Ανάκτηση SMS μέσω υπολογιστή

Skakinen

AVClub Fanatic
22 November 2006
10,041
Αθήνα
Υπάρχει ένα Samsung J5 (2017) του οποίου χάλασε η οθόνη αλλά κατά τ'άλλα λειτουργεί κανονικά. Όταν συνδεθεί στον υπολογιστή φαίνονται φάκελοι και αρχεία.
Δεν είναι root, είχε Android 7.0 και δεν θυμάται η κόρη μου αν έχει αναβαθμίσει σε επόμενη έκδοση.
Γίνεται με κάποιο τρόπο (προφανώς μέσω pc) να εντοπιστούν και να ανακτηθούν ως κείμενο τα SMS;
Δοκίμασα δύο εφαρμογές αλλά αμφότερες ζητάνε κάποια ρύθμιση στο κινητό (USB debugging νομίζω) η οποία δεν μπορεί να γίνει διότι δεν λειτουργεί η οθόνη του.
Επειδή κάποια SMS είναι σημαντικά και πρέπει να ανακτηθούν οπωσδήποτε, πριν καταφύγω στην έσχατη λύση που είναι καινούργια οθόνη (περί τα 50 € και μένει και το κινητό ως εφεδρικό επειδή ήδη έχει αγοραστεί καινούργιο), έλεγα μήπως υπάρχει κάποις άλλος τρόπος.
 

kostis22

AVClub Enthusiast
23 August 2007
751
Mε την εφαρμογη της samsung θα έκανες δουλειά αλλα πρεπει να πατησεις κατι αποδοχες απο το κινητο (δεν χρειαζεται usb debugging)
Δοκίμασες να συνδεσεις κάποιο πληκτρολογειο με usb αντάπτορα μήπως και καταφέρεις και πατήσεις accept και να μην συμπεριφερεται το κινητο σαν στικακι ή μόνο φόρτιση?
 

songless_bird

AVClub Fanatic
8 May 2013
11,110
Νότια Μακεδονία
Μονο αν είσαι τυχερός και είχες κάνει samsung account και είχες ενεργοποιήσει συγχρονισμό. Μπήκα από υπολογιστή από περιέργεια και δείχνει αποθηκευμένα στο cloud της samsung 5.000 sms. Που σημαίνει ότι αν πάρω νέα συσκευή samsung και πατήσω συγχρονισμό θα τα κατεβάσει όλα στην νέα συσκευή ακομη και αν η παλιά έχει καταστραφεί.

Δυστυχώς χωρίς την δυνατότητα να επιλέξεις κάτι από την οθόνη του κινητού δεν έχεις επιλογές. Ότι και αν δοκίμασα πρέπει να πατήσεις τουλάχιστον ένα οκ.
Το μόνο που συνδέθηκε χωρίς να ζητήσει κάτι ήταν το control του xbox μέσω καλωδίου και λειτουργούσε και μπορούσα να πλοηγηθω στα menu . Αλλα στα "τυφλα" δεν έχει νόημα. Αν κατάλαβα ότι η οθόνη δεν ανοίγει καθόλου.
 

Skakinen

AVClub Fanatic
22 November 2006
10,041
Αθήνα
Αναγκαστικά λοιπόν θα βάλω καινούργια οθόνη για να γίνει η ανάκτηση και θα μείνει ως εφεδρικό κινητό.
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις!