Αναζήτηση συσκευής για υπνοδωμάτιο.

Haldol

New member
30 January 2010
10
Ηράκλειο
Την καλησπέρα μου, νέο μέλος εδώ. :a0210:

Ψάχνω λοιπόν μια -σχετικά μεγάλη- τηλεόραση για να μπει σε υπνοδωμάτιο. Maximum budget τα 900 , αλλά για τόσα ψάχνω κάτι πραγματικά καλό. Θα προτιμούσα να κινηθούμε σε χαμηλότερα επίπεδα (π.χ. 600 ).

Η απόσταση από τον τοίχο είναι 2.60 - 2.70 μέτρα, αν βγάλουμε και το πάχος της συσκευής στο περίπου, πάει κάτω από 2.50 μέτρα. Θα μπει σε VESA stand κολλητή στον τοίχο, και αυτό λόγω περιορισμένου χώρου (άρα κοιτάμε και προς λεπτές συσκευές).

Χρήση σχεδόν αποκλειστικά για ταινίες (let's say 90%) και ελάχιστα τηλεοπτικούς σταθμούς. Παιχνίδια καθόλου. Πιο πολύ σε 720p... βλέπω και πιο κάτω αλλά σπάνια. Σημειωτέον, όλες τις παίζω από laptop με D-SUB σύνδεση, δεν έχει HDMI δυστυχώς.

----------

Προσωπικά λόγω των αναγκών κοίταζα τις P**U10 της Panasonic. Είτε στις 42" είτε στις 50".

Γι αυτές όμως έχω διαβάσει διάφορα, και σε αυτό το forum και σε άλλα sites, πως έχουν ένα θέμα... «θολούρας» στην εικόνα.

Δε ψάχνω την «τέλεια» εικόνα, σε σημείο που να μοιάζει ψεύτικη. Αλλά θέλω να δείχνει ρεαλιστική, με σωστά χρώματα, σκιές και τόνους. Κατά το δυνατόν κοντά σε αυτό που βλέπω με τα μάτια μου στο περιβάλλον. Αλλά η θολή εικόνα σίγουρα δε βοηθάει σε κάτι τέτοιο... :p

Επίσης, υπάρχει όντως πρόβλημα με πράσινα είδωλα στις plasma όταν έχουν να κάνουν με γρήγορες σκηνές; Είδα κάτι videos στο YouTube που με ψιλο-ανησύχησαν. Και δε μιλάω για άστρωτες συσκευές του κουτιού, εκεί περιμένω να τα κάνει αυτά.

Έπειτα, ισχύουν όσα διαβάζω για τις LED-LCD, ότι δηλαδή υπερτερούν και σε χρώματα και σε μαύρο από τις low-end plasma (όπως οι P**U10 της περίπτωσής μου); Μη πάρω κάτι για καλύτερο και μου βγει χειρότερο.

Δε κοιτάω κλειστά προς plasma συσκευή φυσικά. Αυτή ήταν η δική μου επιλογή βάση των όσων ξέρω και όσων διάβασα εδώ. Είμαι ανοιχτός και για LCD ή LED-LCD, αν και για όσα προσφέρουν οι δεύτερες θεωρώ τα χρήματα που ζητάνε υπερβολικά!
 

Haldol

New member
30 January 2010
10
Ηράκλειο
Την καλησπέρα μου και πάλι! :a0210:

Μπορεί να μη πήρα καμιά απάντηση αλλά πήρα κάτι βασικότερο: τη U10. :D

Εχθές την παρέλαβα, και βγήκα τσάρκα το απόγευμα σε αναζήτηση media player. Πήρα τον κλασσικό της WD.

Εντυπώσεις προς το παρόν άριστες, αν και δεν έχω παίξει HD υλικό ακόμη, δυστυχώς. Με τα όσα είχα διαβάσει περίμενα η εικόνα στην αρχή να είναι τραγική. Παρ' όλα αυτά ήταν απολαυστικότατη! Χαίρομαι για την επιλογή μου, και για το γεγονός ότι πείστηκα να πάρω μεγάλο μέγεθος (πρωτύτερα δε θα τολμούσα πάνω από 32'' σε τέτοιο χώρο!). Άλλη εμπειρία!