Πάντως εγώ στο δικό μου χρησιμοποιώ 19γρ και το κόψιμο ανάλογα την μάρκα του καφέ. Channeling έχω κι εγώ ορισμένες φορές αλλά δε με απασχολεί αφού το αποτέλεσμα είναι σαφώς ανώτερο από το καλαθάκι της "μαμάς"
Sent from my iPhone using Tapatalk
Σεβαστά και δεκτά όλα αυτά που λες, κι εγώ πιάνω τον εαυτό μου σε διάφορα θέματα να σκαλίζω μόνο και μόνο για την ευχαρίστηση. Ίσα ίσα και αυτά που μοιράστηκες μαζί μας με τους πειραματισμούς σου έχουν νόημα γιατί έτσι εμπλουτίζουμε κι εμείς τις γνώσεις μας.
Αναφορικά με τον καφέ, έχω κάνει κι...
Να ρωτήσω κάτι; Γιατί δεν επενδύεις σε ένα καλό χειροκίνητο μύλο που και εξ ορισμού είναι single dose και δεν έχει retention. Δε λέω, καλοί οι πειραματισμοί αλλά δε σας κουράζει στο τέλος; Ένα καφεδάκι θέλουμε να ευχαριστηθούμε
Sent from my iPhone using Tapatalk
Θα συμφωνήσω. Όταν έχουμε συνηθίσει τη γεύση του καφέ που φτιάχνουμε εμείς είναι από λίγο έως πολύ δύσκολο να μας ικανοποιήσει κάτι εκεί έξω, ιδιαίτερα σε μη τουριστική περιοχή.. επομένως η φραπεδιά είναι σταθερή αξία, δε μπορείς να κάνεις λάθος!
Sent from my iPhone using Tapatalk
Όλα είναι θέμα γούστου και το ζητούμενο είναι να κάνεις αυτό που σε ευχαριστεί. Ο καφές είναι απόλαυση, κοίτα να τον απολαμβάνεις όπως σ αρέσει!
Sent from my iPhone using Tapatalk
Σύμφωνα μ αυτά που λέει και ο Tzimisce θα δεις διαφορά με έναν μύλο και φρέσκο καβουρντισμένο καφέ σε σχέση με το μπρίκι.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Έχοντας ξεμείνει αρκετό καιρό με ένα πτωχό πλην τίμιο Hario Skerton Pro μύλο ήθελα εδώ και χρόνια να κάνω την αναβάθμιση γιατί ο παραπάνω μύλος δεν με κάλυπτε πάνω από 70-80%. Ίσως είναι λίγο overkill ο 1Zpresso αλλά πιστεύω ότι θα τον έχω για πολλά χρόνια.
Στο θέμα που αναφέρεις τώρα: κατά την...
Μόλις παρέλαβα το θηριάκι [emoji16], θα επανέλθω μετά από εκτεταμένες δοκιμές. Αγορά απευθείας από το site της 1Zpresso https://1zpresso.coffee/product/jultra/ ήρθε σε λιγότερο από βδομάδα!
Sent from my iPhone using Tapatalk
Αυτή είναι η χαρά του modding, όχι τόσο για τη βελτίωση του αποτελέσματος αλλά της χρηστικότητας, έτσι κι εγώ έβαλα ένα sonoff διακόπτη για να την ανοίγω απομακρυσμένα ή με χρονοδιακόπτη. Γευστική αναβάθμιση 0, χρηστικότητα 100 [emoji16]
Sent from my iPhone using Tapatalk
Και η δίκη μου σίτα παρουσιάζει τέτοιους αποχρωματισμούς και δεν την έχω αλλάξει. Έλεγα να βάλω πάνω μια IMS αλλά διάβασα ότι δεν επιφέρει και μεγάλες αλλαγές από αυτή που φοράει από το εργοστάσιο. Αυτό που σίγουρα θα πρότεινα για αλλαγή είναι το καλαθάκι, άλλαξα το εργοστασιακό με ένα VST 18 γρ...
Ορμώμενος λοιπόν από την προτροπή σου μόλις μίλησα με τον υπεύθυνο σέρβις στην Eurogat Αθήνας. Μου είπε λοιπόν ότι backflush κάνουμε κάθε 25-30 μέρες (στη δίκη μου περίπτωση που φτιάχνω 2 καφεδες την ημέρα) με όχι πάνω από 5 επαναλήψεις των 5 sec και αυτό για να μην επιβαρύνουμε την αντλία. Μου...
Ισχύει αλλά νομίζω ότι το ένα δεν αντικαθιστά το άλλο. Με μια σίτα βλέπεις μεγάλη διαφορά στο ποσό καθαρό είναι το shower.
Μαζί με το backflush καθαρίζετε και το κλείστρο;(αφού βγάλετε το καλαθάκι βεβαίως βεβαίως) γιατί εμένα πιάνει βρομιά από τα έλαια και αν ναι, πόσο συχνά;
Sent from my...
Μάκη, προφανώς και έκανα μακακια στις αρχές γιατί έδειξα υπερβάλλον ζήλο με τους καθαρισμούς και γι αυτό το λόγο σε ρώτησα για τον ατμό αν έχεις διαρροές. Ίσως μπω στον κόπο να αλλάξω την βαλβίδα ατμού για τελευταία φορά να δω. Σίγουρα πάντως άλλαξα τη λογική με τις αφαλατώσεις.
Έχω κι έχω...
Πάντως εγώ κάνω κανονικά back flush δεν μπορώ να πω αν θα καταστρέψω ή όχι την αντλία, αυτό που μπορώ πάντως να πω είναι ότι έχω δει να καθαρίζει από τα έλαια το σωληνάκι στο drip tray και αυτό το λέω με σιγουριά. Επίσης με σιγουριά μπορώ να πω ότι δεν έχω δει καμία οξείδωση στο γκρουπ της...
Ισχύει, αλλά δεν αλλάζει η πίεση ανάλογα με το βάρος ή κόψιμο του καφέ που βάζεις στο καλαθάκι; Θα πρέπει να φτιάχνεις δλδ την ίδια ποσότητα καφέ, στο ίδιο κόψιμο της ίδιας μάρκας με το ίδιο καβουρδισμα κτλ κτλ κτλ. Άσε που νομίζω είναι και πιο "αλανιάρικο" να παίζεις μπρος πίσω με το ντιμερ και...
This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.