Αγορά tv 37"-42" (Μακάρι να υπήρχε μόνο ένα μοντέλο)

MrSpairous

New member
20 December 2009
3
Έχω μπει στη διαδικασία αγοράς Tv και όπως ήταν αναμενόμενο μπλέχτηκα με τόσα μοντέλα και καινούρια χαρακτηριστικά που έχουν κυκλοφορήσει.

Αναφέρω συνοπτικά τις βασικές προϋποθέσεις για την αγορά.

  • Είμαι διατεθειμένος να κινηθώ έως 550-600 maximum σε περίπτωση “super” ευκαιρίας.

  • Απόσταση θέασης 2.70-2.80. Ίντσες ? (37” έως 42”)?

  • Η τηλεόραση θα είναι λογικά μόνιμα συνδεδεμένη με desktop και θα παίζει κατά 90% video, κυρίως ταινίες (avi, mkv, το πολύ 720p), Επίσης κατά καιρούς θα συνδέεται και λαπτοπ. Το Desktop με εξόδους vga, dvi και το laptop μόνο με vga.

  • Τηλεοπτικό σήμα σπάνια. (Τηλεόραση δεν βλέπω καθόλου εδώ και 4-5 χρόνια)

  • Full HD (1920 x 1080) μάλλον δεν με ενδιαφέρει και τόσο, εφόσον δεν έχω τέτοιο περιεχόμενο και δεν προβλέπεται να έχω στο άμεσο μέλλον. (Μην πηγαίνει και τσάμπα)

  • Η χαμηλή κατανάλωση θα ήταν ένα θέμα που θα με ενδιέφερε
Διαβάζοντας τα πολύ αξιόλογα posts του forum είχα καταλήξει στην PANASONIC VIERA TX-P42U10E την οποία είχα βρει στα Media Markt προσφορά περίπου 550 .

Δεν τη πήρα τελευταία στιγμή επειδή δεν είχα ξεκαθαρίσει κάποια θέματα που αφορούν τη συνδεσιμότητα της εν λόγω TV (2 HDMI, SCART και component).

Γνωρίζω ότι υπάρχουν DVI-to-HDMI converters για να συνδέσω το pc, αλλά
(α) δεν είμαι σίγουρος αν διατηρείται η ποιότητα
(β) με τον ήχο τι γίνεται? Δλδ αν παίζει από pc ένα αρχείο με ac3 5.1 (έχω 5.1 ηχεία στο pc) γίνεται να πηγαίνει το video μέσω DVI-to-HDMI cable στην TV και ο ήχος στα ηχεία του pc? Μελλοντικά βέβαια σκέφτομαι για ενισχυτή, αλλά προς το παρόν…

Επίσης γίνεται να συνδέσω το λαπτοπ στη συγκεκριμένη TV in a "human" way?

Υποθέτω ότι οι προϋποθέσεις μου θα εκφράζουν αρκετούς, οπότε αν υπάρχει κάποιος "ομοιοπαθείς" περιμένω συμβουλές - εναλλακτικές προτάσεις.

Άσχετο με την αγορά μου, αλλά πωλητής μου είπε ότι τώρα που θα γίνουν τα κανάλια ψηφιακά οι Plasma θα “πάσχουν” λίγο, δλδ οι LCD θα παίζουν καλύτερα το τηλεοπτικό σήμα. Γνωρίζει κάποιος αν ισχύει κάτι τέτοιο?
 

Yperion

AVClub Fanatic
21 June 2006
43,515
BVR (Beyond Visual Range)
Γεια χαρα

Καταρχην συγχαρητηρια για το ποστ σου που ειναι ενα απο τα πιο τακτοποιημενα και ευπρεπη που εχω δει ποτε στο φορουμ , επισης εχει και ωραια γραμματοσειρα...:D

Κατα δευτερον προτιμησε 42" και ξεχασε τις 37" απο την αποσταση αυτη...η U10 ειναι πολυ καλη τηλεοραση γενικα και ειδικα στα λεφτα της ειναι super value for money...

Υπαρχει ολοκληρο θεμα να διαβασεις (αν δεν το εχεις κανει ηδη)...

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=52572

Τελος ο καθε πωλητης λεει τα δικα του κρινε μονος σου ποιος λεει την αντικειμενικη αληθεια χωρις προκαταληψη , το βελτιστο θα ηταν να δεις την καθε τηλεοραση να παιζει σε οικιακο χωρο η τουλαχιστον σε καταστημα που ειναι επαρκως ρυθμισμενη και χωρις υπερβολικα φωτα...

Διαβασε και εδω για καποιες LCD LG που ειναι προσφορα αυτες τις ημερες...

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=53462
 

macfm

Established Member
21 July 2008
248
τρικαλα
Full HD (1920 x 1080) μάλλον δεν με ενδιαφέρει και τόσο, εφόσον δεν έχω τέτοιο περιεχόμενο και δεν προβλέπεται να έχω στο άμεσο μέλλον. (Μην πηγαίνει και τσάμπα)
:slapface:
 
Last edited:
19 June 2006
35,671
(α) δεν είμαι σίγουρος αν διατηρείται η ποιότητα
(β) με τον ήχο τι γίνεται? Δλδ αν παίζει από pc ένα αρχείο με ac3 5.1 (έχω 5.1 ηχεία στο pc) γίνεται να πηγαίνει το video μέσω DVI-to-HDMI cable στην TV και ο ήχος στα ηχεία του pc? Μελλοντικά βέβαια σκέφτομαι για ενισχυτή, αλλά προς το παρόν…

Επίσης γίνεται να συνδέσω το λαπτοπ στη συγκεκριμένη TV in a "human" way?



α) Καμμιά απώλεια στην ποιότητα

β) Βεβαίως και μπορείς ν' ακούς από τα ηχειάκια σου βλέποντας την Πανασόνικ σου (ουπς...:D:D)

Καλές αγορές!!! ( Η τηλεόραση αντενδείκνυται μονάχα σε περίπτωση που την χρησιμοποιείς βασικά σαν PC monitor και όχι σαν οθόνη προβολής ταινιών μέσω PC)


ΥΓ

Το ''μαργαριτάρι'' του πωλητή μπορώ να το χρησιμοποιήσω στο μέλλον με την άδειά σου??? Κάνω συλλογή.....:Banane0::Banane0: