ADVANCE ACOUSTIC 305 DA ή ONKYO A-9555 , τελική ευθεία!

  • Αγαπητοί φίλοι και φίλες.

    Με ιδιαίτερη χαρά σας προσκαλούμε στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του AVClub στη Θεσσαλονίκη για το 2024 την Κυριακή 07 Απριλίου και ώρα 14.00

    Δηλώστε τη συμμετοχή σας εδώ, θα χαρούμε πολύ να σας γνωρίσουμε από κοντά.

Skakinen

AVClub Fanatic
22 November 2006
10,037
Αθήνα
Η αναζήτηση πλησιάζει στο τέλος της.
Έχω καταλήξει στα ηχεία : ROISTER Status 8 , στο cd player :HARMAN KARDON HD 970 και απομένει ο ενισχυτής.

Οι υποψήφιοι ήταν τρεις
: ADVANCE ACOUSTIC MAP 305 DA http://www.advance-acoustic.com/en-product.php?id=25
: ONKYO A-9555 http://www.eu.onkyo.com/products/product_en_781919.html
: NAD C372 http://nadelectronics.com/products/hifi-amplifiers/C372-Stereo-Integrated-Amplifier

Ο τρίτος της παρέας (NAD C372) απορρίφθηκε κυρίως γι'αυτό http://nadelectronics.com/articles/Ventilation-Notice οπότε έμειναν οι δύο πρώτοι και το set θα είναι :
ADVANCE ACOUSTIC MAP 305 DA + ROISTER Status 8 + HARMAN KARDON HD 970 ή
ONKYO A-9555 + ROISTER Status 8 + HARMAN KARDON HD 970.

Δυστυχώς κανένα set δεν μπόρεσα και ούτε μπορώ να το ακούσω ολοκληρωμένο διότι ο μεν ONKYO είναι δυσεύρετος ( μόνο ένα μαγαζί στην Αριστοτέλους τον φέρνει ενώ ούτε στην αντιπροσωπεία υπάρχει δυνατότητα ακρόασης) και από τα υπόλοιπα έχω ακούσει : τα Roister αλλά με άλλη πηγή και ενισχυτή , και τον Advance με το Harman αλλά με άλλα ηχεία. Μύλος δηλαδή! Βέβαια ότι άκουσα με ικανοποίησε αλλά γεγονός παραμένει ότι δεν έχω τη δυνατότητα να ακούσω το ένα ή το άλλο set ολοκληρωμένο.

Στην επιλογή του ONKYO ως υποψήφιου έχω λάβει υπόψη μου πέρα από τα τεχνικά χαρακτηριστικά και την αύρα του ονόματος ONKYO , και το συγκριτικό test του ΗΧΟΥ Νοεμβρίου όπου αναφέρεται "...από τα πιο αξιόλογα κομμάτια του συγκριτικού test...ο ONKYO κερδίζει τον DENON PMA 1500 ΑΕ σε ανάλυση και σπιρτάδα κατά ένα κλικ όμως ακούστηκε ελαφρώς πιο βαρύς χαμηλά και με λιγότερη "στρογγυλάδα" στις χροιές. Οδηγικά είναι εξίσου ικανός,δυναμικά εξίσου συνεπής και γρήγορος , ενώ δεν υπολείπεται σε ταλέντο όσον αφορά την απεικόνιση μιας πιστής 3D σκηνής. Καλός..."

Στην επιλογή του ADVANCE ως υποψήφιου έλαβα υπόψη και το ενσωματωμένο DAC με 5 εισόδους (4 coaxial και 1 optical όπως βλέπετε εδώ:http://users.hol.gr/~sd1312/back%20305%20DA.jpg ) ενώ στο ίδιο συγκριτικό του ΗΧΟΥ αναφέρεται :''...από τους πιο δυνατούς της κατηγορίας, σίγουρη λύση για το 90% των ηχείων που κυκλοφορούν, δεν ξέρει τι θα πει τονικό σφάλμα, ρελιστικός ουδέτερος, αυστηρός(?), με εξαιρετικά ταχείες ατάκες και δημιουργεί τεράστια 3D σκηνή...''

Άλλη δοκιμή από το χώρο του Internet για τον ίδιο ενισχυτή http://www.avmentor.gr/reviews/advance_acoustic_map305da_0.htm
Ενδεικτικά αναφέρω :''...γνωρίζω αρκετούς Ευρωπαίους που θα ήθελαν να έχουν στην σειρά τους μία συσκευή με την ποιότητα συναρμολόγησης του εν λόγω μηχανήματος...,...αποδείχθηκε ικανός να επιτύχει υψηλές στάθμες χωρίς εμφανή σημάδια κόπωσης, διατηρώντας παράλληλα τον έλεγχο των χαμηλών συχνοτήτων και χωρίς να γίνεται κουραστικός...,από ιστορικής άποψης θα μπορούσε να ανήκει στην χρυσή εποχή των ευρωπαικών ολοκληρωμένων και να κρατήσει ψηλά την σημαία της σχετικής παράδοσης που απαιτούσε από τους ενισχυτές διαφάνεια και χαμηλό θόρυβο, δηλαδή, στην πράξη, απουσία ταυτότητας...,Ισως ακουστεί υπερβολικό, αλλά προιόντα όπως το εν λόγω, επαναφέρουν την συζήτηση γύρω από τις αρετές ενός καλού ενισχυτή, τις οποίες συχνά ξεχνούμε στο κυνήγι των πολλαπλών επιπέδων επεξεργασίας του σήματος που σήμερα επιβάλλεται στον χώρο από τους πολυκαναλικούς ενισχυτές AV οι οποίοι αποτελούν και το μεγαλύτερο ποσοστό των συσκευών της αγοράς στην μεσαία και χαμηλή κατηγορία. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο χρήστης έχει πολλά να κερδίσει από αυτούς αλλά ποιές είναι οι επιλογές του αν θέλει κάτι απλό και αποτελεσματικό; Σαφώς, η Advance Acoustic στόχευσε τον MAP-305 ώστε να είναι μία από τις επιλογές αυτές.''

Προσωπικά μιλώντας τώρα , βάζω στα υπέρ του ADVANCE την ύπαρξη DAC και την αυξημένη συνδεσιμότητα ενώ στα υπέρ του ONKYO το made in Japan (ενώ ο ADVANCE είναι made in China).
Μια άλλη διαφορά τους είναι ότι ο ONKYO διαθέτει ρυθμιστικά bass, treble ενώ ο ADVANCE όχι (ελπίζω να μην τρίζουν τα κόκκαλα των απανταχού χαιφιντελιστών :eek: και να μην αποβληθώ από το Forum για την παρατήρησή μου αυτή... :blush: )

Με βάση λοιπόν όλα τα παραπάνω και με δεδομένο ότι δεν είμαι και κανένας έμπειρος στο χώρο του hi-fi ώστε να κρίνω από τις ελλιπείς ακροάσεις των μηχανημάτων τις οποίες έκανα θα εκτιμούσα ιδιαιτέρως την όποια βοήθειά σας.
Ευχαριστώ προκαταβολικά ακόμη και για την απλή ανάγνωση του παραπάνω μακροσκελούς σημειώματος. :smile:
 

Stergito

Μέλος Σωματείου
11 November 2006
14,527
Θεσσαλονίκη
Δεν ξέρω τους ενισχυτές, αλλά μη σε τρομάζει το made in China του advance. Απ' όσο ξέρω η εταιρία εδρεύει στη Γαλλία και σίγουρα υπάρχει μεγάλη διαφορά ανάμεσα σε κάτι που είναι γαλλικής "υπηκοότητας" και κατασκευασμένο στην Κίνα σε σύγκριση με κάτι εξ' ολοκλήρου κινέζικο.
 

Skakinen

AVClub Fanatic
22 November 2006
10,037
Αθήνα
Re: Απάντηση: ADVANCE ACOUSTIC 305 DA ή ONKYO A-9555 , τελική ευθεία!

φίλε skakinen παρόλο που οι ακροάσεις σου ήταν ελλειπείς, θα θέλαμε να ακούσουμε τις απόψεις σου για αυτά που άκουσες.

