Όνειρα Θερινής Νυκτός....!!!!

dimmanoukas

AVClub Enthusiast
11 March 2009
900
ΑΘΗΝΑ
Καλησπέρα...

έχοντας στην κατοχή μου ένα mk2 "μαμά" με κεφαλές μια mc benz και 2 mm acutex, και μια της sonus και γύρω στα 300 βινύλια (κυρίως rock και jazz) και με αρκετή όρεξη για να αυξηθούν, ενδιαφέρομαι για την αναβάθμιση της πηγής
το υπόλοιπο σύστημα αποτελείται απο:

ηχεία harbeth slh5
ενισχυτής tri (trv35se) 2χ45 watt
phono: nanophono της clearaudio

θεωρώ οτι το σύστημα επιδέχεται βελτίωση στην πηγή...δεδομένης της όρεξης και εάν μπεί ως "οροφή" το ψυχολογικό ποσό των 1200,00 (είτε για καινούργιο αλλά δεν αποκλείω και την περίπτωση καλομεταχειρισμένου) τι προτάσεις έχουμε σε πλατώ και βραχιονα....

σημειώνω οτι
α)αισθητικά μου αρέσουν κυρίως τα πικάπ με "κλασσική" σχεδίαση αλλά δεν είναι και το κύριο ζητούμενο
β)δεν θα με πείραζε να μπώ στη διαδικασία ανακατασκευής ή βελτίωσης κάποιου καλοδιατηρημένου παλιού (π.χ. garrard κ.ο.κ.)
γ)δεν έχω μεγάλη εμπειρία απο ακούσματα διαφορετικών πικάπ και θεωρώ οτι είναι και το πλεόν δύσκολο να γίνει για να έχω μέτρο σύγκρισης(λογω κεφαλής,ενισχυτής,phono,καλώδια κ.λ.π.)

οπότε το ζητούμενο είναι κάποιες πρώτες προτάσεις προκειμένου να δούμε που μπορούμε να βαδίσουμε

τέλος ενδεχομένως και στην κατηγορία των 700,00 - 800,00 να είναι σημαντική αναβάθμιση σε σχέση με το mk2 απλά επειδή θέλω να κλείνω (λέμε τώρα) και με το κομμάτι πικάπ γι'αυτό σπρώχνω το ποσό στα 1.200,00 χωρίς να σημαίνει κάτι αυτό

σας ευχαριστώ προκαταβολικά
 

dimmanoukas

AVClub Enthusiast
11 March 2009
900
ΑΘΗΝΑ
Re: ΟΝΕΙΡΑ ΘΕΡΙΝΗΣ ΝΥΚΤΟΣ....!!!!

Για να ζεστάνω λίγο το θέμα και στην ουσία να αποτυπώσω γραπτώς τις σκέψεις μου....

ας υποθέσουμε οτι βρίσκω το πλατώ της garrard 401 γύρω στα 500,00 ...με εναν καλό βραχίονα και ενα πλίνθ + συντήρηση και έλεγχο πιστεύω οτι ξεπερνάμε τα 1200,00 ...το υπολογίζω γύρω στα 1400,00 όλα μαζί + ο χρόνος και το τρέξιμο

αξίζει να μπεί κάποιος σε αυτή την διαδικασία απο το να παρει π.χ. ενα μεταχειρισμένο mitchell gyrodec ή ενα καινουργιο π.χ clearaudio...δλδ είναι όντως φονέας γιγάντων και πάλι μέχρι με ποιο βαθμό....δλδ απο ποιά τιμή και πάνω αξίζει να πάρει κάποιος ενα έτοιμο εγοστασιακό....πάλι διαβάζω αρκετά καλά λόγια και για τα thorens π.χ. ενα 160 που θα βγεί αρκετά φθηνότερα....καταλαβένετε οτι είμαι λίγο μπερδεμένος....απλά θέλω σε πρώτη φάση γνώμες (εενοείται υποκειμενικές) αλλά απο ανθρώπους που έχουν στην κατοχή τους κάποιο απο τα προαναφερθέντα ή εχουν σχετική εμπειρία για να ξεκαθαρίσει (στο βαθμό που είναι εφικτό) λίγο η σκέψη μου και να φτιαχτεί μια λίστα απο πιθανές επιλογές
 

orkino

Established Member
21 June 2008
141
Re: ΟΝΕΙΡΑ ΘΕΡΙΝΗΣ ΝΥΚΤΟΣ....!!!!

