Ασύρματα Ακουστικά Bluetooth

airb

Super Moderator
Staff member
25 May 2008
15,100
Λιβαδειά

Xiaomi Buds 4



Μαζί με τα τηλέφωνα της σειράς Xiaomi 13, η Xiaomi παρουσίασε επίσης τα Xiaomi Buds 4, μετά την κυκλοφορία του Xiaomi Buds 4 Pro τον Αύγουστο. Αυτά διαθέτουν dual magnetic drivers and dynamic adaptive EQ compensation που υπόσχονται σταθερή ποιότητα ήχου.

Διαθέτουν Bluetooth 5.3 και νέο LHDC 5.0 καθώς και ήχο Hi-Res που υπόσχονται εκπληκτικό ήχο σε υψηλή ευκρίνεια και χαμηλή παραμόρφωση. Η θήκη διαθέτει σχεδιασμό "διαστημικής κάψουλας" και τα ακουστικά μπορούν να κουμπώσουν πίσω στη θέση τους για εύκολη αποθήκευση.

  • Bluetooth 5.3 connectivity
  • Supported Codec: SBC/AAC/LHDC 5.0 for sampling rate that is as high as 192KHz
  • Graphene dual-magnetic dynamic drivers, Hi-Fi audio, Spatial Audio
  • Half-in-ear 60° angled design for precise comfort
  • Adaptive active noise cancellation (ANC)
  • 3Mic + AI call noise reduction that can even cut 32.4km/h wind noise
  • Dynamic self-adaptive EQ
  • Dual device smart connection
  • Dust and water resistant (IP54) for earbuds, IPX4 for the case
  • Dimensions: 18.62×30.68×19.70mm; Weight: 4.4g
  • 35mAh battery in the buds offers 6h battery life (ANC off); 480mAh battery in the case offers 30h (ANC off) / 20h (ANC ON) battery life, 10 minutes
    charge offers 2.5 hours of playback
  • Priced at 699 yuan ($100)
  • Source


Xiaomi-Buds-4-1024x619.jpg

Xiaomi-Buds-4-.jpg

Xiaomi-Buds-4-1-1-1024x801.jpg


 

airb

Super Moderator
Staff member
25 May 2008
15,100
Λιβαδειά

Huawei FreeBuds Pro 2+: Επίσημα με μέτρηση καρδιακού παλμού και θερμοκρασίας!



Η εταιρεία παρουσίασε τα Huawei FreeBuds Pro 2+ για την αγορά της Κίνας, τα οποία προσθέτουν ορισμένα πολύ
ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά για να κάνουν την διαφορά σε σύγκριση με το προηγούμενο μοντέλο και τους
ανταγωνιστές τους στην premium κατηγορία.

Η εταιρεία ενσωμάτωσε στα ακουστικά τον πρώτο αισθητήρα παρακολούθησης καρδιακού παλμού δύο συχνοτήτων
(υπέρυθρο και πράσινο), ο οποίος αύξησε το βάρος του κάθε ακουστικού κατά μόλις 0.2gr (6.3gr πλέον το καθένα),
αλλά προσφέρει πολύ μεγαλύτερη ακρίβεια στις μετρήσεις σε σύγκριση με τους τυπικούς οπτικούς αισθητήρες. Επίσης,
έχει προσθέσει και έναν νέο αισθητήρα μέτρησης της θερμοκρασίας που λαμβάνει τα δεδομένα του από τρία σημεία
(δέρμα, κανάλι και στέλεχος του αυτιού) για να τα συνδυάσει με τη βοήθεια έξυπνου αλγορίθμου προκειμένου να
δώσουν μια ακριβή μέτρηση.

Κατά τ’ άλλα, τα Huawei FreeBuds Pro 2+ είναι ακριβώς ίδια με το προηγούμενο μοντέλο από πλευράς χαρακτηριστικών
και επιδόσεων, με δύο drivers σε κάθε ακουστικό, τεχνολογία δυναμικής ενεργής ακύρωσης θορύβου (ANC 2.0), υποστή-
-ριξη LDAC audio codec, κατασκευή πιστοποιημένη στο πρωτόκολλο IP54 για προστασία από σταγόνες και σκόνη, και
περίπου 4 ώρες αυτονομία (+ 20 ώρες από τη θήκη φόρτισης).

Δεν έχει γίνει γνωστό αν θα τα δούμε στην Ευρώπη. Στην Κίνα η τιμή τους ορίστηκε στα περίπου €200.


Huawei-Free-Buds-Pro-2-Launch.jpg


[Source]
 

techbuddy

New member
2 May 2023
1

Κριτική Redmi Buds 4 Pro: Ήχος υψηλής ανάλυσης για κάτω από 100 €​

Τα Redmi Buds 4 Pro είναι τα πιο πρόσφατα αληθινά ασύρματα ακουστικά της Redmi και ακολουθούν τα βήματα αμέτρητων ακουστικών από τη μητρική εταιρεία του Κινέζου κατασκευαστή, Xiaomi.

Προσφέροντας ήχο υψηλής ανάλυσης και αξιοπρεπή δυνατότητα προσαρμογής σε προσιτή τιμή, τα Buds 4 Pro είναι ένα ελκυστικό ζευγάρι ακουστικών. Ωστόσο, υπάρχει ένα σημαντικό εμπόδιο στην επιτυχία τους: τους λείπει μια συνοδευτική εφαρμογή iOS. Αυτό δεν προκαλεί έκπληξη, δεδομένου ότι τα τηλέφωνα Redmi διαθέτουν λειτουργικό σύστημα που βασίζεται στο Android, αλλά περιορίζει σημαντικά την απήχησή τους.

