Αγορά Philips 37PFL8404

Knithil

New member
1 November 2007
9
Δεν έχω εμβαθύνει πολύ στο θέμα, απλά θέλω τηλεόραση 37 ιντσών και το ambilight της philips με εντυπωσιάζει πάρα πολύ.

Βλέποντας επίσης δυνατούς αριθμούς της τάξεως 80000:1 στην αντίθεση και 3ms στην απόκριση, γλυκοκοιτάζω το συγκεκριμένο μοντέλο :
http://www.consumer.philips.com/con...7PFL8404H_12_GR_CONSUMER/LCD-TV+37PFL8404H-12

Από πάνελ κ τεχνολογίες δεν έχω την παραμικρή ιδέα γι αυτό ρωτάω εάν είναι όντως καλό το συγκεκριμένο μοντέλο

Μιλάμε πάντα για tv/nova/movies/pc/games

Ευχαριστώ!
 
4 June 2009
27
Ο προϋπολογισμός σου πως έχει? Γιατί αν δεν κάνω λάθος η συγκεκριμένη θεωρείται πολύ ακριβή στην κατηγορία της και δεν διαθέτει PIP, PAP και άλλα παρόμοια καλούδια που προσωπικά τα βρίσκω πιό χρήσιμα από το Ambilight!!!

Έχεις πάρει προσφορά για τη συγκεκριμένη?

Γιώργος
 

Yperion

AVClub Fanatic
21 June 2006
43,515
BVR (Beyond Visual Range)
Αν παρεις τηλεοραση με την λογικη του monitor (τι response time και contrast υποτειθεται οτι εχει κτλ.) σιγουρα θα κανεις λαθος αγορα...

Ειδικα δε για παιχνιδια οι περισσοτερες Philips εχουν προβλημα λογω output lag...

ΥΓ. ο σωστος ορος ειναι output lag (καθυστερηση της εικονας στην εξοδο) και οχι input lag (καθυστερηση στην εισοδο)....
 

Knithil

New member
1 November 2007
9
Την έχω βρει στα 879 , αλλά γενικότερα οι 37άρες στα 100hz κυμαίνονται πολύ ψηλά..

Και απ' ότι κατάλαβα δεν την προτείνετε πολύ.. Υπάρχει κάποια άλλη πρόταση για 37άρα στα 100hz με καλές επιδόσεις που να μην ξεφεύγει από αυτά τα χρήματα;
 
4 June 2009
27
Μου ακούγεται καταρχήν καλή προσφορά!!!

Εντάξει οι Philips είναι διαχρονική αξία απλά δεν έχουν την καλύτερη σχέση δυνατοτήτων - κόστους!!! Πάντως στα φτωχά μου μάτια δείχνουν ότι έχουν καλύτερη εικόνα από άλλες, αλλά αυτό είναι υποκειμενικό και δεν μπορώ να το τεκμηριώσω καλύτερα δηλ. να απομονώσω κάποια χαρακτηριστικά για τα οποία να πω ότι δεν τα βρήκα στις άλλες και καθόλα... σεβαστές!!!

Είχα μια 32-άρα που χάλασε στα 100Hz/3ms Philips. Με τα 100 Hz δεν είδα διαφορά (η Philips έχει τη δυνατότητα για τα 100Hz και λοιπά χαρακτηριστικά να χωρίζει την οθόνη σε δύο κάθετα τμήματα, από αριστερά με ενεργοποιημένο το ειδικό χαρακτηριστικό και δεξιά απενεργοποιημένο). Επειδή δεν παρατήρησα λοιπόν οπτική διαφορά σε διάφορα προγράμματα (μπάλα, ντοκυμαντέρ με γρήγορη κίνηση, ταινίες με δράση κλπ.) προσανατολίζομαι σε μία 37-άρα χωρίς 100Hz και Ambilight και συγκεκριμένα στη 37PFL5604H. Ανήκει στη σειρά 5000 ενώ η 8404 στην 8000. Υποθέτω ότι θα έχει μία αντίστοιχα των χαρακτηριστικών της ´τίμια' τιμή. Σκεφτόμουν πως όλες από μίας χρήσεως είναι και υπαρχει πιθανότητα να μου ξανασπάσει (λόγω μικρών παιδιών!!!).

