Μηπως ......

Browser

AVClub Fanatic
17 June 2006
10,575
να στελναμε καποιο γραμμα στις εταιριες, να μην πειραζουν τις ταινιες οταν φτιαχνουν τα δισκακια τους?

Τι πραμα ειναι αυτο ρε παιδια. Να ειναι οι ταινιες οκ εξω κι εδω να τις χαλανε με το ζορι..........:twoguns:
 
18 June 2006
8,260
Θεσσαλονίκη
Χρήστο απ ότι ξέρω δεν είναι θέμα πειράγματος των εδώ εταιριών αλλά αγοράζουν έτσι τις μήτρες απ έξω. Τώρα για πιο λόγο επιλέγουν πχ 1,85:1 αντί 2,35:1 η D.D 5,1 και 2,0 αντί dts ακόμα δεν το έχω καταλάβει. Το ποιο πιθανό είναι να οφείλεται σε οικονομικό παράγοντα. . Θα μπορούσαμε όμως να συντάξουμε μια συστατική επιστολή και ότι βγει , αν και το ποιο πιθανόν είναι να την αγνοήσουν.
 

Browser

AVClub Fanatic
17 June 2006
10,575
Οταν μια ταινια ειναι ετοιμη και απλα λειπουν οι ελληνικοι υποτιτλοι, σε σχεση με τις αγγλικες-γαλλικες η γερμανικες εκδοσεις ας πουμε, τι ποιο φτηνο να γραψεις απλα το αρχειακι με τους υποτιτλους.

Θεωρω ποιο μεγαλο κοστος να κατσεις και να την πειραξεις στο καδρο η να "κοψεις" και καναλια απο τον ηχο.

Και να πεις οτι το κανουν να γλυτωσουν χωρο και να τα γραψουν σε dvd5 παει στο καλο, αλλα παλι μενουν οι ταινιες σε dvd9 δικακια. οποτε ποια η διαφορα κοστους?

Δεν ξερω αν θα την αγνοησουν η οχι, που μαλλον προς το οχι τεινω, αν ειναι υπογραμμενη απο 100 ατομα ας πουμε.

Καθε σοβαρος η μη επαγγελματιας θελει να πουλαει.
 

supacoopa

AVClub Addicted Member
19 June 2006
2,411
Athens
Οι ελληνικες εταιριες κατασκευης DVD (ή για να ειμαι πιο σωστος, τουλαχιστον οι δυο μεγαλυτερες) παιρνουν την ταινια σε Digital Beta και κανουν δικη τους κωδικοποιηση σε MPEG-2. Ο πολυκαναλος ηχος ερχεται σε ξεχωριστο DAT και γινεται απο αυτο κωδικοποιηση σε DD ή/και DTS αν εχει ορεξη ο μαστορας και χωρο το δισκακι. Αν δεν υπαρχει τετοιο DAT, ψηφιοποιειται απλα ο δικαναλος ηχος του Beta.

Ψηφιακα μαστερ MPEG-2 με ετοιμο DD/DTS δεν διανειμονται. Το Beta που θα ερθει για ψηφιοποιηση ειναι λαχειο, μπορει να μην υπαρχει διαθεσιμο την συγκεκριμενη στιγμη το 2.35:1, ή να ζητηθει το αναμορφικο και να ερθει κατα λαθος letterbox/pan scan ή απλα να ερθει καποιο, οποιο να'ναι, και κανεις να μην ασχοληθει με το φορμα.

Το να παρουν απλα τα stream απο δισκακι του εξωτερικου και να βαλουν υποτιτλους αποφευγεται για προφανεις λογους δικαιωματων.
 

Lepton

Supreme Member
19 June 2006
5,346
Γλυφάδα
Η τελευταία γραμμή του μηνύματος του supacoopa μου δείχνει ότι η ιστορία με τα πνευματικά δικαιώματα έχει καταντήσει απίστευτη μπούρδα. Εξυπηρετεί μόνο οικονομικά δικαιώματα, το πνεύμα... απουσιάζει. Και μετά τους φταίνε οι πειρατές...
 

supacoopa

AVClub Addicted Member
19 June 2006
2,411
Athens
Να διευκρινησω οτι η λεξη "αποφευγεται" σημαινει πως κατα κανονα δεν γινεται χρηση ετοιμων stream, ωστε να μην υπαρχει οικονομικο κοστος στην εκαστοτε Ελληνικη εταιρια διανομης και για τα δικαιωματα ψηφιοποιησης απο εταιριες του εξωτερικου.

Αν και οπου αυτο για καποιους λογους γινεται, υπαρχει συμφωνια αναμεσα σε ολα τα εμπλεκομενα μερη. Αλλωστε καποια δισκακια ερχονται εντελως ετοιμα (ως προς το authoring) απο το εξωτερικο και αυτα κοστιζουν πολυ παραπανω στις εταιριες διανομης απ'οτι τα υπολοιπα που γινονται authoring απο Ελληνικες εταιριες.

Πειρατεια σε τετοιο επιπεδο δεν θεωρω οτι υφισταται...