Πού πάμε Nίκο Tσιαμτσίκα?...

ΜΗΤΣ

Supreme Member
19 June 2006
3,418
Athens, Greece
Xθες είχα την ευκαιρία να δώ ένα φιλαράκι που είχα χρόνια να δώ. Σπίτι του είδα όλη την οικογένειά του και μαζί τον αδερφό του. O αδερφός του είναι ένας 25άρης που δυστυχώς (κατά τη γνώμη μου) είναι κολλημένος με το internet gaming. Όσες ώρες ήμουν εκεί αυτός ήταν συνδεδεμένος και πούλαγε spells κλπ σε άλλα 14.000.000 χρήστες. Tο συγκεκριμένο πρόσωπο το θέτω ως παράδειγμα γιατί με την ανάλυση που μου κάνανε και με αυτά που άκουσα για τον κόσμο που ασχολείται με τις ώρες σε τέτοια πράγματα θεωρώ ότι το θέμα έχει ήδη πάρει τεράστιες διαστάσεις! Mου φάνηκε τρελό όταν άκουσα ότι κάποιοι έδωσαν και 6.000 EOYPA ΓIA NA AΓOPAΣOYN INTERNETIKA XPHMATA ΓIA NA EXOYN ΣTO ΠAIXNIΔI!!!!!!!!!!!!!!!! Mέχρι και ένα πολύ καλός μου φιλαράκος που ούτε να ακούσει για παιχνίδια χθες μου είπε ότι με το νέο του XBOX360 συνδέθηκε και έπαιξε web. Tί να πώ βρε παιδιά...
 

=silent=

AVClub Fanatic
2 August 2006
11,093
Homeless
Sorry αλλα δεν θα παρω. Με 6000 αγοραζω μια τηλεορασακλα ΝΑ με το συμπαθειο και τα spells ας τα αγορασουνε αυτοι που δεν ξερουνε τι λεφτα εχουνε και ποσα supercars εχουνε στο γκαραζ τους. Αντε και σε καλη μερια τα spells. Επενδυση λεμε!!!
 

Larry

Μέλος Δ.Σ.
Staff member
17 June 2006
20,871
η νεα μαστιγγα του 21 αιωνα ......τα ναρκωτικα θα ειναι καραμελιτσες μπροστα του .....εικονική πραγματικότητα κυριοι
 

=silent=

AVClub Fanatic
2 August 2006
11,093
Homeless
Πού πάμε Nίκο Tσιαμτσίκα?...
Ο τιτλος ειναι για οσκαρ ΜΗΤΣ :flipout: :Banane0: :music-smiley-005: :grinning-smiley-043 :grandpa:
 

ΜΗΤΣ

Supreme Member
19 June 2006
3,418
Athens, Greece
Πού πάμε Nίκο Tσιαμτσίκα?...
Ο τιτλος ειναι για οσκαρ ΜΗΤΣ :flipout: :Banane0: :music-smiley-005: :grinning-smiley-043 :grandpa:

Eυχαριστώ φίλε!
Δεν θυμόμουν το άλλο παρόμοιο thread που είχε ανοιχτεί. Aς συνεχιστεί εκεί λοιπόν αφού έχει το ίδιο θέμα...
 

Tasos_Th

Supreme Member
5 September 2006
3,060
Goteborg, Vastra Gotaland, SVERIGE
Έτσι όπως μεγαλώνουν τα καημένα τα παιδιά στις πόλεις δεν είναι φυσιολογικό τα βιντεοπαιχνίδια να τα τραβάνε σα μαγνήτης.

Εγώ θυμάμαι τον εαυτό μου όχι πρίν πολλά χρόνια μιας και είμαι 23 , αλλά πρίν 7-8 χρόνια, τα βιντεοπαιχνίδια υπήρχαν και παίζαμε, αλλά δεν κολλούσαμε , βγαίναμε για βόλτες για ποδόσφαιρο για μπάσκετ για βόλτες με τα ποδήλατα κι άλλες δραστηριότητες που μας ξεκολλούσαν απο το σπίτι.

Τώρα τα παιδιά ταυτίζονται με τα παιχνίδια και εθίζονται, κοντράρονται μέσω αυτών και ζούν πραγματικά μια εικονική πραγματικότητα.
 

VersuS

New member
12 February 2007
12
Είχα δει κι εγώ ρεπορτάζ για το συγκεκριμένο θέμα. Πραγματικά εντυπωσιακό αν και δεν ξέρω τι θέση να πάρω σε ηθικό επίπεδο. Το σίγουρο είναι πως αυτοί που βγάζουν χρήματα εκεί μέσα είναι αξιοζήλευτοι.
 

