Απορία για Sony KDL-40EX720

giorgosrallyman

New member
9 February 2012
34
Πείτε μου κάτι ρε παιδιά.. Έχω τη πιο πάνω τηλεόραση εδώ και κανα 15μερο και έχω την εξής απορία: η τηλεόραση έχει λειτουργία εισόδου στο ίντερνετ. Όταν λοιπόν μπαίνω σε κάποια σελίδα η οποία ενδέχεται να εμπεριέχει κάποιο βίντεο (όχι youtube και άλλα κανάλια που παίζει εξ ορισμού η τηλεόραση..), η τηλεόραση αδυνατεί να παίξει αυτό το βίντεο. Όταν π.χ. μπαίνω στο wwitv.com για να δω διαδικτυακή τηλεόραση, δε μου παίζει τίποτα! Γιατί συμβαίνει αυτό? Είναι θέμα του media palyer της τηλεόρασης, ή ακάτι άλλο? Παρακαλώ βοηθήστε με και σας ευχαριστώ εκ των προτέρων!:music-smiley-005:
 

xavito

Moderator
Staff member
29 October 2008
8,982
Δεν υποστηρίζει ενσωματωμένα flash video ο opera web browser [HTML5] των Sony ,αλλά υποστήριξη ιστοσελίδων με HTML5 video.

http://www.opera.com/press/releases/2011/01/19/




Adobe Wants Smart TV App Developers To Use AIR, Not Flash...http://www.hdtvtest.co.uk/news/adobe-smart-tv-air-flash-201111171524.htm


Smartphones and tablets are the only devices affected by Adobe's decision to cut Flash for mobile: It includes connected TVs as well.
http://www.digitaltrends.com/home-theater/adobe-delivers-a-blow-to-google-tv-by-pulling-flash/
 
Last edited:

giorgosrallyman

New member
9 February 2012
34
Ευχαριστώ πολύ! Κρίμα πάντως.. Άρα, μόνο με το λάπτοπ θα κάνω σοβαρή δουλειά.
 

giorgosrallyman

New member
9 February 2012
34
Παιδια επανέρχομαι (σιγά μή δεν το έκανα..)!!! Αγόρασα λοιπόν ένα 10μετρο καλώδιο HDMI, έβαλα τη μιά άκρη του στο λαπτοπ και την άλλη στην τηλεόραση. Αποτέλεσμα? Μεταδίδει μεν εικόνα, αλλά ΟΧΙ και ήχο! Ξέρω, μπορεί να είναι σύνηθες το πρόβλημα αυτό απ'ό,τι άκουσα, αλλά εγώ έχω πελαγώσει! Αφήστε που είναι κρίμα να μή μπορώ να έχω ήχο από κάτι ταινιάρες που έχω αποθηκευμένες στο σκληρό του λάπτοπ μου! Το λαπ είναι ένα Fujitsu Siemens AMILO Xi 2528, με κάρτα γραφικών την NVIDIA GeForce 8600M GS, ενημερωμένη με τον τελευταίο συμβατό driver που κυκλοφορεί (μόλις έκανα την ενημέρωση..) και η τηλεόρασή μου είναι (γνωστό πλέον..) η Sony KDL-40EX720. Το πρόβλημα είναι ότι, ενώ ο οδηγός της κάρτας αναγνωρίζει την τηλεόρασή μου, όταν μετά ανοίγω το παράθυρο του ήχου, ΔΕΝ μου αναγνωρίζει τη θύρα HDMI ώστε να την ενεργοποιήσω με κάποιο τρόπο και έτσι να μεταδώσει ΚΑΙ ήχο! Βασικά και, απ'ό,τι θυμάμαι, δε μου αναγνώριζε ΠΟΤΕ τη θύρα HDMI. Παρακαλώ, αν κάποιος/οι γνωρίζει κάτι παραπάνω επί του θέματος ας με βοηθήσει και μάλιστα σύντομα, γιατί κοντεύω να σκάσω!
 

