Αγορά Α/V componets ~1300 για Ολοκληρωμένο Σύστημα (5.1)

ApolloB

New member
7 January 2012
9
Καλησπέρα, καλή χρόνια και καλώς σας βρήκα (το φόρυμ)!

Σύντομα πρόκειται να κάνω μια μικρή μετακόμιση σε έναν μεγαλύτερο χώρο. Έτσι μου ήρθε και η ιδέα για την εγκατάσταση ενός σωστού ήχοσυστήματος.
Αρχικά ξεκινώντας με μικρό budjet καθώς δεν είχα εμπειρίες και ιδέες ξεκίνησα από κάποια έτοιμα συστήματα (LG κτλ). Καθώς όμως διάβασα μερικά πράγματα στο φορυμ σας, με πήρε και εμένα η μπάλα να αρχίσω να φτιάξω ένα ποιο σοβαρό σύστημα. Έκατσα λοιπόν και διάβασα άπειρα post και κριτικές, για το τι πρέπει και τι είναι καλό και έχω καταλήξει σε κάποιες επιλογές. Αν και το budjet αρχίζει και ξεφεύγει να ήθελα να μου δώσετε και μερικές συμβουλές για τις επιλογές μου, αν ικανοποιούν τις ανάγκες μου - τον χώρου μου και αν θα πρέπει να πάω σε κάτι more cost effective.

Αρχίζοντας δηλώνοντας τις ανάγκες μου (σκέψεις).

Τετραγωνικά ενιαίου χώρου (σχήμα Γ): ~50τ.μ
Τετραγωνικά χώρου που με ενδιαφέρει (εγκατάσταση συστήματος): ~20-25τ.μ. (4.35μ * 5+μ)
Χώρος ημιυπόγειος με ύψος ~3μ, και αρκετά παράθυρα.
Με ενδιαφέρει ταινίες και ήχος (μουσική). Κυρίως μουσική θα έλεγα (απλά αν έχεις σωστό 5.1 π.χ. ποιος δεν θα έβλεπε τις διπλάσιες ταινίες? :)).

Συνδεσμολογία:
Κυρίως ασχολούμαι με τον υπολογιστή. Όλα τα αρχεία μου είναι σε υπολογιστή. Έτσι κυρίως θα μιλάμε για streaming. Όπως θα δείτε και στο σχετικό σχέδιο (κάτοψη) του χώρου, ο υπολογιστής (main pc έστω) θα βρίσκεται σε απόσταση (αριστερό γραφείο) από το "play room" (νότια) (απόσταση ~ 9-10μ). Φυσικά υπάρχει ήδη εγκαταστημένο δίκτυο lan, όποτε η επιλογή Lan port είναι μάλλον must.

Στο αυτοσχέδιο διακρίνονται και κάποια έπιπλα. (Το μεγάλο στη μέση είναι ντουλάπα ύψους ~2.20μ). Μπαίνει εκεί για να γίνεται ο χώρος του κρεβατιού ποιο προσωπικός. Ο χώρος αυτός δεν σχεδιάστηκε για να γίνει δωμάτιο.... αλλά θα προκύψει :) . Η τηλεόραση θα μπει στο νότιο κομμάτι. Τα διάφορα κενά στους τοίχους είναι κάποια παράθυρα τα οποία βρίσκονται κυρίως σε μεγάλο ύψος. Κάποια λεπτά αντικείμενα στους τοίχους είναι τα καλοριφέρ (ναι δεν μπορώ να βάλω την τηλεόραση απέναντι από τον έναν καναπέ.... Δυσχεραίνει το 5.1 και γι’αυτό θα ήθελα και μια ιδέα για το που θα μπουν τα ηχεία. Για να ακούει και όλος ο χώρος (55τ.μ.) Δηλαδή με ενδιαφέρει φυσικά και να ακούω μουσική από το γραφείο μου χωρίς ιδιαίτερο πρόβλημα .
Είναι μια πρώτη ιδέα εγκατάστασης. Ίσως αλλάξει. Πάντως ο χώρος εγκατάστασης του ηχοσυστήματος (νότιο κομμάτι) θα παραμείνει ως έχει.

Τέλος πάντων οι επιλογές που σκέφτομαι είναι οι ακόλουθες:

A/V : Yamaha Rx V671 : ~450
Ηχεία : Roister Emphasis 25/5 : ~560
Sub : Earthquake s10 Kompressor : ~ 300

Σύνολο δηλαδή 1310 .

