Αλλαγή απο Roister HT-3300 σε KODA(?)

dimconstn

New member
15 July 2012
8
Καλησπέρα σε όλο το forum.
Εχω εναν YAMAHA rx-v361.
Μέχρι πριν απο λίγο καιρό είχα τα yamaha ns-p270 μέχρι που είπα να τα αλλάξω με κάτι ποιοτικότερο όπως τα Roister ht-3300.
Επίσης πριν καταλείξω στα roister (τα οποία αγόρασα σε τιμή ευκαρίας 220 απο ηλεκτρονικη) είχα συνδέσει στον παραπάνω ενισχυτή τα KODA av-737, kf-225s , kf225c , απο τα οποία έμεινα έκπλικτος απο την ποίοτητα ήχου αν και έπρεπε να δώσω +6 +++ στα treble του ενισχυτή για να πάρω ικανοποιητικά πρίμα.
Αλλά όπως ανέφερε πήρα τα roister σε προσφορά. Αλλά ειλικρινά δεν έχω καταλάβει γιατί γίνεται τόσος ντόρος με αυτό το σετ..
Θα τολμήσω να πω ότι είναι ψόφιο.. Ειδικά το sub! Μεγάλη απογοήτευση.. Για 220 πολύ καλή αγορά, αλλά εγώ θέλω το κάτι παραπάνω. Πχ, σε σκηνές όπως μάχες απο Lord of the Rings, φένεται η διαφορά...

Πλέον, δεν θέλω να κάνω άλλη βιαστική επιλογή και θα ήθελα την βοήθεια σας για την επόμενη επιλογή μου.
Δεν θέλω να μπω ξανά σε περιπέτειες.
Απο koda πιο σετ νομίζετε ότι αξίζει?
Πχ, το ms-230 , έχει πάρει πολύ καλές κριτικές, αλλά με προβληματίζουν τα δύο 8άρια. Φοβάμαι μήπως τα πρίμα χάνονται ακόμα περισσότερο.
Τα koda Που έχω εδώ έχουν 2χ6.5 + tweeter.
Δεν θα κουράσω άλλο.
Ο χώρος είναι 28τμ. Χώρος ακρόασης: 15τμ.
Ευχαριστώ!
 

dimconstn

New member
15 July 2012
8
Επειδή δεν βλέπω ροή απόψεων για τα Koda,
τι θα λέγατε για ΑΛΛΑΓΗ μόνο sub-woofer? Απο την στιγμή που οι στήλες κατεβαίνουν ΑΝΕΤΑ στα 120, ενα sub-woofer θα κάλθπτε ικανοποιητικά το εύρος 80-120 ?
Το λέω αυτό, γιατί είχα σκοπό να θέσω το cross over στα 80.
Βοηθεια. Βαρέθηκα να ψάχνω και να μην καταλήγω πουθενά. Θέλω να κλείσω το θέμα ήχος (επιτέλους) χώρις να ξανακάνω λάθος επιλογή.
Ευχαριστώ
 

dimconstn

New member
15 July 2012
8
Εκτός ρε παιδιά αν είναι ελλατωματικό το sub. ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ να το ελέγξω αυτό?
Είμαι Θεσσαλονίκη και είναι κομματάκι δύσκολο να στείλω το sub (16kg) στην Αθήνα.
 

dimconstn

New member
15 July 2012
8
Οχι φίλε μου. Small τα έχω.
Γενικά τον έχω καιρό τον ενισχυτή και γνωρίζω τις ρυθμίσεις του και πως πρέπει να τα έχω. Κάτι άλλο είναι.. :(
Εμενα δεν μου κάθεται καλά το γεγονός ότι το yamaha των 80Watt παίζει καλύτερα απο το roister. Οαν μπουκώνει, το καταλαβαίνεις..
Αλλά το roister δεν ακούγεται σαν να μπουκώνει. Κάνει κάτι σαν "βουητό. Αν βάλεις το αυτί σου κοντά, το Μπάσο δεν ακούγεται όπως του yamaha ή των άλλων sub Που έχω υνδέσει..
Ακούγεται παρέα με ένα γγγγγγγγγγγννννννν. Δεν μπορώ να το εξηγήσω.
 

dimconstn

New member
15 July 2012
8
ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ! σΤΟ DOLBY CANYON, ακούγονται κάτι ήχει σαν να πέφτουν πέτρες, πριν να βγει απο το στενό διάδρομο, και ακουστεί ένας ακόμα δυνατός ήχος που καταλήγει στη φωνή του γερακιού.
Ε λοιπόν, αυτές οι πέτρες δεν ακούγονται ΣΩΣΤΑ, όπως ακούγονται στα άλλα sub. Ακούγονται παράλληλα με ένα τρίξιμο. Όχι δεν είναι συντονισμός. Το έλεγξα. Επίσης δεν ακούγεται στα άλλα sub. Δεν είναι βαθύς και δυνατός..
 

dimconstn

New member
15 July 2012
8
Βλέπω είσαι Θεσσαλονίκη. Αν έχεις εμπειρία, δεν έχω πρόβλημα αν έχεις χρόνο να έρθεις να το ακούσεις, να μου πεις την γνώμη σου.
 

PAPATHANASIOU ANASTASIOS

Established Member
8 June 2011
277
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Απάντηση: Re: Αλλαγή απο Roister HT-3300 σε KODA(?)

Βλέπω είσαι Θεσσαλονίκη. Αν έχεις εμπειρία, δεν έχω πρόβλημα αν έχεις χρόνο να έρθεις να το ακούσεις, να μου πεις την γνώμη σου.

Πολυ ευχαριστως να τα πουμε απο κοντα!
 

dimconstn

New member
15 July 2012
8
Τεικά ήταν θέμα ρυθμίσεων.. :) THNX για τις απαντησεις. Αν και τελικά αποφάσισα να τα πουλήσω (λόγω οικονομικών.. - θα μείνω με τα παλιά καλά yamaha)