Αν κάποιος φίλος έχει τη συγκεκριμένη (5604) ή έχει ένσταση ως προς την επιλογής της vs. 8404 ας μου ανόιξει τα μάτια!!!

Ευχαριστώ για τυχόν απαντήσεις,
Γιώργος
 

Knithil

New member
1 November 2007
9
Είχα μια 32-άρα που χάλασε στα 100Hz/3ms Philips
Χάλασε; Πως χάλασε; Εγγύηση δεν είχε;

Με 100 ευρω ακομη παιρνεις αυτην που ειναι κλασεις ανωτερη σε εικονα...

http://www.skroutz.gr/s/74222/Samsung-LE40B650-40%22.html?keyphrase=40B650
Οι 40 ίντσες μήπως είναι λίγο υπερβολικές; Η απόσταση θέασης θα ξεκινάει από κάτι λιγότερο από 2,5 μέτρα..
 
4 June 2009
27
Με 100 ευρω ακομη παιρνεις αυτην που ειναι κλασεις ανωτερη σε εικονα...

Πως προκύπτει αυτό? Για μένα η εικόνα από Samsung (βέβαια δεν γνωρίζω τη συγκεκριμένη) δεν είναι ότι καλύτερο, αλλά ξαναλέω προς αποφυγή παρεξηγήσεων ότι αυτό αφορά τα δικά μου μάτια που π.χ. η Philips θέλετε να πω μου εντέχνως τα ξεγελά με παραπάνω φωτεινότητα ή άλλο τρικ δίνει την καλύτερη εικόνα. Εντάξει, η πεθερά μου λέει ότι η παλιά CRT ήταν καλύτερη διότι ήταν πιο φωτεινή ενώ η Philips έδινε σκοτεινές εικόνες...!!! και να τις εξηγήσω η γνώμη της δεν αλλάζει και μπορεί να έχει δίκιο...

Την παλιά τηλεόραση τη σπάσανε τα παιδιά μου (έχω αναφερθεί σχετικά σε άλλο φόρουμ). Μη φανταστείτε ότι πήραν κανένα σφυρί αλλά ένα χτύπημα από πλαστικό (άδειο) ποτήρι ήταν ικανό να σπάσει το lcd display. Αν ήταν πλάσμα θα σωζόταν!!!

Anyway,

αν η Philips δεν μου κάνει καλή προσφορά θα δώσω τη χαλασμένη σε φίλο ηλεκτρονικό που τις παλαεύει και δίνει κάποια... ψιλά!!!

Χαιρετώ
Γιώργος
 

Yperion

AVClub Fanatic
21 June 2006
43,515
BVR (Beyond Visual Range)
Οι 40 ίντσες μήπως είναι λίγο υπερβολικές; Η απόσταση θέασης θα ξεκινάει από κάτι λιγότερο από 2,5 μέτρα..

Μια χαρα θα ειναι...

screen_size-1.jpg


Oσο για την υπεροχη της Β650 επι της 8404 οφειλεται κυριως στο πολυ καλυτερο πραγματικο contrast και στην καλυτερη επεξεργασια εικονας αν και υπαρχουν και αλλα που χρειαζομαι ολοκληρη σελιδα για να αναλυσω...
 
4 June 2009
27
Τι εννοείς 'πραγματικό'? Για μένα πραγματικό είναι αυτό που αντιλαμβάνεσαι ο ίδιος σαφώς υποκειμενικά, όπως εξήγησα.

Μήπως εννοείς ονομαστικό δηλ. αυτό που αναγράφεται στα datasheets των κατασκευαστών οπότε π.χ. (τυχαία τα νούμερα) θα δεις contrast gia Philips 1:50.000 και Samsung 1:200.000?

Και αυτά πάντως δεν αντικατοπτρίζουν το τελικό αποτέλεσμα. Π.χ. είχα την απορία αν στην προηγούμενη TV είχα (ονομαστικά στοιχεία) 1:15.000 και 3ms response time στις πλάσμα που διάβαζα τα ονομαστικά στοιχεία 1:3.000.000 και 0,5 μs (προσοχή: μs, όχι ms) τί τρελλή εικόνα είπα θα μπορούσα να δω!!! Παρόλα ταύτα η εικόνα τους μου φαινόταν ολίγο θαμπή και λιγότερο φωτεινή από της LCD. Άραγε πως τα παραπάνω στοιχεία επηρεάζουν το τελικό αποτέλεσμα και αυτό που το μάτι αρέσκεται να βλέπει? Τελικά μήπως ισχύει αυτό που λένε: Περί ορέξεως (του ματιού)...LCD!!!

