Αντιγραφή Laserdiscs στο PC. Πώς;

  • Αγαπητοί φίλοι και φίλες.

    Με ιδιαίτερη χαρά σας προσκαλούμε στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του AVClub στη Θεσσαλονίκη για το 2024 την Κυριακή 07 Απριλίου και ώρα 14.00

    Δηλώστε τη συμμετοχή σας εδώ, θα χαρούμε πολύ να σας γνωρίσουμε από κοντά.

Καλημέρα σε όλους και Χρόνια Πολλά, Καλή Χρονιά (πάλι).

Επέλεξα αυτή την κατηγορία να ποστάρω το νήμα, αντί να το βάλω στην κατηγορία για HTPC, γιατί νομίζω ότι αφορά γενικότερη χρήση υπολογιστή.

Έχω μια αρκετά μεγάλη συλλογή από Laserdiscs, τα πιο πολλά με απλό Dolby Surround και κάποια με Dolby Digital (λίγα) και κάποια άλλα (πολύ λίγα) με DTS. Θέλω να τα ψηφιοποιήσω, κατά προτίμηση σε DVD (όχι ότι αρνούμαι την ψηφιοποίησή τους και σε Blu-ray, αλλά μου φαντάζει εξεζητημένο και σίγουρα δαπανηρό, ενώ αμφιβάλλω αν θα κερδίσω κάτι παραπάνω σε ποιότητα), ή ακόμα και σε σκληρό δίσκο.

Έχω τα εξής "εργαλεία":

1) Ασφαλώς, ένα Laserdisc Player Pioneer CLD-2950 με αναλογική στερεοφωνική έξοδο ήχου, οπτική ψηφιακή SPDIF, έξοδο AC-3 RF, έξοδο SCART σε RGB, έξοδο S-Video και φυσικά έξοδο Composite Video.
2) Ένα παλιότερης γενιάς DVD-Recorder Panasonic DNR-EH65 με ενσωματωμένο σκληρό 250GB και με όλες τις γνωστές συνδέσεις, συμπεριλαμβανόμενης και της υποδοχής FireWire για αντιγραφή από βιντεοκάμερα DV.
3) JVC HR-DVS1, που γράφει τόσο σε miniDV κασσέττες όσο φυσικά και σε S-VHS/VHS, με δυνατότητα να ντουμπλάρεις από το ένα φορμά στο άλλο και τανάπαλιν, που διαθέτει και αυτό επίσης είσοδο FireWire για αντιγραφή από βιντεοκάμερα DV.
4) Ένα άλλο Video Recorder, επίσης "ψηφιακό", το JVC HM-DR10000EK, που γράφει σε φορμά D-VHS αλλά και στα κοινά αναλογικά S-VHS και VHS. Εκτός από τις γνωστές κοινές αναλογικές συνδέσεις του, ήχου και εικόνας, που επίσης διαθέτει και αυτό είσοδο FireWire για αντιγραφή από βιντεοκάμερα DV.
5) Ξεχωριστούς αποκωδικοποιητές, έναν Dolby Surround/Prologic με δικάναλη αναλογική είσοδο και έναν άλλο Dolby Digital με είσοδο AC-3 RF και ψηφιακές εισόδους SPDIF, οπτική και ομοαξονική.
6) Κάτι PCια, ατάκτως ειρημένα, δεξιά και αριστερά, με Windows 7 Pro, Vista Ultimate και XP Pro και XP Home.

Από τα παραπάνω, προτιμώ σαφώς τη χρήση του υπολογιστή ως εργαλείου εγγραφής, αλλά θα ήθελα να ξέρω τί hardware χρειάζομαι και ποιό ή ποιά προγράμματα, που θα μου επιτρέψουν την αντιγραφή, με σαφή προτίμηση σε ελαφρά και εύχρηστα προγράμματα και όχι στριφνά όπως π.χ. κανένα Adobe Premier κλπ. Επίσης, αν χρειάζεται να συνυπολογίσω και κάποιο από τα παραπάνω εργαλεία, ως ενδιάμεσο ή ως βοηθητικό για την χρήση του υπολογιστή, θα ήθελα να το ξέρω.

Κάποια γνώμη για να ξεκινήσουμε τη συζήτηση;

Ευχαριστώ και καλημέρα.
-
 
Hardware και Software....


Πολύ ωραία. Υποθέτω ότι το προγραμματάκι είναι απλό και εύχρηστο. Είδα ακόμα με άλλα τόσα λεφτά περίπου παίρνεις και το Studio HD Ultimate, που κάνει κι άλλα πράγματα και κυρίως επιτρέπει εξαγωγή με audio DD 5.1.

Το ερωτηματικό είναι τί hardware χρειάζομαι γι αυτό. Ας κάνω μιαν αναφορά στο υπάρχον, κατ' αρχάς. Στο PC μου με τα Win7 Pro, που έχω παλιότερα παρουσιάσει σε αυτό το νήμα, έχω εγκατεστημένη μια κάρτα TV, την AverMedia AverTV HD727. Μολονότι παραμένει ανενεργή έως τώρα (βλέπεις, αφ' ενός κάνω τη δουλειά μου προσωρινά με άλλα μέσα και αφ' ετέρου δεν εχω ακόμα δημιουργήσει χώρο στο ρακ που στεγάζει την τηλεόραση και τα υπόλοιπα, ώστε να χωρέσει το PC, που βρίσκεται σε άλλο χώρο), διαθέτει κάποια χαρακτηριστικά capturing. Αυτό που δεν έχω ακόμα καταλάβει είναι αν μπορεί να κάνει εγγραφή όχι μόνο από τηλεοπτικά προγράμματα αλλά και από εξωτερικές πηγές, ενώ διαθέτει ήδη πολυκαλώδιο (10-σε-1) σύνδεσης τέτοιων πηγών. Το manual δεν λέει πουθενά αν μπορείς να κάνεις σύλληψη και εγγραφή από εξωτερική πηγή. Μιλάει μόνο για αναπαραγωγή. Το μόνο που ψυχανεμίζομαι περί δυνατότητας σύλληψης και εγγραφής είναι ότι υπάρχει σαφής αναφορά πως δεν μπορεί να γίνει εγγραφή του σήματος στην είσοδο HDMI, ενώ δεν μιλάει για τα υπόλοιπα.

Στο δε συνοδευτικό software δεν έχω (ακόμα) δει πουθενά πώς μπορείς (αν μπορείς, φυσικά) να κάνεις εγγραφή από εξωτερική - αναλογική έστω - πηγή. Μήπως, ναι μεν η κάρτα επιτρέπει capturing αλλά το συνοδευτικό software δεν φτάνει και θέλει άλλο, τρίτου κατασκευαστή, όπως αυτό της Pinnacle?

Ξέρει κανένας αν μπορεί να γίνει δουλειά με αυτήν?
-
 

tmjuju

Administration Team
Staff member
21 January 2007
21,651
Όλες αυτές οι κάρτες γράφουν από αναλογική πηγή video. Προβλήματα υπάρχουν στο HDMI και άλλες κλειδωμένες ψηφιακές πηγές.

Η ποιότητα εικόνας είναι συνήθως ικανοποιητική, ανάλογα και με τον αλγόριθμο συμπίεσης και bit-rate που θα χρησιμοποιηθεί.

Γενικά μιας και την έχεις την κάρτα πριν μπεις σε έξοδα δοκίμασέ την και αυτή και το software της.

Από όσο καταλαβαίνω δεν υπάρχει οικονομική κάρτα για pc που να μπορεί να γράφει αναλογικό video και συγχρόνως ψηφιακό audio. (και πιθανά να χρειαζόταν και μικρορύθμιση του latency – time sync).

Άρα θεωρώ ότι με την κάρτα εύκολα θα γράψεις με το ενσωματωμένο software της, video&audio από τις αναλογικές εξόδους του lazerdisk.

Σε δεύτερο χρόνο θα προσπαθήσεις να γράψεις το digital audio stream. Και στη συνέχεια με ένα πρόγραμμα θα συγχρονίσεις εκ νέου digitalaudio και εικόνα.
 

tmjuju

Administration Team
Staff member
21 January 2007
21,651
Απάντηση: Re: Αντιγραφή Laserdiscs στο PC. Πώς;

το pinnacle που σου προτείνω περιλαμβάνει και το απαραίτητο hardware.

Ψηφιακή audio δε βλέπω.

Και δε ξέρω εάν έχει και αρκετά καλύτερη ποιότητα εικόνας από την υπάρχουσα AverTV HD727

Η pinnacle πάντως έχει μεγάλη ιστορία. Κρίμα που κάποιες παλιές κάρτες τις αχρηστεύτηκαν μετά την εποχή των XP. Αλλά αυτή είναι η μοίρα πολλών αντίστοιχων καρτών.
 

