Απορίες για τα mts αρχεία από τις εγγραφές των ψηφιακών καναλιών

babis3g

Senior Member
7 April 2017
586
πλεον ετσι ειναι ολοι, το ανωτερο στα 4GB οποτε και αλλον να παρεις το ιδιο θα ειναι, μενεις ως εχει :a0210:
 

ΑΤΕΧΝΟΣ

Established Member
12 September 2013
112
Re: Δυνατότητες εγγραφής των επιγείων δεκτών

Θέλω να ρωτήσω ποιά πρέπει να είναι η ακριβής συναρμολόγηση ώστε σε μια τηλεόραση (με ενσωματωμένο mpeg-4) να γίνεται συγχρόνως εγγραφή σε 2 δέκτες (αν υπάρχει σήμα και στην τηλεόραση, ακόμα καλύτερα). Έστω ότι οι 2 δέκτες συνδέονται με σκάρτ με τις 2 υποδοχες σκαρτ της τηλεόρασης. Το καλώδιο της κεραίας πρέπει να πάει στον ένα δέκτη; Ποιά καλώδια χρειάζονται και πώς γίνεται η συνδεση; Χρειάζονται συγκεκριμένες υποδοχές-χαρακτηριστικά για τηλεόραση και δέκτες; Ως προς την ταυτοχρονη δυνατότητα εγγραφής (όχι ως προς την ποιότητα) αλλάζει κάτι, αν γινουν οι συνδέσεις με hdmi;

Ευχαριστώ πολύ!
 

sakis.kom

Supreme Member
3 August 2006
3,643
Athens - Greece
Απάντηση: Δυνατότητες εγγραφής των επιγείων δεκτών

Το καλώδιο της κεραίας πρέπει να πάει στον ένα δέκτη;
Όχι. Θα βάλεις στο σημείο που έχεις τις συσκευές σου, στο καλώδιο κεραίας, ένα "TV Splitter 1 προς 3" το οποίο είναι με βιδωτά "βύσματα F".
Θα κοιτάξεις να λέει 5-2400Mhz, ή 5-900Mhz, ή 5-1000Mhz, αλλά όχι κάποιο που να ξεκινάει από 900 (900-2400Mhz).
https://www.skroutz.gr/c/243/aksesouar-doryforikwn.html?keyphrase=tv+sat+splitter

Θα χρειστείς και 4 βύσματα F για το splitter. Πάρε 5 να σου μείνει και 1. Μπορεί να το χρειαστείς αργότερα.
https://www.skroutz.gr/c/1586/vysmata/f/459274/F-Connector.html

Θα χρειαστείς και ακόμα 2 βύσματα κεραίας, σαν αυτό που έχεις πίσω από την TV σου, στην κεραία.
https://www.skroutz.gr/s/4409336/Coax-male.html

Ποιά καλώδια χρειάζονται;
Χρειάζεσαι 2-3-4 μέτρα καλώδιο κεραίας, που θα μπει τις 3 "εξόδους" του splitter. Εσύ υπολογίζεις ακριβώς τα μέτρα.

και πώς γίνεται η συνδεση;
Από το 1 καλώδιο που έχεις ήδη, συνδέεις το splitter και θα σου βγάζει πλέον 3. Το 1 θα πάει στην τηλεόραση, και τα άλλα 2 στους δέκτες σου.
Στις άκρες που θα μπαίνουν στους δέκτες, θα βάλεις τα 2 νέα βύσματα κεραίας + το ένα της TV.

Χρειάζονται συγκεκριμένες υποδοχές-χαρακτηριστικά για τηλεόραση και δέκτες;
Όχι, το κάθε καλώδιο κεραίας θα πηγαίνει σε κάθε δέκτη. Δεν αλλάζει κάτι είτε με 1 δέκτη είτε με 2-3.

Ως προς την ταυτοχρονη δυνατότητα εγγραφής (όχι ως προς την ποιότητα) αλλάζει κάτι, αν γινουν οι συνδέσεις με hdmi;
Όχι, τίποτα.
 

ΑΤΕΧΝΟΣ

Established Member
12 September 2013
112
Re: Απάντηση: Δυνατότητες εγγραφής των επιγείων δεκτών