Χαιρετώ και πάλι
Γιώργος
 

mat99

Established Member
1 February 2009
139
εδω http://www.avforums.com/forums/lcd-televisions/1002856-philips-42pfl8404h-12-just-out.html μπορεις να δεις τις γνωμες ανθρωπων που εχουν αγορασει την 8404 και εδω http://www.avforums.com/forums/lcd-televisions/1043990-just-brought-my-philips-47pfl7404.html καποιων που εχουν την 7404 που ειναι η ιδια με την 7404 αλλα δεν εχει net και multimedia δυνατοτητες.οι ανθρωποι δειχνουν να ειναι οχι απλως ευχαριστημενοι αλλα υπερευχαριστημενοι με την αγορα τους...
εδω στην ελλαδα τα τελευταια χρονια υπαρχει ενας τυπου κομπλεξισμος απεναντι στην philps και μαλιστα θεωρεισαι και in αν υποτιμας την philips και τις τηλεορασεις που βγαζει κοντρα σε ολα αυτα που βλεπουν τα ιδια μας τα ματια οταν επισκεφτομαστε καποια πολυκαταστηματα και τις βλεπουμε να παιζουν διπλα σε αλλες...ευτυχως οπως θα δεις απο τα λινκ που σου εδωσα ο ανθρωποι εξω ειναι αντικειμενικοι και δεν εχουν τετοιου ειδους κολληματα..
αληθεια σημερα δεν προλαβα να διαβασω τα αλλα τοπικς....ο yperion ανεφερε σημερα για το οτι η philips θα κλεισει το τμημα των τηλεορασεων και θα ασχοληθει με τα φωτιστικα???αν οχι...γιατι???πως του ξεφυγε σημερα???
 

Yperion

AVClub Fanatic
21 June 2006
43,515
BVR (Beyond Visual Range)
Για το κλεισιμο του τομεα τηλεορασεων δεν το λεω εγω το εχουν γραψει Ολλανδικες εφημεριδες , ηδη παντως απο περυσι τα διακιωματα των μοντελων που απευθυνονται στην αγορα της Αμερικης πωληθηκαν στην Funai.

Οσο για τα υπολοιπα αυτη η φραση τα λεει ολα...

I realise it's a little tricky from this list of negatives to pick out where the 42PFL8404 falls short, as you'd expect, of Philips' top-line TVs and where it falls short, more tellingly, of rival TVs. So to keep things as simple as possible, let me just sum everything up by saying that while the 42PFL8404's pictures are good - provided you're careful with some of the processing settings - they're not quite good enough to earn the TV a coveted 9 or 10 for picture quality when considered against the best Samsung and Sony have to offer for the same sort of money.

http://www.trustedreviews.com/tvs/review/2009/07/29/Philips-42PFL8404-42in-LCD-TV/p3

Και μαλιστα προερχεται απο εναν υποστηρικτη της Philips τα τελευταια χρονια...
 
4 June 2009
27
Δηλ. κάτι σαν να λέμε ότι καλές γενικά οι Philips αλλά δεν είναι για τους... ψαγμένους...!!! Κάθε χώρος έχει τους κουλτουριάριδές του που αναγκαστικά θα πρέπει να διαφοροποιηθούν με την κοινή λογική για να δικαιολογήσουν τον λόγο ύπαρξή τους αλλά σε κάθε περίπτωση ένα καλό προϊόν βρίσκει το δρόμο του.

Προσωπικά δεν την έχω σε ιδιαίτερη εκτίμηση τη συγκεκριμένη εταιρεία αλλά οι σειρές των τηλεοράσεών τους αντικειμενικά είναι πλήρεις, έχουν καλό promotion στα καταστήματα (π.χ. χωριστός χώρος μόνο για philips), παρατηρώ μία καλή συνέχεια από σειρά σε σειρά και ένα δυνατό site ακόμα και στα Ελληνικά για παροσίαση χαρακτηριστικών, σύγκριση μέχρι 3 μοντέλλα, το Ambilight πατέντα αν και δεν το ασπάζομαι (θα προτιμούσα κανένα PAP, PIP κλπ.) κλπ. Τί άλλο θα μπορούσε να ζητήσει ακόμα και ένας προχωρημένος χρήστης.

Ιστορικά αν το δει κάποιος η Philips με τη τεχνογνωσία περί φωτισμού θεωρητικά μπορεί να κατασκευάσει άψογα lcd panels ενώ η καινούργια τεχνολογία OLED θα είναι ίσως... πεπατημένη!!!

Νομίζω ότι για την όποια σύγκριση δεν υπάρχει ένα συγκεκριμένο μοντέλο μετρήσεων που να μπορεί να βαθμολογήσει την ποιότητα της μιάς σε σχέση με την άλλη. Έτσι οι όποιες κριτικές γίνονται αποσπασμαστικά και άρα προσφέρονται κατά το δοκούν να γίνονται επιλεκτικά εκεί που υστερεί ή υπερτερεί κάποιος!!!

Εν κατακλείδι δεν θα μπω στο τρυπάκι της χ κριτικής του δείνα expert ή εμπειρογνώμονα αν το προτιμάται Ελληνικά. Και χθες είμουν σε πολυκατάστημα του χώρου, τις είδα να παίζουνε μαζί με άλλες και επιβεβαίωσα για μία ακόμα φορά την αρχική μου παρατήρηση. Αν χρειαζόταν μία λέξη να περιγράψω την πραγματική ή/και φαινομενική ποιότητά τους θα ήταν sharpness!!! Εκεί πιστεύω πως δίνουν ρέστα στις 37 και 42 ίνστες. Ευτυχώς στο συγκεκριμένο χώρο εκτός από την ειδική γωνιά με τα τελευταία μοντέλα παίζουν και σε άλλους δίπλα σε άλλων κατασκευαστών και όχι με τα τελευταία μοντέλα.

Καλημέρα
Γιώργος
 

Yperion

AVClub Fanatic
21 June 2006
43,515
BVR (Beyond Visual Range)
Στα καταστηματα δεν ψωνιζουν οι ειδικοι αλλα ο απλος κοσμος και αυτος λεει οτι πρωτες σε πωλησεις ειναι LG , Samsung και Sony ενω η Philips παει για λουκετο...

Τοσο απλα...
 
4 June 2009
27
Στα καταστηματα δεν ψωνιζουν οι ειδικοι αλλα ο απλος κοσμος και αυτος λεει οτι πρωτες σε πωλησεις ειναι LG , Samsung και Sony ενω η Philips παει για λουκετο...

Τοσο απλα...

Δεν θέλω να επαναλάβω το αυτονόητο περί ορέξεως...

Προσωπικά δεν είμαι ούτε της μάζας δηλ. τί πουλάει πολύ, ούτε του ειδικού που για μένα είναι πάντα σε εισαγωγικά!!!

Η LG σίγουρα πουλάζει λόγω... τιμών κυρίως σε μεγαλύτερες ίντσες!!! Προς θεού δεν υπονοώ ότι δεν είναι καλή. Απλά δεν το γνωρίζω και υποσυνείδητα την έχω κάτι σαν Hiundai με την καλή έννοια δηλ. εργαλείο τίμιο για τα λαφτά της. Προσωπικά έχω (αρνητική) εμπειρία για άλλα προϊόντα της συγκεκριμένης εταιρείας (κινητό και κλιματιστικό).

Τώρα από τις διαφημήσεις των πολυκαταστημάτων η πιό φθηνή σε χαμηλές ίντσες είναι πάντα μία Samsung. Δεν γνωρίζω αν αυτό από μόνο του λέει κάτι. Προσωπικά σε εκθέσεις δεν μου άρεσε με εξαίρεση (για να είμαι δίκαιος) στις πολύ μεγάλες (>50") αλλά και εκεί δεν ήταν εύκολο να κρίνω ως προς τον ανταγωνισμό.