Stratos

AVClub Enthusiast
13 July 2006
785
Marousi
να ρωτησω για ποιο λογο θες να το κανεις?? Εχεις τιτλους που δεν εχουν βγει η "κυκλοφορησει" σε BD??
 

JL_?

AVClub Fanatic
19 September 2008
15,415
Terra
Mιας και τα περισσότερα LaserDisc διέθεταν προστασία MacroVision, θα χρειαστεί μάλλον να βρεθεί και κάποιος τρόπος παράκαμψής της, ώστε να επιτευχθεί η εγγραφή...
 
Macrovision

Mιας και τα περισσότερα LaserDisc διέθεταν προστασία MacroVision, θα χρειαστεί μάλλον να βρεθεί και κάποιος τρόπος παράκαμψής της, ώστε να επιτευχθεί η εγγραφή...

Σωστά, το είχα ξεχάσει. :bang:

Τώρα που μου το θύμισες, κάποτε υπήρχαν κάτι γκατζετάκια που παρέκαμπταν το Macrovision. Δεν θυμάμαι πώς όμως.
Πρέπει να το (ξανα)ψάξω, αλλά βρήκα κάτι, που δεν ξέρω τί κάνει. Αυτό:

http://www.ebay.com/itm/USB-easycap...715?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item23186ded4b

Από ότι βλέπω με την πρώτη ματιά, αναφέρεται σε κασσέττες Hi-8 και σε DVD, και στο NTSC και στο PAL, και βέβαια μέσω PC.
Ξέρει κανένας κάτι;
-
 

JL_?

AVClub Fanatic
19 September 2008
15,415
Terra
Yπήρχαν διάφορα "κουτάκια", ψιλο-δυσεύρετα τότε, αλλά κυκλοφορούσαν και σχέδια κατασκευής για τους DIYηδες που μπορούσαν να βρουν τις πρώτες ύλες...

Αν διαθέτεις κάποιον επεξεργαστή εικόνας (αυτό που λέγαμε διπλασιαστή γραμμών κάποτε) φίλε Παναγιώτη, που να διαθέτει έξοδο composite ή s-video, θα σου κάνει δουλειά... ;)
 
Macrovision...

Yπήρχαν διάφορα "κουτάκια", ψιλο-δυσεύρετα τότε, αλλά κυκλοφορούσαν και σχέδια κατασκευής για τους DIYηδες που μπορούσαν να βρουν τις πρώτες ύλες...

Αν διαθέτεις κάποιον επεξεργαστή εικόνας (αυτό που λέγαμε διπλασιαστή γραμμών κάποτε) φίλε Παναγιώτη, που να διαθέτει έξοδο composite ή s-video, θα σου κάνει δουλειά... ;)

Καλημέρα κι ευχαριστώ. Τί κάνεις, φίλε, ξενυχτάς πάνω από το πληκτρολόγιο; Σε θαυμάζω.
:grinning-smiley-043

Στα καθ' ημάς, τώρα. Η απάντηση είναι ναι, έχω τον παλιό καλό Vigatec Dune, και μάλιστα με είσοδο SDI, αλλά αυτό είναι μάλλον άσχετο.

Τώρα, επικοινώνησα με τον Κινέζο, για το παραπάνω γκατζετάκι και μου είπε ότι κάνει δουλειά, αφού συνοδεύεται και με το σχετικό software. Από την άλλη μεριά, στο ebay κυκλοφορούν και τσιπάκια για κατασκευή συσκευής παράκαμψης του Macrovision, αλλά απαιτούν ηλεκτρονικό για να ολοκληρωθεί.

http://www.ebay.com/itm/TVP5147M1-T...183?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item231808a187

http://www.ebay.com/itm/TVP5147-NTS...439?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item231826197f

Τί λες για κάποιο από τα τρία παραπάνω, το γκατζετάκι και τα τσιπάκια;
(καλά βέβαια, τα τσιπάκια θέλουν και να αποτανθώ σε κανέναν επαγγελματία για να μου φτιάξει κουτάκι, αλλά αυτό είναι αλλουνού παπά ευαγγέλιο).
-
 

JL_?

AVClub Fanatic
19 September 2008
15,415
Terra
Δυστυχώς, ο Dune δίνει εξόδους σε σήματα που δεν δέχεται η Avermedia, αλλιώς θα σε βόλευε απίστευτα, καθώς θα μπορούσες να χρησιμοποιήσεις και το ψηφιακό κτενωτό φίλτρο του, που είναι σαφώς ανώτερο από της κάρτας σύλληψης...