Αφ`ου ευχαριστησω τον Σάκη θέλω να θέσω ένα άλλο θεμα. Έχω κάνει εγγραφές απο ΕΡΤΣΠΟΡΤΣ μέσω σκαρτ και μέσω hdmi στα 576p (στον legent πρέπει συνεχως να αλλαζεις την προεπιλεγείσα αναλυση 576p ακόμα και με hdmi, κάποιες φορές ξεχνίεσαι). Τα αρχεία εγγραφής αυτά όμως στον η/υ αναγνωρίζονται ως 1440χ1080p και όχι ως 720χ576. Συνεπώς τίθεται το ερώτημα: Αν κάποιος δεν ενδιαφέρεται να παρακολουθεί μέσω του δέκτη το εγγραφόμενο πρόγραμμα κατά την διάρκεια της εγγραφής αλλά θέλει να το δει μετά το τέλος της εγγραφής, ως αρχείο .ts πλέον, μέσω η/υ, έχει καμμιά σημασία αν κατα την διαρκεια της εγγραφης η συνδεση είναι με σκαρτ ή η ανάλυση (στην συνδεση hdmi) είναι 576p και όχι 1080; Η ποιότητα δηλ του εγγραφέντος προγράμματος, όταν προβάλλεται μέσω υπολογιστή, θα είναι ίδια, δηλ 1080p, ανεξαρτήτως της όποιας σύνδεσης και της όποιας ανάλυσης του δέκτη; Δεν ξέρω, αν είναι κατανοητό το ερώτημα. Ευχαριστώ!!
 

sakis.kom

Supreme Member
3 August 2006
3,643
Athens - Greece
Re: Απάντηση: Δυνατότητες εγγραφής των επιγείων δεκτών

Η ποιότητα δηλ του εγγραφέντος προγράμματος, όταν προβάλλεται μέσω υπολογιστή, θα είναι ίδια... ανεξαρτήτως της όποιας σύνδεσης και της όποιας ανάλυσης του δέκτη;
Όποια ανάλυση και να έχεις στον δέκτη, με όποια σύνδεση, η ποιότητα εγγραφής παραμένει η ίδια.
Αν το αναπαράγει ο δέκτης, κάποιο media player, android tv box, pc, εκεί θα το βλέπεις αλλιώς αν πχ συγκρίνεις αυτά τα μηχανήματα.
 

ΑΤΕΧΝΟΣ

Established Member
12 September 2013
112
Re: Απάντηση: Δυνατότητες εγγραφής των επιγείων δεκτών

Όποια ανάλυση και να έχεις στον δέκτη, με όποια σύνδεση, η ποιότητα εγγραφής παραμένει η ίδια.
Αν το αναπαράγει ο δέκτης, κάποιο media player, android tv box, pc, εκεί θα το βλέπεις αλλιώς αν πχ συγκρίνεις αυτά τα μηχανήματα.

Σε ευχαριστώ θερμά, να σταματήσω εφ`εξής να έχω την έννοια να βάζω το hdmi αντι του σκαρτ ή να γυρνώ την ανάλυση από 576 σε 1080. Για κάποιον άσχετο, όπως εγώ, όλα αυτά δεν βγάζουν νόημα αλλά αυτό είναι μια άλλη συζήτηση.
 

sakis.kom

Supreme Member
3 August 2006
3,643
Athens - Greece
Re: Δυνατότητες εγγραφής των επιγείων δεκτών

Δεν έχει κανένα νόημα το να τα αλλάζεις αυτά. Το αρχείο πάντα είναι το ίδιο.
Μόνο καλώδιο κεραίας να έχει πάνω, μόνο αυτό το ενδιαφέρει.
 

babis3g

Senior Member
7 April 2017
586
εγω ειχα δοκιμασει με τον t760i αν θυμαμαι καλα και οταν εβαλα 576 ή 720 εγραφε με λιγοτερη καλη ποιοτητα, οταν στο ιδιο καναλι εγραφα με αναλυση 1080 εβγαλε πιο μεγαλο αρχειο με πιο καλη ποιοτητα ... φανταζομαι ειναι στον δεκτη ... καπου το ειχα γραψει εδω μεσα σε ενα απο αυτα τα νηματα
 

sakis.kom

Supreme Member
3 August 2006
3,643
Athens - Greece
Όλοι οι δέκτες δεν επανασυμπιέζουν το video που μεταδίδουν τα κανάλια.
Από τις εκατοντάδες δεκτών θα υπάρχουν και ελάχιστοι που μπορεί να το κάνουν αυτό, δεν είναι όμως οι γνωστοί που υπάρχουν στην αγορά.
Είναι τύπου media player/recorder, και έχουν και ενσωματωμένο tuner. Αυτοί έχουν στο μενού επιλογή για ποιότητα εγγραφής.

Στους κλασικούς δέκτες που κυκλοφορούν, η ποιότητα του κάθε καναλιού παραμένει η ίδια, όπως μεταδίδεται εκείνη την στιγμή.
Δεν μπορούν κανάλια πχ 1080 να τα γράψουν ως 720. Ή κανάλια 576 να τα γράψουν ως 1080.
Τα κανάλια HD γράφονται ως HD και είναι λογικό να έχουν μεγαλύτερα αρχεία από τα SD κανάλια.
 

ΑΤΕΧΝΟΣ

Established Member
12 September 2013
112
Θα επανέλθω στο "αναγκαίο κακό" για όσουν γράφουν μέσω δέκτη και τα περνάνε στον η/υ για αποθήκευση/επεξεργασία, την συνένωση αρχείων δηλ!

Δοκιμάζοντας την μέθοδο που αναλύει έξοχα ο φίλος papako για τα δικά μου δεδομενα υπάρχουν τα εξής μειονεκτήματα:

1) Δεν γίνεται σωστή συνένωση αρχείων (το νέο αρχείο που δημιουργείται κολλάει, γράφει ότι έχει διάρκεια ό,τι να`ναι), όταν τα προς συνενωση αρχεία προερχονται από διαφορετικά μέσα αποθήκευσης (πχ απο 2 φλασάκια κι όχι από το ίδιο)
2) Δεν γίνεται σωστή συνένωση αρχείων (το νέο αρχείο που δημιουργείται κολλάει, γράφει ότι έχει διάρκεια ό,τι να`ναι), όταν τα προς συνενωση αρχεία προερχονται μεν από το ίδιο φλασάκι αλλά δεν είναι ενιαία, έχει δηλ μεσολαβήσει διακοπή της εγγραφής (πχ για αποφυγη διαφημίσεων ή μια εγγραφή το πρωί και μία το βράδυ)
3) (Νομίζω το έχει αναφέρει ο παπακο) Δεν λειτουργεί σε αρχεία που δεν ειναι .ts
4) Δεν λειτουργεί όταν έχει προηγηθεί κάποια επεξεργασία στο αρχειο. Αν θες να κόψεις κάποια διαστήματα για παράδειγμα, πρεπει πρώτα να κάνεις την συνένωση.
5) Την στιγμή του τέλους του κάθε επί μέρους αρχείου χαλάει λίγο η εικόνα σαν να χανεται το σήμα.

Η συνενωση πάντως κατα τ`αλλα γίνεται πολύ σωστα υπό την έννοια ότι δεν χάνεις ούτε δευτερόλεπτο.

Μιας και το κατέχει ο παπακο (ή όποιος άλλος θέλει εννοείται) ας επιβεβαιωσει, αν θέλει, τα ανωτερω μήπως εγω δεν κάνω κάτι σωστά (καθολου απίθανο)

Ευχαριστώ!!
 

papako

AVClub Addicted Member
16 February 2008
1,459
Αθήνα
Η συνένωση των αρχείων αφορά αρχεία της ίδιας εγγραφής (άσχετα αν είναι ts, mts ή m2ts).

Οτιδήποτε άλλο, πολλαπλές εγραφες ή από διαφορετικούς δέκτες, δεν δίνουν σωστό αποτέλεσμα.
Φυσικά δεν γίνεται σωστά, αν έχεις επέμβει στα αρχεία πρώτα. Παίζει, θα δεις την ταινία, αλλά έχουν χαθεί πληροφορίες. Αυτό συμβαίνει επειδή διάρκεια είναι γραμμένη μέσα στο αρχείο, κάτι σαν Timecode, το οποίο διαβάζει ο player.

Για το ότι χαλάει λίγο η εικόνα, είναι θέμα του δέκτη. Αν δεις προσεκτικά το τέλος ή την αρχή των επιμέρους αρχείων θα δεις το ίδιο πρόβλημα .

Η συνένωση αρχείων με copy είναι μια μέθοδος για να κάνεις την δουλειά σου γρήγορα. Και κατά την γνώμη μου δουλεύει αρκετά καλά.
Αν πρέπει να πάρεις το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα ή έχεις διαφορετικές εγραφες, πρέπει να χρησιμοποιήσεις ειδικό πρόγραμμα.
 

ΑΤΕΧΝΟΣ

Established Member
12 September 2013
112
Σε ευχαριστώ πολύ!

Μπορεί λοιπόν να προτεινει κάποιος ένα προγραμμα που θα ενώνει διαφορετικά αρχεία .ts (χωρίς να απαιτειται μετατροπή σε άλλη μορφη) ανεξαρτήτως αν η εγγραφή έχει γίνει στο ίδιο αποθηκευτικό μέσο ή δέκτη και ανεξαρτήτως αν έχει διακοπεί η εγγραφή;

Ευχαριστώ!!
 

ΑΤΕΧΝΟΣ

Established Member
12 September 2013
112
Καλησπέρα σε όλους,

Όταν κατά την εγγραφή σε φλασάκι βγαίνει κατά διαστήματα η ένδειξη "device speed too slow to record" (με αποτελεσμα να υπάρχουν διακοπές κατα την αναπαραγωγη μετα το τέλος της εγγραφής) υπάρχει θέμα με το φλασακι ή/και με τον δέκτη; Το συγκεκριμένο φλασακι ειναι 64GB, σε άλλα μικροτερης χωρητικοτητος δεν το έχω παρατηρησει (δεν έχω άλλο 64αρι). Καμμιά ιδέα-γνώμη; Ευχαριστώ!
 

babis3g

Senior Member
7 April 2017
586
σιγουρα ειναι και το φλασακι που δεν εχει καλο chipset γιατι 2 που εχω κανουν ιδιο θεμα (low speed σε 2 δεκτες) αλλα στο pc απλα αντιγραφει με χαμηλη ταχυτητα χωρις να εχει θεμα... αλλά εγω πιστευω ειναι και ο δεκτης γιατι μαλλον δεν μπορει να δωσει καλη τροφοδοσια στο usb port και βγαζει το low speed ... το λεω γιατι το usb σε 2 δεκτες καποτε βγαζει και σε εμενα low speed αλλα στον edision ειναι οκ, ποτε δεν ειδα θεμα με το ιδιο usb, αρα ή τροφοδοσια ή κατι αλλο & δεν συνεργαζεται καλα με συγκεκριμενα usb
 

ΑΤΕΧΝΟΣ

Established Member
12 September 2013
112
Σ`ευχαριστώ γισ το ενδιαφέρον!
Χρησιμοποιώ 6 φλασάκια (Τα 2 πολύ παλιά) και 1 εξωτερ. σκληρο στον δέκτη, μόνο το τελευταίο φλασάκι μου προκαλεί τέτοιο πρόβλημα. Το θέμα είναι: στοιχειοθετείται ελάττωμα στο φλασακι ώστε να ζητησω αντικατάσταση; Αν όχι, πρέπει πριν την αγορά να προσέχω κάποια χαρακτηριστικά ώστε να μην έχω πάλι τέτοιο θεμα; Γνωρίζει κανείς;

Υ: Μέσω σχετικου προγράμματος η ταχυτητα εγγραφής ειναι 21,8 μβ/δευτ, η οποία θεωρειται εντάξει, απ`ότι διάβασα.
 

babis3g

Senior Member
7 April 2017
586
αμα σου κανει προβλημα μονο 1 φλασακι τοτε φταιει το φλασακι ... μερικα οντως δεν εχουν τοσο καλο chipset και ειναι αργοστροφα (εγραφη / μεταφορα δεδομενων) που δεν φτιαχνει ουτε με formaτ γιατι απλα ειναι τετοιο το chipseτ που του εχουν βαλει... δεv ξερω τι κανονες ισχυουν με το καθε μαγαζι, αλλα αν γινετε να κοιτας τυχον κριτικες (amazon, skroutz κλπ) αν δεις αρκετοι να αναφερουν οτι κανει ωρα για μεταφορα / αντιγραφη δεδομενων, καλο ειναι να το ξανα σκεφτεις και ας ειναι προσφορα (γιατι θα γραφει και αργα) ... βεβαια καποιες φορες τυχαινει το στικακι να ειναι οκ και να ετυχε μια συγκεκριμενη παρτιδα με προβλημα
 

babis3g

Senior Member
7 April 2017
586
εμενα μου ετυχε ενα intenso 64GB (παμφτηνο) που οτι και να εκανα ακομα και σε pc περναγε τις ταινιες με μολις 3 MB ταχυτητα και στο τελος το αφησα μονο για back υp με καποια εργαλεια μεσα (δηλαδη χρηση μια στο τοσο αν ποτε χρειαστουν) δεν εκανε για ταινιες συχνη χρηση, ολο ελεγε ο δεκης low speed οταν εγραφε και οταν ηταν σε συγκεκριμενο δεκτη το ledακι αναβοσβηνε συνεχεια ειτε εκανε χρηση usb ειτε οχι
 

lazarosv

New member
4 August 2014
30
καλημέρα στην παρέα..θα ήθελα την βοήθεια σας..
αρχεία με κατάληξη .ts που έχω γράψει σε δορυφορικούς δέκτες ( piccolino s2/t2, Ferguson ariva 153, Freesat v7Plus, Inetx4,) παίζουν στον δέκτη αλλα όχι σε υπολογιστή. Επίσης δεν τα αναγνωρίζει κανένα πρόγραμμα ( SolveigMM AVI Trimmer+, Smart Cutter, VideoReDo, και πολλά άλλα free) ώστε να τα μετατρέψω σε mp4.
υπάρχει κάποιος τρόπος να τα μετατρέψουμε για να τα βλέπουμε στον υπολογιστή?
 

babis3g

Senior Member
7 April 2017
586
εχω να κανω καιρο γραψιμο αλλά σε pc/laptop ο vlc player μου τα εχει ανοιξει ολα μεχρι τωρα οσα εγραψα απο ferguson, edision, prime hd δεκτες ... αν δεν στα βλεπει κανενα προγραμμα ισως κατι γινεται με το pc & θελει codec ή οι εγραΦες εiναι encrypted