KeySonic Wireless Mini Keyboard

Παρέλαβα χτες το νέο μου KeySonic Wireless Mini Keyboard!

keysonic_1.jpg


Η αγορά έγινε μέσω του Αγγλικού Ebay. Η παραγγελία μπήκε στις 26 Φεβρουαρίου και παρέλαβα χτες, δηλαδή μόλις 3 ημέρες μετά. Η αποστολή έγινε με απλό ταχυδρομείο και το συνολικό κόστος ήταν περίπου 65 . Μιλάμε πάντα για καινούργιο προϊόν, όχι μεταχειρισμένο.

Η συσκευασία περιλαμβάνει το πληκτρολόγιο, ένα USB stick το οποίο είναι ο δέκτης, 4 μπαταρίες ΑΑΑ και το manual.

Η διαδικασία σύνδεσης δεν θα μπορούσε να είναι απλούστερη. Απλά βάζεις το stick σε μια USB θύρα του PC, πατάς ένα μικρό κουμπάκι πού υπάρχει πάνω σε αυτό και μετά πατάς το κουμπί Fn στο πληκτρολόγιο. Αυτό είναι όλο. Τα Windows δεν χρειάζονται επιπλέον drivers, και μπορεί να δουλεύει ταυτόχρονα με κλασικό πληκτρολόγιο και ποντίκι!

Η λειτουργία του είναι στην μπάντα των 2.4GHz, και η ακτίνα του είναι όντος αυτή που διαφημίζει ο κατασκευαστής, δηλαδή περίπου 10 μέτρα! Επίσης το σήμα του δεν έχει κανένα πρόβλημα να περάσει και μέσα από τοίχο αν χρειαστεί. Περιττό να πω ότι είμαι πολύ ικανοποιημένος από την ακτίνα του, τη στιγμή που το HTPC μου είναι περίπου 4 μέτρα από τον καναπέ μου.

Όσο αφορά την ποιότητα κατασκευής, δεν έχω κανένα παράπονο. Ουσιαστικά είναι αυτή ενός πολύ καλού πληκτρολογίου laptop. Είναι πολύ μαζεμένο σε διαστάσεις και πολύ ελαφρύ, πράγμα που το κάνει ιδανικό για χρήση με HTPC. Το touchpad είναι ικανοποιητικό σε αίσθηση, αλλά τα κουμπιά του θα μπορούσαν να ήταν λίγο καλύτερα.

Οπότε, μπορεί να αντικαταστήσει ένα παραδοσιακό ασύρματο πληκτρολόγιο & ποντίκι σε περιβάλλον HTPC;

Για μένα, ναι. Νιώθει σαν στο σπίτι του πάνω στο coffee table και ειδικά εάν η διακόσμηση του χώρου σας είναι μοντέρνα, θα ταιριάξει γάντι! Τη στιγμή που και λειτουργικά είναι απόλυτα ικανοποιητικό, θα παραμείνει συνδεδεμένο στο HTPC (καλά, έστω μέχρι να το βαρεθώ :smile: ).

Αργότερα θα ανεβάσω με μια φωτογραφία του δίπλα σε ένα CD για να καταλάβετε τις πραγματικές διαστάσεις του.

Για όποιον ενδιαφέρεται, στο Ebay πρέπει να υπάρχουν ακόμα διαθέσιμα περίπου 50. Η δημοπρασία λήγει σε 1 ημέρα, αλλά συνήθως επαναλαμβάνεται όταν υπάρχει ακόμα απούλητο στόκ.
 

supacoopa

AVClub Addicted Member
19 June 2006
2,411
Athens
Δημητρη το τσιμπησες ε? Καλοριζικο! Το ζαχαρωνω και εγω πολυ καιρο και μετα το review σου θα το τολμησω νομιζω....

Το touchpad λες οτι ειναι ικανοποιητικο σε αισθηση, αρα να υποθεσω οτι μπορεις να χειριστεις ανετα το point & click σε περιβαλλον windows για γενικη χρηση? 'Η παρουσιαζει πχ υστερηση στην κινηση του κερσορα απο την μια ακρη του desktop στην αλλη? Κανενα αλλο προβλημα? Γενικα το θεμα του touchpad ειναι που με κανει διστακτικο ως προς την αγορα του.

Οι διαστασεις του παντως ειναι πολυ μικρες, νομιζω οτι ειναι περιπου οσο μια κολλα Α4.

Το αγορασες απο τον fox-e-shop ή απο καποιον αλλο πωλητη? Το εχουν αρκετοι σε παρομοια τιμη, αλλα αφου εμεινες ευχαριστημενος απο την συναλλαγη με τον συγκεκριμενο, θα τον προτιμησω και εγω.
 