Το γκατζετάκι του Κινέζου, είναι φτηνό και συμφέρει, αν όντως δουλεύει, απλά θα σε δεσμεύσει στα δικά του κυκλώματα σύλληψης εικόνας, των οποίων η ποιότητα είναι άγνωστη.

Η DIY λύση απαιτεί και κάποιον που να ξέρει να τη συναρμολογήσει, αν ξέρεις κάποιον που να στο υλοποιήσει σωστά και φτηνά, μάλλον σε αυτή τη λύση θα κατέληγα.

Εναλλακτικά, υπάρχουν και έτοιμες λύσεις, όπως το DVD Red Pro, αλλά είναι δύσκολο να τις βρεις σε καλές τιμές...



edit: Στραβομάρα όμως... :p Απ' ό,τι βλέπω, έχει τελικά και μια DVI έξοδο ο Dune... Λογικά, με ένα καλώδιο DVI->HDMI από τον Dune στην κάρτα, θα κάνεις δουλειά. Για τους NTSC δίσκους θα δώσεις έξοδο NTSC 60Hz (480p) και για τους PAL, PAL 50Hz (576p). Το Comb Filter του Dune, να είναι ενεργό...
 
Last edited:
DVD Red Pro κλπ.

Δυστυχώς, ο Dune δίνει εξόδους σε σήματα που δεν δέχεται η Avermedia, αλλιώς θα σε βόλευε απίστευτα, καθώς θα μπορούσες να χρησιμοποιήσεις και το ψηφιακό κτενωτό φίλτρο του, που είναι σαφώς ανώτερο από της κάρτας σύλληψης...

Έχεις 100% δίκιο. Οι έξοδοι του Dune είναι ή 5 ξεχωριστά ομοαξονικά BNC RGB/HV, είτε 4 από αυτά ενεργά (το 5ο μένει ανενεργό) σε RGBS, είτε τέλος τα ίδια σήματα, αλλά στη 15-πινη έξοδο, όμοια με αυτές που έχουν οι κάρτες γραφικών προηγουμένων γενεών.

edit: Στραβομάρα όμως... :p Απ' ό,τι βλέπω, έχει τελικά και μια DVI έξοδο ο Dune... Λογικά, με ένα καλώδιο DVI->HDMI από τον Dune στην κάρτα, θα κάνεις δουλειά. Για τους NTSC δίσκους θα δώσεις έξοδο NTSC 60Hz (480p) και για τους PAL, PAL 50Hz (576p). Το Comb Filter του Dune, να είναι ενεργό...

Με βάση τα παραπάνω, λοιπόν, εδώ πέφτεις έξω, αλλά το σφάλμα δεν είναι δικό σου. Πρέπει να φταίει η θολή εικόνα, που δίνει το link του Dune, όπου η 15-πινη έξοδος μοιάζει με έξοδο DVI. Δυστυχώς όμως, δεν είναι. Αυτό που δεν ξέρω είναι αν μπορώ να βρω κανέναν αντάπτορα από το 15-πινο σε Composite ή S-Video, κάτι παρόμοιο που συνοδεύει κάποιες κάρτες γραφικών, ώστε να κάνω τη δουλειά μου.

Το γκατζετάκι του Κινέζου, είναι φτηνό και συμφέρει, αν όντως δουλεύει, απλά θα σε δεσμεύσει στα δικά του κυκλώματα σύλληψης εικόνας, των οποίων η ποιότητα είναι άγνωστη.

Η DIY λύση απαιτεί και κάποιον που να ξέρει να τη συναρμολογήσει, αν ξέρεις κάποιον που να στο υλοποιήσει σωστά και φτηνά, μάλλον σε αυτή τη λύση θα κατέληγα.

Ευχαριστώ. Θα σκεφτώ και την εναλλακτική λύση της κατασκευής "κουτιού" από επαγγελματία.

Εναλλακτικά, υπάρχουν και έτοιμες λύσεις, όπως το DVD Red Pro, αλλά είναι δύσκολο να τις βρεις σε καλές τιμές...