Την SONY τη βρίσκω γενικά ακριβή και δεν έχω άποψη. Νομίζω έχει πιστό κοινό δηλ. ανθρώπους που θα την άλλαζαν μόνο με μία πάλι SONY!!!

Όσον αφορά το αν κλείνει η Philips δεν με απασχολεί ως φήμη, προσωπικά δεν το πιστεύω, να μην πω ότι είμαι σχεδόν σίγουρος ότι θα πρόκειται για κάτι αντίστοιχο με αυτό που έγινε με άλλους μεγάλους για να παραμείνουν ανταγωνιστικοί όπως η IBM και η Lennovo για τα Thikpad, όπου τα προϊόντα της δεύτερης είναι η εξέλιξη εκείνων της πρώτης κατασκευασμένα όμως με ημερομίσθια Κίνας και όχι ΗΠΑ. Άλλωστε οι τιμές της philips από μόνες τους πιέζουν για μία τέτοια αλλαγή...

Τέλος είμαι υπέρμαχος των εταιρειών με ιστορία, συνέχεια και κατόχων διαφόρων πατεντών διαχρονικά και ευελπιστώ στις γραμμές παραγωγής τους να έχουν διατηρήσει τα στοιχεία ποιότητας που πάντα είχαν. Τυγχάνει οι περισσότερες τέτοιες φίρμες να είναι Ευρωπαϊκές, πως να το κάνουμε... Είτε πρόκειται για κινητό τηλέφωνο, τηλεόραση, είτε για αυτοκίνητο, είτε για πλυντήριο και λοιπά λευκά είδη...!!! Και σημειωτέον πως αυτό δεν έχει αλλάξει ούτε τα τελευταία χρόνια που εντάθηκε ο ανταγωνισμός. Οι Ευρωπαϊκές φίρμες θα έχουν πάντα το λαγό της τιμής από της Απω-ανατολίτικες και αυτό είναι καλό. Βλέπε και Toshiba TV που κατασκευάζονται Αγγλία, οπότε θα το σκεφτόμουν σοβαρά...!!!

Με τα παραπάνω δεν θέλω να πω το πλεόν αυτονόητο, ΧΕΣ...ΚΑ για το τί αγοράζουν οι άλλοι, την τελική επιλογή την κάνω ΕΓΩ!!!

Χαιρετώ
Γιώργος
 

Yperion

AVClub Fanatic
21 June 2006
43,515
BVR (Beyond Visual Range)
Δυο παρατηρησεις...

α) Για το θεμα της ιστοριας , εγω προσωπικα δεν νοιαζομαι τι εκανε η Χ μαρκα πριν 10-20 χρονια και αν ειχε καποιες πατεντες, με ενδιαφερει τι κανει τωρα...αν εχει μεινει πισω απο τον ανταγωνισμο βγαινει απο τις επιλογες μου...
β) Για το θεμα της προελευσης παλι κοιταζω το καλυτερο προιον ανεξαρτητα αν το βγαζει Ευρωπαιος κατασκευαστης η οχι...γενικα νομιζω οτι τα κολληματα με συγκεκριμενες προελευσεις , κατασκευαστες κτλ. οδηγουν σε λαθος επιλογες...
πχ. ακομη βαραω το κεφαλι μου που πηγα και πηρα VW Polo (η υποτειθεμενη "Ευρωπαικη ποιοτητα" που ελεγες...) στην γυναικα μου και τρεχω καθε τρεις και λιγο στα συνεργεια....
 
4 June 2009
27
Καλημέρα,

σωστό αυτό που λες ότι πάντα πρέπει να διαλέγεις το καλύτερο. Απλά η δική μου ´ένσταση' έχει να κάνει με το αν έχεις όλα τα στοιχεία που χρειάζονται για την επιλογή σου. Αν δεν τα έχεις εσύ λες ότι θα ακούσεις το τί αγοράζουν οι πολλοί και αυτά που ακούγονται για τις εταιρείες και θα επιλέξεις. Εγώ λέω ότι 'ακούω' τα μάτια μου...

Και απλά να πω πως επειδή οι τηλεοράσεις είναι μίας χρήσεως δεν θα με ενδιέφερε ουτε καν το ενδεχόμενο να κλείσει το εργοστάσιο. Σήμερα άκουσα στο ράδιο πως κλείνει το εργοστάσιο της TOYOTA στην Αμερική που είχε συνεργασία με τη GM! Τη TOYOTA τη σέβομαι απεριόριστα γιατί π.χ. πέρα από τις θεωρίες ποιότητας που από τα πανεπιστήμια τις εφάρμοσε πρώτη στην πράξη το αυτοκίνητο του πατέρα μου παρά την ηλικία του δεν τον έχει αφήσει ποτέ και έτσι δεν πληρώνει οδική βοήθεια. Το δικό μου Ευρωπαϊκό με αφήνει συχνά, 1-2 κλήσεις τον χρόνο στην οδική βοήθεια. After all δεν ξέρω αν θα το άλλαζα με Ιαπωνικό. Η φινέτσα και γραμμή τους δεν μου αρέσει και ότι και να κάνουν πάντα θα δείχνουν Ιαπωνέζικα!!!

Τέλος να επισημάνω ότι όταν κλείνει ένα εργοστάσιο δεν σημαίνει ότι δεν είναι καλό το προϊόν, απλά ότι έχει υψηλό κόστος παραγωγής και άρα δεν είναι ανταγωνιστικό. Αλλά κακά τα ψέμματα το πρώτο κριτήριο είναι η τιμή. Σε τεχνικοοικονομικές πάντως αξιολογήσεις συνήθως η τιμή έχει βαρύτητα 70% και οι τεχνικές δυνατότητες 30%. Έτσι όπως πάει και το έταιρο ήμισυ θα το διαλέγουμε αποκλειστικά με περουσιακά στοιχεία και το αν διαθέτει σπίτι με γκαράζ... Ασχημομούρες και -μούρηδες έχετε ελπίδες...!!!

Χαιρετώ,
Γιώργοε
 

Yperion

AVClub Fanatic
21 June 2006
43,515
BVR (Beyond Visual Range)
Χθες διαβαζα οτι ο ομιλος Hyundai (μαζι και KIA δηλαδη) πλεον ειναι τεταρτος κατασκευαστης αυτοκινητων σε πωλησεις παγκοσμιως ξεπερνωντας την Ford , ζουμε σε μια εποχη που παραδοσιακες δυναμεις καταποντιζονται και αλλες νεες παιρνουν την θεση τους...οποιος δεν μπορει να παρουσιασει ανταγωνιστικα προιοντα ειναι καταδικασμενος να μεινει πισω....
 

Isokratis

AVClub Addicted Member
18 August 2009
1,311
Εγω αγαπητε Γιωργο ανωνυμε , βλεπω οτι πας την κουβεντα οπως μπορεις ωστε να δημιουργησεις εντυπωσεις , οταν ο yperion επιχειρηματολογει με στοιχεια ...
Σου δειχνει τα τεστς που βγαζουν συγκεκριμενα στοιχεια , λες εσενα σε απασχολει το τι βλεπει το ματι και οχι οι μετρησεις...
Σου λεει οτι ο κοσμος που παει βλεπει και επιλεγει , δεν επιλεγει αυτο που υποστηριζεις και απαντας οτι εσενα δε σε νοιαζει τι παιρνουν οι μαζες...
Εγω λοιπον που δεν ειμαι μαζα και ψαχνω να αγορασω , αφου διαβασα τα τεστς , πηγα και ειδα σε ολες τις αλυσιδες να παιζουν οι τηλεορασεις...
Τα δικα μου ματια λοιπον , τη samsung που για εσενα δεν εχει καλη εικονα , την βρηκα εξισου καλη (την 46Β650 που κοιταζα) με κατα πολυ ακριβοτερες της Sony kai Philips ... στα αντιστοιχα χρηματα δε νομιζω οτι συγκρινονται
Εχω Philips crt αγορασμενη 2100 ευρω πριν 7 χρονια ... δεν εχω λογο να μην παρω παλι , αλλα αυτα που βλεπουν τα δικα μου ματια , μαλλον με αποτρεπει....ακριβη για αυτα που προσφερει ...
Ολες εχουν τα θεματακια τους αλλα κρινοντας το value for money η Philips μενει αρκετα πισω...
 
Last edited: