Αγορά ενισχυτή και μελλοντική αναβάθμιση ηχείων

  • Αγαπητοί φίλοι και φίλες.

    Με ιδιαίτερη χαρά σας προσκαλούμε στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του AVClub στη Θεσσαλονίκη για το 2024 την Κυριακή 07 Απριλίου και ώρα 14.00

    Δηλώστε τη συμμετοχή σας εδώ, θα χαρούμε πολύ να σας γνωρίσουμε από κοντά.

Pleo

AVClub Fanatic
14 March 2008
19,398
Αθήνα
Είναι σίγουρο ότι ένα ηχείο με δύο οκτάιντσα και αντίσταση στα 3.2Ω σε συχνότητες ξεκάθαρα επάνω από το σημείο αποκοπής που θα πήγαιναν στο sub, θα γονατίσει έναν ενισχυτή AV της ίδιας κατηγορίας τιμής.

Το πας εντελώς λάθος, το σύνηθες λάθος του μεγάλου οικονομικού ηχείου και του μικρού για το ηχείο αυτό ενισχυτή. Το μικρότερο μοντέλο ταιριάζει καλύτερα στον ενισχυτή αυτόν. Και πάλι δεν είναι ιδανικά τα πράγματα, αλλά είναι τουλάχιστον ασφαλή.
 

DiGiTaLBee

New member
30 November 2007
81
Χαϊδάρι
Θα παίζει καλύτερα όμως, σε χαμηλές στάθμες, από ένα μικρότερα και φθηνότερο set; Αν δηλαδή δεν τα πάω στα άκρα, θα έχει καλύτερο ήχο από τον συγκεκριμένο ενισχυτή σε σχέση με τα Μission π.χ. που έχουν σχετικά κοντινή τιμή αυτή την στιγμή;
 

Pleo

AVClub Fanatic
14 March 2008
19,398
Αθήνα
Μην μπερδεύεται με την ευαισθησία. Η ευαισθησία δείχνει μόνο πόσο δυνατά θα παίζει κάτι. Όχι πόσο καλά θα παίζει.
Για να μπορέσει να έχει την ευαισθησία αυτή στα 92,5dB με τα δύο οκταιντσα, ο δρόμος που ακολούθησαν είναι της μικρής αντίστασης. Πώς αλλιώς θα έβγαινε η ευαισθησία αυτή;
Το πρόβλημα είναι τα 3.2 ωμ σε συχνότητες στα 150Ηz και μέχρι και πάνω από τα 200Ηz που διατηρούνται πολύ χαμηλά.
Δεν πρόκειται να οδηγηθεί επαρκώς αυτό το ηχείο από τον 2700. Ακόμα και με bass management.

Μην προσπαθείς να βρεις δικαιολογίες για να αγοράσεις κάτι που σου έκανε κλικ. Δες ηχεία δαπέδου με δύο εξιμισαρια μεγάφωνα για αυτόν τον ενισχυτή.

Επίσης, μεγαλώνοντας τα μεγάφωνα που παίζουν μεσαίες συχνότητες, δημιουργούνται αλλά θέματα. Γενικότερα χρειάζεται από ένα σημείο και μετά μεγάφωνο ειδικό για αυτές και στο κατάλληλο ύψος από το έδαφος.

Στο wharfedale και στο mission υπάρχουν όλα αυτά στη γκάμα τους. Αλλά κυρίως υπάρχει το ευκολότερο φορτίο που είναι η προτεραιότητα εδώ στα μοντέλα με τα δύο εξιμισαρια μεγάφωνα. Συν τον πιο ορθό σχεδιασμό τους γενικότερα.
 

DiGiTaLBee

New member
30 November 2007
81
Χαϊδάρι
Σε ευχαριστώ πολύ για την ανάλυση Λεωνίδα.

Οπότε στην ερώτηση μου για τα ηχεία, μένουν δύο, κατά την γνώμη σου. Μεταξύ Warfedale και Mission ποιο θα επέλεγες; Τα Mission είναι γύρω στα 60 ευρώ φθηνότερα.

Αν υπάρχει και κάποιο άλλο να προτείνεις εσύ ή και κάποιος άλλος θα το εκτιμούσα.
 

Pleo

AVClub Fanatic
14 March 2008
19,398
Αθήνα
Μεταξύ Warfedale και Mission ποιο θα επέλεγες;

Εκείνο το σχέδιο 2,5 δρόμων που έχει πιο έξυπνα τοποθετημένα τα μεγάφωνα και ως εκ τούτου απλοποιείται το crossover που είναι πάντα θετικό. Δηλαδή μεταξύ των δύο το Mission. :cool:

Σε ό,τι αφορά τον τύπο των ηχείων δαπέδου για τον 2700H, όπως έγραψα πιο πριν γενικότερα θα έψαχνα κάτι που έχει μέχρι δύο εξιμισάρια μεγάφωνα. Για παραπάνω διάμετρο ή αριθμό θα έπρεπε να κοιτάζω μεγαλύτερο ενισχυτή. Αυτά ως γενικό μπούσουλα.