Ακούγεται καλό. Ήδη επικοινώνησα μαζί τους, τόσο για το DVD Red Pro όσο και για το πιο καλό τους το Grex και περιμένω να μου πούνε, γιατί φοβάμαι ότι έχω ασυμβατότητα με την κάρτα της Aver και ίσως να χρειαστώ και πρόγραμμα σύλληψης, αφού μάλλον το συνοδευτικό software της AverTV, ενώ επιτρέπει σύλληψη και εγγραφή από τα προγράμματα της TV των ενσωματωμένων δεκτών στην κάρτα, δεν βλέπω να επιτρέπει σύλληψη από εξωτερική πηγή (μόνο για αναπαραγωγή μιλάει στο manual).

Τέλος, πρέπει να πω ότι υπάρχει και αυτό, που μοιάζει με το Κινέζικο, απλά έχει την ευρωπαϊκή πινελιά του SCART πάνω του. Το πουλάνε και στην Αγγλία, πιο ακριβά βέβαια, αλλά το ζήτημα είναι αυτό που είπες πιο πάνω, σχετικά με την ποιότητα.
-
 
Last edited:
Με μετατροπέα κάνω δουλειά;

Έχεις 100% δίκιο. Οι έξοδοι του Dune είναι ή 5 ξεχωριστά ομοαξονικά BNC RGB/HV, είτε 4 από αυτά ενεργά (το 5ο μένει ανενεργό) σε RGBS, είτε τέλος τα ίδια σήματα, αλλά στη 15-πινη έξοδο, όμοια με αυτές που έχουν οι κάρτες γραφικών προηγουμένων γενεών.
.......................
Με βάση τα παραπάνω, λοιπόν, εδώ πέφτεις έξω, αλλά το σφάλμα δεν είναι δικό σου. Πρέπει να φταίει η θολή εικόνα, που δίνει το link του Dune, όπου η 15-πινη έξοδος μοιάζει με έξοδο DVI. Δυστυχώς όμως, δεν είναι. Αυτό που δεν ξέρω είναι αν μπορώ να βρω κανέναν αντάπτορα από το 15-πινο σε Composite ή S-Video, κάτι παρόμοιο που συνοδεύει κάποιες κάρτες γραφικών, ώστε να κάνω τη δουλειά μου.

Βρήκα αυτούς τους μετατροπείς (από VGA σε HDMI):

Α.
Αυτός, κατ' αρχάς στα 68 ευρώ

και εδώ φτηνότερος στα 57 ευρώ (με παραγγελία μέσω internet)
image.php

image.php


Β.
Και αυτός στα 47 ευρώ.

IMG_5129.png


Γ.
Και αυτός στα 39 ευρώ
vgahdmi1.jpg


Δ.
Τέλος και αυτός στα 78 ευρώ (που είναι μάλλον ίδιος με τον παραπάνω, αλλά αυτός φέρει την επωνυμία MANHATTAN)
200005027.jpg


Τυπικά, όλοι οι ίδιοι παρουσιάζονται. Λογικά, κάποιος ή κάποιοι από αυτούς θα πρέπει να κάνει /-νουν τη δουλειά καλύτερα από τους υπόλοιπους. Το θέμα είναι αν με έναν τέτοιο μετατροπέα επιτυγχάνω το επιθυμητό, να πάρω δηλαδή το σήμα VGA από τον Dune και να το στείλω ως HDMI στην είσοδο της κάρτας.
-
 
Μετατροπή Νο. 2

Καλημέρα.

Εκεί που κοιμόμουνα, κοντά να ξυπνήσω για τα καλά, μου ήρθε μια φλασιά.
Να το ρωτήσω, λοιπόν:

Εάν περάσω το σήμα video του LD player (είτε αυτό είναι S-Video, είτε Composite) μέσα από τον AV Pro (Onkyo PR-SC5507) και πάρω σήμα από την έξοδο HDMI, τί θα έχει γίνει με το Macrovision? Θα έχει πάει περίπατο ή θα εξακολουθεί να μου τη σπάει με την παρουσία του?

Αν μπορεί να γίνει αυτό, είναι άνευ περιττών εξόδων βέβαια, αλλά μάλλον θα χρειαστώ προγρμματάκι για σύλληψη μέσω της κάρτας της AverTV.

