Αγορά καινούργιου hi-fi ή να αξιοποιήσω το παλιό;

chrisosfp

New member
23 January 2012
9
Καταρχάς καλώς σας βρήκα.
Τις τελευταίες μέρες σκέφτομαι ότι τα ηχεία του υπολογιστή (κάτι logitech των 20 ) δεν καλύπτουν τις ακουστικές μου ανάγκες...
Ο υπολογιστής βρίσκεται σε δωμάτιο 15 τμ περίπου και τα ηχεία πρόκειται να τοποθετηθούν σε 2 βάσεις τοίχου ακριβώς επάνω απ' τον υπολογιστή.
Ωστόσο στο σαλόνι έχω έναν ενισχυτή marantz pm 440 και 2 ηχεία παλιά κατασκευή του πατέρα μου τα οποία είναι και κάπως ογκώδη για να μπουν στο δωμάτιό μου, αλλά κατά τα άλλα δουλεύουν αξιοπρεπέστατα για τα χρόνια τους.
Και το ερώτημα είναι, μιας κι αυτά τα μηχανήματα στο σαλόνι απλά κάθονται τώρα πια να τα συνδέσω στον υπολογιστή ή αξίζει να αγοράσω καινούργια με όριο χρημάτων δυστυχώς τα 400 ;
Αυτό που θέλω είναι καθαρός ήχος με τα μπασάκια του και πολύ ένταση.:music-smiley-005:
Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις απαντήσεις σας!
 
Last edited:

Werewolf

Supreme Member
15 January 2010
7,214
...μιας κι αυτά τα μηχανήματα στο σαλόνι απλά κάθονται τώρα πια να τα συνδέσω στον υπολογιστή ή αξίζει να αγοράσω καινούργια ...

Η απαντηση ειναι τοσο απλη...
Μιας και τα εχεις, δεν χανεις τιποτε να τα συνδεσεις στο pc και να δεις αν σε καλυπτουν απο οποιαδηποτε αποψη.
Μιας και διανυουμε δυσκολους καιρους και δεν γνωριζουμε επακριβως τι επεται, θα ελεγα να τα συνδεσεις να τα ακουσεις 1-2 μερες.

Αν πιστευεις οτι δεν σε καλυπτουν συνεχιζεις την αναζητηση. Δεν ξερω τι αναγκες θες να καλυψεις αλλα κανε μια δοκιμη,πιθανοτατα να ικανοποιηθεις πληρως με το αποτελεσμα. -bye-
 

chrisosfp

New member
23 January 2012
9
Λοιπόν έβγαλα και μία φωτογραφία τα ηχεία για να ξέρουμε για τι μιλάμε.
Δεν είναι λίγο μεγάλα για να μπουν σε υπνοδωμάτιο 12τμ;
Επίσης μέχρι τα 400 είναι καλύτερα να κοιτάω για ενισχυτή και παθητικά ηχεία ή ενεργά ηχεία και ίσως μια κάρτα ήχου γιατί τώρα είμαι με την onboard;
 

ChrisV.

