Αλλαγή καλωδίου ethernet και αλλαγή ήχου - είναι δυνατον;

Αντώνης-Κ

AVClub Addicted Member
22 June 2007
2,065
Πριν τρελαθεί όμως κάποιος με τα καλώδια Ethernet και κλπ ψηφιακά καλώδια ακριβά και φτηνά και την απόρριψη θορύβου, πρέπει πρώτα να ασχοληθεί με την σωστή φάση ρέματος όλων των audio – video μηχανημάτων και των συνδεδεμένων συσκευών που είναι πάνω σε modem - router ακόμα και την ποιότητα των τροφοδοτικών τους. Αλλιώς το να εντοπίζεις μόνο τις διαφορές και να προσπαθείς να τις διορθώσεις με καλώδια δεν έχει κανένα νόημα. Προσωπική άποψη.
 

geopolitis

AVClub Addicted Member
28 June 2006
1,762
Αθηνα
Γιώργο σε σχέση με το Wireworld Chroma?
Εχουν λιγο διαφορετικο ηχο. Με το Melco αισθάνεσαι οτι παιρνεις πιο πολυ σώμα στις χαμηλές απο το Wireworld και λιγο πιο ξεκούραστο ψηλά. Το Wireworld ακούγεται πιο γρήγορο και καθαρό. Οποτε αν πχ το μπάσο στο συστημα σου ειναι κάπως αργό τοτε καποιος μαλλον θα προτιμήσει το Wireworld. Άρα εξαρτάται απο το συστημα.

Εγω πχ απο το τελευταίο switch προς τον streamer μου θελοντας να συνδυασω τα καλα και των δυο καλωδιων, ξεκινάω με το Melco, παρεμβαλλω ενα medical grade ethernet isolator της Emo ακολουθούμενο απο το Wireworld Chroma το οποιο και αυτο συνδέεται με τη σειρα του σε ενα ακομα ethernet isolator το περιφημο Giso για τους παλιότερους. Απο το Giso παω στον streamer με ενα Sablon Ethernet cable που βεβαια ειναι σε αλλη κατηγορια τιμης απο τα προηγούμενα.

Συνδιαζοντας το Melco με το Wireworld Chroma με την παρεμβολή ενος ethernet isolator φτιάχνεις κυριολεκτικά ενα καλωδιο ethernet που αποτελεί την χρυση τομή των δυο.... Ειναι πολυ ενδιαφερον σαν πείραμα....
 

full speed

New member
7 February 2013
26
συμφωνω κι εγω για ενα καλωδιο καλυτερο απο αυτα του κιλου..οχι ομως υπερβολες.προσφατα αλαξα το δικο του τροφοδοτικο σε ενα απο τα dell i7 desktops που εχω εδω και τεσσερα χρονια.ξηλωσα το δικο του και τοποθετησα εξωτερικα ενα sharkoon ποιοτικο με φουλ rubycon πυκνωτες.η διαφορα ειναι εμφανης σε ολο το συστημα καλυτερος ηχος και σταθεροτητα με δυναμικα που καθηλωνουν.τωρα στο αλλο μου συστημα χρησημοποιω εδω και 12 χρονια ενα pentium 4 -775 socket το τροφοδοτικο που του ειχα ενα thermalltake παρεδωσε και του εχω συνδεσει ενα φτηνιαρικο που το ειχα φυλαγμενο απο χρονια μεχρι να παρω ενα καλο αλαξα τους πυκνωτες βεβαια....ζταμπα κοπος απλα δεν κανει για μουσικη με μια λεξη απαραδεκτο εγινε το pc.βελτιωση εχω και αλαζοντας με καλυτερο το 25μετρο καλωδιο ethernet απο την κολωνα του οτε που ειναι μεσα στην ακρη του οικοπεδου μου μεχρι το κουτι του σπιτιου ..να σημειωσω οτι ακουω απο σκληρους δισκους μουσικη αρχεια flac wav η mp3 κι οχι απο streaming.ειμαι υπερ των σωστων καλωδιων παντου στο συστημα και ειμαι συνδεμενος με belden klotz filo supra sommer
 

lakiss51

Supreme Member
8 December 2006
4,626
Αμφιβάλλω, αλλά επιτέλους ας το δοκιμάσει κάποιος! :cool:
Τοση φασαρια που θελει για να στριφογυρισει το μισο σπιτι, σε καναλι βεβαια, μαλλον δεεεν... Ισως το δοκιμασω εξωτερικα πρωτα.
 

Αντώνης-Κ

AVClub Addicted Member
22 June 2007
2,065
Για να επιστρέψουμε ξανά στο θέμα διότι υπάρχει θέμα και μεγάλο πολλές φορές υποβάθμισής του ήχου από τέτοιες συνδέσεις, η καλύτερη τέτοια σύνδεση είναι wireless αλλά απαιτεί τελευταίας γενιάς modem και router και εξοπλισμού που να είναι συμβατός με 5Ghz για μεγάλες ταχύτητες wi-fi.

Με σύνδεση 5Ghz από το modem στην TV παίρνω άνετα 4Κ από Netflix και YouTube και περισσεύει. Ο μόνος περιορισμός σε σχέση με το 2.4Ghz είναι η μικρότερη εμβέλεια και η συμβατές συσκευές.
 

maxpain

AVClub Enthusiast
10 March 2014
727
Καλημέρα ενδιαφέρον θέμα αυτό,

Εγώ να θέσω κάτι που δεν ξέρω αν είναι σωστή σκέψη, αφού μέσω των καλωδίων μεταφέρετε ηλεκτρικός θόρυβος τότε το wifi δεν θα ήταν μια ποιο καθαρή λύση?
 

lakiss51

Supreme Member
8 December 2006
4,626
Καλημέρα ενδιαφέρον θέμα αυτό,

Εγώ να θέσω κάτι που δεν ξέρω αν είναι σωστή σκέψη, αφού μέσω των καλωδίων μεταφέρετε ηλεκτρικός θόρυβος τότε το wifi δεν θα ήταν μια ποιο καθαρή λύση?
Περαν του εγγενους θορυβου κλπ, πρεπει να εχουν οπτικη επαφη, δηλ να ειναι πολυ κοντα. Σε μενα αδυνατον!
 

spcav

AVClub Fanatic
18 August 2006
16,590
Περαν του εγγενους θορυβου κλπ, πρεπει να εχουν οπτικη επαφη, δηλ να ειναι πολυ κοντα. Σε μενα αδυνατον!
Αλλοιμονο αν το WiFi απαιτούσε οπτική επαφή….
 

Αντώνης-Κ

AVClub Addicted Member
22 June 2007
2,065
Η διαφορά μεταξύ των δύο είναι ότι με την wi fi σύνδεση αποτρέπεται η επαγωγική μεταφορά ηλεκτρομαγνητικού θορύβου μεταξύ των συσκευών μέσο καλωδίου. Κατά τα αλλά όλες οι ηλεκτρικές συσκευές παράγουν αλλά και δέχονται ηλεκτρονικό θόρυβο είτε μεταξύ τους η από το δίκτυο ηλεκτρισμού η φυσική ακτινοβολία.
 

maxpain

AVClub Enthusiast
10 March 2014
727
Εγώ έχω το streamer στο ένα δωμάτιο και το router στο σαλόνι. Ποτέ δεν είχα θέμα με buffering κτλπ. Δεν έχω κάνει ποτέ βέβαια σύγκριση στην ποιότητα ήχου με το Ethernet.
 

lakiss51

Supreme Member
8 December 2006
4,626
Αλλοιμονο αν το WiFi απαιτούσε οπτική επαφή….
Μεταφερω την εμπειρια μου, οπου ρουτερ και στρημερ ειναι σε αποσταση 10μ με δυο τοιχους αναμεσα, και η ληψη ειναι επιπεδου μερικων mbps.
Εννοειται οτι το wifi δεν απαιτει οπτικη επαφη (αλλιως τι ... wifi θα ηταν, χαζομαριτσα ειπα😆), ομως μερικες συνθηκες απαιτουνται - οπως περαν των φυσικων εμποδιων και η δυνατοτητα του ληπτη σηματος (δες προβληματα με xiaomi mi box)
 

kostas6a3

New member
16 February 2019
94
Αθήνα
Σε όλες τις παραπάνω περιπτώσεις έχουμε (αποδεδειγμένα) bit perfect μετάδοση ήχου. Αλλά παρόλα αυτά, έχουμε ηχητικές διαφορές.

Η διαφορά που έχουν μεταξύ τους τα παραπάνω setups είναι το λεγόμενο noise signature. Το noise signature επηρεάζεται από τα πάντα, από τι τροφοδοτικά έχουμε μέχρι το τι και πόσα processes τρέχουν (και κατ' επέκταση του noise signature της ίδιας της CPU και των τροφοδοτικών της).

Αυτό το noise signature είναι που καταλήγει να φτάνει στο DAC μας και να επηρεάζει στο αναλογικό domain εν τέλει τη λειτουργία τους.

Τι ακριβώς είναι το noise signature ; Δεν βρήκα κάποια αναφορά στο Google.
 
Noise signature είναι το σύνολο του ηλεκτρικού θορύβου που βγάζει μια συσκευή, συνδυαστικά από όλες τις πηγές θορύβου που έχει στο εσωτερικό της, είτε μιλάμε για τροφοδοτικά, είτε για ρολόγια, είτε για επεξεργαστές κτλ.

Όταν αλλάζεις τα χαρακτηριστικά ενός από τα παραπάνω συστατικά, αλλάζεις το συνολικό noise signature της συσκευής.

Ο όρος χρησιμοποιείται συστηματικά στο diyaudio.com και αλλού.