Αγαπητέ Στέργιε , και υπόλοιποι συμφορουμίτες , όπως έχω δηλώσει είμαι πολυ νέος στο χώρο του hi-fi (ίσως να το έχεις καταλάβει από τη συχνότητα και τη φύση των αποριών μου και από τα θέματα για τα οποία συχνά ζητάω βοήθεια από τους φίλους του forum) οπότε δεν νομίζω ότι είμαι σε θέση να δώσω εντυπώσεις. Από τις ελλιπείς (για τον καταρτισμό του συστήματός μου ) ακροάσεις το μόνο που ήμουν σε θέση να ξεχωρίσω ήταν ποιό ηχείο μου άρεσε καλύτερα όταν τα άκουγα το ένα μετά το άλλο.Για παράδειγμα,τα Monitor Audio RS 6 μου άρεσαν σε solo piano ακούσματα περισσότερο από τα B&W 603 S3.Επίσης τα Triangle Heliade ES που τα άκουσα σε σχέση με τα Audio Spectrum Athena και τα Chario Silveratte 200 T με εντυπωσίασαν σε solo piano ακούσματα (με τον Musical Fidelity X-150). Όμως αν τα άκουγα μόνα τους θα μου άρεσαν μεν αλλά δεν θα μπορούσα να εξηγήσω γιατί.Ούτε να πω για χροιές, μεσοχαμηλές συχνότητες,σώμα κλπ. Τα Roister Status 8 τα οποία μου φαίνονται με καλή σχέση ποιότητας/τιμής ,και στα οποία σχεδόν έχω καταλήξει, τα άκουσα με άλλον ενισχυτή και cd player και μου φάνηκε ότι δεν αξίζει να δώσω σχεδόν 300 ευρώ παραπάνω για τα Triangle Heliade ES . Αν άκουγα τα Roister με τον ενισχυτή και το player που άκουσα τα Triangle πιθανόν να μου φάινονταν με απειροελάχιστες διαφορές μεταξύ τους ή και ανώτερα (τα Roister).
Μην ξεχνάμε ότι μέχρι πρότινος άκουγα από ένα παλιό Philips compact. Σε σχέση με τις ακουστικές (όχι μουσικές!) εμπειρίες μου ότι και να άκουγα θα μου φαινόταν ,και μου φάνηκε, ακουστικός παράδεισος σε σχέση με το παλιό Philips.
Για τον λόγο αυτό "ενοχλώ" συχνά και με μακροσκελή και ίσως κουραστικά post τα μέλη του forum με πολλές απορίες τεχνικής φύσης και με εκκλήσεις για βοήθεια και γνώμες για τα υποψήφια προς αγορά μηχανήματα.:smile:
Πάλι μακρηγόρησα μου φαίνεται...
 

SHERPA

Supreme Member
18 June 2006
3,450
Βέροια
Μην μασάς φιαλαράκο.-bye-
Γράφε ελεύθερα άνευ φόβου και διστακτικότητας.
Το κλάμπ δεν είναι βήμα προφεσόρων αλλά μαθητών...
Με τον ένα ή άλλο τρόπο όλοι ψάχνονται!
 

bart

Established Member
4 July 2006
252
ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Σήμερα το πρωϊ πήγα για ακρόαση του ενισχυτή της Advance Acoustic MAP-305 DA. Για πηγή χρησιμοποίησα το CDPlayer μου Marantz CD-75 II SE και το MC-403 της ΑΑ και για ηχεία Audio Spectrum.

Οι εντυπώσεις μου από τον ενισχυτή ήταν πολυ καλές. Πολλά αποθέματα ισχύος, εντυπωσιακό σώμα, αναλυτικός και με μεγάλη και τρισδιάστατη στερεοφωνική εικόνα. Δυνατό και άριστα ελεγχόμενο χαμηλό και εντυπωσιακά ουδέτερες μεσαίες και υψηλές. Λίγο σκληρός στα ανώτερα μεσαία. (ίσως να φτάει το marantz ή τα ηχεία) Γενικά πολύ ομαλός σε όλο το φάσμα των συχνοτήτων, χωρίς εξάρσεις και χρωματισμούς (*).
Το ενσωματωμένο DAC δούλεψε αρκετά καλά αναβαθμίζοντας αισθητά την ακουστική επίδοση του Marantz.