AVClub Enthusiast
8 January 2010
1,062
SunCity
Φιλε μου θα σου καταθεσω την προσωπικη μου, προσφατη εμπειρια, με αγορα ηχειων του αδερφου μου, σε δωματιο ακριβως ιδια τετραγωνικα με το δικο σου (ισως και κανα-δυο λιγοτερα).
Εχει εναν παλιο ενισχυτη της kenwood και ειχε και ενα ζευγαρι ηχεια ''ντουλαπες'' του πατερα μας, τα οποια μετεφερε απο το σαλονι. Καλα παιζαν αλλα πραγματικα τεραστια σε ογκο...
Εγω λοιπον εχω στο δικο μου σαλονι ενα ζευγαρι βασης, τα klipsch rb-61 εδω και κανα τριμηνο και πραγματικα καθε μερα που περναει ακούγοντας τα, ευγνωμονω το συμφορουμιτη Tyler ο οποιος μου τα προτεινε. Τα ακουσε και ο αδερφος μου και τρελαθηκε.
Πηγαμε λοιπον στο μαγαζι απο οπου αγορασα εγω τα δικα μου για να ακουσουμε τα πιο μικρα rb-51. Καταρχας μολις τα ειδαμε, ειδικα ο αδερφος μου, ειπαμε <<Τί ηχεια ειναι αυτα??? Για υπολογιστη????>> Τοσο μικρα ειναι. (Ενταξει οχι και τοσο)
Μολις τα ακουσαμε ομως μας επεσαν τα σαγονια...!!!!! Μπασο??? ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ!!!! Μεσαιες και υψηλες???? ΚΑΘΑΡΟΤΑΤΕΣ!!!!
Και φυσικα να μην αρχισω να γραφω για αυτο που ακουσαμε στο ιδιο το δωματιο.... Εφτασαν σε σημειο να παιζουν τοσο δυνατα, που ημασταν σε αποσταση μισου μετρου, και δεν ακουγε ο ενας τον αλλον. Και ολα αυτα χωρις να αλλαξει καν ενισχυτη και με κοστος μολις 280 ευρω!
Πηγαινε να τα ακουσεις οπωσδηποτε και μετα πες μου αν τα αγορασες ή οχι.
http://www.audioshow.gr/index.php?p...oduct_id=4853&option=com_virtuemart&Itemid=65
Παρτους ενα τηλ πριν να σιγουρευτεις πως τα εχει ακομα γιατι ειναι τελευταια κομματια.
 
Last edited:

chrisosfp

New member
23 January 2012
9
Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντησή σου φίλε μου. Αυτό σκέφτομαι πλέον ή θα πάρω 2 καινούργια παθητικά να συνδέσω με τον ενισχυτή ή 2 ενεργά. Την πρότασή σου θα την έχω υπ' όψιν κι απ' ότι φαίνεται πρέπει να πάω μια βόλτα απ' τα μαγαζιά να αρχίσω να ακούω για να καταφέρω να διαλέξω.
 

chrisosfp

New member
23 January 2012
9
Επίσης ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος να συνδέσω τον υπολογιστή με τον ενισχυτή;
 

FaRMaX

Established Member
9 December 2009
256
Θα συμφωνησω με τον φιλο chris οσο αφορα τα RB-51 μιας και τα εχω συνδεδεμενα στο PC με τον Dared-MP5
και το αποτελεσμα ειναι κατι παραπανω απο αναπαντεχο δεδομενου και των 13Watt του ενισχυτη

Προσωπικα τον ενισχυτη τον εχω συνδεδεμενο και με Minijack-RCA (και με usb*)
Μπορεις ακομα αν η καρτα και ο ενισχυτης σου εχουν coaxial να τα συνδεσεις με ενα απλο καλωδιο
Εναλακτικα υπαρχει και η λυση του DAC αλλα κοστιζει οποτε το αφηνουμε απ εξω.
 
Last edited:

Tyler ? Durden

Supreme Member
6 November 2006
3,909
Νεα Σμυρνη
Τα RB-51 ειναι οντως καλα ηχεια αλλα θα ηταν πιο ασφαλες να παιξουν με εναν καινουριο ενισχυτη μιας και αυτος που αναφερεις εχει τα χρονακια του και σιγουρα υπαρχουν φυσιολογικες φθορες που δεν μπορω να ξερω σε πιο βαθμο ειναι, συνεπως δεν ξερω ποσο ασφαλως μπορει να οδηγησει τα ηχεια κ ποια πιθανοτητα υπαρχει να γινει καποια ζημια.

Πιο προσιτο σεναριο ειναι των ενεργων ηχειων με μια καρτα ηχου που θα βελτιωσει τον ηχο απο τον υπολογιστη σου, πραγμα που δεν θα συμβει αν συνδεσεις τον υπολογιστη σε ενισχυτη ηχεια, στο πρωτο σεναριο δηλαδη. Στο πρωτο σεναριο ενα dac χρειαζεται και το κοστος εκτινασσεται.