Το MK2 σαν πλατό είναι κορυφαίο και καλύτερο από κάποια σημερινά που είναι συσσωρευτές θορύβων, από τις κεφαλές (από ότι κατάλαβα) που έχεις, πρέπει να πας σε έναν χαμηλής μάζας βραχίωνα, γιατί ο αδύναμος κρίκος του πικ-απ σου είναι μόνο ο βραχίωνας (ολίγων τσίγκινος ο ήχος). Μετά ασχολήσου με όσον αφορά το φόνο (δηλαδή με ρύθμιση pf & kohm) και εάν θέλεις για αλλαγή (στο μάτι) κανε κάποια αισθητική αναβάθμιση στο MK2.
 

dimmanoukas

AVClub Enthusiast
11 March 2009
900
ΑΘΗΝΑ
Re: ΟΝΕΙΡΑ ΘΕΡΙΝΗΣ ΝΥΚΤΟΣ....!!!!

ευχαριστώ για την απάντηση...οπότε μπαίνει άλλη μια παράμετρος και εκδοχή δλδ κρατώ το μκ2 και αναβαθμίζω τον βραχίονα και οτι άλλο μπορεί να αναβαθμιστεί με κοστολόγιο περίπου 500,00 για εναν jelco πχ...αυτό με έχει ταλαιπωρήσει και παλαιότερα απλά δεν το αποφάσισα ποτέ...οτι θα αποτελεί βελτίωση είναι το μόνο σίγουρα...αλλά δεν ξέρω κατά πόσο θα είναι "αναβάθμιση" προκειμένου να συμβαδίζει με τα υπόλοιπα του συστήματος...πάντως με κάποια ευκαιρία πρέπει να ακούσω κάποιο "βελτιωμένο" μκ2
 

ΚΩΣΤΑΣ ΖΑΓΓΟΓΙΑΝΝΗΣ

Super Moderator
Staff member
20 October 2007
17,767
Μεσευρώπη
To να αλλάξεις το βραχίονα στον Technics δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολο, υπάρχει αυτός οΈλληνας έμπορος στο ebay που πουλάει έτοιμα tonearmboard για τις πιό συνηθισμένες γεωμετρίες βραχιόνων (Linn, Jelco, Rega). Aν πάλι θες να ακολουθήσεις το άλλο μονοπάτι, αυτο της μετατροπής ενός παλιού πικάπ, καλό είναι να διαλέξεις ένα Lenco που είναι και πιό προσιτό και το βρίσκεις γύρω στα 200 με λίγο ψάξιμο. Οι τιμές των Garrard έχουν ξεφύγει και από το όριο των 500.
 

dimmanoukas

AVClub Enthusiast
11 March 2009
900
ΑΘΗΝΑ
οπότε αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον η λογική του "πειράγματος" του mk2...για προτάσεις σε βραχίονα υποθέτω οτι αυτό το οποίο έχει αναφερθεί και σε άλλα thread είναι ο jelco, ή κάποιος απο τους παλιούς αλλά καλούς sme (αλλά ποιός άραγε???)...υπάρχει κάποιος άλλος που μου διαφεύγει...?
και απο τους προαναφερθέντες υπάρχει περίπτωση να ακούσω (λίγο δύσκολο το βλέπω) ή έστω να έχω εμπεριστατωμένη άποψη απο κάποιον κάτοχο ή που έχει ακούσει κάποιο mk2 με τους αντίστοιχους βραχίονες...?
 

quevedo

AVClub Addicted Member
4 May 2010
1,912
επαρχια
Η αλήθεια είναι ότι δύσκολα κάποιος θα έκανε τέτοιες αλλαγές σε ένα ΜΚΙΙ. Εδώ θα δεις τις υπερβολές που κατά τη γνώμη μου έχουν γίνει. Πραγματικά μιλάμε για εντελώς άλλα πικαπ τελικά και με πολύ υψηλό κόστος μετατροπής σε σημείο που το πλατό να καταντά ο αδύναμος κρίκος.

Αν μπορείς να κάνεις μόνος σου την αλλαγη του βραχίονα και δε θες να ξοδέψεις τα 3πλά από όσα έδωσες για την κανονική έκδοση του πικαπ, έχει καλώς. Αν όχι, υπάρχουν άραγε μάστορες για να σου το φτιάξουν? Δε ξέρω αν μπορείς να ακούσεις ένα τροποποιημένο ΜΚΙΙ για να δεις αν αξίζει η αλλαγή του βραχίονα, στην τελική.

Προσωπικά θα πήγαινα σε πικαπ ανώτερης κατηγορίας τιμής και ή θα πουλούσα το ΜΚΙΙ ή θα το είχα ως 2ο πικάπ. Δεν έχω χρόνο, και δεν είναι εύκολο να βρεθεί τροποποιημένο ΜΚΙΙ για ακρόαση ώστε να πειστώ αν αξίζει να μπω σε τέτοιο τριπάκι.
 

Δημοκηδής

Μέλος Σωματείου
23 June 2006
9,967
Φίλε στην εποχή μας υπάρχουν απίστευτες ευκαιρίες στα μεταχειρισμένα... με 1200 ευρώ θα βρεις κάτι πολύ, μα πολύ καλύτερο, από το mk ιι ... δεν θυμάμαι πρόχειρα κάτι πρόσφατο στις αγγελίες μας, μα έχω δει πολλάκις κάποιες προσφορές που άξιζαν πολύ ... κάνε λίγη υπομονή και τσέκαρε και τις αγγελίες των σχετικών AV ιστοσελίδων, όπως και την ''χρυσή ευκαιρία'´' ....
 

neXTgen

AVClub Enthusiast
3 July 2007
763
west coast
σ' αυτό το σημείο ήμουν κι εγώ. έχω κρατήσει το μκ2 (και όποτε βρω χρόνο και χρήμα θα του περάσω τον jelco 750d και τα isonoes που κάνουν μεγάλη διαφορά) για δεύτερο... πήρα το 505-4 του περασα την ΟΜ-40 που κάνει τη διαφορά, έτσι .... μου φυγε προς στιγμήν ο καημός (γιατί έχοντας δώσει το thorens μου -ένεκα ...η ανάγκα τότε- είχα καημό) .

πάντα ψάχνω και θα ψάχνω για παλια . όσοι τα αγαπάμε ξέρουμε γιατί το κάνουμε (για τους άλλους είμαστε λάθος, αλλά τι είπαμε ? όλα στο χώρο αυτό άπτονται του ψυχισμού του θυμικού και των συναισθημάτων μας .. )

δώσε βάση πάντως στα λόγια του quavedo εκτός αν έχεις όρεξη και χρήμα για πειράματα ... αν καταφέρεις ή να αλλάξεις βραχιονα (άρα και καλωδίωση, άλλαξέ του και ποδαράκια) ή απλώς να το κρατήσεις ως έχει (το ΜΚ2 εννοώ) και αργότερα βλέπεις είσαι ..ωραίος !

για πολλούς λόγους αυτό το μηχάνημα όσο πιο πολύ μένει τόσο πιο πολύ θα αξίζει

o 750 είναι ό,τι καλύτερο γι αυτόν αντί του μαμά βραχίονα .. αλλά δεν ξέρω μου φαίνονται πολλά τα λεφτά... ειδικά επειδή ΔΕΝ το δοκίμασα. τι να πω.

+1 στο Δημοκηδή περί μεταχειρισμένων , πλέον όποιος μέσα σε αυτή την εποχή δεν ψάχνει σ' αυτά , είναι άξιος της μοίρας του.
 
Last edited:

Δημοκηδής

Μέλος Σωματείου
23 June 2006
9,967
...πχ. με μια ματιά βρήκα αυτό του μέλους kostaspyl:

''....πωλειται το γνωστο αριστο πικαπ Nottingham Analogue Space Deck + Ace Space arm στα 800 ευρω εκανε 2400 ευρω στο στουντιο 17 τηλ 6980129545 ...''


μιλάμε γι' αυτό : http://www.soundstage.com/vinyl/vinyl200511.htm ...
 
Last edited:

dimmanoukas

AVClub Enthusiast
11 March 2009
900
ΑΘΗΝΑ
Πρός τον φίλο quevedο και nextgen: τη συγκεκριμένη σελίδα με τις αλλαγές την έχω διαβάσει πρίν καιρό...δεν είμαι αυτής της λογικής...το θέμα που τίθεται είναι οτι στην καλύτερη των περιπτώσεων ο jelco 750d και πολύ του είναι...απλά το ερώτημα είναι οτι αυτό το εγχείρημα χρειάζεται περί τα 600,00 εάν όχι 700,00 οπότε εάν υπολογίσει κάποιος και την αξία του Mk2 πάμε στα 1.000,00 ...που το πράγμα σοβαρεύει καθώς θεωρώ οτι ειδικά στα μεταχειρισμένα υπάρχουν πλεόν αρκετές επιλογές....το θέμα μου είναι ποιές είναι αυτές?

Πρός τον φίλο Δημοκηδή: δεν γνώριζα κάτι για τη συγκεκριμένη αγγελία...αλλά δεν πρέπει να είναι απο το avclub...έχεις προσωπική εμπειρία απο το συγκεκριμένο (εννοώ τον τύπο του πικάπ όχι της αγγελιάς)

και γενικά ας εκδηλώθω...μέχρι τώρα έχω βρεί αγγελίες (η σειρά είναι αύξουσα βάση κόστους)
1) thorens td 160.....400,00 (πολύ λιγότερο απο την αξία του βραχίονα σ.σ. jelco)
2) nottigham analogue space deck....800,00 (αυτό που μου πρότεινες)
3) mitchell gyrodec.....1.400,00

και δεν ξέρω τί άλλο...π.χ. αξίζει η διαφορά των 600,00 ανάμεσα στο nottingham και του mitchell?
και τί άλλο υπάρχει σε αυτά τα λεφτά έως περίπου 1.200,00 (εάν "σκοτωθεί" κλαι το mk2 περίπου 1.500,00 )

το ξέρω σας κουράζω αλλά είναι λίγο δύσκολες εποχές για επιλογές στα "τυφλά" και θέλω να διαμορφώσω κάποια μικρή λίστα με τις επιλογές

και πάλι ευχαριστώ
 

leo1964

AVClub Fanatic
12 May 2010
10,381
Νησί των Φαιάκων
Απάντηση: Re: Όνειρα Θερινής Νυκτός....!!!!

...πχ. με μια ματιά βρήκα αυτό του μέλους kostaspyl:

''....πωλειται το γνωστο αριστο πικαπ Nottingham Analogue Space Deck + Ace Space arm στα 800 ευρω εκανε 2400 ευρω στο στουντιο 17 τηλ 6980129545 ...''


Μιλάμε γι' αυτό : http://www.soundstage.com/vinyl/vinyl200511.htm ...
μιλαμε για το πικαπ!!Το εχω
 

orkino

Established Member
21 June 2008
141
Το πλατώ του MK2 μην το βλέπετε σαν DJ μηχανή... από τεχνικά χαρακτηριστικά (και όχι μόνο) είναι κλάσεις ανώτερο από πολλών σημερινών και χθεσινών πλατώ.... είναι απλά τα πράγματα.
 
Last edited:

orkino

Established Member
21 June 2008
141
Έχετε ποτέ αναλογιστεί ότι.... μια σανίδα (απο πλέξι -γκλάς η τύπου ξύλου) πωλείται από 400+ ευρώ και με αμφιβόλου ποιότητας βραχίωνα, το MK2 σε αυτή την αναλογία πόσο έπρεπε να κάνει? Και μιλάμε για μια Technics που εχει σπάσει τα κοντέρ σαν πρωτοπόρος σε όλους σχεδόν τους τομείς όσον αφορά αυτόν τον χώρο, μέχρι και στις κεφαλές έχει αξεπέραστες καινοτομίες!
 

