Dac Trivista 21

krelladonis

Senior Member
29 June 2006
601
Αθηνα
...καλησπερα σε ολους...Λεω να αγορασω το Dac Trivista 21 της Musical Fidelity δευτερο χερι..Γνωριζετε κατι γιαυτο η εχετε να αντιπροτηνετε κατι αλλο ιδιου ''κυβισμου'' ?
 

krelladonis

Senior Member
29 June 2006
601
Αθηνα
απο'τι λεει ο ηχος οι λυχνιες εχουν αρκετη ζωη αλλα αν ειναι οντος κολημενες νομιζω πως μελοντικα θα υπαρχει προβλημα...Περα απο το benchmark DAC1 δεν γνωριζω τα υποληπα...Βασικα χρειαζομαι κατι ''λαμπατο'' για να γλυκανω λιγο τον krell και να ειναι αρκετα ζωντανο για ζωηρεψουν τα focal που ειναι απετητικα...Καποια ιδεα για transport κατι μεχρι η περιπου στα 1500..?
 

CENTRAL

AVClub Addicted Member
30 June 2006
1,816
ATHENS
Γειά χαρά!

Πρίν δύο περίπου χρόνια είχα στο συστημά μου το πολύ απλούστερο DAC 3.2 της MF και ήταν απο τακαλύτερα κομμάτια που πέρασαν ποτέ...δούλεψε πολύ καλά με ένα arcam alpha 8 cd player και η συνέργεια ήταν εξαιρετική.
Πιστεύω πως το Trivista θα είναι κλάσεις ανώτερο από εκείνο.

Σίγουρα θα το άκουγα. Για το θέμα της ζωής και αντικατάστασης των λυχνιών κάνε μια ερώτηση στην αντιπροσωπεία ή ένα mail στην Αγγλία. Το service πάντως στην Ελλάδα είναι υποδειγματικό.
 

buck

Senior Member
13 September 2006
502
Αλιμος
Καλημέρα και από εμένα.Πριν ένα χρόνο το είχα στο σύστημα μου και ήταν πράγματι πολύ καλό.Σχετικά με τις λυχνίες είχα διαβάσει στον Ήχο,οτι για κάθε tri-vista που κατασκευάστηκε υπάρχει ένα σετ ανταλλακτικές λυχνίες.Να είσαι σιγουρος ότι στην τιμή που θα το βρεις,σαν μεταχειρισμένο,θα σε αφήσει απόλυτα ικανοποιημένο.Όλα αυτά βέβαια, χωρίς να έχω ακούσει όσα dac ανέφεραν οι προηγούμενοι.Με ένα καλό ψηφιακό καλώδιο θα δουλέψει πολύ καλά.Εάν ψάξεις, θα βρείς μαγαζί να σου το δώσει για ακρόαση ή τουλάχιστον θα μπορέσεις να το ακούσεις με την πηγή σου εκεί.
 

krelladonis

Senior Member
29 June 2006
601
Αθηνα
Ευχαριστω για την βοηθεια απο ολους...!....Το εχω ακουσει και μαλιστα με ενα transrort της cec απλα δεν το εχω ακουσει σε συγκρισει με καποιο αλλο.Ειναι οντος πολυ καλο για τα λεφτα του.Επισεις με προβληματιζει το γεγονος οτι δεν εχει balance γιατι εχω το krell 400ix που παιζει λιγο καλυτερα απο εκει συν το γεγονος οτι εχω balance καλωδιο σχετικα ακριβο Cardas Nuetral Reference αλλα αυτο το βαζω δευτερο,το πολυ-πολυ το πουλαω και παιρνω ενα rca...Καταταλα για ηχεια εχω τα point source 2 με τα point source 10 της Focal, cd το Maestro 24/192 της Αudio Analogue, interconect & ηχειον Cardas Nuetral Reference,καλωδια ρευματος Cardas Golden Reference,αντικραδασμικα της Aze,ρακ Stand Still και εχω τραβηξει γραμη απο τον πινακα
Τα ηχεια θεωρω οτι δεν εχουν ''κατσει'' απολυτα στον χωπο μου ακομη αλλα και οτι ειναι πολυ απετητικα σε συνοδα...Γιαυτο και σκεφτομαι σιγα σιγα την αναβαθμιση της πηγης πρωτα και μετα βλεπουμε...
 

Internet King

Supreme Member
24 June 2006
4,763
Π. Φάληρο, Αθήνα
Το Trivista το είχα πάρει για ακρόαση και το κράτησα για μια βδομάδα. Πολυ καλό DAC, πεντακάθαρο και σωστό ηχητικά.
Από εισόδους/εξόδους με κάλυψε και δεν νομίζω ότι του έλλειπε κάτι. Αφού διέθετε AES/EBU για σύνδεση με το Tascan CD-1 PRO, δεν χρειαζόμουν τίποτα άλλο.

Οι λυχνίες του Trivista λένε ότι έχουν πολύ μεγάλη διάρκεια ζωής, οπότε δεν υπάρχει λόγος να ανησυχούμε τουλάχιστον για τις μικροσκοπικές αυτές λυχνίες. Οι πυκνωτές θα γεράσουν και θα ξεραθούν μάλλον ποιο γρήγορα από τις λυχνίες, Το ίδιο και το DAC, γιατί σε δύο χρόνια από τώρα το πολύ, ΟΛΑ τα σημερινά DACs θα είναι για γέλια, όχι για κλάματα.