Καμιά πρόταση σε μεγαλύτερο ηχείο;

μεγαλυτερο ηχειο σε 12τμ δεν μπαινει, απο την αποψη οτι ο χωρος ειναι μικρος και το ηχειο θα μπουμαρει σε βαθμο που θα ακους ενα βουητο που θα τα θολωνει ολα. Τα ηχεια στο μεγεθος των klipsch ειναι υπεραρκετα για το χωρο σου.
 

chrisosfp

New member
23 January 2012
9
Δηλαδή πιστεύεις ότι με ενεργά ηχεία θα έχω καλύτερο αποτέλεσμα; Πάντως ο ενισχυτής με τα ηχεία που έχει τώρα παίζει απροβλημάτιστα. Έχεις να μου προτείνεις κάποια ενεργά ηχεία και μία κάρτα ήχου μέχρι 400 max γιατί δεν έχω ιδέα?
 

Tyler ? Durden

Supreme Member
6 November 2006
3,909
Νεα Σμυρνη
Για τον ενισχυτη σου δεν εχω αντιρρηση οτι μπορει να ναι σε καλη κατασταση αλλα αν δεν τον ακουσω ιδιοις ωσι δεν μπορω να εκφερω αποψη. Ειναι σιγουρα "πεσμενος" αλλα δεν ξερω σε ποιο βαθμο, καποια στιγμη παντως θα χρειαστεις service για αντικατασταση καποιων σημειων, ή καποιο καινουριο μοντελο.Τα μηχανηματα αυτα εχουν πεσμενους πυκνωτες κλπ, κ οταν ανεβαινουν λιγο οι εντασεις ερχεται νωρις η παραμορφωση. με ενεργα ηχεια λυνεις το προβλημα ενισχυτη-ηχειου με μια κινηση κ σου ρχεται πιο οικονομικα. Εξαλλου τα ενεργα μονιτορ πλεον ειναι πολυ ποιοτικα και κερδιζεις και χωρο.

Κατι τετοιο http://www.thomann.de/gr/krk_rp5_g2_rokit.htm τιμη μοναδας , http://www.thomann.de/gr/samson_resolv_a5.htm τιμη ζευγους, ή το μεγαλυτερο http://www.thomann.de/gr/samson_resolv_a6.htm τιμη ζευγους, http://www.thomann.de/gr/m_audio_bx5_d2.htm τιμη ζευγους, http://www.thomann.de/gr/samson_rubicon_r6a.htm τιμη ζευγους

για καρτα ηχου θα σου πουν οι γνωστες γιατι ουτε εγω το κατεχω το αντικειμενο. Καλο θα ειναι η καρτα ηχου να εχει ρυθμιστικο volume για να αυξομειωνεις την ενταση απο κει κ οχι απο τα windows
 

chrisosfp

New member
23 January 2012
9
Σε ευχαριστώ πολύ για τις προτάσεις σου. Μάλλον σε αυτή τη λύση θα καταφύγω. Την ένταση την αυξομειώνω από ένα ποτενσιόμετρο στο πληκτρολόγιο οπότε εντάξει. Τα μαγαζιά στα Links είναι έμπιστα;
 

Tyler ? Durden

Supreme Member
6 November 2006
3,909
Νεα Σμυρνη
απο το thomann ψωνιζει ολη η Ευρωπη και κατα κορον η Ελλαδα. Αυτα που σου προτεινα θα τα βρεις κ εδω (www.skroutz.gr) αλλα ακριβοτερα. Προς ακροαση μπορεις να βρεις καποια μοντελα στην Athensproaudio.gr Δεν ξερω αν κανει το ποτενσιομετρο του πληκτρολογιου. Αν παρεις καρτα χωρις ποτενσιομετρο ή δεν παρεις καθολου καρτα , παραγγειλε αυτο http://www.thomann.de/gr/fostex_pc_1_volume_control.htm ή αυτο http://www.thomann.de/gr/sm_pro_audio_nano_patch_plus_silber.htm .

Η ιδανικη τοποθετηση των ηχειων ειναι σε βασεις, αν τα βαλεις πανω σε γραφειο ή αλλη επιφανεια, υπαρχει αυτο σε διαφορα μεγεθη http://www.thomann.de/gb/the_takustik_isopad_6.htm για να παταει το ηχειο πανω και να απορροφαει καπως τους κραδασμους
 

Dr Pan K

Supreme Member
18 December 2010
9,067
αν τα ηχεια και ο ενισχυτης σου λειτουργουν, γιατι δεν περνεις ενα ντακ ? το asus one η το νεο teac ειναι χαμηλοτερα του budget σου..