Πρόγραμμα επεξεργασίας βίντεο

Erwdios

Senior Member
17 July 2014
427
Καλησπέρα.

Δουλεύω επεξεργασία βίντεο στο Edius ερασιτεχνικά και θα ήθελα να προσθέσω υπότιτλους. Υπάρχει κάποιος τρόπος να συμβεί αυτό με ένα αρχείο srt με timecodes το οποίο θα τραβάει το Edius και θα προσαρμόζει ακριβώς στο βίντεο?
 

music_1896

AVClub Enthusiast
8 February 2009
737
Ρόδος
Με ποιό πρόγραμμα μπορώ να κάνω επεξεργασία αρχείων ts ;

Είναι εγγραφές απο επίγειους ψηφιακούς δέκτες.
 

nikos psaltis

AVClub Enthusiast
8 September 2009
1,104
ΝΙΚΑΙΑ
Καλησπερα !
εχω τοFINAL CUT PRO X και θελω να μαθω ποια ειναι η καλυτερη αλλα και πρακτικοτερη απο μεριας μεγeθους επιλογη στον τυπου αρχειου που θα επιλεξω να αποθηκευσω τελικα τo εκαστοτε project ωστε αφου το αντιγραψω
σε dvd-r *και να μπορει να διαβαζετε απο την πλειονοτητα των dvd players .
Τα αρχεια ειναι dowscale 4k @ 1080 βγαλμενα απο panasonic g7
 

music_1896

AVClub Enthusiast
8 February 2009
737
Ρόδος
Αν εννοείς χωρίς να το ''κάψεις'' και να κλειδώσεις το dvd ένα αρχείο avi με κωδικοποίηση divx θα είναι εντάξει.
 

nikos psaltis

AVClub Enthusiast
8 September 2009
1,104
ΝΙΚΑΙΑ
τι εννοεις χωρις να το καψω ? θα κανω burn dvd πως αλλιως θα το γραψει ?
το κλειδωμα δεν με ενδιαφερει ....
το dvix δινει καλο HD ?
 

nicksoti

AVClub Addicted Member
14 April 2013
1,911
Eννοείς να παίζει κανονικά ως DVD με μενού κλπ; Αν ναι, θα απαιτηθεί transcoding σε mpeg 2 έτσι κι αλλιώς, ποιότητα ανάλογη με τη δειάρκεια του βίντεο, ανάλυση χαμηλότερη από HD, 576p, 480p κλπ.

Δεν γνωρίζω για το final cut, τα περισσότερα προγράμματα στο κάνουν αυτόματα στον κατάλληλο codec.

Βέβαια τα περισσότερα players παίζουν και H264/divx κλπ, αλλά αυτό δεν θεωρείται δεδομένο.
 

P_M_

Established Member
18 June 2006
127
Καλημέρα

Έχω βίντεο από την sony α6000 από την γιορτή του μικρού στο σχολείο.
Το θέμα που έχω είναι ότι στα ποιήματα που λέγανε τα παιδιά επειδή δεν μιλάγανε δυνατά και υπήρχε πολύ θόρυβος από τους υπόλοιπους
μερικά παιδάκια δεν ακούγονται σχεδόν καθόλου άλλα λίγο καλύτερα.
Υπάρχει κάποιο πρόγραμμα που θα βοηθήσει να ενισχύσω μόνο τις φωνές των παιδιών για να ακούγονται καλύτερα?
 
22 June 2006
34,774
NEO HRAKLEIO
δυστυχως οχι... γι αυτο βαζουμε εξωτερικο μικροφωνο ή εγγραφεα.

Το μονο που μπορεις να κανεις στο προγραμμα που χρησιμοποιεις, ειναι να δοκιμασεις να σηκωσεις τις μεσαιες συχνοτητες (εκει που ειναι η φωνη) και να χαμηλωσεις τις πολυ ψηλες.. δοκιμαζεις δηλ. με παραμετρικο EQ.

Αλλα μη περιμενεις και πολλα.
 

