του HDR σε SDR. Όμως, το MPC-HC δεν στέλνει bitstream του core του Atmos στην οπτική έξοδο. Γνωρίζει κανείς κάποιον τρόπο να γίνει αυτό;

Το (ίσως) περίεργο είναι ότι αν επιλέξω output τα ηχεία του PC ακούω κανονικά (άρα αποκωδικοποιείται το Atmos και μετατρέπεται σε 2κάναλο αναλογικό) και όταν επιλέξω έξοδο την οπτική στέλνει 2κάναλο σήμα (δηλ. "αρνείται" να στείλει το πολυκάναλο core και στέλνει στερεοφωνικό downmixed). Αυτά ισχύουν είτε επιτρέπω το downmixing στο μενού του MPC-HC είτε όχι.
 

Georg_

Established Member
24 February 2012
127
Re: TrueHD σε DD για Optical out στο MPC-HC

Διόρθωση: το ζήτημα δεν έχει σχέση με το αν είναι Atmos ή όχι. Το MPC-HC δεν στέλνει πολυκάναλο bitstream του TrueHD σε SPDIF, είτε κανονικού είτε Atmos.
 

X box fun

Established Member
31 January 2011
118
Απάντηση: TrueHD σε DD για Optical out στο MPC-HC

Στο lav audio decoder είναι τσεκαρισμενα τα σχετικά φόρμα για Bitstreaming από οπτική?
 

Georg_

Established Member
24 February 2012
127
Re: TrueHD σε DD για Optical out στο MPC-HC

Ναι, τα DTS & DD. Όχι τα DTS-HD & TrueHD, που ούτε μπορεί να επεξεργαστεί ο pre-pro, ούτε περνούν από SPDIF. Πάντως, στη "απόγνωση", τα τσέκαρα κι αυτά, αλλά φυσικά δεν άλλαξε τίποτα.

Αυτό που σκέφτομαι είναι ότι η δυνατότητα χειρισμού του TrueHD υπάρχει, αφού το στέλνει ως στερεοφωνικό bitstream στην οπτική και μετά από DA μετατροπή ως αναλογικό stereo στα ηχεία. Μήπως είναι κάποια ρύθμιση που ξεφεύγει ή δυνατότητα όχι πολύ εμφανής.