Tzimisce

Administration Team
Staff member
1 February 2007
33,112
127.0.0.1
Σαν Administrator και scripter τέτοιου παιχνιδιού μπορώ να πω ότι έχω δεί πολλές φορές κόσμο να πλακώνεται στο ξύλο γιατί ο Paladin του ενός σκότωσε και έκλεψε τον mage του άλλου και πάει λέγοντας...
Αυτά τα παιχνίδια προσφέρουν μία εναλακτική λύση στα προβλήματα που έχει ο κόσμος γιατί απλά σε κάνουν να μην τα σκέφτεσαι. Και επειδή πρακτικά δεν έχουν κάποιο συγκεκριμένο σενάριο τραβάνε τον κόσμο να παίζει.
Αν κάποιος παίξει ένα τέτοιο παιχνίδι δεν τίθεται θέμα να παίξει μετά κάποιο άλλο και να τον ολοκληρώσει. Το interactivity είναι τελείως διαφορετικό, το παιχνίδι δεν τελειώνει και είναι στο χέρι αυτουνού που το σχεδιάζει να προσφέρει συνέχεια καινούργια πράγματα στους παίκτες. Έτσι αυτά τα παιχνίδια δεν σταματάνε ποτέ να εξελίσονται.
Στον χώρο της μουσικής και των στερεοφονικών ας πούμε θα πήγαινε κάπως έτσι...
Παίρνεις ένα σύστημα που ξέρεις ότι αν το ρυθμίσεις σωστά θα ακούσεις τον τέλειο ήχο.
Αρχίζεις και το εξερευνείς μπαίνοντας στα μενού του. Κάθε φορά που αλλάζεις κάτι μετά από πειραματισμό ακούς ακόμη καλύτερα. Πριν όμως μπείς στο τελευταίο μενού, κάποιος προσθέτει και άλλα πράγματα, άλλες ρυθμίσεις που φέρνουν τον ήχο σου ακόμη πιό κοντά στο τέλειο. Μάλιστα το έχεις ακούσει σε κάποιο σπίτι και ΞΕΡΕΙΣ ότι γίνεται.
Ταυτόχρονα είναι και άλλοι μέσα στα μενού του και ανταλάσεις πληροφορίες την ώρα ακριβώς που είσαι και εσύ μέσα...
Πόσο θα κολήσεις με αυτό; Και πόσο δύσκολο θα είναι να το παρατήσεις πριν φτάσεις στο τέλος; Ειδικά όταν δεν τίθεται θέμα χρημάτων και αυτό το σύστημα σου το παρέχουν δωρεάν;
 

BIOS

AVClub Fanatic
19 June 2006
15,781
Γιατί ? Μια χαρά είναι τα ιντερνετικά παιχνίδια... Εδώ αλλοι κυνηγούν 50 χρόνια το τέλειο hifi, εχουν φαει περιουσίες και δεν εχουν καταφέρει τίποτα, γυρνώντας πάντα εκεί που ξεκίνησαν....Μια χαρά είναι το net gaming... μιά χαρά !
 
17 June 2006
9,802
To internet gaming δεν είναι το ίδιο σε όλες τις μορφές του. Άλλο να παίζεις διπλό ποδόσφαιρο με κάποιον άλλο και άλλο να βυθίζεσε σε ένα εικόνικό κόσμο. Εκτός από το WoW υπάρχει και το άλλο δεν θυμάμαι τώρα το όνομά του στο οποίο δίνεις χρήματα για να καταναλώσεις και εκεί. 2 σκηνικά μου έχουν μείνει ως τώρα. Στο πρώτο γνωστός αγόρασε σπιτάκι στο βουνό και πέρναγε τον ελεύθερο χρόνο του στο σπίτι μπροστά στον υπολογιστή χαλαρώνοντας. Προφανώς πλήρωσε για να το αγοράσει. Ο δεύτερος πήγε σε orgy party και έβριζε γιατί δεν ήξερε τι έπρεπε να πατήσει για να συνουσιαστεί. Κατάντια και παρακμή...
Η πρέζα του 21ου αιώνα...
 

Αλέξης

Supreme Member
20 June 2006
6,319
Γιατί ? Μια χαρά είναι τα ιντερνετικά παιχνίδια... Εδώ αλλοι κυνηγούν 50 χρόνια το τέλειο hifi, εχουν φαει περιουσίες και δεν εχουν καταφέρει τίποτα, γυρνώντας πάντα εκεί που ξεκίνησαν....Μια χαρά είναι το net gaming... μιά χαρά !

Μια χαρά και δυο τρομάρες.:slapface:
Μέχρι να πάθει tilt το μυαλό:BXVZCBXZ6:

Get a life
μάγκες:grandpa:

Δεν λέω,
καλό το gaming αλλά με μέτρο.:grandpa:
 

Tzimisce

Administration Team
Staff member
1 February 2007
33,112
127.0.0.1
Τα πάντα πρέπει να είναι με μέτρο. Δεν αντιλέγω.
Ο κόσμος θεωρεί το Internet απρόσωπο, μοναχικό.
Σκέψου όμως τι θα μπορούσες να κάνεις αντί του "μπαίνω στο internet να πω μια χαζομάρα στο τάδε φόρουμ/να παίξω ένα online παιχνίδι/να βγώ με τους φίλους που γνώρισα στο τάδε φόρουμ".
Να κάτσεις μόνος στο σπίτι, να δείς ταινία και να ακούσεις μουσική;
Να δουλέψεις ακόμη λίγες ώρες;
Μιλάω φυσικά για αμιγώς δικτυακά παιχνίδια (WoW, Ultima Online κλπ) και όχι κάποιο single player με δυνατότητα multiplayer. Εκεί είναι η μεγάλη μαγεία. :)
 

papagpanos

Established Member
11 August 2006
179
Lost in Ileia
Εκτός από το WoW υπάρχει και το άλλο δεν θυμάμαι τώρα το όνομά του στο οποίο δίνεις χρήματα για να καταναλώσεις και εκεί. 2 σκηνικά μου έχουν μείνει ως τώρα. Στο πρώτο γνωστός αγόρασε σπιτάκι στο βουνό και πέρναγε τον ελεύθερο χρόνο του στο σπίτι μπροστά στον υπολογιστή χαλαρώνοντας. Προφανώς πλήρωσε για να το αγοράσει. Ο δεύτερος πήγε σε orgy party και έβριζε γιατί δεν ήξερε τι έπρεπε να πατήσει για να συνουσιαστεί. Κατάντια και παρακμή...
Η πρέζα του 21ου αιώνα...

Το second life μάλλον εννοείς Γιώργο....