Το MC-403 CD player της AA, συγκρινόμενο με το Marantz συνδεδεμένο στο DAC του MAP-305, ήταν σαφώς πιό γλυκό στη μεσαία περιοχή περισότερο και στην υψηλή λιγότερο, αλλά ύστερούσε πολυ ελαφρά σε σώμα, δυναμισμό και χαμηλό. Τελικά οι λυχνίες έχουν αυτό το κάτι όσον αφορά την μεσο-ηψηλή περιοχή. Γενικά παίζει σαφώς καλύτερα από όσο κοστίζει, αλλά μετα όλες αυτές τις κριτικές που είχα διαβάσει περίμενα κάτι καλύτερο.

Έτσι λόγω
1ον της μεγάλης του ισχύος, που χρειάζομαι για να οδηγήσω τα πολύ δυσκολο-οδήγητα ηχεία μου,
2ον της αισθητής αναβάθμισης που προσφέρει το DAC στο CD μου και
3ον τη τρέλλα που έχω με το βαθύ και ελεγχόμενο χαμηλό,
πιστεύω ότι η αγορά του Advance Acoustic :award: αποτελεί μονόδρομο για μένα.

Βέβαια θα ακούσω και τους Audiolab & Musical Fidelity πριν προχωρήσω αλλά θα πρέπει να ακούσω πολύ μεγάλη διαφορά για να αλλάξω γνώμη.

Ελπίζω να βοήθησα λίγο.

Bart.

(*) :grandpa: Η ουδετερότητα και η απουσία χρωματισμών σε ένα Hi-Fi συγκρότημα μερικές φορές είναι κάτι που δεν αρέσει σε κάποιους. Αν ανήκετε σε αυτή την κατηγορία είναι επιβεβλημένο να ακούσετε οι ιδιοι τον ενισχυτή για να σχηματίσετε προσωπική γνώμη.
 
Last edited:

Skakinen

AVClub Fanatic
22 November 2006
10,037
Αθήνα
Σήμερα το πρωϊ πήγα για ακρόαση του ενισχυτή της Advance Acoustic MAP-305 DA. Για πηγή χρησιμοποίησα το CDPlayer μου Marantz CD-75 II SE και το MC-403 της ΑΑ και για ηχεία Audio Spectrum.

Οι εντυπώσεις μου από τον ενισχυτή ήταν πολυ καλές. Πολλά αποθέματα ισχύος, εντυπωσιακό σώμα, αναλυτικός και με μεγάλη και τρισδιάστατη στερεοφωνική εικόνα. Δυνατό και άριστα ελεγχόμενο χαμηλό και εντυπωσιακά ουδέτερες μεσαίες και υψηλές. Λίγο σκληρός στα ανώτερα μεσαία. (ίσως να φτάει το marantz ή τα ηχεία) Γενικά πολύ ομαλός σε όλο το φάσμα των συχνοτήτων, χωρίς εξάρσεις και χρωματισμούς (*).
Το ενσωματωμένο DAC δούλεψε αρκετά καλά αναβαθμίζοντας αισθητά την ακουστική επίδοση του Marantz.

Το MC-403 CD player της AA, συγκρινόμενο με το Marantz συνδεδεμένο στο DAC του MAP-305, ήταν σαφώς πιό γλυκό στη μεσαία περιοχή περισότερο και στην υψηλή λιγότερο, αλλά ύστερούσε πολυ ελαφρά σε σώμα, δυναμισμό και χαμηλό. Τελικά οι λυχνίες έχουν αυτό το κάτι όσον αφορά την μεσο-ηψηλή περιοχή. Γενικά παίζει σαφώς καλύτερα από όσο κοστίζει, αλλά μετα όλες αυτές τις κριτικές που είχα διαβάσει περίμενα κάτι καλύτερο.