Για μεταχ/μένο, η τιμή του να είναι γύρω στα 800-850 ευρώ.
 
Last edited:

Internet King

Supreme Member
24 June 2006
4,763
Π. Φάληρο, Αθήνα
Σίγουρα τα ψηφιακά παλιώνουν γρηγορότερα από όλα τα υπόλοιπα, αλλά νομίζω ότι αν κάτι παίζει σήμερα πάρα πολύ καλά, σε δυο χρόνια θα παίζει τουλάχιστον καλά.

Θα παίζει πολύ καλά , αλλά εμείς είπαμε, έχουμε το μικρόβιο που συντηρεί το μύθο, κι όλο και κάτι θα μας ενοχλεί κι όλο και κάτι καινούργιο θα έρθει που θα μας αρέσει περισσότερο. Και θα έρθουν πολλα ωραία πράγματα.

Το Trivista πιστεύω ότι είναι ένα πολύ καλό DAC για να αποχαιρετήσει κάποιος νορμαλ ακροατής το υπάρχον digital format .
 

krelladonis

Senior Member
29 June 2006
601
Αθηνα
Καπως ετσι το βλεπω και γω.Με ενα transport της cec μετα η κατι αλλο θα σταματησω για πηγη και θα βαλω μακροπροθεσμη πλωρη για κανα πικαπακι για σωστοτερα ακουσματα...Ευχαριστω για το ενδιαφερον που δειξατε μιλησα και με την αντιπρωσοπια,το ακουσα και σπιτι μου απο ενα φιλο που το ειχε και αυριο θα παω να το παρω απο τον κυριο που το πουλα...Ελπιζω μονο να ειναι σε καλη κατασταση οπως μου ειπε κιολας τηλεφωνικος...
 
Απάντηση: Re: Dac Trivista 21

Καπως ετσι το βλεπω και γω.Με ενα transport της cec μετα η κατι αλλο θα σταματησω για πηγη και θα βαλω μακροπροθεσμη πλωρη για κανα πικαπακι για σωστοτερα ακουσματα...

Καλορίζικο και καλοάκουστο.

Εγκρίνω και επαυξάνω για τα προϊόντα της CEC. Απο το TL51 μέχρι και το κορυφαίο TL0 είναι όλα εξαιρετικά transports και φτηνά γι αυτό που προσφέρουν. Δεν είναι τυχαίο οτι πολλά super duper transports άλλων hiend εταιρειών είναι κατα βάση μοντέλα της CEC. Ειδικά τα TL1 και TL0 νομίζω είναι απόλυτες κορυφές. Λίγο προσοχή στην επιλεκτικότητά τους με τα CDR. Βέβαια για την απόλυτη value for money λύση σε transport επιμένω στο tascam CD01U Pro με σύνδεση AES/EBU.
 

krelladonis

Senior Member
29 June 2006
601
Αθηνα
Δεν το γνωριζω το tascam.Τι τιμη εχει?Για περετερες πληροφοριες γνωριζουμε κατι?..Το νεο cec 5100 που σκεφτομαι παιζει και cdr και κανει καινουριο γυρω στα 1300...
 
Γύρω στα 750 Εβρά. Είναι ολοκληρωμένο CDPlayer αλλά το έχω ακούσει σαν transport μέσω (πραγματικής) AES/EBU να καταπίνει αμάσητο το micromega classic data....

Σαν ολοκληρωμένο player προτιμήθηκε απο την πλειοψηφία των ακροατών ενός blind test απο σύστημα transport/DAC της Tag Mc Laren (10ετίας βέβαια) αξίας άνω των 4000 Εβρών.

p32713b.jpg
 

krelladonis

Senior Member
29 June 2006
601
Αθηνα
Μπα...παντος φαινετε κακο...Γνωριζεις ποιος το φερνει?Καινουριο 750?
Λοιπον το trivista κοσμει πλεον το ρακ μου και ο κατοχος του λαμπει απο υπερηφανια...χε,χε...Και φυσικα παιζει και καλα...Ευχαριστω οσους βοηθησαν με οτι ηξεραν...Τωρα μενει το transport,interconect rca και ενα ψηφιακο....Για καλωδια μια που το ξεκινησα cardas θα παρω για transport βλεπουμε...Οταν πουλησω με το καλο το maestro κατι θα παρω....Ααα και τα xlr interconect πρεπει να πουλησω...
 

Θανος Κ.

Established Member
18 June 2006
120
Αθήνα
Καλημέρα.
Χρησιμοποιώ το Tascam σαν transport πάνω από 1,5 χρόνο και θα στο συνιστούσα ανεπιφύλακτα αν και μόνο αν περιορίζεσαι στις ηχητικές ικανότητες των μηχανημάτων σου και όχι στην εμφάνιση και στην απόλυτη ποιότητα κατασκευής.
Έχει ότι χρειάζεσαι από ψηφιακές και αναλογικές συνδέσεις και αν χρησιμοποιήσεις την AES/EBU δεν χρειάζεται κατά την ταπεινή μου άποψη να επενδύσεις πολλά σε καλώδια δεδομένου ότι το interface από μόνο του είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό στην απόρριψη παρεμβολών που επηρεάζουν το σήμα. Προσωπικά χρησιμοποιώ ένα Apogee των 30 για σύνδεση με το DAC.