Αξιζουν τα 999 ευρο???

  • Αγαπητοί φίλοι και φίλες.

    Με ιδιαίτερη χαρά σας προσκαλούμε στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του AVClub στη Θεσσαλονίκη για το 2024 την Κυριακή 07 Απριλίου και ώρα 14.00

    Δηλώστε τη συμμετοχή σας εδώ, θα χαρούμε πολύ να σας γνωρίσουμε από κοντά.

prigipas

New member
8 November 2009
77
Περασα χθες απο το μιντια στο μαρουσι και εχουν στησει τα κεf q900 τα ακουσα με εναν marantz pm 7004.τα ακουσα πανω απο 30' λεπτα.ενθουσιαστηκα πολυ με αυτο που ακουσα και τα εχουν στα 1000 ευρο.εχω εναν μαραντζ πμ 8003 εχω μπει στη πριζα να κανω τη κινηση να τα αγορασω.ειναι πανεμορφα και εξωτερικα και πιστευω για το χωρο μου 70τμ 8α ειμαι οκ!σκεφτομαι ομως μηπως στις μερες μας 1000 ευρο για ηχεια ειναι υπερβολη...αλλα απο την αλλη σκεφτομαι οτι ειναι αγορα που δεν προκειται να την ξανακανω!το παιρνεις μια φορα και καλο!νομιζω οτι με τον 8003 τον δικο μου θα παιξουν καλυτερα απο τον 7004.η μουσικη που ακουω πολυ ειναι πολυ τζαζ και οπερα.τι λετε ρε παιδια να τη κανω την αγορα?με δελεαζει πολυ η τιμη..το ηχειο επαιζε καπου στο 1500 και τωρα ειναι 500 ευρο κατω κουτα!
 

Totsipaki

Supreme Member
27 February 2007
5,054
Το πόσο λογική είναι μια δαπάνη το ορίζουμε πρωτίστως εμείς οι ίδιοι με βασική προυπόθεση η δαπάνη αυτή να μην μας γονατίζει οικονομικα.

Κατα τα άλλα καλή φαίνεται η τιμή και πολύ θετικό το γεγονός οτι ενθουσιάστηκες.
'Ομως επειδή καμιά φορά ο πολύς ενθουσιασμός είναι κακός σύμβουλος γιατι μπορεί να φύγει γρήγορα χωρίς να γνωρίζεις τι θα μείνει απλά σου προτείνω να το ψάξεις καλά μέσα σου το θέμα και να τους δώσεις λίγο χρόνο ακόμα (άλλη μια ακρόαση όσο το δυνατόν πιο ήρεμη) η αν είναι δυνατόν μια δοκιμή με τον ενισχυτή σου.
 

Pleo

AVClub Fanatic
14 March 2008
19,402
Αθήνα
Εκτός από ένα τοροειδή μετασχηματιστή και επιχαλκωμένο σασί, είναι ίδιος ο δικός σου με αυτόν που τα άκουσες. Καλύτερα δεν θα παίξει. Άντε ας πούμε ότι έχει άλλες χροιές.
Τα Q900 είναι στημένα με τον 7004 γιατί είναι σετ του ίδιου αντιπρόσωπου.
Τα specs τα τσέκαρες; Μήπως παραείναι μεγάλα για τον ενισχυτή σου;
 

Panoramix

Moderator
Staff member
31 January 2012
11,378
Θεσσαλονίκη
Οι εκπτώσεις παίζουν σε αυτά τα επίπεδα αρκετό καιρό. Δε χρειάζεται να αγχωθείς μήπως τελειώσουν. Στο σκρούτζ τα βρίσκεις και 950. Στα λεφτά αυτά έχει αρκετά ηχεία. Άκουσε πρώτα όσα μπορείς. Στην τελική, αν εξακολουθούν να σου αρέσουν περισσότερο από οτιδήποτε άλλο τα αγοράζεις τότε και τα χαίρεσαι και περισσότερο καθώς θα έχεις κάνει πιο συνειδητή επιλογή.
 