Λεπτομέρειες:
Α/V: τον διάλεξα καθώς παρέχει ethernet ενώ μέσω internet τον βρήκα αρκετά ποιο φτηνό τα αντίστοιχα pioneer (vsx-10210-k 613 ) και denon (Avr-1921 550 ). Οι κριτικές είναι καλές οπότε why not?
Θεωρώ ότι είναι μια πολύ καλή επιλογή.

Ηχεία: Φυσικά δεν είχα μεγάλη ιδέα από ηχεία. Εκτιμώ όμως τον καλό ήχο και ιδιαίτερα το μπάσο (καθώς παίζω και μπάσο :)). Τα συγκεκριμένα ηχεία τα γνώρισα στο site. Από τα πολλά post κατάλαβα ότι πρόκειται για ένα πολύ καλό σετ σε καλή τιμή το οποίο δεν θα με απογοητεύσει. Τα 2 front θα είναι δαπέδου καθώς τα σηκώνει ο χώρος. Φυσικά εδώ το budjet ξεφεύγει από τους αρχικούς στόχους μου και αναρωτιόμουν αν αξίζει το 5.1 ή απλά το 2.1 είναι αρκετό (για αρχή). Ίσως αρκεστώ για αρχή σε ένα 2.1 σύστημα και πάω βλέποντας. Οι ταινίες αναγνωρίζω πως "χρειάζονται" το 5.1 τους, αλλά ίσως μπορώ και να το αποφύγω και να συμβιβαστώ. Λάθος σκέψη? Γενικά συμβιβάζομαι εύκολα για μια ποιο οικονομική επιλογή. Θα με ρωτήσετε φυσικά αν τα έχω ακούσει. Όχι ακόμα αλλά θα το κάνω. Επειδή όμως συμβιβάζομαι οτιδήποτε και να ακούσω θα με ευχαριστήσει. Άκουσα 2 front δαπέδου Dali (στα ίδια περίπου Watt και στυλ) και ενθουσιάστηκα (τιμή στα ~450 νομίζω ήταν αυτά δεν θυμάμαι το μοντέλο). Επίσης κάποια Heco άκουσα, μια χαρά. Φαντάζομαι και από τις κριτικές σας ότι και τα Roister δεν θα απογοητεύσουν. Το μόνο αρνητικό (αν είναι αρνητικό αυτό) που μπορώ να δω από το internet είναι η επένδυση τους. Θα προτιμούσα ίσως κάτι σε μια ποιο ξύλινη απόχρωση. Το βρίσκω ποιο ζεστό από το μαύρο. Φυσικά η ποιότητα ήχου και η τιμή έρχονται σε προτεραιότητα. Γενικά ακούω ποιο οικονομικές προτάσεις (ή δεν συμφέρει?)... :) .

Sub: Τέλος, επειδή διαβάζω πως το sub που ακολουθεί τα παραπάνω ηχεία δεν είναι και ότι καλύτερο έκανα άλλη μία έρευνα. Κατέληξα ότι μάλλον χρειάζομαι 10άρι και έτσι κοίταξα οικονομικές επιλογές. Κατάλαβα πως τα Velodyne και τα Earthquake έχουν το όνομα (και την χάρη) και έτσι έκανα μια επιλογή από εκεί σχετικά στην οικονομική κατηγορία. Το μπάσο είναι αυτό που γουστάρω αλλά όπως είπα, to budjet ξεφεύγει. Μπορεί κανείς να αρκεστεί σε ένα σετ ηχείων όπως τα παραπάνω χωρίς sub (Ας πούμε πως μπορούμε να περιμένουμε για κάτι καλύτερο) ή είναι εν μέρη ξενέρα?


