Αλυσιδα με το πιο ενημερωμενο προσωπικο???

Beavis

AVClub Addicted Member
25 August 2006
2,256
AΘΗΝΑ
Αρχιζοντας αυτην την εβδομαδα τις επισκεψεις στα μεγαλα καταστηματα για αγορα LCD ΤV ηρθα σε επαφη με την σκληρη πραγματικοτητα των αλυσιδων ηλεκτρικων ειδων.
Γι'αυτο θελω να σας ρωτησω ποια αλυσιδα πιστευετε οτι εχει ενημερωμενο και εκπαιδευμενο προσωπικο στον τομεα αυτο(ΤV,home cinema)?

Προσωπικα απο τις μεγαλες πιστευω καμμια,η ειναι θεμα τυχης να πετυχεις καποιον που να ειναι και το χομπυ του η τεχνολογια και να ξερει κατι παραπανω.
 
Last edited:

Simos.I

Moderator
Staff member
17 June 2006
25,491
Land of Dystopia
Μιλάς για αλυσίδες και όχι για επιλεγμένο μικρότερα καταστήματα που έχουν εξιδείκευση στο χώρο των av συστημάτων.
Η απάντηση είναι μια:Χωρίς ιχνος υπερβολής απολύτως καμία. Περισσότερα ξέρουμε εμείς από τους κατά συνθήκη πωλητές. Εχω γυρίσει όλη την αγορά και η ασχετοσύνη πάει σύνεφο
 
17 June 2006
23,704
Αθήνα
Beavis said:
Προσωπικα απο τις μεγαλες πιστευω καμμια,η ειναι θεμα τυχης να πετυχεις καποιον που να ειναι και το χομπυ του η τεχνολογια και να ξερει κατι παραπανω.

Αυτό πιστεύω κι εγώ. είναι να πετύχεις αυτόν που θα έχει όρεξη και κυρίως γνώσεις και όχι τόσο αλυσίδα. Αλλά από την άλλη αν θα υπάρχει τέτοιος θα κάτσει με τρεις κι εξήντα στην αλυσίδα;
 

Beavis

AVClub Addicted Member
25 August 2006
2,256
AΘΗΝΑ
Ναι γι'αυτο το τονισα για αλυσιδα γιατι τα μικροτερα καταστηματα ειναι αλλη περιπτωση.
Παντως απο τον απολυτα ενημερωμενο υπαλληλο στον απολυτα ασχετο που συχνα συναντας υπαρχει τεραστιο χασμα.

Δεν εχω απαιτηση να ειναι ολοι εξπερ αλλα τουλαχιστον καθε καλο μαγαζι θα επρεπε να διαθετει τουλαχιστον 2 ατομαπου θα ξερουν τα παντα και το εννοω τα παντα ετσι ωστε να μπορουν να βοηθησουν,και μετα θα ειχαν και τους υπολοιπους ημιασχετους για την κυρα Κουλα που ρωταει σε τι χρωματα βγαινει η σονυ για να ταιριαζει με τις κουρτινες.
 

Beavis

AVClub Addicted Member
25 August 2006
2,256
AΘΗΝΑ
Αν και τωρα που το ξανασκεφτομαι αν δεν υπαρχει καποιος πολυ καλα ενημερωμενος καλυτερα να ειναι ενας εντελως μα εντελως ασχετος ,γιατι συνηθως πετυχαινεις κατι ημιμαθεις-ημιασχετους (μια βδομαδα εκπαιδευση)που ειναι πιο ενοχλητικοι και εκνευριστικοι γιατι νομιζουν οτι ξερουν κιολας:violent-smiley-030:
 

koutsan

New member
23 August 2006
20
Καμία μεγάλη αλυσίδα...Όλοι είναι εντελώς άσχετοι...Απόδειξη ότι ΟΛΟΙ, μα όλοι προσπαθούν να σε πείσουν ότι οι plasma αποτελούν τεχνολογία ξεπερασμένη και με αυριανή ημερομηνία λήξεως...Ποιος τους τα χει πει αυτά και διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους ότι οι πλάσμα είναι χειρότερες συνολικά από τις LCD και ότι αύριο σχεδόν θα τις αποσύρουν από την αγορά...Τι να πει και η κυρά Κούλα, ούτε που να τολμήσει να κοιτάξει πλάσμα, αντίκα θα πάρω σου λέει, τόσα λεφτά δίνω...Αν δε επιμείνεις σε πλάσμα σε αντιμετωπίζουν ή σαν άσχετο ή σαν μελλοθάνατο!
Ξανααναρωτιέμαι από που τα ψαρεύουν και τα λένε αυτα?:slapface:
 

panosxgr

Supreme Member
24 June 2006
8,604
Παιδια, μην νομιζετε, κι εδω στην Αγγλια που ειμαι, οι πωλητες στα καταστηματα-αλυσιδες ψιλοασχετοι ειναι. Με τη μονη διαφορα οτι εδω υπαρχει αψογη συμπεριφορα απο την πλευρα τους και θα κανουν οτι μπορουν για να σε βοηθησουν. Θα κατσει απο πανω σου και θα σου προσφερει οτι του ζητησεις. Δεν υπαρχει για παραδειγμα να τους πεις οτι θελω να μου δωσεις το τηλεκοντρολ να παιξω λιγο ή να του πεις θελω να μου συνδεσεις την τηλεοραση με αυτη την πηγη και να σου πει δεν γινεται!!! Οταν ειχα παει μιοα φορα στα Comet (μεγαλη αλυσιδα στην Αγγλια) ειχε σε μεγαλη αποσταση 2 τηλεορασεις που ηθελα να συγκρινω με το ματι και με την ιδια πηγη. Οταν του ζητησα αν γινεται, χωρις 2η κουβεντα, αποσυνδεσε την τηλεοραση (40αρα, υποψιν) και την μετεφερε διπλα στην αλλη, την συνδεσε με την ιδια πηγη, μου εδωσε και τα τηλεκοντρολ και μου ειπε οτι θελω αλλο να τον φωναξω. Μια αλλη φορα παλι στο ιδιο μαγαζι τους ειχα ζητησει να μου συνδεσουν 3 DVD Players για να δω την αναλυση τους. Παλι κανενα προβλημα. Πιστευω οτι στα μεγαλα καταστηματα δυσκολα μπορουμε να κανουμε κατι παρομοιο στην Ελλαδα...
 

Beavis

AVClub Addicted Member
25 August 2006
2,256
AΘΗΝΑ
Δεν θελω ουτε να το σκεφτομαι τι θα γινει αν ρωτησω εδω σε καταστημα να μετακινησει τηλεοραση για να την δω διπλα διπλα με αλλη :Banane0: :Banane0:
 

matrix

Established Member
18 June 2006
169
Η κατασταση στην Ελλαδα ειναι για γελια απο θεμα γνωσεων. Αν πετυχεις εναν πωλητη στους 20 που εχει γνωσεις, τοτε εισαι απο τους τυχερους.
Επεισης για το θεμα της εξυπηρετησης ειναι πιστευω θεμα υπαλληλου και επαγγελματικοτητας του. Μια φορα μονο σταθηκα τυχερος και εφερε 2 dvd players και τα ειδα στην ιδια tv και μου εφερε και τα τηλεκοντρολ ενας ωραιος τυπος σε γερμανικη αλυσιδα που αρχιζει απο Pr. Ενω με αλλον υπαλληλο αλλη φορα δεν ειχα παρομοια τυχη. Σε ολες τις αλλες αλυσιδες ποτε δεν πετυχα σοβαρο ατομο, ολοι ειναι για γελια.
 

ΣΩΚΡΑΤΗΣ Τ.

Μέλος Σωματείου
18 June 2006
7,124
ΑΘΗΝΑ
Το κακό δεν έχει να κάνει με την γνώση του εκάστοτε πωλητή,αλλά από αυτόν που τον προσλαμβάνει.
Βέβαια με 600€ το μήνα,τι περιμένετε να ακούσετε από έναν άνθρωπο που είναι αναγκασμένος να πουλάει από mixer και πλυντήρια μέχρι προβολείς και τηλεοράσεις.
Απο κει και μετά,θεωρώ ότι όλες οι μικρές αλυσίδες(Expert,Euronics,κτλ) τουλάχιστο από ευγένεια είναι πολύ καλύτεροι από τις μεγάλες αλυσίδες,μιας και το "αφεντικό" είναι από πάνω τους.
 
18 June 2006
8,260
Θεσσαλονίκη
Εγώ από προσωπική πήρα ξέρω ότι αποφεύγουν εσκεμμένα να προσλαμβάνουν εξειδικευμένο προσωπικό πόσο μάλιστα άρρωστους με το αντικείμενο , έτσι ώστε να τους μάθουν αυτοί πιο είναι καλό και πρέπει να το πουλήσουν και όχι να έχουν ένα πωλητή που να πουλάει μόνο αυτά που πραγματικά αξίζουν και να θάβει τα υπόλοιπα που μπορεί και να αποδίδουν περισσότερο κέρδος από τα άλλα.
 

matrix

Established Member
18 June 2006
169
Σωστη η παρατηρηση αλλα το κυριοτερο ειναι οτι πραγματι κοιτανε να βορυν υπαλληλους με 600 ευρω το μηνα. Ποιος γνωστης θα πηγενε με αυτα τα λευτα????
 

matrix

Established Member
18 June 2006
169
Παιδια οποιος συνεχισει σε αυτο το θεμα να προσεξει λιγο τα ορθογραφικα λαθη γιατι στη σελιδα αυτη παμε για παγκοσμιο ρεκορ

χαχα :)
 

matrix

Established Member
18 June 2006
169
Ξεκινα εσυ και αμα σου δουλεψουν παρε να μου πεις.

(οπως ολοι ξερουμε edit μεχρι 10 λεπτα στο avforum και τωρα βεβαια στο avclub)
 

sakis.kom

Supreme Member
3 August 2006
3,643
Athens - Greece
Πηγαίνουμε σε οποιαδήποτε αλυσίδα καταστημάτων να αγοράσουμε κάποια συσκευή... μιλάμε με τον/την υπάλληλο και μας προτείνει το τάδε προϊόν.
"Εμείς" οι χομπίστες θα ρωτήσουμε τον/την υπάλληλο γιατί μας προτείνει "αυτό" και όχι το "άλλο" όπως επίσης θα ζητήσουμε αρκετές περισσότερες πληροφορίες.
Για πείτε μου πότε πήρατε κάποια απάντηση???
Δεν εννοώ να διαβάσει τα χαρακτηριστικά της ετικέτας ή από το διαφημιστικό φυλάδιο, γιατί αυτό το κάνει και το μικρό μου ανηψάκι. Εννοώ εμπεριστατωμένη βοήθεια.

Εξαιρώ τα G. και τα Πλ. που είναι εξειδικευμένα σε συγκεκριμένο τομέα.
 
Last edited:
Παρεπιπτόντως το Σάββατο που πήγα σε μεγάλη αλυσίδα προσπαθούσε πωλητής να με πείσει ότι η MiniDv της Panasonic, η 180 με τα 3CCD έχει οπτικό σταθεροποιητή....:music-smiley-005:
Βέβαια διαβασμένος είχα πάει και δεν το έχαψα...
Το θέμα ήταν αν δεν ήξερα και πήγαινα να αγοράσω κάτι βασισμένος τις γνώσεις του πωλητή, τι θα γινόταν; Θα με παραπλανούσε (ίσως και μέσα στην άγνοιά του); Και θα αγόραζα φύκια για μεταξωτές κορδέλες; Μήπως αυτή η άγνοια είναι τελικά επικίνδυνη για τον καταναλωτή;
 

petersty

Established Member
27 July 2006
145
Θεσσαλονίκη
Kαλημέρα σε όλους μετά από αρκετές μέρες απουσίας μου.
Να καταθέσω μια προσωπική μαρτυρία: μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση ότι στο ΠΡΑΚΤΙΚΕΡ της Θεσσαλονίκης (όπου εκτίθεται και η ΑΜΟΙ) σε αντίθεση με άλλους (Ηλεκτρονική Αθηνών, expert κλπ.) ο υπάλληλος μετά από αίτημά μου έβαλε σε όλες τις tv, απλό τηλεοπτικό σήμα (ΕΤ3, ΣΤΑΡ) για σύγκριση. Όλοι οι άλλοι επικαλούνται τεχνικές δυσκολίες και δείχνουν μόνον dvd και μάλιστα demo :chinscratch: :icon15: για να θαμπωνόμαστε:sleep: :sleep: ....
 

panosxgr

Supreme Member
24 June 2006
8,604
Αποφασισα να ξαναγραψω στο θεμα, που ηταν λιγο παλιο και ξεχασμενο, λογω μιας προσφατης παραγγελιας σε ενα μαγαζι που εκανα τελευταια, για λογαριασμο ενος φιλου, που παντρευεται και ζητησε τη βοηθεια μου.
Να τονισω οτι δεν κανω καμια διαφημιση!!! Ομως πιστευω οτι πρεπει να λεγονται και τα καλα, κι οχι μονο τα ασχημα που συνανταμε τις περισσοτερες φορες.
Αναφερομαι σε ενα απο τα πιο γνωστα μαγαζια ηλεκτρικων ειδων εδω στο νησι μου, τη Ροδο, που λεγεται "Expert-Κοσταριδης". Εκει λοιπον πηγα με το φιλο μου για να κανει μια παραγγελια και να βαλει και την αντιστοιχη λιστα γαμου του.
Ο υπαλληλος του μαγαζιου που μας εξυπηρετησε, ονοματι Κωστας, πραγματικα ηταν οτι ακριβως ζηταμε εμεις οι χομπιστες και οι πιο ψαγμενοι λιγο του ειδους. Ευγενικοτατος, με αρκετη υπομονη (η αληθεια ειναι οτι τον επρηξα 2 μερες :grinning-smiley-043 ) και χωρις να ειναι απολυτος για τιποτα. Δεν προσπαθησε απο την αρχη να μας πουλησει κανενα συγκεκριμενο μοντελο. Δεν ξερω αν αυτο εγινε επειδη καταλαβε οτι γνωριζα μερικα πραγματα στο χωρο, αν και στην αρχη δεν ηθελα να δειξω κατι τετοιο. Ομως πραγματικα ητανε ενημερωμενος και ειλικρινης πανω απο ολα. Ουτε μια στιγμη δεν ενιωσα οτι κατι παιζει πισω απο τα λογια του (καταλαβαινετε...).

Ενιωσα την υποχρεωση να το γραψω, γιατι πρεπει πιστευω να λεμε και τα θετικα σε τετοιες περιπτωσεις.

-bye-