ika

Supreme Member
20 September 2010
4,861
Αθήνα
Και με ενα REGA 301 μια χαρά θα είναι το ΜΚ2 (http://classichifi.info/TechnicsSL1200MK2.htm), γύρω στα 400Ε για βάση και βραχίονα. Κάτι που αν πιάνουν λίγο τα χέρια σας γίνεται εύκολα και από εσας τον ίδιο - υπάρχουν στο διαδίκτυο πολλές οδηγίες για αλλαγή του βραχίονα. Επίσης ίσως χρειασθούν και κάποια καλύτερα ποδαράκια για απομόνωση των δονήσεων. Τέλος θα έχει διαθέσιμα ανταλλακτικά σε φτηνές τιμές και για αρκετά χρόνια ακόμα.
 
Last edited:

ΚΩΣΤΑΣ ΖΑΓΓΟΓΙΑΝΝΗΣ

Super Moderator
Staff member
20 October 2007
17,767
Μεσευρώπη
Ο Jelco 750 είναι μιά πολύ καλή επιλογή, αλλάδεν είναι η μοναδική. Υπάρχουν και φτηνότεροι Jelco, π.χ. ο 250st που έρχεται γύρω στα 300 ευρώ από ebay αγγλίας, ή o Rega 251 που αναβαθμίζεται πολύ εύκολα,κλπ. Δε σου συνιστώ τους SME 309. Δεν έχω ακούσει κάποιον, αλλά απλά διαισθητικά μου φαίνεται ότι είναι αρκετά υπερτιμημένοι. Αυτοί που πίνουν νερό στο όνομά τους συνήθως έχουν παλιά πικάπ, της δεκαετίας του 70, και θέλουν άκουσμα vintage. Όσες φορές έχω διαβάσει διθυράμβουςγια τον βραχίονα αυτό, είναι από κάποιον που δεν έχει ακούσει άλλο βραχίονα στο πικάπ του. Μπορεί να κάνω λάθος, αλλά πιστεύω ότι δεν αξίζει τον κόπο να ασχοληθείς με παλιούς βραχίονες στο mkii.
 

dimmanoukas

AVClub Enthusiast
11 March 2009
900
ΑΘΗΝΑ
ενα ευχαριστώ προς όλους τους συμμετέχοντες στην κουβέντα...αυτό το οποίο με προβλημάτισε στο mk2 (δεδομένου οτι δεν έχω άλλα ακούσματα)είναι οτι σε εναν δίσκο των tindersticks (hungry saw....παρεπιπτόντως εξαιρετικός) στο πρώτο κομμάτι που ανοίγει το δίσκο, είναι αρκετά "ήσυχο", μπορούσα με χαρακτηριστική άνεση να ακούσω αυτό το οποίο έχω διαβάσει σε αρκετά sight να αναφέρεται ως "HUM", δλδ κάποιο θόρυβο...το εστιάζω και το εντοπίζω και σε άλλα κομμάτια όταν ακούω μέσα απο τα akg k701 που έχω....αυτό πιστέυω οτι έχει να κάνει με το mk2 δεδομένου οτι σε ψηφιακή αναπαραγωγή δεν το έχω εντοπίσει....καταλήγοντας να ρωτήσω εάν με αλλαγή βραχίονα θα βελτιωθεί το πρόβλημα....? ή θα πρέπει να κινήθω σε κάτι άλλο....? γι' αυτό το λόγο έχω μπεί σε διαδικασία αναζήτησης κάποιας άλλης επιλογής
 

quevedo

AVClub Addicted Member
4 May 2010
1,912
επαρχια
Θεωρώ ότι ο βραχίονας και η κεφαλή με το σωστό τους στήσιμο αλλά και η ποιότητα του διαμαντιού της βελόνας σου εξασφαλίζουν την αναγνωστικότητα που θέλεις χωρίς θορύβους και mistrackings. Μια καλή κεφαλή με διαμάντι που εισχωρεί πιο βαθιά στα αυλάκια κάνει παλιούς και ταλαιπωρημένους δίσκους να ακούγονται σα να τους πήρες χθες π.χ. Αν έχεις και πλυντήριο δίσκων μπορείς να βελτιώσεις το αποτέλεσμα.