Ψηφιακή ΕΡΤ: Στις 4/12 το πρόγραμμα

Μιχάλης Κορ.

Moderator
Staff member
18 June 2006
21,470
Πειραιάς
Πηγή : http://www.naftemporiki.gr/news/static/06/11/28/1272076.htm

"ΣΤΗΝ ΚΑΝΟΝΙΚΗ από την πιλοτική λειτουργία ετοιμάζεται να περάσει πλέον η ψηφιακή τηλεόραση της ΕΡΤ η οποία την ερχόμενη Δευτέρα, 4 Δεκεμβρίου, θα παρουσιάσει, σε συνέντευξη Τύπου που θα πραγματοποιηθεί στο Πλανητάριο, το πλήρες πρόγραμμα των καναλιών της.

Ειδικότερα στην εκδήλωση θα παρουσιαστούν τα προγράμματα των τριών καναλιών, Prisma, Plus και Cine, της ψηφιακής της ΕΡΤ, καθώς και οι νέες προσπάθειες που ετοιμάζει ο δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός φορέας.

Αξίζει να αναφερθεί ότι τα προγράμματα της ψηφιακής της ΕΡΤ, η οποία μέχρι τώρα εκπέμπει πιλοτικά, είναι δωρεάν και μπορεί κανείς να τα παρακολουθήσει με την προμήθεια ενός αποκωδικοποιητή επίγειου ψηφιακού σήματος.
"
 

cospan

Senior Member
18 June 2006
484
Θεσσαλονίκη
Αν κατάλαβα καλά, ΔΕΝ θα είναι δωρεάν πλέον; Τί εννοεί "μέχρι τώρα ήταν δωρεάν"; Αυτό μας έλειπε να ξαναπληρώνουμε την ΕΡΤ.
 

sfortis

Administration Team
Staff member
3 August 2006
11,396
t3.large
καλα που το ειδες το "μέχρι τώρα ήταν δωρεάν"?

"η οποία μέχρι τώρα εκπέμπει πιλοτικά" λεει
 

panosxgr

Supreme Member
24 June 2006
8,604
Θε ξεκινησει δηλαδη να εκπεμπει πανελλαδικα ή μονο στις περιοχες που ειχε ξεκινησει πιλοτικα?? :chinscratch:
 

Tasos_Th

Supreme Member
5 September 2006
3,060
Goteborg, Vastra Gotaland, SVERIGE
Για να δούμε τι ποσοστό βελτίωσης θα έχουμε στο πρόγραμμα

η οποία μέχρι τώρα εκπέμπει πιλοτικά

δε λέει πουθενά οτι θα πάψει να παρέχεται "δωρεάν" ούτως η άλλως την πληρώνουμε την ΕΡΤ.
 

=silent=

AVClub Fanatic
2 August 2006
11,092
Homeless
Συγνωμη να ρωτησω κατι? Αν η περιοχη μου εχει καλυψη θα πρεπει μεσα απο την αναζητηση των επιγειων καναλιων να βρω και αυτα ή οχι? Η τηλεοραση μου (SONY 40X2000) απο οσο γνωριζω μπορει να δεχτει το σημα της EPT Ψηφιακής χωρις κουτια επιπλεων.
 

AlexT_

AVClub Fanatic
17 June 2006
10,452
Θεσσαλονίκη
Το συγκεκριμένο μοντέλο έχει ενσωματωμένο ψηφιακό δέκτη και λαμβάνει τα νέα κανάλια της ΕΡΤ. Προυπόθεση βέβαια να καλύπτεται η περιοχή που μένεις.

Αν θυμάμαι καλά πρέπει να κάνεις ξεχωριστή αναζήτηση για τα ψηφιακά. Είναι πολύ εύκολη διαδικασία.
 

George C

AVClub Addicted Member
18 June 2006
2,718
Re: Απάντηση: Ψηφιακή ΕΡΤ: Στις 4/12 το πρόγραμμα

τελικά θα εκπέμψει και δορυφορικά τα ψηφιακά της κανάλια? ή μόνο επίγεια?

Το project είναι "επίγεια ψηφιακή". Δε νομίζω ότι υπάρχει περίπτωση να εκπέμψει δορυφορικά ποτέ. Δεν είναι εξάλλου αυτός ο σκοπός.
 

supacoopa

AVClub Addicted Member
19 June 2006
2,411
Athens
Και ομως το ψηφιακο πακετο της ΕΡΤ εκπεμπεται ηδη δορυφορικα! Δεν θυμαμαι δορυφορο και συχνοτητα, αν κοιταξετε τα περιοδικα της δορυφορικης θα το βρειτε στους πινακες. Αλλα το θεμα ειναι οτι το DVB-T δεν μπορει να χρησιμοποιηθει απο τους κοινους δορυφορικους δεκτες που δουλευουν σε DVB-S (ουτε καν απο τους combo καθως περιμενουν μονο σημα DVB-S απο τους δορυφορους), οποτε η χρησιμοτητα της δορυφορικης εκπομπης ενος επιγειου ψηφιακου πακετου ειναι ενα μυστηριο.

Ισως γινεται για να υπαρχει η δυνατοτητα επιγειας αναμεταδοσης με χαμηλο κοστος απο την ιδια την ΕΡΤ, οπου αντι να στησει καλωδιακο δικτυο ανα την Ελλαδα περναει το σημα μεσω δορυφορου - κατι σαν feed ας πουμε
 

viagras

AVClub Addicted Member
20 June 2006
1,759
Εμιγγράντε
Απάντηση: Re: Ψηφιακή ΕΡΤ: Στις 4/12 το πρόγραμμα

Ισως γινεται για να υπαρχει η δυνατοτητα επιγειας αναμεταδοσης με χαμηλο κοστος απο την ιδια την ΕΡΤ, οπου αντι να στησει καλωδιακο δικτυο ανα την Ελλαδα περναει το σημα μεσω δορυφορου - κατι σαν feed ας πουμε

Ακριβώς, το σύστημα μετάδοσης είναι 4-κάτι-κάτι :grinning-smiley-043 το οποίο δεν μπορεί να αναλυθεί από τους εμπορικούς δέκτες, σαν αυτούς που έχουμε (πλην ελαχίστων εξαιρέσεων).