Έτσι λόγω
1ον της μεγάλης του ισχύος, που χρειάζομαι για να οδηγήσω τα πολύ δυσκολο-οδήγητα ηχεία μου,
2ον της αισθητής αναβάθμισης που προσφέρει το DAC στο CD μου και
3ον τη τρέλλα που έχω με το βαθύ και ελεγχόμενο χαμηλό,
πιστεύω ότι η αγορά του Advance Acoustic :award: αποτελεί μονόδρομο για μένα.

Βέβαια θα ακούσω και τους Audiolab & Musical Fidelity πριν προχωρήσω αλλά θα πρέπει να ακούσω πολύ μεγάλη διαφορά για να αλλάξω γνώμη.

Ελπίζω να βοήθησα λίγο.

Bart.

(*) :grandpa: Η ουδετερότητα και η απουσία χρωματισμών σε ένα Hi-Fi συγκρότημα μερικές φορές είναι κάτι που δεν αρέσει σε κάποιους. Αν ανήκετε σε αυτή την κατηγορία είναι επιβεβλημένο να ακούσετε οι ιδιοι τον ενισχυτή για να σχηματίσετε προσωπική γνώμη.


Φίλε bart ήσουν ιδιαίτερα κατατοπιστικός!
Και από τη μεριά μου alea jacta est υπέρ του Advance.
Στα ηχεία έχω κολλήσει και είμαι αναποφάσιστος μεταξύ ROISTER Status 8 http://www.roister.gr/details2.php?lang=1&wh=1&the1id=1&the2id=3&the3id=14&theid=14&open1=1&open2=3&open3=&thepid=18 και
TRIANGLE Heliade Es http://www.triangle-fr.com/uk/esprit-esw.php?modele=heliade
.
Έχω ακούσει τα Roister με τον μικρό της Advance -τον 103 - και με ικανοποίησαν (φαντάζομαι ότι και ο μεγάλος -ο 305- θα ακούγεται τουλάχιστον το ίδιο καλος).
Τα Triangle δεν έχω καταφέρει να τα ακούσω με τον Advance 305 αλλά με τον Musical Fidelity X-150 όπου μου άρεσαν ιδιαίτερα.
Ίσως εντός των ημερών να τα ακούσω και με τον Advance. Για τα Triangle με προβληματίζει λίγο το αν θα πέσουν '' μικρά'' για τον ενισχυτή αν και άλλοι φίλοι από το forum μου λένε ότι μάλλον δεν υπάρχει πρόβλημα. Είναι και σχεδόν 300 ευρώ ακριβότερα αλλά αυτό είναι δευτερεύον αν με ικανοποιήσουν ακουστικά.
Θα ήθελα και τη γνώμη σου.
Ευχαριστώ
 

bart

Established Member
4 July 2006
252
ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Σήμερα το πρωϊ πήγα για ακρόαση του ενισχυτή της Advance Acoustic MAP-305 DA. Για πηγή χρησιμοποίησα το CDPlayer μου Marantz CD-75 II SE και το MC-403 της ΑΑ και για ηχεία Audio Spectrum.

Το CD της Advance Acoustic ήταν το MCD-203 και ΟΧΙ MC-403 όπως εκ παραδρομής :damnyou: γράφω παραπάνω.

Bart.
 

bart

Established Member
4 July 2006
252
ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
......................
Έχω ακούσει τα Roister με τον μικρό της Advance -τον 103 - και με ικανοποίησαν (φαντάζομαι ότι και ο μεγάλος -ο 305- θα ακούγεται τουλάχιστον το ίδιο καλος).

Επειδή έχω ακούσει και τον 103 σε διαβεβαιώ ότι δεν υπάρχει καμμία σχέση και ο 305 είναι σε άλλη ανώτερη κλάση.
Αν τα Roister είναι λιγο δυσκολο-οδήγητα τοτε με τον 305 θα ακούσεις πολυ καλύτερα
.

Τα Triangle δεν έχω καταφέρει να τα ακούσω με τον Advance 305 αλλά με τον Musical Fidelity X-150 όπου μου άρεσαν ιδιαίτερα.

Ο Χ-150 είναι θεωρητικά κατα την γνώμη μου ποιοτικά τουλάχιστον στο ίδιο επίπεδο με τον 305 αλλά ο 305 υπερτερεί σε δύναμη. Και εδώ ισχύει το αν τα Triangle είναι λιγο δυσκολο-οδήγητα τοτε με τον 305 θα ακούσεις πολυ καλύτερα.

Ίσως εντός των ημερών να τα ακούσω και με τον Advance. Για τα Triangle με προβληματίζει λίγο το αν θα πέσουν '' μικρά'' για τον ενισχυτή ........

:grandpa: Το σωστό matching του ενισχυτή με τα ηχεία είναι κατα την γνώμη μου ένα από τα σημαντικότερα στοιχεία στο κτίσιμο ενός σωστού Hi-Fi συστήματος.
Γι' αυτό καλύτερα να ακούσεις τα ηχεία με τον ίδιο ενισχυτή για να εκτιμήσεις όχι μόνο την απόδοση του ενισχυτή και των ηχείων αλλά και το σημαντικότερο την αρμονική συνεργασία τους.

Θα σου πρότεινα στην λίστα των ηχείων να προσθέσεις και τα Audio Spectrum. Δεν γνωρίζω ακριβώς το μοντέλο [μάλλον είναι το ARTEMIS] αλλά είναι στην κατηγορία που κοιτάς και αυτό που άκουσα ήταν πολύ καλό.

:grandpa: Άκουσε γνώμες φίλων και συνφορουμιτών, δίαλεξε κάποια μηχανήματα με βάση τις προτάσεις μας αλλά αποφάσισε αποκλειστικά μόνος σου με βάση αυτό που αρέσει σε σένα.

Bart.
 
Last edited:

Skakinen

AVClub Fanatic
22 November 2006
10,037
Αθήνα
Επειδή έχω ακούσει και τον 103 σε διαβεβαιώ ότι δεν υπάρχει καμμία σχέση και ο 305 είναι σε άλλη ανώτερη κλάση.
Αν τα Roister είναι λιγο δυσκολο-οδήγητα τοτε με τον 305 θα ακούσεις πολυ καλύτερα
.



Ο Χ-150 είναι θεωρητικά κατα την γνώμη μου ποιοτικά τουλάχιστον στο ίδιο επίπεδο με τον 305 αλλά ο 305 υπερτερεί σε δύναμη. Και εδώ ισχύει το αν τα Triangle είναι λιγο δυσκολο-οδήγητα τοτε με τον 305 θα ακούσεις πολυ καλύτερα.



:grandpa: Το σωστό matching του ενισχυτή με τα ηχεία είναι κατα την γνώμη μου ένα από τα σημαντικότερα στοιχεία στο κτίσιμο ενός σωστού Hi-Fi συστήματος.
Γι' αυτό καλύτερα να ακούσεις τα ηχεία με τον ίδιο ενισχυτή για να εκτιμήσεις όχι μόνο την απόδοση του ενισχυτή και των ηχείων αλλά και το σημαντικότερο την αρμονική συνεργασία τους.

Θα σου πρότεινα στην λίστα των ηχείων να προσθέσεις και τα Audio Spectrum. Δεν γνωρίζω ακριβώς το μοντέλο [μάλλον είναι το ARTEMIS] αλλά είναι στην κατηγορία που κοιτάς και αυτό που άκουσα ήταν πολύ καλό.

:grandpa: Άκουσε γνώμες φίλων και συνφορουμιτών, δίαλεξε κάποια μηχανήματα με βάση τις προτάσεις μας αλλά αποφάσισε αποκλειστικά μόνος σου με βάση αυτό που αρέσει σε σένα.

Bart.


Τα Artemis της Audio Spectrum τα άκουσα και μάλιστα με τον Advance 305. Ήταν όντως εξαιρετικός συνδυασμός αλλά με προβληματίζουν δυό παράμετροι :πρώτον έχουν πίσω τις τρύπες του bass reflex και επειδή θα μπουν κοντά στον τοίχο δεν θα ήταν ότι καλύτερο και δεύτερον η τιμή τους 1400 ευρώ (έναντι 900 των Triangle και 620 των Roister για τα οποία επιμένω ότι είναι value for money).:smile: