Αναβάθμιση

dimsound

New member
13 July 2006
5
Καλημέρα !
Επιχειρώ μία αναβάθμιση στο 5κάναλο ηχοσύστημά μου. Μετέφερα πίσω τα roister status 5 που έχω και αναζητώ μία καλή λύση (Left-Right-Center) για μπροστά (max 1500 €). O ενισχυτής είναι ο παλαιός καλός SONY 940.
Υπάρχει πρόβλημα αν τα καινούργια δεν είναι roister; Δεν γνωρίζω τίποτα για τη νέα σειρά status. Οποιαδήποτε πρόταση θα βοηθούσε πολύ (roister ή άλλα μάρκα). Ευχαριστώ.
 

dimsound

New member
13 July 2006
5
kostas k said:
Καλημέρα,
καμία προτίμηση σε βάσης ή δαπέδου?

Έχω αρχίσει από αυτά που έχω διαβάσει στο Audio spectrum Artemis V2. Με τον ενισχυτή που έχω (SONY STRDB 940) πως θα τα πηγαίνουν; Μήπως θα χρειαστώ και αναβάθμιση ενισχυτή; Για τα ηχεία έχω ακούσει πολύ καλά λόγια.

Είμαι αρκετά καινούργιος στο χώρο και παρακαλώ τους ειδήμονες να βοηθήσουν.
Thanks!
 

kostas k

AVClub Addicted Member
19 June 2006
1,952
Μελίσσια
Καλησπερα,

Καταρχήν δεν ξέρω πόσο σου κόστισαν τα roister αλλά αν δεν πήγε πολύ το μαλλί με 1500€ που διαθέτεις θα σου πρότεινα να πας σε ένα σετ home cinema με ή χωρις sub (για να έχουν «ιδανικό δέσιμο» μεταξύ τους) και να σου μείνουν τα Roister για να χρησιμοποιήσεις κάπου αλλού.

Για να σου απαντήσει κάποιος σε αυτό το οποίο ρωτάς πρέπει καταρχήν να ξέρει κάποιες παραμετρους π.χ πόσα watt δίνει ο sony, πόση ευαισθησία έχουν τα Roister και την αντίσταση τους, τι χώρο θα καλύψουν , αν σε ενδιαφέρει η απόδοση τους μόνο στο home-cinema ή και στην μούσική.

Για αρχή σου προτείνω να τσεκάρεις στις σελίδες των καταστημάτων παρακάτω να δεις τι κυκλοφορεί, τι μπορεί να σε ενδιαφέρει, να εχεις μία πρώτη γεύση ρε αδερφέ .

http://www.musiclover.gr/
http://www.audioshow.gr/main.php
http://www.audiospectrum-hifi.com/
http://www.audiospectrum-hifi.com/
http://www.ihoekfrasi.gr/
http://www.elasyn.gr/index.php
https://nireas.nakas.gr/Ecom_Nakas/intro_gr.htm
http://www.orpheusaudio.gr/
http://www.planetav.gr/
http://www.sonus-hifi.gr/
http://www.studiohi-fi.gr/
http://www.kinotechniki.gr/
http://www.antihisi.gr/

σίγουρα υπάρχουν και άλλες σελίδες καταστημάτων τις οποίες δεν έχω εντοπίσει ακόμα.

Στην σελίδα
http://www.hxos.gr/show_page.php?page_id=12&cat_id=62
θα βρεις τους αντιπρόσωπους για κάθε μάρκα που παίζει και στην σελίδα

http://www.hxos.gr/show_page.php?page_id=11&cat_id=62
θα βρεις τα site των εταιριών κατασκευής

Προτείνω αν αποφασίσεις στην λύση του σετ ηχείων να πάρεις τους δρόμους και να ακούσεις ότι σου γυαλίσει από το δίκτυο. Είναι ο ασφαλέστερος τρόπος.

Τώρα να σου πει κάποιος ότι τα Roister θα δένουν τέλεια με τα B&W ή με τα Mission ή και εγώ δεν ξέρω με ποια άλλη μάρκα μάλλον θα είναι ριψοκινδυνευμένο. Το να έχουν ίδιες χαρακτηριστικές τιμές ευαισθησία ή αντίστασης δεν σου διασφαλίζει σε καμία περίπτωση σωστό δέσιμο.

Τέλος πάντων ριξε μια ματια και τα ξαναλέμε φίλε μου.

Δεν υπάρχει απροθυμία για να βοηθήσουμε απλά υπάρχουν πολλές επιλογές και πολλοί οι άγνωστοι παράμετροι του ερωτήματος.

