Αγορά βιντεοκάμερας για εσωτ. χώρους

zxcv

AVClub Enthusiast
6 August 2008
931
Για σκοτεινές ευρυγώνιες λήψεις με όσο το δυνατόν περισσότερες δυνατότητες,
ποιό είναι το best seller αυτή την εποχή;
Άνω όριο τα 500 .(συζητήσιμο)
 

nicksoti

AVClub Addicted Member
14 April 2013
1,911
Για το best seller δεν γνωρίζω, θα έλεγα όμως πως σε αυτά τα χρήματα ειδικά για σκοτάδια καλύτερα να πας σε μια φωτογραφική που τραβάει και βίντεο.
 

zxcv

AVClub Enthusiast
6 August 2008
931
Για το best seller δεν γνωρίζω, θα έλεγα όμως πως σε αυτά τα χρήματα ειδικά για σκοτάδια καλύτερα να πας σε μια φωτογραφική που τραβάει και βίντεο.

Σε ευχαριστώ για την απάντηση!
Η φωτογραφική μου τραβάει βίντεο χωρίς όμως Auto focus. (sony a580)
Βασικά φωτογραφίες με φωτεινό ευρυγώνιο θέλω, και έλεγα αντί να αγοράσω ευρυγώνιο φακό (400€+) ή 2η φωτογραφική, να έπαιρνα βιντεοκάμερα που θα έβγαζε και "αξιοπρεπείς" φωτογραφίες συν όλες τις ευκολίες...
Το σκέφτομαι πολύ λάθος;
 

nicksoti

AVClub Addicted Member
14 April 2013
1,911
Μη με ευχαριστείς, αλίμονο!

Κατά τη γνώμη μου ναι δεν το σκέφτεσαι σωστά.
Αξιοπρεπείς φωτογραφίες από βιντεοκάμερα δεν πρόκειται να πάρεις.
Δεν ξέρω για την ποιότητα του βίντεο της A580, σε καλύπτει γενικά σε μεγάλα iso; Αν ναι πάντως εγώ δεν θα ανησυχούσα τόσο για το autofocus. Aν και νομίζω μπορείς να προεστιάσεις με AF και αυτό συνήθως είναι αρκετό. Με manual εστίαση μια χαρά βγαίνει το βίντεο, συγχωρεί δεν είναι σαν την ετίαση στις φωτογραφίες.
Το θέμα είναι τι εννοείς λέγοντας ευρυγώνιο. Αν εννοείς πχ 10-15mm όπως τα βλέπεις στη Sony, μάλλον η αγορά φακού είναι μονόδρομος.
 

evanfotis

Moderator
Staff member
26 March 2008
5,475
Απάντηση: Re: Αγορά βιντεοκάμερας για εσωτ. χώρους

Βασικά φωτογραφίες με φωτεινό ευρυγώνιο θέλω...
Δηλαδή;
Σε τί ανάλυση φωτό;
ή επιθυμείς κίνηση, βιντεο και πόση ώρα να γράφει;
Ο λόγος σημερα για επιλογή βιντεοκάμερας δέν είναι τοσο η ποιότητα εικόνας όσο η δυνατότητα να γράφει συνέχεια χωρίς ιδιαίτερες ρυθμίσεις και κάποιον απο πάνω της...

έλεγα αντί να αγοράσω ευρυγώνιο φακό (400 +) ή 2η φωτογραφική, να έπαιρνα βιντεοκάμερα που θα έβγαζε και "αξιοπρεπείς" φωτογραφίες συν όλες τις ευκολίες...
Aξιοπρεπη φωτό απο βιντεοκάμερα δύσκολο. Κάποια jpg γεμάτα τεχνουργήματα είναι.
Επίσης αν επιθυμεί κανείς καρέ απο βίντεο εφάμιλλο με εικόνα στατικής φωτό, μόνο αν γράφει αρχείο raw/dng =(blackmagic design & άνω ή hack σε canon -magic lantern) και ανάλυση 4Κ ~ 8 Mpx, πάλι ωχριά μπροστά στα 16-24-36Μpx των φωτογραφικών.
 

zxcv

AVClub Enthusiast
6 August 2008
931
Με καλύψατε και οι δύο!
Ήλπιζα σε μικρό μέγεθος + ευκολία μεταφοράς, και σε δυνατότητα μικρής διάρκειας βίντεο σε χαμηλό φωτισμό + κάποια αξιοπρεπή καρέ από βίντεο.
Με ενδιαφέρει το 10-20mm οπότε... μάλλον νέος φακός!
ΥΓ. Μέχρι στιγμής η προεστίαση στη sony δεν με καλύπτει όταν αλλάξει η εστίαση στον ίδιο χώρο.
 

Dark74

Senior Member
25 August 2010
476
Επειδή εμενα με ενδιαφέρει ΜΟΝΟ το βίντεο και όχι η φωτογραφία, θα σου πω το εξής. Εψαξα πάρα πολύ για μια καλή βιντεοκάμερα σε low light αλλά με ικανότητα για bokeh. Δυστυχώς δεν βρήκα καμιά πλην ίσως των vg 20-30 (APS-C αισθητηρα) και 900 (full frame αισθητήρα). Βέβαια εδώ ξεπερνάμε τα 2000 ευρώ χωρίς φακό και είμαστε στην κατηγορία των επαγγελματικών μαζί με τη JVC LS300.

Καλή λήψη στο σκοτάδι (σε βιντεο) σημαίνει χονδρικά 2 πράγματα. Μεγάλος αισθητήρας και φακός με f εως ΚΑΙ 2.8. Και τα δύο αυτά , πέραν της καλύτερης απόδοσης σε low light (λόγω του οτι επιτρέπουν αρκετά περισσότερο φως να "αιχμαλωτιστεί") δίνουν και αυτό που λέμε shalow depath of field, δηλαδή αυτό το bluring στα μη εστιασμένα σημεία (στο background συνήθως) που βλέπεις σε ταινίες κλπ.

Τώρα για την κατηγορία και τα χρήματα που ψάχνεις εσύ, αν δεν σε ενδιαφέρει το shalow depth of field, θα σου πρότεινα να κοιτάξεις την νέα σειρά της Panasonic που νομίζω ότι έχει μεγαλύερους αισθητήρες απο τις άλλες κάμερες. Είχα (και έχω ακόμα) παλαιότερα την HVC-700 (παλαιό μοντέλο πια) η οποία εκτός από απίστευτη σταθεροποιηση στο video (εξαιρετική για την εποχή της ακόμα και σήμερα) ήταν καλή και στο lowlight. Απο την άλλη, μπορείς όπως αναφέρανε πολύ να δοκιμάσεις μια φωτογραφική με APS-C ή MFT αισθητήρα.
Πριν λίγο καιρό πήρα την sony a6000 κυρίως λόγο τιμής. Έκανα ένα συγκριτικό σε low light με την παλια βιντεοκάμερα (HVC 700). Λίγο άδικο βέβαια απλά από περιέργεια. Μέρα με τη νύχτα. Ο σαφώς μεγαλύτερος (αλλά και σαφώς νεότερος τεχνολογικά) αισθητήρας της sony έκανε τη διαφορά.

Για τα λεφτά που θες να διαθέσεις, μάλλον μια φωτογραφική με APS-C αισθητήρα ή τον αμέσως μικρότερο Micro For Thirds (MFT) πιστεύω ότι θα έχει πολύ καλύτερο αποτέλεσμα σε lowlight απο μια βιντεοκάμερα. Βέβαια θες και τους φακούς οπότε το κόστος ανεβαίνει. Σε MFT φορμά η Olympus έχει καλές φωτογραφικές με βιντεο δυνατότητες και εξαιρετικό σύστημα σταθεροποιησης (κάτι που μου λείπει απο την sony a6000 και που στο βιντεο ειναι αρκετά χρήσιμο).

Βέβαια ο κόσμος των φωτογραφικών δεν προσφέρει τις ανέσεις μιας βιντεοκάμερας με καλό ζοομ, αυτόματες λειτουργίες κλπ και απαιτεί περισσότερη "εξειδικευση".
 
Last edited:

zxcv

AVClub Enthusiast
6 August 2008
931
Φίλε Dark74 σε ευχαριστώ για την εκτενή απάντηση!

Μάλλον θα πειραματιστώ με την υπάρχουσα φωτ. μηχανή (aps-c) και κάποιον ευρυγώνιο και βλέπουμε...