fotisk13

New member
25 November 2011
34
Καλησπερα. Σκεφτομαι να παρω αυτην την τηλεοραση. Εισαι ευχαριστημενος με το 3d ??? γενικοτερα με την τηλεοραση???
 

giorgosrallyman

New member
9 February 2012
34
Ευχαριστημένος είμαι γενικά με την τηλεόραση. 3Δ ταινία (γραμμένη ως τέτοια..) δεν έχω δει να πω την αλήθεια, ώστε να έχω μια εμπεριστατωμένη άποψη επ'αυτού. Μόνο 3Δ παιχνίδι έχω παίξει και μπορώ να πω ότι είναι αρκετά εντυπωσιακό. Βέβαια, με 40' μήν περιμένεις και πολλά πράγματα σε αυτόν τον τομέα. Γενικά όμως.. ΠΑΡΤΗΝ, εμένα μου άρεσε σαν τηλεόραση! Αν μπορείς και σε 46άρα, ακόμα καλύτερα!


Αλλά ρε παιδιά, για το τελευταίο πρόβλημα που ανέφερα, έχετε να μου πείτε κάτι???
 

petasis

AVClub Fanatic
18 June 2006
17,003
Τι θα πει ότι έμεινες με το HDMI στο χέρι; Αποκολλήθηκε η υποδοχή από την τηλεόραση;
Αν ναι, τότε στο σέρβις θα θέλουν να σου αλλάξουν ολόκληρη την πλακέτα...
 

petasis

AVClub Fanatic
18 June 2006
17,003
Τι συσκευές ήχου έχει ο πίνακας ελέγχου; Δοκίμασες να στείλεις ήχο στην έξοδο SPDIF, και να ελέγξεις αν αυτή διοχετεύεται στην HDMI;
(Οι κάρτες της nvidia στο παρελθόν χρειάζονταν σύνδεση με την SPDIF out της κάρτας γραφικών, καθώς δεν ενσωμάτωναν κάρτες ήχου οι ίδιες. Στα νέα μοντέλα αυτό δεν χρειάζεται...)
 

giorgosrallyman

New member
9 February 2012
34
Το εικονίδιο του ήχου μου βγάζει δύο επιλογές: τα ηχεία (αναλογικός ήχος..) και μια digital sound output (Realtek), την οποία όταν κάνω ενεργή δε μου βγάζει ήχο από το HDMI. Γενικώς, δεν υπάρχει καμία επιλογή HDMI, ή SPDIF την οποία να μπορώ να ενεργοποιήσω ώστε να βγάλει και ήχο μέσω του HDMI. Λέτε να φταίει η κάρτα γραφικών? Τόσο απαρχαιωμένη είναι? Και αν είναι έτσι, ποιός ο λόγος να έχει το λάπτοπ έξοδο HDMI, αφού δε μπορεί να αποδώσει και ήχο???
 

toliskot

Supreme Member
20 February 2012
4,465
Ραφήνα
Δεν νομίζω ότι το hdmi του laptop προορίζεται για ήχο. Από ότι ξέρω είναι για εικόνα HD σε άλλο monitor.
 

petasis

AVClub Fanatic
18 June 2006
17,003
To digital sound output, σύμφωνα με το εγχειρίδιο, από που βγάζει ήχο;
 

vas_papavas

Supreme Member
21 December 2010
8,849
δες αν περνάει ήχο από το hdmi η κάρτα γραφικών. αν ναί τότε ίσως θέλει ρύθμιση το hdmi της sony. η πανασονικ (και όλες φαντάζομαι) έχει μια ρύθμιση για το hdmi για (analog or digital). όταν το βάλεις σε analog δεν περνάει ήχος από το hdmi και τον ήχο τον ακούς μέσω καρφιού -> 2 rca από την έξοδο της κάρτας ήχου (σε εσένα μάλλον έξοδος ακουστικών στο φορητό).

τσέκαρε μήπως είναι σε analog. πρέπει να είναι σε digital.