Επειδή μάλλον θα αναρωτιέστε ακόμα... ποιο είναι αυτό το budjet!?!
Ξεκινώντας από τα 500 σύνολο κατέληξα να θέλω σοβαρό Α/V (500 μόνο του -_-).
Μπορώ να θεωρήσω πως με 1000 είμαι κομπλέ. Φυσικά το παραπάνω είναι στα 1300 με το sub και αααααααααντε παλεύεται λόγο χάρης...
Θεωρώ ότι οι επιλογές μου είναι σχετικά ποιοτικές. Φοβάμαι μόνο μήπως το παρακάνω σε κάποιο τομέα και έχω επιλέξει κάτι υπερβολικό... Όχι?
Κάτι σε ποιο οικονομικό που θα ικανοποιούσε τους στόχους μου?
Το λέω αυτό γιατί εκκρεμεί π.χ. η αγορά τηλεόρασης και ίσως κάνα BR player.
Η αγορά θα γίνει (αν γίνει) σε κάνα μήνα οπότε έχουμε χρόνο να το σκεφτούμε.


Παρακάτω επισυνάπτω τα σχέδια του χώρου, καθώς και ένα (λίγο πρόχειρο) 3D μοντέλο.
ipogio isi5.jpg

grafeio katw.jpg



Γνωρίζω πως σας ζητάω πολλά (μελέτη χώρου? :)). Ευχαριστώ εκ των προτέρων. To site είναι αρκετά φιλικό και ζεστό και ελπίζω να ανεβάσω και εγώ κάποτε τον αναβαθμισμένο χώρο μου :).

Ευχαριστώ!
 

kblachos

Μέλος Σωματείου
18 February 2009
17,134
ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ
A/V : Yamaha Rx V671 : ~450
Ηχεία : Roister Emphasis 25/5 : ~560
Sub : Earthquake s10 Kompressor : ~ 300

Σύνολο δηλαδή 1310 .

Καλημέρα και καλώς ήρθες στην παρέα μας.

Αρκετά καλές οι παραπάνω επιλογές πάντα σε σχέση με τα χρήματα που διαθέτεις. Θα σε συμβούλευα να ακούσεις οπωσδήποτε τα ηχεία πριν τα αγοράσεις.
 

ChrisV.

AVClub Enthusiast
8 January 2010
1,062
SunCity
Το μονο που θα σε συμβουλευα, ειναι αν τα μπροστινα ειναι σε μικρη αποσταση απο τον τοιχο, να κοιταξεις καποια με το bass reflex μπροστα. Εχω ακουσει τα συγκεκριμενα σε χωρο στον οποιο ειχαν πολυ μικρη αποσταση απο τον πισω τοιχο, με αποτελεσμα να τριζουν τα παντα και να ακουγεται ενα βουητο. Και οσο και να μειωνοντουσαν τα μπασα απο τον ενισχυτη δεν εφτιαχνε η κατασταση.
 

ApolloB

New member
7 January 2012
9
Re: Απάντηση: Αγορά Α/V componets ~1300 για Ολοκληρωμένο Σύστημα (5.1)

Το μονο που θα σε συμβουλευα, ειναι αν τα μπροστινα ειναι σε μικρη αποσταση απο τον τοιχο, να κοιταξεις καποια με το bass reflex μπροστα. Εχω ακουσει τα συγκεκριμενα σε χωρο στον οποιο ειχαν πολυ μικρη αποσταση απο τον πισω τοιχο, με αποτελεσμα να τριζουν τα παντα και να ακουγεται ενα βουητο. Και οσο και να μειωνοντουσαν τα μπασα απο τον ενισχυτη δεν εφτιαχνε η κατασταση.

Η αλήθεια είναι πως το είχα διαβάσει και αυτό. Απλά την μία άκουγα για 50cm την άλλη για 20cm κτλ κτλ. Τα 50cm μου φαίνονται λίγο πολύ να πω την αλήθεια (φαντάζομαι αν το έχουμε στο "τέρμα").
Ο χώρος είναι αρκετός πιστεύω... απλά δεν θέλω να τα έχω και στην μέση :). (Και φυσικά δεν θέλουμε να μειώσουμε τα μπάσα ^^)

Υπάρχουν τίποτα ηχεία με bass reflex μπροστά που μπορείς να μου προτείνεις?

Και κάτι άλλο...
Επειδή υπάρχει η πιθανότητα να αγοραστεί το σύστημα σε κομμάτια (δηλαδή π.χ. τα μπροστά για αρχή και βλέπουμε), πόσο εύκολο είναι να βρεις τα κομμάτια που συμπληρώνουν το σετ σε μελλοντική βάση. Δηλαδή κοινώς κάθε πότε τα πράγματα "αλλάζουν"?
Και τότε τι κάνεις? τρέχεις να βρεις παλιό εξοπλισμό? Αν αγοραστούν π.χ. διαφορετικής εταιρίας πίσω ηχεία αργότερα, μπορεί να υπάρξει πρόβλημα "ασυμβατότητας"? Δηλαδή ο ήχος να είναι διαφορετικής ποιότητας και άρα ένα αποτέλεσμα ολίγον τι μπέρδεμα. Φαντάζομαι αν είναι τις ίδιας "κατηγορίας" να μην υπάρχει τόσο πρόβλημα.