Dark74

Senior Member
25 August 2010
476
Re: ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΒΙΝΤΕΟ

Καλησπέρα σε όλους

Εχω ένα πολύ παράξενο πρόβλημα στο Premiere Pro το οποίο πραγματικά δεν μπορώ να λύσω και δεν ξέρω πως εμφανίστηκε κιόλας. Αν κάποιος γνωρίζει παρακαλώ ας μου πει.

Το πρόβλημα είναι το εξής. Κάθε φορά που πάω να μετακινήσω ένα clip στο timeline μετακινεί ταυτόχρονα όλα τα clip που βρίσκονται "δεξιά" από αυτό και πάντα προς τα "δεξιά". Είτε το μετακινήσω δηλαδή προς την αρχή (αριστερά), είτε προς το τέλος (δεξιά), όσα clip βρίσκονται δεξιά του μετακινούνται σε χρονική απόσταση νομίζω ίση με τη διάρκει του clip που μετακινώ. Επίσης αν πάω να προσθέσω άλλο clip, εικόνα ή ότιδίποτε σε άλλο κανάλι (π.χ. V2) στο σημείο που εισάγω "κόβει" όλα τα άλλα που βρίσκονται απο κάτω (στο V1) και από πάνω (π.χ. V3). Το ίδιο συμβαίνει και με τον ήχο. Προσπάθησα στο internet δεν βρήκα τίποτα... δοκίμασα κάποιες ρυθμίσεις δεν τα κατάφερα. Εχει κανείς καμιά ιδέα please ?
 

Dark74

Senior Member
25 August 2010
476
Καλησπέρα Γιάννη

Οχι, δεν είναι αυτό. Το ξέρω αυτό. Φτιάχνω ένα βίντεο για τη Συρία και το Premiere έχει τρελαθεί. Δες εδώ τι είναι αυτό που συμβαίνει. Χρησιμοποιώ κανονικά το selection tool όχι το track forward.



[video]https://streamable.com/i9v68[/video]


https://streamable.com/i9v68
 

Dark74

Senior Member
25 August 2010
476
Τα δοκίμασα όλα.. έκανα reset τα prefs , έκανα reset τα workspaces, τίποτα... το πρόγραμμα έχει bugαριστεί πιθανόν από μια σειρά από plug ins που μπήκαν βγήκαν. Θα δοκιμάσω uninstall και ξανά install
 

Lef7234

Inactive User
5 May 2007
6,504
Απάντηση: Sony α6500 Video

Πείτε κανένα πρόγραμμα για crop και για merge
 

seismic

New member
8 May 2017
22
Φίλοι μου καλησπέρα και χρόνια πολλά! Έχω μια φωτογραφική μηχανή combact της sony η οποία αποθηκεύει στην μνήμη μόνο φωτογραφίες και όχι βίντεο. Ενώ μπορείς να δεις τα βίντεο στην μικρή οθόνη της κάμερας, δεν τα περνά στον Η/Υ Αυτό το πρόβλημα μου το παρουσίασε τελευταία και νόμιζα ότι έφταιγαν τα windows 7 Τώρα έβαλα τα windows 10 και το πρόβλημα συνεχίζεται. Φταίει ο υπολογιστής, η κάρτα μνήμης, η φωτογραφική μηχανή? Αν μπορείτε να με βοηθήσετε σας ευχαριστώ πολύ!
 

Apollwn

Banned
11 January 2014
5,281
Αθήνα
Θα πρέπει να αναγνωρίσει τη κάμερα το σύστημα...win 10... και να σου δείξει για αποδοχή η Sony εφόσον πριν έχεις επιλέξεις στο το μενού usb "auto"
 

seismic

New member
8 May 2017
22
Θα πρέπει να αναγνωρίσει τη κάμερα το σύστημα...win 10... και να σου δείξει για αποδοχή η Sony εφόσον πριν έχεις επιλέξεις στο το μενού usb "auto"

Η φωτογραφική μηχανή μου γράφει < δεν είναι δυνατή η λειτουργία αρχείου ταινιών. > Η φωτογραφική μηχανή είναι η sony digital still camera DSC 610