Εάν είστε κάτοχος μιας συσκευής Android, το Redmi Buds 4 Pro είναι μια εντυπωσιακή, οικονομικά αποδοτική λύση στο αυτί, αλλά για όλους τους άλλους, η αδυναμία πρόσβασης στην προσαρμογή του ελέγχου και άλλες χρήσιμες λειτουργίες τους καθιστά ένα υγρό squip.

Τι κερδίζετε για τα χρήματα;​

Διαθέσιμο σε μαύρο ή λευκό, το Redmi Buds 4 Pro έχει τιμή καταλόγου 85 £ και μπορείτε να το παραλάβετε από την Amazon ή τη Xiaomi. Λειτουργούν μέσω Bluetooth 5.3 με υποστήριξη για κωδικοποιητές SBC και AAC εκτός από το LDAC, το οποίο επιτρέπει τη ροή υψηλής ανάλυσης. Αυτή η ικανότητα υψηλής ανάλυσης τοποθετεί το Buds 4 Pro μπροστά από πολλούς ανταγωνιστές του προϋπολογισμού, συμπεριλαμβανομένων των 1More Aero και JBL Live Pro 2 .

Τα ηχητικά διαπιστευτήριά τους ενισχύονται περαιτέρω με τη χρήση μιας διάταξης διπλού δυναμικού οδηγού που περιλαμβάνει έναν οδηγό από κράμα αλουμινίου 10 mm για μεσαίες και χαμηλές συχνότητες και έναν οδηγό τιτανίου 6 mm για χειρισμό πρίμων. Προσφέρουν επίσης προσαρμοστική ακύρωση θορύβου –κάπως σπάνιο σε αυτή την τιμή– που η Redmi λέει ότι μειώνει τον εξωτερικό θόρυβο έως και 43dB.

Όσον αφορά τη σχεδίαση, τα Buds 4 Pro με βαθμολογία IP54 απομακρύνονται από το καμπυλωτό σχήμα των προκατόχων τους, του Redmi Buds 3 Pro, υπέρ ενός στελέχους τύπου Apple AirPods. Στο κουτί περιλαμβάνονται τρία ζεύγη ακουστικών σιλικόνης για να σας βοηθήσουν να επιτύχετε μια ασφαλή εφαρμογή στο αυτί, ενώ υπάρχει επίσης ένα τεστ Ear Fit Tip Test στη συνοδευτική εφαρμογή Xiaomi Earbuds εάν το χρειάζεστε.

Η θήκη φόρτισης 49,5 g ανανεώνεται επίσης και προσφέρει τώρα επιπλέον χωρητικότητα μπαταρίας 120 mAh, παρά το γεγονός ότι είναι πιο συμπαγής. Μπορείτε να το φορτίσετε μέσω USB-C ή ασύρματης επιφάνειας φόρτισης Qi και η συνολική διάρκεια ζωής της μπαταρίας αναφέρεται έως και 36 ώρες εάν ακούτε σε ένταση 50%, χρησιμοποιώντας τον κωδικοποιητή AAC και έχετε απενεργοποιημένο το ANC. Εύκολα, η θήκη έχει δυνατότητες γρήγορης φόρτισης, που σημαίνει ότι μόλις πέντε λεπτά χυμού θα σας εξασφαλίσουν δύο ώρες ακρόασης.

Τι μας άρεσε σε αυτά;​

Πρώτα απ 'όλα, τα Redmi Buds 4 Pro είναι πολύ άνετα στη χρήση. Μετά τη μετάβαση στα μεγαλύτερα ακουστικά, ήταν αρκετά ασφαλή και πρόσφεραν πιο σίγουρη εφαρμογή από τα κανονικά Buds 4 , μένοντας στη θέση τους ακόμη και κατά τη διάρκεια πιο έντονων προπονήσεων.

Πρέπει να τα αγοράσετε;​

Τα Redmi Buds 4 Pro είναι μια ελκυστική επιλογή για χρήστες Android που αναζητούν ήχο υψηλής ανάλυσης με χαμηλό προϋπολογισμό. Η ουδέτερη ηχητική υπογραφή τους προσφέρει ήχο με εξαιρετική ευκρίνεια, η ακύρωση θορύβου είναι αρκετά αποτελεσματική για τις περισσότερες περιπτώσεις και λίγα ακουστικά μπορούν να ταιριάζουν με τα εξαιρετικά προσαρμόσιμα χειριστήρια αφής τους.

Αλλά οι χρήστες iPhone προσέχουν: αυτά δεν είναι τα ακουστικά που ψάχνετε. Η απουσία μιας εφαρμογής iOS Xiaomi Earbuds μειώνει σημαντικά το απόθεμα του Buds 4 Pro εμποδίζοντας την πρόσβαση σε μια σειρά από λειτουργίες, προεπιλογές ήχου και δυνητικά σημαντική υποστήριξη υλικολογισμικού στο μέλλον.

Η εφαρμογή δεν είναι ούτε ηλιοφάνεια και ουράνιο τόξο, καθώς οι προεπιλογές ήχου που βρίσκονται μέσα σε αυτήν δεν έχουν υπερβολική επίδραση και δεν υπάρχει γραφικός ισοσταθμιστής για να δημιουργήσετε τα δικά σας EQ. Ωστόσο, για οικονομικά ακουστικά που υποστηρίζουν LDAC, υπάρχουν λίγες καλύτερες επιλογές – απλώς βεβαιωθείτε ότι έχετε τηλέφωνο Android.
 

Attachments

  • Redmi+Buds+4+Pro+sound+quality+review.jpeg
    Redmi+Buds+4+Pro+sound+quality+review.jpeg
    409 KB · Views: 18