Pleo

AVClub Fanatic
14 March 2008
19,402
Αθήνα
Μπορείς να κάνεις το εξής, μια και ο ενισχυτής είναι σχεδόν ο ίδιος. Να πας εκεί με μερικά κομμάτια που έχουν πολύ μπάσο από τα 100 έως τα 300-400Hz. Και τον βάζεις να παίξει δυνατά. Πολύ δυνατά όμως.
Αν δεν πάρει μπροστά η προστασία, τότε ΟΚ, θα μπορούσε να ήταν μια επιλογή. Επ' ουδενί όμως δεν είναι ηχεία που μπορεί να οδηγήσει αυτός ο ενισχυτής.
 

toliskot

Supreme Member
20 February 2012
4,465
Ραφήνα
Αν αξίζουν ή όχι εσύ θα το κρίνεις. Για να το κρίνεις όμως πρέπει να έχεις και άλλες ''ακουστικές εμπειρίες''. Τώρα αν η εμφανισή τους είναι για σένα βασικό κριτήριο αγοράς, αυτό είναι άλλο θέμα.....
 

prigipas

New member
8 November 2009
77
Καταρχην το ηχειο ειναι 91db δεν ειναι πολυ δυσκολο.δεν ακουω δυνατα τη μουσικη ποτε το πολυ μεχρι στα 2/4.θα παω με ενα δικο μου cd να το ακουσω.950 ευρο δινουν το δειγμα το ειδα αυτο το καταστημα στο σκρουτζ,στο μηντια μου το δινουν κουτα 999!!!μου κανει εντυπωση το ηχειο γιατι ειναι κλειστου τυπου δεν εχει μπασ ριφλεξ και μπορω σχετικα να το παω κοντα σε τοιχο.στο 30'ωρο που ακουσα δε με κουρασε και ηθελα να ακουσω κιαλλο αλλα ειχε κοσμο το στουντιο μεσα.μου ειπε ενα παλικαρι καλυτερα να παω πρωι που δεν εχει πολυ κοσμο.η αληθεια ειναι οτι δυσκολα εντυπωσιαζομαι απο πραγματα γενικα αλλα αυτο το ηχειο η τονικοτητα του και η αναλυση του σε ολο το φασμα των συχνοτητων εδενε τοσο ωραια που ηθελες να ακουσεις πολυ ακομα.αλλο ενα ηχειο που με ειχε αρρωστησει ηταν παλι της kef το reference το 207 αλλα η τιμη ηταν....αντε γεια!
 

Tyler ? Durden

Supreme Member
6 November 2006
3,909
Νεα Σμυρνη
Για χωρο 70τμ τα 1000 ευρω (αν τα διαθετεις) οχι μονο δεν ειναι υπερβολη αλλα ειναι και λιγα. Το ηχειο για τον συγκεκριμμενο ενισχυτη πεφτει "μεγαλο", ή για να το θεσω καλυτερα, για να καλυψεις 70τμ με τετοιο ηχειο πρεπει να χεις ενισχυτη με σοβαροτερο ρευμα. Η ευκολια του φορτιου δεν πιστοποιειται απο την ευαισθησια και μονο, ειναι πιο συνθετο θεμα, συν τοις αλλοις βαζουμε στην εξισωση και τον παραγοντα χωρο. Στα χρηματα που ανεφερες και για τον συγκεκριμμενο χωρο, και μιας και ο Marantz διακρινεται για τις μαλακες χροιες του, τσεκαρε αυτα http://www.skroutz.gr/s/341596/Klipsch-RF-62-II.html?keyphrase=klipsch+rf-62

Θυμασαι με τι ενισχυτη ακουσες τα Q900? Σε ρωταω γιατι υπαρχει περιπτωση να ακουσεις εντελως διαφορετικο πραγμα με τον Marantz απο οτι ακουσες εκει που ακουσες τα Kef
 

Tyler ? Durden

Supreme Member
6 November 2006
3,909
Νεα Σμυρνη
....το ηχειο ειναι κλειστο αν θυμαμαι καλα, και αντι για reflex το χαμηλο εκτονωνεται μεσω των 2 μεγαφωνων που λειτουργουν σαν παθητικοι ακτινοβολητες. Ρευμα και παλι ρευμα.. Το εγραφε και στη δοκιμη του Ηχου για το συγκεκριμμενο ηχειο.
 