Γενικά, σε ένα 5.1, συνιστάμε αγορά σετ με την μία? Ή μπορούμε να πούμε πως π.χ. διαλέγουμε 2 καλά μπροστινά ηχεία και 1 μεσαίο και τα πίσω είτε περιμένουμε είτε κάποια φτηνότερα με πιθανότητα αλλαγής στο μέλλον?
Καταλαβαίνω πως το σετ μπορεί να παρέχει αρμονία στην τελική ποιότητα του ήχου, αλλά οι διαφορές με το να παίξεις με τα κομμάτια (π.χ. front μιας εταιρίας, center και back άλλης εταιρίας ή άλλης σειράς) είναι δραματικές, ή απλά επικίνδυνες? (Ή δεν υπάρχει και τόσο θέμα αρκεί να έχουν τα ίδια χαρακτηριστικά)?
 

kblachos

Μέλος Σωματείου
18 February 2009
17,134
ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ
Σε ένα σύστημα 5.1 θα πρέπει τα 3 κύρια ηχεία (L-C-R) να είναι της ίδιας εταιρείας και σειράς. Συνεπώς καλό είναι να αγοράζονται μαζί. Τόσο τα surround ηχεία όσο και το υπογούφερ μπορεί να είναι διαφορετικής εταιρείας και τύπου, συνεπώς μπορούν να προστεθούν στο σύστημα αργότερα.
 

ChrisV.

AVClub Enthusiast
8 January 2010
1,062
SunCity
Απάντηση: Re: Απάντηση: Αγορά Α/V componets ~1300 για Ολοκληρωμένο Σύστημα (5.1)

Υπάρχουν τίποτα ηχεία με bass reflex μπροστά που μπορείς να μου προτείνεις?
Δες και προς crystal audio μεριά
http://www.odes.gr/index.php?page=s...roduct_id=3521&option=com_virtuemart&Itemid=5

παρε κι'ενα τηλ μηπως υπαρχει ακομα αυτο το ζευγαρι
http://www.ihoekfrasi.gr/productsDetails.asp?catID=43&prID=2471

και για πιο οικονομικη λυση
http://www.odes.gr/index.php?page=s...roduct_id=3446&option=com_virtuemart&Itemid=5

Φυσικα κανονισε πρωτα να τα ακουσεις. Εχουν και σχεδον σε ολα τα mediamarkt στημενα τα συγκεκριμενα μοντελα.
Περισσοτερα θα σου προτεινουν οι πιο ''ειδικοι''.
 

mr_rebelos

Μέλος Σωματείου
10 July 2006
11,508
Κερατσίνι
Δεν έχει νόημα να προταθούν άλλα γιατί θα ανέβει αρκετά το μπατζετ. Νομίζω ότι τα ποιο οικονομικά είναι τα CA. Η μόνη περίπτωση που θα μπορούσε να κοιτάξει ο φίλος μας είναι αν βρει τα dali concept 6 σε καλή προσφορά μιας και έχει αλλάξει το μοντέλο.
 

ApolloB

New member
7 January 2012
9
Re: Απάντηση: Αγορά Α/V componets ~1300 για Ολοκληρωμένο Σύστημα (5.1)

Καλησπέρα και πάλι.

Δεν έχω προβεί σε αγορά ακόμα, μιας και αν είναι να γίνει, θα γίνει μάλλον τον Απρίλη :-(.
Μια ερώτηση, μιας και ψαχνόμουν πάλι.

Παρατήρησα πως ο Rx-671 δεν έχει εξόδους pre-out.