Τσέκαρε και τα λέμε παλι.
 

enigma

New member
15 July 2006
43
ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ
kalispera.
ego pali tha soy elega na balis mprosta hxia ths idias eterias gia na teriaksi to ixoxroma kai na desh to systhma.an balhs kapia alla isia tha dimiourgithi mia anomiomorfia hxoy kai tha se enoxli sigoyra.h ta allazhs olla h bazis mprosta roister.me 1500e mporis na bris polla sysythmata 5.1 ta opia tha peksoyn poli kalitera apo ta roister.
koita ston naka,h sthn elasyn.o enoisxitis outos h allos hxia kato apo 89db den tha ta peksi sto kalitero dynato.tha ton gonatisoyn kathos ta telika stadia eksodoy einai mikra.
ELPIZO NA KATAFERIS NA KANEIS SOSTH EPILOGH.
 

dimsound

New member
13 July 2006
5
Ευχαριστώ για τις πρώτες κατευθύνσεις.

Προτιμώ να έχω μία πολύ καλή τριάδα μπροστά, παρά να έχω ένα μέτριο σετ 5 ηχείων.
Έχω κάνει ένα πρώτο ψάξιμο και έχω καταλήξει από αναγνώσεις και τεστ σε : Audio spectrum (artemis v2), Β&w (805S, 804S), Roister (status 6 ή 8). Θα πάω να τα ακούσω.
Ο χώρος που θέλω να καλύψω είναι γύρω στα 65m2. O sony str-db 940 έχει ισχύ 5χ110 στα 8ohm.

Μην :twoguns: τους μη μυημένους!
 

Babis K.

Super Moderator
Staff member
17 June 2006
28,653
Αθήνα
Για Home cinema θα σου πρότεινα να ακούσεις καί τα Klipsch...
Εμένα προσωπικά μου αρέσει πολύ ο ήχος τους για Home Cinema και είναι πολύ εύκολα στην οδήγηση με ευαισθησία 95 db.
 

kostas k

AVClub Addicted Member
19 June 2006
1,952
Μελίσσια
Καλησπέρα,

καταρχήν δεν έχω ακούσει κάποια από αυτά που προτείνεις, αλλά σε τελευταία ανάλυση δεν έχουμε όλοι τα ίδια γούστα. Επίσης ούτε εγώ είμαι κανένας ειδικός οπότε οι απόψεις μου μπορεί να είναι λανθασμένες.

Με όσα έχω ακούσει λοιπόν και σύμφωνα με όσα διάβασα για τα παραπάνω ηχεία έχω κάποιες παρατηρήσεις οι οποίες ελπίζω να σε βοηθήσουν.

Σχετικά με τα B&W 805S. Πρέπει να είναι υπέροχα ηχειάκια αλλά 1ον η χαμηλή τους ευαισθησία (88db), και 2ον η περιορισμένη τους συχνότητα στα χαμηλά (49 Hz) σε συδυασμό με τον συγκεκριμένο ενισχυτή, το μεγάλο σου σαλόνι και την απουσία sub, με οδηγούν να σου πω ότι δεν είναι και η καλύτερη επιλογή. Με την ευκαιρία να σε ρωτήσω πόσο τα βρήκες τα 805S γιατί τα είχα για αρκετά ακριβότερα;
Τα Artemis από την άλλη με μεγαλύτερη ευαισθησία (91db) και απόκριση από τα 30 Hz μου φαντάζουν καλύτερη επιλογή. Είναι και ελληνικά οπότε αν παρουσιαστεί πρόβλημα θα λυθεί σε πικο-δευτερόλεπτα. Τέλος έχουν την φήμη του best buy.
Για τα roister κάτι πρέπει να παίζει με την σελίδα του internet της εταιρίας και δεν μπόρεσα να δω τα χαρακτηριστικά τους. Επίσης δεν ξέρω τι παίζει και με τις σειρές των ηχείων τους και αν χρησιμοποιούν διαφορετικά μεγάφωνα με τα ηχεία που ήδη έχεις. Αν πάντως έχουν τα ίδια μεγάφωνα και η ευαισθησία τους είναι ικανοποιητική σκέψου σοβαρά το ενδεχώμενο να επιλέξεις τα roister αφού υποθέτω ότι πιθανόν να έχουν παρόμοιο ηχητικό χαρακτήρα, οπότε να δένουν καλύτερα μεταξύ τους, εφόσον το ζητούμενο είναι το home cinema.
Επίσης αν έχεις χρόνο και διάθεση και κουράγια και πολλά άλλα κοίτα λίγο τα ηχεία της Energy στον Νακα και τα ηχεία της Mission στην Κινοτεχνική.
Ελπίζω να βοήθησα
.