Γνώμες;
-
 

Αντώνης-Κ

AVClub Addicted Member
22 June 2007
2,016
Παναγιώτη δεν νομίζω να αξίζει τον κόπο και τα έξοδα το όλο εγχείρημα τις μετατροπής σε dvd γιατί θα έχεις αισθητή απόλυα ποιότητας σε εικόνα και ήχο. Όσο καλύτερο και αν είναι το dvd σε σχέση με το laser disc η απόλυα τις συμπίεσης κατά την εγγραφή θα είναι ιδιαίτερα αισθητή. Για να μην πω πως για τον ήχο θα είναι αμάρτημα αυτό που πας να κανείς. Για μένα το καλύτερο που έχεις να κανείς είναι η καλή συντήρηση του player και των δίσκων.
 

JL_?

AVClub Fanatic
19 September 2008
15,415
Terra
Re: Μετατροπή Νο. 2

Έχεις 100% δίκιο. Οι έξοδοι του Dune είναι ή 5 ξεχωριστά ομοαξονικά BNC RGB/HV, είτε 4 από αυτά ενεργά (το 5ο μένει ανενεργό) σε RGBS, είτε τέλος τα ίδια σήματα, αλλά στη 15-πινη έξοδο, όμοια με αυτές που έχουν οι κάρτες γραφικών προηγουμένων γενεών.



Με βάση τα παραπάνω, λοιπόν, εδώ πέφτεις έξω, αλλά το σφάλμα δεν είναι δικό σου. Πρέπει να φταίει η θολή εικόνα, που δίνει το link του Dune, όπου η 15-πινη έξοδος μοιάζει με έξοδο DVI. Δυστυχώς όμως, δεν είναι. Αυτό που δεν ξέρω είναι αν μπορώ να βρω κανέναν αντάπτορα από το 15-πινο σε Composite ή S-Video, κάτι παρόμοιο που συνοδεύει κάποιες κάρτες γραφικών, ώστε να κάνω τη δουλειά μου.

Bασικά, στο φυλλάδιο οδηγιών που κατέβασα (έκδοση 2003), δείχνει και γράφει DVI-I, εξ ού και ο λόγος περί στραβομάρας μου... :D

Ίσως να έχεις πιο παλιό μοντέλο...

Βρήκα αυτούς τους μετατροπείς (από VGA σε HDMI):


Τυπικά, όλοι οι ίδιοι παρουσιάζονται. Λογικά, κάποιος ή κάποιοι από αυτούς θα πρέπει να κάνει /-νουν τη δουλειά καλύτερα από τους υπόλοιπους. Το θέμα είναι αν με έναν τέτοιο μετατροπέα επιτυγχάνω το επιθυμητό, να πάρω δηλαδή το σήμα VGA από τον Dune και να το στείλω ως HDMI στην είσοδο της κάρτας.
-

Αυτή η λύση, προσθέτει πολλές μετατροπές στην πορεία του σήματος, οπότε θα την απέφευγα...

Αντί για μία και μόνο μετατροπή αναλογικού σε ψηφιακό, στον Dune, θα έχεις επιπλέον μετατροπή από ψηφιακό σε αναλογικό στην έξοδο του dune και ξανά από αναλογικό σε ψηφιακό, στο "κουτάκι"...

Καλημέρα.

Εκεί που κοιμόμουνα, κοντά να ξυπνήσω για τα καλά, μου ήρθε μια φλασιά.
Να το ρωτήσω, λοιπόν:

Εάν περάσω το σήμα video του LD player (είτε αυτό είναι S-Video, είτε Composite) μέσα από τον AV Pro (Onkyo PR-SC5507) και πάρω σήμα από την έξοδο HDMI, τί θα έχει γίνει με το Macrovision? Θα έχει πάει περίπατο ή θα εξακολουθεί να μου τη σπάει με την παρουσία του?

Αν μπορεί να γίνει αυτό, είναι άνευ περιττών εξόδων βέβαια, αλλά μάλλον θα χρειαστώ προγρμματάκι για σύλληψη μέσω της κάρτας της AverTV.

Γνώμες;
-

Δεν χάνεις τίποτα να κάνεις μια δοκιμή, αλλά μάλλον ο Onkyo, ως αμιγώς consumer συσκευή, θα βλέπει τόσο το Macrovision στις εισόδους του, όσο και θα εφαρμόζει HDCP στην HDMI έξοδό του...

Η Avermedia 727 σίγουρα δεν παρέχονταν με κάποιο πρόγραμμα σύλληψης;

Πάντως, ακόμα κι όταν δουλέψουν όλα αυτά, θα έχεις αρκετή δουλίτσα μπροστά σου, μέχρι να φτάσεις στο τελικό αποτέλεσμα... ;)