Γενικά αν έχω καταλάβει καλά, αυτές έξοδοι είναι για να συνδέσεις έναν τελικό ενισχυτή, για να ενισχύσεις κυρίως το σήμα σου, και άρα να έχεις ποιοτικότερο αποτέλεσμα σε μεγάλες εντάσεις....?
Γενικά έψαξα στο φορυμ για να βρω σχετικά θέματα που αφορούν το "πότε είναι καλό να προβεί κάποιος σε μια λύση pro-τελικού ενισχυτή, αλλά δεν βρήκα κάτι σχετικό ή σαφές. Έτσι ερωτώ πότε χρησιμοποιούμε μια τέτοια λύση.
Γενικά ο ορισμός, και πότε είναι καλό να χρησιμοποιούμε τελικούς δεν το έχω πιάσει καλά. Έχει να κάνει και με τι ηχεία έχεις φυσικά αν κατάλαβα καλά,, αλλά αν είναι (ας πούμε) όλα μια χαρά (π.χ. στην περίπτωση μου με τον Rx-671 και ηχεία τύπου Roister) δεν υπάρχει σημαντική βελτίωση με την προσθήκη τελικού (έστω και τα 2 ηχεία για να ξαλαφρώσεις τον av)?
Είναι λύση περισσότερο για audiophile σε φάση "είναι καλύτερο αλλά όχι και δραματικά καλύτερα για τα λεφτά του...."?
Ο ολοκληρωμένος

Η απορία μου έχει να κάνει και με το γεγονός πως ο yamaha-Rx771 που έχει εξόδους preout (και 2πλο subwoofer) έχει περίπου 100 ποιο πάνω.
Αξίζει να ανεβεί λίγο το budget για μια ποιο future proof (δεν ξέρω αν θα γίνει ποτέ αυτό μιας και τα ηχεία roister ή dali που σκέφτομαι δεν θα αλλάξουν σύντομα... :)).
Τα 100 δεν μου είναι πολλά, αλλά μήπως και στην περίπτωση μου δεν αξίζει? Το ψήνω να πω την αλήθεια εάν μάθω ακριβώς γιατί και πότε μια λύση τελικού αρχίζει να γίνεται must.


Τέλος, μιας δημιουργήθηκε αυτή η απορία.... 2πλο subwoofer πότε χρησιμοποιεί κάποιος? Όταν έχει ήδη ένα και θέλει απλή επέκταση, να μην πετάξει το παλιό ^_^? Αν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε 2 μικρά για να κάνουμε 1 μεγάλο ή παίζει ρόλο η τοποθέτηση στο χώρο? Μάλλον 1 θα χρησιμοποιήσω, αλλά η γνώση είναι πάντα θεμιτή.



Ευχαριστώ πολύ και για τις απαντήσεις σας.


Ps: Mr_rebelos, σχετικά με τα Dali, βλέπω (στο inet) τιμές στα 500 . Όταν λες να τα βρω σε "καλή προσφορά", μιλάς για καλύτερη τιμή από αυτήν (ας πούμε με διαπραγματεύσεις) ή η τιμή αυτή είναι η τελική. Σε περίπτωση έκπτωσης μιλάμε και για 100 κάτω ας πούμε? Δεν είμαι σχετικός με κόστος μοντέλων που αλλάζουν κτλ κτλ.
 

Pleo

AVClub Fanatic
14 March 2008
19,651
Αθήνα
Γενικότερα όσο πιο future proof είναι ένας A/V τόσο καλύτερα αφού μιλάμε για το κατ' εξοχήν κομμάτι ενός συστήματος που η διάρκεια ζωής του είναι η μικρότερη λόγω εξέλιξης της τεχνολογίας.
Η πρόσθεση ενός τελικού ή ολοκληρωμένου με HT passthrough θα επιφέρει βελτίωση σε όλες τις περιπτώσεις. Σε μικρές και μεγάλες εντάσεις, αφού θα οδηγεί καλύτερα τα όποια ηχεία. Στα συν ότι ο A/V θα κάνει οικονομία στο ρεύμα για τα υπόλοιπα, δηλαδή το τροφοδοτικό του θα έχει λιγότερο φόρτο όταν θα χρειαστεί.