To touchpad είναι μια χαρά για γενική χρήση. Το θέμα της "αίσθησης" που έθιξα είναι ακριβώς αυτό, "αίσθηση". Λειτουργικά είναι μια χαρά, με πολύ καλή απόκριση υπό οποιεσδήποτε συνθήκες.

Πράγματι, τώρα που το λες, είναι όντος όσο μια κόλλα Α4.

Όντος, το αγόρασα από τον fox-e-shop γιατί έστελνε Ελλάδα και είχε πολύ καλές αξιολογήσεις. Έχω link για την συγκεκριμένη δημοπρασία στο τέλος του παραπάνω post μου.
 
Last edited:

supacoopa

AVClub Addicted Member
19 June 2006
2,411
Athens
Ηρθε χθες και το δικο μου! Πραγματικα πολυ γρηγορη αποστολη, τεσσερεις μερες μαζι με το Σ-Κ.

Το πληκτρολογιο ειναι πολυ μικρο, παρα πολυ λεπτο και πολυ ελαφρυ. Θελει βεβαια 4 μπαταριες, αρα ειναι μαλλον ενεργοβόρο αλλα μπαινει μονο του σε stand-by μετα απο 10 λεπτα χωρις χρηση.

Ως χρηση οι πρωτες εντυπωσεις ειναι θετικοτατες. Η εμβελεια του ειναι εξωπραγματικη θα ελεγα, καθως λειτουργει ακομα και αν εισαι σε αλλο δωματιο σε αποσταση περιπου 8-10 μετρα. Οι μικρες διαστασεις ισως προβληματισουν οσους εχουν μεγαλα χερια-δακτυλα. Τα πληκτρα εχουν την μαλακη αισθηση ενος πληκτρολογιου notebook, ενω το touchpad ειναι η ευχαριστη εκπληξη καθως ειναι γρηγορο, ακριβες και χωρις καθολου καθυστερηση. Το scroll pad επισης χρησιμο, αν και θελει λιγο προσοχη για να μην το ενεργοποιει καποιος κατα λαθος, αφου βρισκεται μεσα στο touchpad.

Συνοδευεται απο ενα πολυ μικρο USB receiver, το οποιο ειναι λιγο χαλαρο στην συνδεση με το interface και εχει ενα αβολο κουμπακι συγχρονισμου. Φανταζομαι ομως οτι ειναι "plug & forget" οποτε δεν θα προβληματισει.

Συνολικα το συστηνω ανεπιφυλακτα, αρκει να μην μου χαλασει συντομα! Ειναι Made In China οπως θα περιμενατε με τετοια τιμη...

Ευχαριστω και εγω τον Δημητρη, το review του οποιου με εκανε άρω τις επιφυλαξεις μου σχετικα με την παραγγελια του Keysonic.
 

nektar

Supreme Member
4 January 2007
4,326
Μελίσσια
Εγώ το έχω παραγγείλει εδώ και μια βδομάδα και δεν μου έχει έρθει ακόμα? Λέτε να την πάτησα? :AFADF0:
 

nektar

Supreme Member
4 January 2007
4,326
Μελίσσια
Εντάξει. Ήρθε και μένα! Το είχαν στο ταχυδρομείο από 6/3. Καλά που πήγα και ρώτησα! Φοβερό φαίνεται. Δεν το έχω λειτουργήσει βέβαια ακόμα αλλά εμφανισιακά είναι super!
 
Εντάξει. Ήρθε και μένα! Το είχαν στο ταχυδρομείο από 6/3. Καλά που πήγα και ρώτησα! Φοβερό φαίνεται. Δεν το έχω λειτουργήσει βέβαια ακόμα αλλά εμφανισιακά είναι super!

Με γεια!

Περιμένουμε και τις δικές σου εντυπώσεις από τη χρήση του..
 

akren

Supreme Member
8 June 2007
4,266
Ηρακλειο
παιδες ηρθε!!!
ταχυτατο το e-shop.
αν και δεν εχω καποια προηγουμενη εμπειρια, σαν πρωτη επαφη ειναι απλα καταπληκτικο,θα το δουμε και στην συνεχεια βεβαια.
το δοκιμασα και απο αποσταση οκτω μετρων και δουλευει ρολοι.
 

akren

Supreme Member
8 June 2007
4,266
Ηρακλειο
η φωτογραφια ειναι τραβηγμενη με φλας και το αδικει,ειναι πολυ πιο ομορφο στην πραγματικοτητα.

ασημι και μαυρο, πολυ ομορφος συνδιασμος.

και παλι ευχαριστω Δημητρη.