Panoramix

Moderator
Staff member
31 January 2012
11,378
Θεσσαλονίκη
έχει γράψει.με marantz 7004. Που σημαίνει πως η υποοδήγηση υπήρχε και εκεί. Τα ηχεία που είναι κλειστού τύπου είναι παραδοσιακά δύσκολα φορτία. Ειδικά στα χαμηλά. Με τι ηχεία ακούς αυτή τη στιγμή αν επιτρέπεται? Και ναι, όπως πολύ σωστά επισήμανε ο tyler 70 τ.μ. είναι μεγάλος χώρος. Για να καταλάβεις τι σημαίνει υποοδήγηση να σου περιγράψω μια και το έχω ζήσει: Στην ουσία τα ηχεία σου θα ζητούν παραπάνω ρεύμα από αυτό που μπορεί να δώσει ο ενισχυτής με αποτέλεσμα σπασμωδικές ρευματοδοτήσεις από τον πυκνωτή που προκαλεί παραμορφώσεις στα υψηλά... διαρκώς μπλεγμένο χαμηλό και σε μεγάλες εντάσεις, πολύ μα πολύ μεγάλη πιθανότητα να πάρεις το ηχείο στο χέρι από παραμορφωμένο ρεύμα από τον πυκνωτή του ενισχυτή (τελικά είναι πιο ασφαλές να έχεις μεγαλύτερο ενισχυτή από τα ηχεία παρά το αντίθετο μου έμαθε η μοίρα καθώς έχω κάψει woofer στο παρελθόν). Προφανώς είδες και κατάλαβες μια σημαντική βελτίωση από το συγκεκριμένο ηχείο. Γι αυτό ρωτάω και με τι ηχείο ακούς. Εδώ ο κόσμος προσπαθεί να σου παρέχει πληροφορίες για το ιδανικό στο χώρο σου. Ειδικά ο pleo από marantz κάτι ξέρει παραπάνω για να στα λέει. Τα συγκεκριμένα ηχεία αφού σου άρεσαν είναι πολύ καλά και για το χώρο σου αλλά να μου το θυμάσαι... είναι ένα missmatch που θα σε οδηγήσει και σε αλλαγή ενισχυτή. Δεν ξέρω κατά πόσο έχεις τη διάθεση να μπλέξεις σε κάτι τέτοιο. Αλλιώς, προτείνω να ακούσεις και κάτι άλλο που στην τελική μπορεί να σου αρέσει και περισσότερο. Όχι πως θα γεμίζει το χώρο αλλά στην τελική στη θέση ακρόασης θα κάθεσαι οπότε δεν είναι για να τρελλαίνεσαι κιόλας.
 

Panoramix

Moderator
Staff member
31 January 2012
11,378
Θεσσαλονίκη
Για να καταλάβεις ως ονομαστικό φορτίο τα ηχεία είναι αν θυμάμαι καλά 200w. ο ενισχυτής σου 70 κι αυτά όχι ιδιαίτερα γεμάτα.
 

Tyler ? Durden

Supreme Member
6 November 2006
3,909
Νεα Σμυρνη
έχει γράψει.με marantz 7004. Που σημαίνει πως η υποοδήγηση υπήρχε και εκεί.

δεν προσεξα, my fault. Ισχυουν ακριβως αυτα που εγραψα επανω λοιπον. Υποοδηγηση πρακτικα σημαινει οτι το Q900 με τετοια ενισχυση αναμενεται να χει χαμηλο πλαδαρο χωρις ατακα και περγραφη ειδικα οσο ανεβαινει το volume.
 

toliskot

Supreme Member
20 February 2012
4,465
Ραφήνα
Αν στο μέλλον πρόκειται να αγοράσεις τελικό, γνώμη μου είναι να τα πάρεις, αφού σου αρέσουν. Αν όμως δεν σκοπεύεις κάτι τέτοιο, να ξέρεις ότι θα αγοράσεις ένα ηχείο που ποτέ δεν θα εκμεταλλευτείς τις δυνατοτητές του, και ποτέ δεν θα το ακούσεις σωστά.
 

toliskot

Supreme Member
20 February 2012
4,465
Ραφήνα
Για να παίξουν τα συγκεκριμένα ηχεία όπως πρέπει, χρειάζεσαι κάτι σαν αυτό

athem.jpg

το οποίο αποδίδει 200 W σε 8 ohms σε όλο το ακουστικό φάσμα.
 

Pleo

AVClub Fanatic
14 March 2008
19,402
Αθήνα
....το ηχειο ειναι κλειστο αν θυμαμαι καλα, και αντι για reflex το χαμηλο εκτονωνεται μεσω των 2 μεγαφωνων που λειτουργουν σαν παθητικοι ακτινοβολητες.

Ακριβώς. ABR, δηλαδή Auxilliary Bass Radiator. Είναι καινούργια μόδα (αλλά παλιά ιδέα) που την ακολουθούν κι άλλοι. Πρόκειται για ένα ίδιο μεγάφωνο ή μεγάφωνα χωρίς όμως το πηνίο. Υπάρχει εκεί και εκμεταλλεύεται την εκτόνωση των μεγαφώνων που παίζουν.
 

toliskot

Supreme Member
20 February 2012
4,465
Ραφήνα
Ακριβώς. ABR, δηλαδή Auxilliary Bass Radiator. Είναι καινούργια μόδα (αλλά παλιά ιδέα) που την ακολουθούν κι άλλοι. Πρόκειται για ένα ίδιο μεγάφωνο ή μεγάφωνα χωρίς όμως το πηνίο. Υπάρχει εκεί και εκμεταλλεύεται την εκτόνωση των μεγαφώνων που παίζουν.

Εκτός από ότι μπορεί να τα βάλει κοντά σε τοίχο χρησιμεύει σε κάτι άλλο αυτή η σχεδίαση ?
 

Tyler ? Durden

Supreme Member
6 November 2006
3,909
Νεα Σμυρνη
το οτι εχει αυτη την αρχιυεκτονικη δεν σημαινει οτι μπορει να το βαλει κοντα στον τοιχο. Οσο πιο μεγαλο ειναι ενα ηχειο ή καλυτερα οσο περισσοτερο διεγειρει ενα χωρο, τοσο περισσοτερο πρεπει να απομακρυνεται απο πισω και πλαι τοιχους για να μην εχει ενισχυση στο χαμηλο. Αυτη η σχεδιαση εχει σαν αποτελεσμα 2 μεγαφωνα που λειτουργουν παθητικα (χωρις ρευμα) να παλλονται και να συμμετεχουν ουσιαστικα.
 

toliskot

Supreme Member
20 February 2012
4,465
Ραφήνα
Αυτή η αρχιτεκτονική βοηθάει το ηχείο να κατέβει και πιο χαμηλά σε συχνότητες ή είναι μόνο θέμα έντασης ?
 

Tyler ? Durden

Supreme Member
6 November 2006
3,909
Νεα Σμυρνη
αυτη η αρχιτεκτονικη αντικαθιστα το bass reflex στο ρολο της εκτονωσης του χαμηλου. Το αν βοηθαει το ηχειο να κατεβει χαμηλοτερα ειναι συνολικοτερο θεμα σχεδιασμου του ηχειου, απο την καμπινα το κρος κλπ και το πως ο σχεδιαστης θα εκμεταλλευτει τον παθ. ακτ/τη. Σε καποια παλια B&W που υπηρχε παθητικος ακτινοβολητης, υπηρχε μια αυξημενη εκταση στο χαμηλο ειδικα οταν το ηχειο οδηγουνταν σε υψηλοτερες σταθμες.