Δύο sub είναι καλύτερα από ένα. Και αυτό για πολλούς λόγους. Μειώνονται οι ακυρώσεις λόγω χώρου. Τα σημεία στο χώρο όπου υπάρχουν στάσιμα, συνήθως τα καλύπτει ένα δεύτερο sub. Από κει και πέρα 2 10ιντσα είναι προτιμότερα από ένα 12ιντσο (είναι και πιο γρήγορα).
 

dimitris__

AVClub Addicted Member
23 November 2007
2,013
Γλυκά Νερά Αττικής
Εμένα με προβληματίζει το κομμάτι του streaming. Είσαι σίγουρος πως ο ενισχυτής κάνει αυτό που θες; Γιατί το ότι οι ενισχυτές έχουν ethernet, δεν σημαίνει ότι έχουν και τις δυνατότητες που έχει ένα computer. Δηλαδή δεν θα χρησιμοποιήσεις τις εισόδους του ενισχυτή; Δεν σε ενδιαφέρει η ποιότητα του ήχου (DTS-MA, True HD);

+1 Για τις δύο εξόδους HDMI. Αν υπάρχει η πιθανότητα στο μέλλον πάρεις projector, πρέπει να έχεις 2 hdmi out οπωσδήποτε.
 

ApolloB

New member
7 January 2012
9
Εμένα με προβληματίζει το κομμάτι του streaming. Είσαι σίγουρος πως ο ενισχυτής κάνει αυτό που θες; Γιατί το ότι οι ενισχυτές έχουν ethernet, δεν σημαίνει ότι έχουν και τις δυνατότητες που έχει ένα computer. Δηλαδή δεν θα χρησιμοποιήσεις τις εισόδους του ενισχυτή; Δεν σε ενδιαφέρει η ποιότητα του ήχου (DTS-MA, True HD);

+1 Για τις δύο εξόδους HDMI. Αν υπάρχει η πιθανότητα στο μέλλον πάρεις projector, πρέπει να έχεις 2 hdmi out οπωσδήποτε.

Η σύνδεση με ethernet γίνεται κυρίως για λόγους απόστασης υπολογιστή - AV (καθώς όπως θα δεις στη κάτοψη που έχω ανεβάσει, μιλάμε για καμία 15αριά μέτρα καλώδιο, αν πάει γύρω γύρω από τους τοίχους) και κόστους (15 μέτρα hdmi... δεν είναι και το ποιο οικονομικό).

Φυσικά το streaming θα αφορά κυρίως ήχο που είναι αποθηκευμένος στο pc. Τα mp3 μου δεν νομίζω ότι μπορούν να δώσουν και τρελά DTS-MA etc etc αποτελέσματα (πιστεύω...). Είναι μια απλή λύση, έστω για αρχή.

Για ταινίες μάλλον θα σκεφτώ κάτι άλλο. Ίσως ακόμα και έναν μικρό υπολογιστή κοντά στο av ή κανένα media player. Μην, νομίζεις και εμένα με απασχολεί αλλά μόνο αν τα έχω μπροστά μου (τα μηχανήματα) θα μπορέσω να σκεφτώ την βέλτιστη λύση στο πρόβλημα μου. Δεν ξέρω αν κάποιος άλλος είχε το ίδιο πρόβλημα (συνδεσμολογίας δηλαδή αυτού που θέλω εγώ) και έχει βρει μια καλή λύση). Θα μου πεις "στο λέω για να μην αγοράσεις κάτι αχρείαστο". Από ότι βλέπω πάντως, σε αυτή τη κατηγορία τιμής ενισχυτές με ethernet πάνε λίγο πακέτο.

Το θέμα όπως το βλέπω εγώ δηλαδή είναι πάντα σε τι μορφή και που είναι αποθηκευμένο το αρχείο που θέλω να τρέξω. Προφανώς π.χ. ταινίες .avi με streaming (με σύνηθες πρόβλημα τους υπότιτλους) λίγο δύσκολο το βλέπω να γίνουν όλα κομπλέ.


Δεν ξέρω αν σε κάλυψα με την απάντηση μου. Προφανώς έχεις κάτι στο μυαλό σου και ευχαριστώ για την σκέψη σου.



Το 771 τελικά το βλέπω σίγουρο. Για τα 100 παραπάνω προσφέρει αρκετά future proof πράγματα. Σωστό το 2ο hdmi out, δεν είχα σκεφτεί τον projectora και είναι πιθανή λύση.
 

ApolloB

New member
7 January 2012
9
Χμ, μόλις έψαξα λίγο... μάλλον το 15μ καλώδιο hdmi δεν είναι και τόσο ακριβό όσο το φαντάστηκα... :). Όποτε όλα παίζουν!